English

محمدرضا زمردیان در گفتگو با خبرگزاری موج:

بسیجیان و مربیان کانون پیک امید را به مناطق کم برخوردار می برد

معاون فرهنگی کانون پرورش فکر کودکان و نوجوانان گفت: مربیان داوطلب و اعضای بسیج کانون، به صورت جهادی پیک امید را به مناطقی می برند که تا الان امکان حضور مراکز کانون در آنها وجود نداشته است.

بسیجیان و مربیان کانون پیک امید را به مناطق کم برخوردار می برد

محمدرضا زمردیان، معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، در حاشیه آیین رونمایی تماشاخانه سیار و بدرقه کاروان پیک امید به خبرنگار سینمایی خبرگزاری موج گفت: یکی از اساسی ترین اهداف فعالیت های کانون پرورش خدمات رسانی به کودکان و نوجوانان این سرزمین است. ما در کشور، قریب به هزار مرکز داریم که به امر مشغول هستند و در مواردی که بچه ها امکان حضور در مراکز ما را ندارند، از طریق مراکز کتابخانه سیارمان این کار را برای آنها انجام می دهیم.

وی افزود: اما طبق آیین نامه، این مراکز سیار ما محدودیت خدمات رسانی تا شعاع چهل کیلومتری از هر مرکز ثابت را دارند. بنابراین ما برای اینکه بتوانیم در مناطقی که امکان حضور مراکز سیارمان وجود ندارد خدمات رسانی داشته باشیم، با همکاری بسیج کانون، پیک امید را طراحی کرده ایم که مجموعه ای از مربیان داوطلب و اعضای بسیج کانون هستند و به صورت جهادی به مناطقی اعزام می شوند که امکان حضور مراکز کانون تا الان در آنها وجود نداشته است.

زمردیان ادامه داد: از سال گذشته این اتفاق آغاز شد و بدین منظور اولین تماشاخانه سیار کانون راه اندازی شد. این تماشاخانه در واقع یک سینما  با صفحه نمایشگر ال ای دی بزرگ و سیستم صوتی و تجهیزات دیگری است که می تواند به صورت مکانیزه به کودکان و نوجوانان خدمات رسانی کند. امروز دومین تماشاخانه سیار ما رونمایی شد که علاوه بر امکاناتی که مجوعه قبلی داشته، به یک آسمان نما هم مجهز است.

خدمات رسانی به کودکان و نوجوانان زائر اربعین

معاون فرهنگی کانون با بیان اینکه با همکاری بسیج کانون  پرورش فکری کودکان و نوجوانان رونمایی از این تماشاخانه، با خدمات رسانی موکب های ما به زائران اربعین و کودکان و نوجوانانی که عازم این سفر معنوی هستند، همزمان شد، افزود: در حال حاضر یکی از موکب های ما با محوریت بسیج و اداره کل کانون پرورش فکری استان قم، در کربلا مستقر است و دومین موکب ما هم که امروز راهی می شود، در صورت صدور مجوز عبور از مرز توسط مسئولان کشور عراق، در جایی که در مسیر مشخص شده است مستقر خواهد شد. در غیر این صورت، این تماشاخانه در مرز مهران مستقر و مشغول خدمات رسانی به کودکان و نوجوانان زائر اربعین خواهد شد.

وی در مورد تعداد کلی این تماشاخانه ها به خبرنگار ما گفت: آنچه که قبلا کانون پرورش فکری کودکان در اختیار داشته است، یک تریلی بوده که در واقع یک کتابخانه سیار با امکان اجرای نمایش بوده است که مدتی بدون استفاده مانده بود و دوباره احیا شد؛ اما در طول یک سال جاری، این دومین تماشاخانه سیار ما است که رونمایی شده است.

 زمردیان تاکید کرد: در حال حاضر آن چیزی که تحت عنوان تماشاخانه سیار در کانون ساخته و استفاده می شود یک مجموعه سینمای سیار ، با امکانات گسترده فنی اعم از تصویر و صوت بوده که دارای یک آسمان نمای سیار هم است و امکان انجام برخی از کارهای نجومی را هم دارد. در واقع یک مرکز کانون را در قالب یک تریلی سیار به نقاط مختلف ارسال می کنیم.

وی در مورد نقاطی که هدف سفر این تماشاخانه ها هستند، گفت: همانطور که پیشتر اشاره کردم، مناطق کم برخوردار یا نابرخوردار کشور که امکان خدمات رسانی مراکز سیار کانون در آنها وجود ندارد، هدف حضور پیک امید هستند.

معاون فرهنگی کانون در ادامه به نمونه سفرها و ماموریت هایی که این تماشاخانه های سیار در طول یک سال گذشته انجام داده اند اشاره کرد و گفت: اولین سفر ما اواخر سال گذشته، در اسفندماه، به استان سیستان و بلوچستان بود. دومین سفر ما، همزمان با وقوع سیل بود که در استان گلستان مستقر شدیم و سپس به لرستان و خوزستان رفتیم. شب گذشته هم، همکاران من شامل اعضای بسیج و مربیان داوطلب، از استان کهکیلویه و بویراحمد بازگشتند که یک هفته در روستاها و شهرهای آنجا ارائه برنامه داشتند و در هر روستا یک کتابخانه روستایی هم احداث کردند.

وی در مورد طول مدت هر ماموریت تمشاخانه سیار پیک امید و تعداد آنها در طول یک سال، گفت: هر سفر این تماشاخانه ها حدود یک هفته طول می کشد؛ اما بسته به وضعیت راه ها و امکانات ما، دست کم هر ماه یک سفر را به مناطق مورد نظر در یکی از استانهای کشور دارند. آنها در طول این سفر اقدام به نمایش و ارائه تولیدات کانون می کنند و در عین حال، در هر محلی که مستقر می شوند، کارگاه های فرهنگی نیز توسط مربیان دایر می شود.

زمردیان در پاسخ به این سوال که پس با این حساب هر منطقه تنها یک بار در سال امکان میزبانی از این تماشاخانه را خواهد داشت، گفت: پیک امید به دو شکل فعالیت می کند؛ یکی پیک امید ملی است که در قالب تماشاخانه سیار است و دیگری پیک امید استانی است که هر استان در هر ماه یک بار به طور جداگانه و با امکان مراکز سیار برگزار می کند؛ که اگر ترکیب فعالیت این دو را با هم در نظر بگیریم، عدد قابل توجهی خواهد شد.

وی در مورد برنامه خاصی که برای اربعین در نظر گرفته شده است گفت: با همکاری بسیج کانون، بسته های فرهنگی ویژه نوجوانن تدارک دیده شد و از فیلم ها و انیمیشن های تولیدی کانون که جنبه هایی از مفاهیم عاشورا و قیام اما حسین (ع) مثل ایثار، گذشت، برادر، برابری و ... را در خود دارند به نمایش گذاشته می شود و با همین مفاهیم ترویج کتاب هم می شود.

آیا این خبر مفید بود؟
خبرنگار:
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه