English

در نشست خبری مدیر مرکز پویا نمایی صبا عنوان شد:

شکرستان های یک دقیقه ای تا آخر ماه روانه فضای مجازی خواهد شد

محمد رحیم لیوانی و چند تهیه کننده مجموعه های انیمیشن تلویزیونی در مورد تولیدات تابستانی انیمیشن و فرصت های بوجود آمده در حوزه انیمیشن به رغم تحریم های اقتصادی سخن گفتند.

شکرستان های یک دقیقه ای تا آخر ماه روانه فضای مجازی خواهد شد

به گزارش خبرنگار رادیو و تلویزیون خبرگزاری موج نشست خبری تبیین طرح جامع تابستانی مرکز پویا نمایی صبا در تاریخ سه شنبه ۱۱ تیرماه ۹۸ با حضور محمد رحیم لیوانی مدیر مرکز، سید مسعود صفوی تهیه کننده برنامه شکرستان، رضا تقدسی نژاد تهیه کننده مثل آباد و امیر سحرخیز رییس انجمن صنفی انیمیشن در محل ساختمان مرکزی این مرکز برگزار شد.

در ابتدای این نشست لیوانی گفت: سیاستگذاری تحویل برنامه های پویانمایی انجام شده است و در ابتدای هر فصلی بسته هایی را برای ارائه آماده می کنیم. بسته قبلی ما شامل ۴۵ ساعت برنامه ویژه نوروز بود و بسته جدید ما شامل ۴۲ ساعت برنامه (۱۴ برنامه) می شود. ماهی بادکنکی، کوچولوهای کنجکاو، مثل نامه، پند پارسی، فصل جدید یوز ایرانی، فصل جدید شکرستان و... از جمله این مجموعه های پویانمایی است. 

وی افزود: در دوره جدید ریاست سازمان تمرکز ویژه ای بر تولید برنامه های پویانمایی شکل گرفته است. شروع کار از سال ۹۶ بود و در سال ۹۷ با تامین منابع لازم برای توسعه بیست و پنج درصدی در کمال آرامش در اختیار داشتیم و در پایان آن سال همه تعهدات سازمان به برنامه ها پرداخت شد. در ابتدای سال ۹۸ که سال رونق است با خاطری آسوده به برنامه های خود پرداخته ایم.

مدیر مرکز صبا افزود: ما در حال رقابت هستیم و باید بتوانیم با کیفیت آثار و متون برگرفته از فرهنگ خودمان مخاطب را جذب کنیم. بحث سبک زندگی ایرانی اسلامی، آسیب های اجتماعی، رونق تولید و اقتصاد مقاومتی در دستور کار ما است.

وی افزود: تولیداتی پاک و مبتنی بر فرهنگ دینی مان هدف ما است. خوشبختانه تولیدات مرکز پویانمایی صبا که همه آنها برونسپاری شده است توانسته اند جای خود را باز کنند و شبکه های تلویزیونی خارجی هم خریدار آنها هستند.

وی تصریح کرد: شبکه بی بی سی به تولیداتی در حوزه کودکان و نوجوانان پرداخته که این اهمیت این حوزه را مشخص می کند و این وظیفه تهیه کنندگان ما را سخت تر می کند و هرچند در حوزه اقتصادی به تحریم ما پرداخته اند اما در حوزه فرهنگ آنقدر غنی هستیم بتوانیم به تولیدات مناسبی دست پیدا کنیم.

لیوانی اظهار داشت: در حال گذار از مجموعه های کم قسمت به پرقسمت هستیم و مجموعه های ما به پنجاه و دو قسمتی و صد قسمتی تبدیل شده است و سیصد ساعت برنامه در حال نگارش است. همچنین ۱۶۶۰ ساعت از تولیدات مرکز صبا از هشت شبکه سیما پخش شده که نزدیک به ۱۲۰ ساعت برنامه ماهانه می شود که نشان دهنده توان این مرکز می شود.

وی در ادامه اعلام کرد: مجموعه حالا با ما و یوز ایرانی به چین فروخته شده است و همزمان با ایران در آنجا هم پخش می شود.

در ادامه صفوی گفت: در ده سال گذشته انیمیشن ایران دچار تحول و رشد علمی شده است. کارگردانان و تهیه کنندگان حرفه ای پیدا کرده است. تا پیش از این از نویسندگان سینمایی برای فیلمنامه نویسی استفاده می کردیم اما الان فیلمنامه نویسان حرفه ای ویژه انیمیشن استفاده می شود که تصویر را بسیار خوب می شناسند.

وی تاکید کرد: شکرستان اولین انیمیشنی بود که محصولات جانبی داشت و تداوم یافت. همکاران ما بیش از حد خلاق هستند و تولیدات متنوعی دارند اما در بعد جهانی می توان به نمونه ای اشاره کرد مانند پلنگ صورتی که نسل های مختلف بیننده آن بودند.

در ادامه رضا تقدسی مدیرعامل موسسه هور گفت: از قدیمی ترین ها هستیم و سی سریال برای تلویزیون ساخته ایم. سیاساکتی از تولیدات ما بوده و سریال مهارت های زندگی با پانصد قسمت بزرگترین سریال انیمیشن کشور است. ما همیشه این مشکل را داشتیم که هزینه های تولید ما با معوقات روبرو می شدیم که خوشبختانه در سال ۹۷ این مشکل برطرف شد.

وی افزود: تلویزیون تنها حامی انیمیشن در ایران است به رغم اینکه چهار سازمان به عنوان متولیان این گونه شناخته می شود اما آنها به تعهداتشان عمل نمی کنند. ما در عین پیشرفت در کمیت به ارتقای کیفیت هم پرداخته ایم.

تقدسی افزود: بزرگترین معضل ما در این حوزه رها شدن در زمان پخش است. همه دنیا در حال توسعه شبکه های پخش هستند و ایران تنها کشوری است که یک شبکه تخصصی برای نمایش انیمیشن داشته ایم و تعطیل شده است. در برنامه های کودک از تولید کنندگان این محصولات دعوت نمی شود و در مورد تبلیغ و معرفی کارها تلاشی نمی شود و امیدوارم که این بی مهری در پخش مرتفع شود.

امیرسحرخیز هم در ادامه این نشست گفت: انجمن صنفی انیمیشن از دو سال پیش تشکیل شد و هدفش کمک به تولید صنعتی و توسعه بازار انیمیشن و بازگشت تولید کنندگان به این حوزه بوده است. از همان ابتدا ارتباط خوبی با مرکز پویانمایی صبا به عنوان بزرگترین سفارش دهنده انیمیشن در کشور داشته ایم. 

وی افزود: از نکات مثبت تولیدات اخیر تلویزیونی این است که در کنار افزایش کمیت تولید سبک کاری هر گروه حفظ شده و از خلاقیت خوبی برخوردارند.

در دوسال گذشته به طور واقعی بازار خوبی در تولیدات تلویزیونی در بازارهای بین المللی ایجاد شده است.

تولیدات به سمت استودیو محور به جای فرد محور بودن می روند.

صنف سعی می کند همه اتفاقات را رصد کند و گزارش های واقعی ارائه کند و با بررسی‌های انجام شده به این نتیجه رسیدیم که همه این اتفاقات به طور واقعی رخ داده است و شاهد ارتقاء کیفیت و تنوع تولیدات هستیم.

وی در ادامه گفت: با انجمن منتقدین تفاهم نامه ای امضا کرده ایم تا اعضای این انجمن به نقد تولیدات انیمیشن بپردازند.

در این بخش از نشست لیوانی تأکید کرد: هرچند با تروریسم اقتصادی آمریکا روبرو هستیم اما از زبان تولیدکنندگان شنیدید که ما با بهترین شرایط مالی سال را شروع کرده ایم و به رغم محتاط شدن مشتریان برای خرید آثار ایرانی، کیفیت بالای آثار آنها را ترغیب به خرید کرده است.

سید مسعود صفوی در مورد ویژگی های سری جدید شکرستان گفت: این انیمیشن در بسته های سیزده قسمتی تولید و ارائه می شود. ساختار آن تغییر نکرده و تنها روای تغییر کرده است. کاراکترهای جدید زیادی به آن اضافه نشده چرا که تعداد کاراکترهای زیادی داشته است. اما در هر قسمت یکی از کاراکترها را برجسته خواهیم کرد. 

شکرستان یک و دو دقیقه ای با موضوع رونق تولید آغاز شده تا تعامل تلویزیون و فضای مجازی بیشتر شود. 

لیوانی در پاسخ به سوالی در مورد میزان توجه به معلولین در انیمیشن ها گفت: بعد از سیمپسون ها دومین اثر انیمیشن بلند دنیا مجموعه مهارت های زندگی است که چندین اداره کل آموزش و پرورش درخواست در اختیار داشتن دوره کامل آن برای استفاده به عنوان یک برنامه کمک آموزشی را دارند. در آن انیمیشین یک کاراکتر با معلولیت جسمانی داریم که به طور هدفمند انتخاب شده است اما این کافی نیست و ما برنامه های بیشتری برای توجه به این قشر از اجتماع خواهیم داشت.

رضا تقدسی در مورد مجموعه مثل نامه گفت: این یک مجموعه صد و پنجاه قسمتی است که در سه بخش پنجاه قسمتی تولید می شود. تا کنون صد قسمت آن تحویل شده و پنجاه قسمت باقیمانده هم به زودی ارائه خواهد شد.

لیوانی هم تشریح کرد: در مثل نامه تأکید جدی بر زبان فارسی و موسیقی سنتی ایرانی داشته ایم.

وی خبری هم در مورد تولیدات دینی و قرآنی داد و گفت: برای تولید چند اثر به صورت فیلم های نیمه بلند  و بلند با موضوع داستان زندگی پیامبران با نویسندگان و تهیه کنندگان وارد مذاکره شده ایم و تا پایان سال به نتایجی خواهیم رسید.

امیر سحرخیز در بخشی از این نشست گفت: سیاست های جدید مرکز صبا در تولید مجموعه های پنجاه قسمتی باعث امنیت شغلی و حتی کمبود نیروی کار شده است و ما در انجمن چهار کارگروه برای شناسایی و آموزش و معرفی نیروها ایجاد کرده ایم. 

 

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه