English

کوروش زارعی در نشست خبری اظهار داشت: 

غریبه شام مقایسه وقایع کربلا با جنگ های پیرامونی امروز ما است

کارگردان نمایش غریبه شام گفت: این نمایش یک نمایش آیینی و روایت واقعه کربلا به تنهایی نیست بلکه به مقایسه وقایع کربلا با جنگ های سوریه و عراق با داعش می پردازد.

غریبه شام مقایسه وقایع کربلا با جنگ های پیرامونی امروز ما است

به گزارش خبرنگار تئاتر خبرگزاری  موج، نشست خبریی و رونمایی از پوستر نمایش عاشورایی غریبه شام نوشته سیدحسین فدایی حسین و به کارگردانی کوروش زارعی در سالن فردی حوزه هنری برگزار شد.

در این مراسم که سجاد دبیریان اجرایش را به عهده داشت کوروش زارعی کارگردان نمایش و مدیر مرکز هنرهای نمایشی و انوش معظمی و کاظم نظری بازیگران اثر حضور داشتند. 

در ابتدای این نشست دبیریان توضیح داد: این نشست به مناسبت رویداد تئاتری اجرای عمومی نمایش غریبه شام که از فردا شب در تئاتر سنگلج به روی صحنه خواهد رفت و رونمایی از پوستر این رویداد برگزار شده است.

در ابتدای این نشست که زارعی گفت: دو ماه پیش دوست خوبم، شهرام کرمی مدیرکل مرکز هنرهای نمایشی از من خواست که نمایشی برای محرم تولید کنم. با سفارش ایشان تولید نمایش غریبه شام را آغاز کردیم. گرچه از ما یک کار آیینی خواستند که به طور مستقیم به مصائب کربلا بپردازیم اما ما با یک قصه امروزی کار را آغاز می کنیم و از آن نقبی به تاریخ می زنیم.

وی افزود: داستان با دختر یک مدافع حرم که بی تاب غیبت پدرش است؛ آغاز می شود. با رفتن این دختر و خانواده اش، به سوریه و ملاقات این دختر با حضرت رقیه در رویا به مرور وقایع جنگ معاصر و وقایع کربلا می پردازیم. پایان داستان هم با اعلام خبر شهادت آن مدافع حرم شبیه آنچه برای حضرت سیدالشهداء اتفاق آفتاده، شکل می گیرد.

زارعی تأکید کرد: ما در این نمایش به برخی از سوالاتی که برای مردم ما در مورد مدافعین حرم و حمایت ما از دولت سوریه در جنگ با داعش پاسخ می دهیم. سعی کردیم در این نمایش صرفا وقایع کربلا را روایت نکنیم؛ گرچه در این دوره که تشکیک زیاد شده است، روایت ماجرای کربلا خود سرمایه ای بزرگ و غنیمت است.

وی افزود: دشمن متوجه شده است که با تحریم نمی تواند به ما ضربه بزند گرچه شرایط هر روز سخت تر می شود؛ بلکه با از بین بردن اعتقادات و باورهای جوان و تهاجم فرهنگی لطمه بزرگتری به ما می تواند بزند.

زارعی ادامه داد: مشکلات فرهنگی ما بیش از اقتصادی ما است. استعدادها و جوانان ما را می دزدند یا نابود می کنند. فرهنگ و جوان ما در معرض نابودی است.

وی افزود: ما در این نمایش حرفی پیرامونی می زنیم و تطبیقی بین سال ۶۱ هجری و ۲۰۱۹ فعلی خواهیم داشت و نو آوری هایی هم در مورد فرم ایجاد کرده ایم.

در ادامه انوش معظمی گفت: امسال کمی دلم شکسته بود، چرا که دو متن عاشورایی در حوزه نمایش کودک به مرکز هنرهای نمایشی و کانون پرورشی فکری کودکان داده بودم که تا کنون جوابی به من ندادند. همینکه آقای زارعی به من پیشنهاد این کار را دادند به دلیل عاشورایی بودنش پذیرفتم.

وی در مورد نقشش در نمایش غریبه شام گفت: من دو نقش در این نمایش دارم که در ابتدای نمایش، شبیه پوش حضرت ابوالفضل هستم و در بخش تاریخی آن نقش شمر بن ذی الجوشن را دارم.

کاظم نظری هم گفت: من سی سال سابقه همکاری با «گروه نمایش آیین» همکاری دارم و در این نمایش هم نقش خولی را بازی می کنم.

وی ادامه داد: ما در حوزه سینما و تئاتر با مشکلات زیادی مواجه هستیم. اگر کشوری مانند ژاپن در زمره کشورهای توسعه یافته قرار گرفته ابتدا بعد فرهنگی خود را تقویت کرده و سپس به اقتصاد پرداخته در حالی که در اینجا با جابجایی روبرو هستیم و همه به دنبال رونق اقتصادی هستند.

کوروش زارعی در مورد تعداد بازیگران این نمایش گفت: مدت زمان این اثر هفتاد و پنج دقیقه است و نزدیک به سی و پنج بازیگر در آن ایفای نقش می کنند. می شود گفت که این نمایش به نوعی زنانه است هم دختر بچه ها و زنان ایفاگر نقش اصلی هستند و مردها تاش هابی در این داستان هستند.

کارگردان نمایش غریبه شام در پاسخ به سوال خبرنگار موج در مورد فاصله گرفتن از کلیشه ها گفت: همیشه کلیشه و شعار بد نیست. سینمای هالیوود هم همیشه از کلیشه ها و شعارها بهره برده و  شاید بتوان گفت گاهی شعار خیلی خوب هم هست . همانطور که شعار سال که توسط مقام معظم رهبری تعیین می شود یک رهنمود است و تنها یک شعار نیست. پس شعارها اگر به خوبی اجرا شوند، نه تنها بد نیستند بلکه نتایج خیلی خوبی خواهند داشت.

وی تصریح کرد: اگر هزار بار هم تعزیه را اجرا کنیم نمی توانیم از نمادها و سمبلهای آن و هنرهای آیینی و موسیقی خود بگذریم. اینها بخشی از فرهنگ ما هستند. 

کوروش زارعی ادامه داد: ما یکی از پایه گذاران تئاتر آیینی کشور بودیم و هستیم و قطعا از المان های جدیدی در این نمایش بهره برده ایم. ما در این نمایش از ویدئو آرت استفاده کرده ایم. من کارگردان و گروهمان در این حوزه مولف هستیم و ضمن حفظ مولفه های کارهای پیشین نوآوری هایی هم داریم.

کاظمی هم گفت: در این مورد باور مخاطب هم اهمیت دارد که اگر از آن عدول کنیم مخاطب آن را نمی پذیرد.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه