English

در مراسم تشییع سیدضیاءالدین دری عنوان شد؛

دانایی: چرا از مفاخر خود نگهداری نمی کنیم/ کیانیان: علی حاتمی و دری روایت گران خوب آثار تاریخی بودند

پیکر سیدضیاءالدین دری کارگردان سریال کیف انگلیسی و کلاه پهلوی طی مراسمی و با حضور جمعی از هنرمندان و مدیران فرهنگی و علاقمندان به هنر صبح امروز ۲۹ مرداد به سوی بهشت زهرا(س) تشییع شد.

دانایی: چرا از مفاخر خود نگهداری نمی کنیم/ کیانیان: علی حاتمی و دری روایت گران خوب آثار تاریخی بودند

به گزارش خبرنگار سینمایی خبرگزاری موج، مراسم تششیع پیکر سید ضیاءالدین دری در حالی در محل خانه سینما ۲ برگزار شد که کامران ملکی اجرای این برنامه را به عهده داشت و در ابتدای آن گفت: امروز با یکی از بزرگان فراموش نشدن سینما وتلویزیون که سرامد و الگوی انسانیت بود وداع می کنیم. در گرانمایه ای که مطمئنا جای خالی او به این آسانی در فرهنگ و هنر کشور پر نمی شود.

دانایی: اجازه بدهیم آدم ها براساس شایستگی خود شناخته شوند

سپس امیر علی دانایی بازیگر سریال کلاه پهلوی طی سخنانی گفت: دری پدر معنوی من در سینما بود و اولین کارم را با او شروع کردم. وی قلم شریفی داشت و همانطور که کسی مانند علی حاتمی هرگز متولد نشد، همانند دری هم نخواهد آمد.

وی افزود:  متاسفم از اینکه به رغم شور و عشقی که داشت فرصتی برای کارگردانی دست کم 12 پروژه سینمایی و تلویزیونی مد نظرش پیدا نکرد. گله من این است که چرا ما از مفاخر خود نگهداری نمی کنیم. اگر کسی چون او نسازد چه کسی باید کار بسازد.

دانایی تاکید کرد: کارهای دری سیاه نمایی نبود و منصفانه تاریخ را روایت می کرد به همین دلیل از میان کارهای بسیاری که درباره دوره پهلوی ساخته شده کارهای او جزو بهترین ها است.

این بازیگر سینما و تلویزیون در بخش پایانی سخنانش گفت:  سریال سردار سنجرخان و پهلوان خشمگین از پروژه های وی بود که متاسفانه کار نشد. خواهشمندم به جای دسته بندی اجازه بدهیم آدم ها براساس شایستگی خود شناخته شوند.

کیانیان: علی حاتمی و دری، خوبان تولید آثار تاریخی سینمای ایران بودند

سخنران بعدی این مراسم رضا کیانیان بود. وی با تاکید بر اینکه نام آوران عرصه تولید سریال های تاریخی علی حاتمی و سید ضیاءالدین دری بودند، گفت: می خواستم از خوبی های او بگویم اما یادم آمد مدتهابود که اورا ندیده بودم.

وی افزود ما مردم خوبی هستیم و چرا نباید امیدوار باشیم؟ این سبب می شود که یکدیگر را فراموش می‌کنیم. البته ما مقصر نیستیم بلکه تقصیر شرایطی است که در آن قرار گرفته‌ایم.

نیک نژاد: او تاریخ را به جوانان ما می گفت

در بخش دیگری از این برنامه اسدالله نیک نژاد دوست قدیمی ضیاءالدین دری در سخنان کوتاهی گفت: من هم مانندرضا کیانیان باید بگویم متاسفانه ما سراغ یکدیگر را نمی گیریم و بعد از سالها دوری مرگ رفیق 40 ساله ام بهانه ای برای ملاقات با دوستان هنری ام شده است.

وی ادامه داد: دری در تاریخ خواهد ماند در حالی با غرور با ما وداع می کند که فرزندان و خانواده ای نجیب باقی گذاشته است. او غم این را داشت که در تاریخ افراد بسیاری با این کشور دشمنی کردند و او تاریخ را به جوانان ما می گفت.

قطب الدین صادقی: انتظامی و دری الگو هستند

قطب الدین صادقی سخنران بعدی این مراسم نیز گفت: با تمام بحران هایی که داشتیم نسبت به روابط عاطفی میانمان خوش بین بودم که طی روزهای گذشته و با مرگ انتطامی و دری اندکی از خوش بینی خود را از دست دادم.

بازیگر سریال کیف انگلیسی و کلاه پهلوی ادامه داد: شغل من بازیگری نیست و در انتخاب پروژه ها دقت می کنم. به دلیل ارزشمند بودن تصویری که دری در نقش و کارش ساخته بود من بعد از کیف انگلیسی ۱۲ سال بازی نکردم.

این کارگردان تئاتر با اشاره به ویژگی های دری  افزود: او خیلی سختکوش بود از هیچ دیالوگی و میزانسنی به راحتی نمی گذشت. یک بار در تولید سریال کیف انگلیسی به دلیل سختی کار سرش را به دیوار کوبید و زمانی که در پاریس بودیم شبهای زیادی را تا صبح نخوابید و حتی تا پای مرگ هم رفت.

صادقی در ادامه با تاکید بر اینکه افرادی مثل ضیاءالدین دری و عزت‌الله انتظامی الگو هستند، گفت: بزرگترین فضیلت آنها این بود که هنر را به مردم نزدیک کردند. ای کاش صفا، سادگی و خلوص دری همچنان ادامه داشت و من یک کار دیگر را با او تجربه می‌کردم. امیدوارم شرایطی در کشور ما پابرجا باشد تا امثال دری‌ها در هر نسل تکرار شوند.

مریلا زارعی: هنر عشق او بود نه کسب و کارش

مریلا زارعی هم در سخنان کوتاهی گفت: من سید هستم اذیتم نکنید این جمله ای است که بازیگرانش خیلی از او شنیده بودند. جمعه ای که گذشت جمعه غریبی بود غم از دست دادن انتظامی با غم دری صد چندان شد تا وقتی تشییع او را در حرم شاهچراغ دیدم و دلم آرام شد. بله شما سید هستید و من احساس می کنم اینجا حضور دارید.

وی ادامه داد: او هنرمند بود و هنر عشق او بود نه کسب و کارش. او تحصیلکرده فرنگ بود اما عاشق کشورش بود. او عاشق حقیقت بود که این روزها گم شده است. ما امروز جمع شده ایم تا با حقیقت مرگ مواجه شویم. به احترام این لحظه برای روح دری طلب آرامش و صبر می کنم. به احترام مردی کلاه از سر برمی داریم که سال ها در خاک کشورش مطالعه کرد و کار ساخت تا هنر این کشور در حد جوک و لطیفه و فتواهای اینستاگرامی باقی نماند.

اجل مهلت نداد تا اثری با موضوع حضرت زینب بسازد

در بخش دیگری از این مراسم، علی دارابی معاون امور استان های صدا و سیما اظهار داشت: ما امروز شاهد مراسم تشییع و تجلیل از یکی از ستارگان آسمان هنر ایران، دُر هنر ایران هستیم.

دارابی با اشاره به ویژگی های دری گفت: او موحد و حق طلب بود و بسیار علاقه داشت که اثری با موضوع حضرت زینب بسازد که اجل مهلتش نداد. تشییع در حرم شاهچراغ بخشی از لطفی است که خاندان اهل بیت به او داشتند و این برای اولین بار بود که در این حرم برای یک هنرمند چنین مراسم با شکوهی برگزار شد.

وی ادامه داد: تعهد او مثال زدنی بود و آگاهی و دانش وسیعی از تاریخ داشت. او وفادار بی چون و چرای استقلال کشور بود و دغدغه قهرمانان واقعی کشور را داشت. زمانیکه ما در بیمارستان به عیادت او رفتیم دوست داشت ساخت سریال سردار سنجرخان را در شهریور آغاز کند. او به شدت بیگانه ستیز نه به معنای نفی دیگران بلکه خواهان به تصویر کشیدن آنهایی بود که توانایی دیدن آزادی کشور را ندارند و این کار را در سریال هایش می کرد.

دارابی در پایان از طرف ریسس مدیران سازمان صدا و سیما این مصیبت بزرگ را تسلیت گفت.

محمد رضا عرب: چرا نباید از یک کارگردان خوب حمایت شود؟

بعد از عبدالله اسفندیاری از دوستان نزدیک سید ضیاءالدین دری که اشاراتی به همکاریشان در پروژه های مختلف داشت، سخنران دیگر این مراسم محمدرضا عرب، سخنگوی کانون کارگردانان سینمای ایران بود.

وی گفت: این چند روز به این فکر می کنم که چرا این همدلی و تجمعات دوستانه تا زنده ایم انجام نمی شود؟  چرا باید کارگردانی فیلمنامه‌هایش پشت در شوراها باقی بماند و ما از فیلمنامه‌های ساخته نشده او حرف بزنیم؟ من اینجا اسمی از سازمان و ارگانی نمی‌آورم اما چه کسی مسؤول است. کی گفتند رأی بدهیم و ندادیم کی گفتند جنگ کنیم و جنگ نکردیم. اما چرا نباید از یک کارگردان خوب حمایت شود؟ چرا نباید بعد از کیف انگلیسی اثر قابل توجهی از او ببینیم؟

وی با ذکر این نکته که یکی از فیلمنامه‌های او درباره یک پهلوان بود و ما پهلوانِ زنده می‌خواهیم‌ و برای پهلوان مرده فقط باید سوگواری کرد؛ ادامه داد: اجازه دهید تا وقتی هستیم از هم حمایت کنیم و کمی در زمان بودنمان به هم توجه کنیم. با هم رفتارهای ایدئولوژیک نداشته باشیم و قدر بودنمان را بدانیم.

 

خداحافظ رفیق بدرقه کننده دری

در بخش پایانی این مراسم فرزندان سید ضیاءالدین دری هم سخنانی گفتند و یاد پدر را گرامی داشتند و حجت الاسلام دعایی بر پیکرش نماز خواند. پس از آن پس با اجرای قطعه‌ای از موسیقی سریال کیف انگلیسی و ترانه خداحافظ رفیق با صدای احسان خواجه‌امیری پیکر این هنرمند فقید به سمت قطعه هنرمندان رهسپار شد.

از جمله کسانی که در این مراسم حضور داشتند می توان به محمدمهدی حیدریان رییس سازمان سینمایی، منوچهر شاهسواری مدیرعامل خانه سینما، رضا پورحسین قائم مقام معاون سیمای رسانه ملی، محمدمهدی طباطبایی نژاد مدیرعامل مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی، مجید زین العابدین مدیر شبکه یک سیما، مهدی فرجی از مدیران سابق رسانه ملی، ابراهیم حاتمی کیا، رضا کیانیان، مریلا زارعی، مسعود ده نمکی، سید محمود رضوی، علی مصفا، داریوش فرهنگ، تینا پاکروان، قطب الدین صادقی، سام نوری، علی مسعودی، اکبر رحمتی، حسام نواب صفوی. محمود گبرلو، امیرعلی دانایی و ... اشاره کرد.

شایان ذکر است مراسم ترحیم این کارگردان روز پنجشنبه اول شهریور ماه،  ازساعت ۱۴ تا ۱۵ و ۳۰ در مسجد جامع شهرک غرب برگزار خواهد شد.

گزارش تصویری مرتبط: http://www.mojnews.com/fa/tiny/news-۲۳۹۵۴۰

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه