نشست خبری داوود آزاد و ارکستر میرآترا؛
برگزاری کنسرت با شصت نوازنده/اجرای یک قطعه آذری و دو قطعه منتشر نشده
داوود آزاد گفت: کنسرتی که با همراهی ارکستر میراترا در ششم آذر در تالار وحدت اجرا خواهد شد، شامل سه قطعه بی کلام از ساخته های خودم ، یک قطعه آذری و یک بداهه خوانی، دو قطعه مست مستم و سلطان منی را هم که قبلا با تنبور اجرا میکردیم این بار با ارکستر اجرا میکنیم که تاکنون ضبط نشدهاند، خواهد بود.
به گزارش خبرنگار موسیقی خبرگزاری موج نشست خبری داوود آزاد، میرامیر میری رهبر و ویدا لقمانی سرپرست ارکستر میرآترا در محل خانه موسیقی و در مورد کنسرت مشترکشان در آذرماه برگزار شد.
در ابتدای این مراسم داوود آزاد گفت: کنسرتی که در ششم آذر در تالار وحدت اجرا خواهد شد با فضای جدیدی از کارهای من، شامل سه قطعه بی کلام از ساخته های خودم ، یک قطعه آذری و یک بداهه خوانی و چند قطعه دیگر می شود. دو قطعه مست مستم و سلطان منی را هم که قبلا با تنبور اجرا میکردیم این بار با ارکستر اجرا میکنیم که تا کنون ضبط نشدهاند. قطعات انتخاب شده از آلبوم های لیلی نامه، می صوفی افکن کجا می فروشند و آلبوم کوی تو خواهد بود.
وی افزود: ما از اردیبهشت ماه تمرین ها را آغاز کردیم و به جز در ماه محرم، تمام تلاش ها را انجام دادیم تا با یک ارکستر بزرگ کار خوب و با کیفیتی را به مخاطبان ارایه دهیم. منظورم از فضای جدید این است که از نظر سازبندی و هارمونی نسبت به کارهای گذشته من متفاوت است. تا پیش از این من به تنهایی و یا به همراه گروه کوچکی اجرا می کردم. اما در این اجرا حدود شصت نفر من را همراهی خواهند کرد.
۱۰ آلبوم در صف انتشار دارم
آزاد در مورد فعالیت این یکی دو سال اخیرش گفت: من اخیرا خیلی درگیر ضبط آثار در داخل و خارج شدهام و تا دو سه هفته دیگر آلبوم یللی نکوداشت حزین لاهیجی در حوزه هنری رونمایی خواهد شد. امسال یکی از پرکارترین سالهای عمر من است و حدود ۱۰ آلبوم هم تا ۸۰ درصد آماده شده. تا آخر سال چندین اجرا در تهران و شهرستان برگزار میکنم.
وی درباره اجراهای خود در خارج از ایران گفت: در انگلیس، کانادا و باهاماس هم اجرا خواهم داشت. که در همانجا هم با موسیقی سرخپوستان یک کار تلفیقی ضبط کردهایم که احتمالاً تا پایان سال منتشر شود.
وی در مورد تغییر شیوه اش از اجرای تک نفره و شیوه خنیاگری به یک کار ارکسترال گفت: خارج از ایران همان سبک را ادامه میدهم در کنسرت باهاماس من هستم و یک ساز کوبهای. به نظرم اجرای بداهه جذابیت های خود را دارد و مخاطب هم از همان فضا لذت می برد.
میرآرترا، ارکستری تماما ایرانی
میرامیر میری مدیر ارکستر میراترا، پایه گذاری این ارکستراسیون یک سالی طول کشید و گرچه ادعا نمی کنیم که اولین ارکستر ایرانی را شکل دادیم اما سعی کردیم که افرادی که از نظر ایدئولوژیک به هم نزدیک بودیم را گرد هم آوریم.
وی افزود: به غیر از اینکه این هفتاد نفر در کنار هم جمع شوند، این مهم بود که این همه ساز ایرانی همچون تار و سازهای بادی، چگونه صدای خوبی داشته باشند. دلمان می خواهد که یک ارکستر منسجم و شبیه به ارکسترهای کلاسیک اما سراسر ایرانی داشته باشیم. گرچه در این مسیر هیچ حامی دولتی نداشتیم و تنها خانه موسیقی همراه ما بود.
وی تصریح کرد: این ارکستر جدای از گروه کر، سازهای متنوعی داریم و حتی بعضی از سازها مثل خورشید، جنبوش و بزوک را به نحوی بازسازی کرده ایم که به ارکستراسیونمان بخورد. در کنار گروه کر نوازندهها هم همخوانی و همراهی میکنند.
میری در مورد سازهای نام برده اش گفت: خورشید بهبود یافته ساز رباب است که چند تن از اساتید سعی کردند که آنرا احیا کنند تا در ارکستراسیون ایرانی قابل استفاده باشد. در واقع شاه رباب است که در آن تغییرات بسیاری ایجاد شده است. جنبوش شبیه عود است و برای نواختنش از مضراب عود استفاده می شود. ساز بزوک در سوریه ساخته شده و تنها دو ساز در ایران با نوازنده های مشترک در اختیار دو ارکستر است . در عین حال پنج نوازنده تنبور داریم که از اجزا جدا نشدنی این ارکستر هستند.
وی در مورد نحوه مدیریت یک گروه بزرگ از نوازندگان و سازهای ایرانی گفت: از شروع تاسیس و اجراهایی که داشتیم از رپرتوارهای متفاوتی استفاده کردیم. ارکستر ملی معمولا کارهای قدیمی را اجرا میکند اما ما مدام در حال تمرین رپرتوارهای جدید هستیم.
میری تصریح کرد: معتقدم وقتی سازهایی مانند ویولن با این حجم می توانند در کنار هم قرار بگیرند معتقدم که کمانچه را هم می توان به همان شکل در ارکستر قرار داد اما به کار گیری سازهایی مانند کمانچه مثل ویولن منوط به تفکر ارکسترال نوازنده است.زحمت مایستراها در کنار تمرینهایی که به عنوان رهبر گروه دادم ما را به حصول نتیجه نزدیک کرد ضمن اینکه در ارکستر هر کس سمتی دارد و کارها تقسیم شده و نظم موجود باعث حفظ حیات ارکستر میشود.
یازده قطعه بدون لوگوی میرآترا
وی در مورد قطعات انتخاب شده برای کنسرت گفت: یازده قطعه داریم که سه قطعه از خودم دارم که دو قطعه بی کلام و یک قطعه آوازی دارد. سایر قطعات هم با نظر استاد از آلبومهای قدیمی و آثار جدیدشان داریم. گرچه قطعه میراترا لوگوی ارکستر است اما در این کنسرت آن را اجرا نخواهیم کرد.
رهبر ارکستر میرآترا افزود: رنگ بندی نوینی از ارکستراسیون ایرانی ارائه کرده ایم و بعد از همه این سالها فعالیت، صدای استاد کاملا بر روی این ارکستراسیون نشسته است. در کنار استفاده از دف، تنبک و کوزه برای اواین بار استفاده از دیجیدو استرالیایی در یک ارکستر ایرانی را هم تجربه خواهیم کرد.
میری از تمرین یک کنسرت تئاتر با همراهی داوود آزاد هم خبر داد و گفت: کنسرت تئاتر خسرو و شیرین به کارگردانی خانم ویدا لقمانی را در دست تمرین داریم که به احتمال زیاد اوایل سال بعد روی صحنه میرود. در این کار به اجبار شرایط اجرا کمی ابعد ارکستر خود را کوچک کرده ایم و با نفرات کمتری اجرا خواهیم داشت.
ویدا لقمانی سرپرست ارکستر میرآترا در پاسخ به خبرنگار موسیقی خبرگزار ی موج گفت: ما در گروه هفده تا هجده نفر نوازنده زن داریم . متاسفانه در بسیاری از شهرستانها از جمله در اصفهان نمی توانیم با نوازندگان زن خود اجرا داشته باشیم.
میرامیر میری هم افزود: سرپرست ما یک خانم هست و نوازندگان ما برای آماده شدن قطعات زحمات زیادی می کشند. من به عنوان یک هنرمند و رهبر این ارکستر قطعا در شهرستانهایی اجرای خواهم کرد که به کل گروه اجازه اجرا بدهند.
وی افزود: با تلاش سید امین موسوی تا پایان امسال در یک شهرستان و سال بعد در چند شهرستان اجرا خواهیم داشت.
میری در پاسخ به خبرنگار موج در مورد اینکه ایدوئولوژی مورد اشاره شما در گروه میرآترا چیست گفت: نقطه مهم همدلی است و یک جمله داریم که مهر، تواضع و عشق میراترا را می سازد و این ایدئولوژی احساسی ما است. ایدئولوژی کاری ما هم این است که برای نوازنده های حرفه ای و چهره حاضر در این گروه این است که، متدها و سلایق شخصی با آنچه در ارکستر انجام میشود باید تفاوت داشته باشد تا صدای مطلوب و یکسان داشته باشیم که دوستان هم راضی هستند.
لقمانی قیمت بلیطهای این کنست را از چهل تا صد و پنجاه هزار تومان اعلام کرد و گفت: مدیریت هفتاد نفر و بلیطهای مهمان و ارائه یک اثر هنری کار سختی است.
ارسال نظر