در نشست خبری اعلام شد؛
برگزاری چهارمین همایش تئاتر پیاده روی اربعین با مشارکت هنرمندان عراقی
کوروش زارعی مدیر مرکز نمایشی حوزه هنری از مشارکت هنرمندان عراقی در چهارمین همایش تئاتر پیاده روی اربعین خبر داد.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری موج، نشست خبری چهارمین همایش بین المللی تئاتر مردمی پیاده روی اربعین با حضور کوروش زارعی مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری، حجت الاسلام شهاب الدین طباطبایی دبیر هنری و رییس حوزه هنری استان خوزستان و آرش ساربان دبیر اجرایی همایش در محل سالن محمدحسین فردی حوزه هنری صبح امروز ۱۳ مهرماه ۹۸ برگزار شد.
در ابتدای این نشست کوروش زارعی گفت: از آخر هفته جاری با همکاری مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری، حوزه هنری استان خوزستان، کمیته آموزش و فرهنگی ستاد اربعین و دبیرخانه فرهنگی سازمان هنری اوج به مدت یک هفته برگزار می شود.
وی افزود: از سالی که مدیریت مرکز نمایشی را به عهده گرفتم این همایش را راه اندازی کردم و اکنون به یک جریان تبدیل شده است.در ابتدا با چهل، پنجاه هنرمند کار را آغاز کردیم و در سال های بعد تصمیم گرفتیم که بر زبان های نمایش ها بیفزاییم. سال دوم دو گروه تعزیه به زبان عربی را به کارمان اضافه کردیم که با استقبال بسیار روبرو شد.
زارعی ادامه داد: سال گذشته زبان های ترکی و انگلیسی را هم اضافه کردیم و در ژانرهای مختلف تعزیه خوانی، نقالی، پرده خوانی، تئاترهای موکبی و خیابانی به اجرا پرداختیم.
وی با بیان اینکه آرزوی قلبی من این است که این همایش بتواند کشورهای دیگر را هم درگیر کند گفت: من در سفر چند روز پیش خود به عراق با مدیر تئاتر آن کشور نشستی داشتم و امیدواریم که همایش تئاتر پیاده روی با حضور گروه های هنری عراق برگزار شود.
مدیر مرکز نمایشی حوزه هنری در مورد اهداف برگزا ی این همایش گفت: این همایش یک اتفاق بزرگ فرهنگی است که هدف آن ایجاد یک وحدت بزرگ فرهنگی است. من دو روز پیش از عراق بازگشتم و نمایشی به روی صحنه داشتم که به دلیل اختشاشات لغو شد. بنابراین از دل اتفاقات اخیر آمده و در جریان کامل آن هستم. دشمن جهان تشیع و اسلام به دنبال تحت الشعاع قرار دادن جریان اربعین است اما این جریان آنقدر بزرگ و عظیم است و آنقدر ملت های مسلمان با قدرت پای آن ایستاده اند که قطعا دشمن را ناکام خواهند گذاشت.
در ادامه حجت الاسلام طباطبایی گفت: مهمترین کار این همایش پیوند زدن هنرمندان با لایه های معنوی جامعه است. تعزیه اربعین همیشه در دل جامعه و مردم ایران برگزار شده است. همراه کردن این هنر آیینی با مردمی که از سراسر کشور و دنیا به رویداد بزرگ پیاده روی اربعین می آیند کار بزرگ این همایش بوده است.
وی افزود: ا می خواهیم به همه نشان دهیم که هنرمندان با مبانی فکری انقلاب همراه هستند. به این منظور ما هنرمندان را در کنار مردم می بریم و آنها رسالت خودشان را انجام دهند. هدف بعدی ما تبیین فرهنگ عاشورا به زبان هنر است. دلیل سوم توجه به نیاز مردم است. مردم دوست دارند در طول پیاده روی از ظرفیت هنر هم بهرمند شوند.
اجرای تئاتر عروسکی در این رویداد توجه به حوزه کودک و نوجوان است.
طباطبایی در مورد روند کار هم گفت: از سی مرادماه کار را شروع کردیم.استان خوزستان بزرگترین تعزیه میدانی جهان را به نام شوش ثبت کرده که مسئولیت مارا بیشتر می کند. از جمله ظرفیت های دیگر ما زبان عربی و هنرمندان عرب زبان ما در این استان است که این پتانسیل بزرگی است چرا که مردم بیش از هفتاد کشور به زبان عربی سخن می گویند یا به آن تسلط دارند.
وی افزود: ما میزبان ۱۹۰ هنرمند تعزیه از ۱۲ استان هستیم. البته کارهای بیشتری حتی از کشورهای دیگر و حتی از برادران اهل تسنن ما برایمان ارسال شد که پس از داوری به این تعداد رسیدیم.
وی تصریح کرد: همه این هنرمندان ذیل نذر فرهنگی در این رویداد حضور دارند و ما برای فعالیت هنری ایشان هزینه ای نمی پردازیم.
مدیر حوزه هنری استان خوزستان با اشاره به ناآرامی های اخیر عراق گفت: ما زمانی که داعش در عراق حضور داشت پیاده روی اربعین را تنها نگذاشته و با شکوه برگزار کردیم و امسال هم با شکوه هرچه بیشتر نسبت به برگزاری آن اقدام خواهیم کرد.
در ادامه آرش ساربان هم گفت: ۵۸ اثر از ۲۵ استان به دبیرخانه ارسال شد. پس از داوری ۲۵ اثر از ۱۲ استان انتخاب شده است.
وی ادامه داد: پس از آغاز همایش و اجرای دو روزه از صحن حضرت فاطمه در حرم حضرت امیرالمومنین. گروه ها به سمت عمودهای مشخصی حرکت می کنند و در آنجا اجرا خواهند داشت. ضمن اینکه در سه مرز خسروی، چذابه و شلمچه پنج تعزیه بخش ایران اجرا می شوند.
ساربان افزود: نمایش موکبی ژانر جدیدی است که به این اجراها اضافه شده، نمایشی است که بدون امکانات خاصی و با موضوع اربعین اجرا می شود.
کوروش زارعی هم افزود: هنوز هم از سوی گروه ها تماسهایی داریم که متقاضی حضور در این همایش هستند. اما ما به دلیل کمبود منابع مالی امکان پذیرش گروه های بیشتری نداشتیم. به عنوان مثال برای اعزام این هنرمندان از مرز تا داخل عراق ۱۳۰ میلیون تومان برای اتوبوس هزینه خواهیم کرد.
وی افزود: ما سعی کرده ایم آثاری را انتخاب کنیم که همدلی و همبستگی مسلمانان را در دل خود داشته باشد و هدف از برگزاری پیاده روی اربعین را تشریح کند. آثار انتخابی حداکثر ۳۰ دقیقه ای هستند چرا که مخاطب بیش از آن حوصله و زمان دارد. ما تلاش کرده ایم که ضمن دقت در کیفیت پیام بر کیفیت هنری آثار هم توجه داشته باشیم و از حضور آثار ضعیف ممانعت کرده ایم.
کوروش زارعی تأکید کرد: همه انواع نمایشی که در این همایش اجرا می شود ژانر تئاتر ایرانی است که معرفی و تبلیغ فرهنگ هنر آیینی و سنتی ما است.
طباطبایی هم در انتها در مورد یکی دیگر از اهداف برگزاری چنین فعالیت هایی گفت: متاسفانه در فضای مجازی سلبریتی هایی داریم که در مقابل مسائل اعتقادی موضع می گیرند ما می خواهیم نشان دهیم که گروه دیگری از هنرمندان هستند که نه تنها موضعی در مقابل اعتقادات ندارند بلکه حاضرند با حضور در پیاده روی اربعین هنر خود را در این راه عرضه کنند.
ارسال نظر