English

لاری خبر داد؛

ارسال ۴۶ هزار و ۸۰۶ اثر به جشنواره بین المللی سیمرغ

رییس جشنواره سیمرغ درخصوص آمارهایی درباره جشنواره دهم گفت: در مجموع ۴۶ هزار و ۸۰۶ اثر به جشنواره ارسال شده است که بخش هنرهای تجسمی بیشترین تعداد آثار را با ۳۱ هزار و ۹۰۰ اثر داشت.

ارسال 46 هزار و 806 اثر به جشنواره بین المللی سیمرغ

به گزارش خبرگزاری موج، نشست خبری جشنواره سیمرغ امروز (یکشنبه ۱۹ آبان) با حضور سیما سادات لاری (رییس جشنواره)، امیر للگانی (دبیر جشنواره)، محمدمهدی عسگرپور (دبیر بخش فیلم)، حسین پارسایی (دبیر بخش تئاتر)، عبدالجبار کاکایی (دبیر بخش ادبی)، مرتضی گودرزی دیباج (دبیر بخش هنرهای تجسمی)، بابک زرین (دبیر بخش موسیقی)، محمدعلی حجازی (مدیر بخش بین الملل)، محمدحسین پورفاضلی نژاد (مدیر اجرایی و دبیرخانه) و الهه گلچهره رحیمی (مدیر روابط عمومی) در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برگزار شد.

سیما سادات لاری در ابتدای این نشست گفت: گره خوردن هنر با متولیان سلامت کشور رویداد بسیار مهم و ارزشمندی است که به واسطه آن افرادی که طبیبان تن هستند می‌توانند رسالت خود را با هنر تلفیق کنند. هدف از برگزاری جشنواره ایجاد فضای پرنشاط و پرانگیزه در بین دانشجویان، اساتید و کارکنان دانشگاه‌های علوم پزشکی و سایر دانشگاه‌هاست. خوشبختانه این جشنواره دو سال است که جنبه بین‌المللی هم پیدا کرده و میزبان شرکت‌کنندگان خارجی است.

او ادامه داد: توجه جشنواره به مشارکت کارکنان، اساتید و دانشجویان در فعالیت‌های فرهنگی و هنری است، به خصوص کانون‌های فرهنگی دانشگاه‌ها که بستری برای بروز و ظهور استعدادهای هنری هستند. هدف جشنواره سیمرغ تجلیل از نابغه‌ها و ترویج فرهنگ سلامت با استفاده از بستر هنر است.

* حضور اساتید مجرب در هر بخش جشنواره

لاری سپس با اشاره به پنج بخش‌ جشنواره که شامل موسیقی، فیلم، تئاتر، ادبیات و هنرهای تجسمی می‌شود، بیان کرد: «هر بخش دبیری کارکشته و متخصص دارد که افتخار داریم در حضور این بزرگان جشنواره سیمرغ را برگزار می‌کنیم. حضور این اساتید در هر بخش در شرکت کنندگان هم ایجاد انگیزه می‌کند.

رییس جشنواره سپس به ارائه آمارهایی درباره جشنواره دهم به این شرح پرداخت: در مجموع ۴۶ هزار و ۸۰۶ اثر به جشنواره ارسال شده است که بخش هنرهای تجسمی بیشترین تعداد آثار را با ۳۱ هزار و ۹۰۰ اثر داشت است که شامل عکاسی (۲۵ هزار ۷۱۱ اثر)، خشنویسی (۱۱۶۴ اثر)، صنایع دستی (۲۳۷ اثر) و... می‌شود. در بخش موسیقی ۲۹۴ اثر حضور دارند. در بخش ادبیات ۷ هزار و ۴۰۹ اثر دریافت شده است که شامل شعر کلاسیک  (۱۸۸۱ اثر)، داستان کوتاه (۱۳۵۴ اثر)، شعر نو (۱۵۴۴ اثر)، ترانه (۵۱۲ اثر)، نثر ادبی (۱۳۳۰ اثر)، نثر طنز (۴۴۰ اثر) و شعر طنز (۳۴۸ اثر) می‌شود.

* عکاسی، پرمخاطب‌ترین رشته جشنواره

او ادامه داد: در بخش تئاتر شاهد حضور ۹۸۵ اثر هستیم که این تعداد شامل نمایشنامه‌نویسی (۱۹۵ اثر)، نمایشنامه‌خوانی (۹۴ اثر)، تئاتر صحنه ای (۱۸۳ اثر)، تئاتر خیابانی (۶۴ اثر)، استنداپ کمدی (۱۶۱ اثر)، مجری گری (۲۱۶ اثر) و تحقیق و پژوهش (۷۲ اثر) می‌شود.

لاری تاکید کرد: تعداد آثار ارسالی به تفکیک شرکت کنندگان به این شرح است، مجموع آثار دانشجویان دانشگاه‌های علوم پزشکی ۲۹ هزار ۷۶۳ اثر که حدود ۶۳ درصد آثار را در بر می‌گیرد. ۹۹۲۵ اثر به کارکنان دانشگاه های علوم پزشکی اختصاص دارد، اساتید و اعضای هیئت علمی دانشگاه‌های علوم پزشکی با ۱۰۹۳ اثر در جشنواره حضور دارند، دانشجویان دانشگاه های وزارت علوم هم با ۷۶ اثر و دانشجویان دانشگاه های آزاد اسلامی با ۲۲۸ اثر در جشنواره حاضر هستند. از جامعه پزشکی کشور هم ۴۵۶ اثر در جشنواره دهم شرکت دارد.

او درباره بیشترین آثار حاضر در بخش هم توضیح داد: در بخش هنرهای تجسمی، رشته عکاسی با ۲۵ هزار و ۷۱۱ اثر بیشترین تعداد را دارد، در بخش تئاتر، مجری گری با ۲۱۶ اثر، در بخش فیلم، فیلم کوتاه با ۲۵۹۳، در بخش ادبیات، شعر کلاسیک با ۱۸۸۱ اثر و در بخش موسیقی، خوانندگی پاپ با ۱۷۴ اثر بیشترین تعداد را داشتند.

رییس جشنواره سیمرغ سپس درباره تعداد آثاری که قرار است اجرای نهایی داشته باشند هم بیان کرد: در تئاتر ۱۱۴ اثر، در موسیقی ۵۶ اثر و در بخش فیلم ۹۶ اثر حدود ۱۱۶۳ دقیقه اجرای نهایی دارند. همچنین تعداد کشورهای حاضر در بخش بین‌الملل ۱۰۳ کشور است که نسبت به دوره گذشته افزایش یافته است.

لاری درباره مهمانان و برنامه اختتامیه و افتتاحیه جشنواره دهم گفت: ۱۵۰۰ مهمان در افتتاحیه و اختتامیه داریم، افتتاحیه نمایشگاه و بخش آغازین جشنواره روز شنبه ۲۵ آبان برگزار می‌شود. همچنین اختتامیه بخش تجسمی، ادبی و تمامی رشته‌های بخش اساتید و کارکنان دانشگاه های علوم پزشکی روز دوشنبه ۲۷ آبان و اختتامیه بخش‌های تئاتر، موسیقی و فیلم روز چهارشنبه ۲۹ آبان برگزار می‌شود.

* نقش دانشجویان در ارتقای فرهنگ سلامت

سپس نوبت به امیر للگانی رسید که ضمن قدردانی از هنرمندان و اهالی رسانه، گفت: ما سه سطح مختلف برای جشنواره در نظر گرفتیم، بخش اول دانشجویان علوم پزشکی هستند، ما به عنوان وزارت بهداشت رسالتی در قبال دانشجویان خودمان داریم و طبیعتا حوزه تربیتی دانشجویان به وزارت بهداشت موکول شده است، ما باید بستر مناسبی را برای تربیت و چند بعدی شدن دانشجویان فراهم کنیم و یکی از اقدامات هم برگزاری چنین جشنواره‌ای است که دانشجویان می توانند در بخش‌های مختلف آن شرکت کنند. وظیفه دیگر وزارت بهداشت ارتقای سطح سلامت است، ما مفهومی به نام فرهنگ سلامت داریم و مردم باید در این باره آگاهی پیدا کنند، رسالت آگاهی بخشی به مردم در زمینه سلامت برعهده وزارت بهداشت است و ما بخشی از این رسالت را برای دانشجویان در نظر گرفتیم تا آثار خود را با محوریت فرهنگ سلامت به جشنواره ارائه کنند. 

او تاکید کرد: وقتی ما از دانشجوی فیلمساز یا کارگردان تئاتر خود دعوت می‌کنیم تا در حوزه فرهنگ سلامت کاری کند، اثر او می‌تواند در زمینه ارتقای فرهنگ سلامت جامعه نتیجه بخش باشد. در بخش بین‌الملل هم تلاش کردیم تا محلی را برای تبادل افکار در حوزه فرهنگ سلامت ایجاد کرده و از تجارب مطلوب آن‌ها استفاده کنیم. سال گذشته استقبال خوبی از جشنواره شد و باورکردنی نبود، امسال هم شاهد استقبال خوب دوستان بودیم. 

للگانی درباره برنامه‌های جشنواره در پردیس تئاتر تهران گفت: آثار هنرمندان تجسمی امسال در پردیس تئاتر تهران به نمایش گذاشته می‌شود، همچنین بخش مشاعره، نمایش فیلم و اجرای موسیقی در همین مکان اجرا خواهد شد.

* دانشجویان علوم پزشکی ذوق سرشاری دارند

حسین پارسایی، دیگر سخنران این نشست بود که با اشاره به سبقه حضور خود در جشنواره سیمرغ گفت: دومین سال است که به عنوان دبیر بخش تئاتر با جشنواره همکاری داشتم و مسئله‌ای که من را هر بار به وجد میاورد، ذوق سرشاری است که در دانشجویان رشته پزشکی وجود دارد. این مسئله نشان دهنده این است که فرهنگ و هنر مرز نمی‌شناسد و هر کدام از دانشجویان علوم پزشکی در آینده دستی بر حوزه فرهنگ و هنر خواهند داشت.

او ادامه داد: تلاش وافر وزارت بهداشت برای گسترش امکان فعالیت هنری برای دانشجویان را در این دو سال دیدم و شما اکثر دانشجویان و کارکنان علوم پزشکی که در حوزه هنر دارای ذوق و قریحه هستند را می‌بینید. پتانسیل بسیار عجیبی را در این مرکز و جشنواره دیدم و در این رویداد چهره‌های بسیاری شناسایی شده و دیده می‌شوند و باعث افتخار من است که در این جشنواره حضور دارم.

در ادامه محمدمهدی عسگرپور درباره بخش فیلم جشنواره دهم گفت: دومین سالی است که در بخش فیلم کنار دوستان هستم، امسال حدود ۲۰ درصد از نظر کمیت آثار افزایش داشتیم و بخش بین‌الملل هم به عنوان یک بخش مستقل فعالیت خود را انجام داد و فکر می‌کنم جشنواره همانطور که اشاره کردم جزو معدود جشنواره‌هایی است تقریبا قوام یافته است و خدا را شکر که هر سال برگزار می‌شود. 

این سینماگر تاکید کرد: ما در سطح وزارتخانه‌های دیگر پیش از این شاهد بودیم که جشنواره‌هایی برگزار و سپس به هر دلیلی متوقف می‌شود اما این جشنواره به صورت متوالی برگزار شده و هر سال به کیفیت و کمیت آن افزوده می‌شود. برگزاری جشنواره‌ها گاهی می‌تواند به عنوان یک هدف تلقی شود، حرکت‌های هنری و برگزاری جشنواره‌های این حوزه به تدریج اثر خود را می‌گذارد و ما پس از چندین دوره می‌توانیم به رویکردی ثابت برسیم. به نظرم باید فرصت استفاده از استعدادها و محصولات چنین جشنواره‌ای فراهم شود.

مرتضی گودرزی دیباج هم بیان کرد: من همواره در این جشنواره حال خوبی دارم و امیدوارم این رویه که به تعامل هنر و جامعه پزشکی کشور اختصاص دارد عمیق‌تر و ماندگارتر شود و روز به روز شرایط بهتری داشته باشیم. بخش ما تقریبا بزرگ‌ترین بخش جشنواره است و ۱۰ رشته رسمی و زیرشاخه‌های بسیار زیادی داریم.

سپس عبدالجبار کاکایی با اشاره به بخش ادبیات جشنواره سیمرغ، توضیح داد: من بنا بر سابقه دبیری جشنواره‌های ادبی که داشتم اعلام می‌کنم این تعداد اثر ارسالی بسیار مهم و قابل توجه است. شعر مقوله اساسی و سنتی‌ترین گفتمان موجود در جامعه ماست و مردم غالبا در مواجه با آثار ادبی اثرپذیر هستند، ورود وزارت بهداشت به حوزه هنر کلامی و ادبیات در موضوع سلامت را به فال نیک می‌گیریم و این میزان استقبال هم در گونه‌های متفاوت ادبی که در جشنواره حضور دارند قابل اعتناست و امیدوارم شاهد رشد جشنواره در سال‌های آینده باشیم.

بابک زرین هم با ابراز خرسندی از سومین سالی دبیری‌اش در بخش موسیقی جشنواره سیمرغ گفت: خوشحالم امسال از لحاظ کمی و کیفی بخش موسیقی جشنواره ارتقا پیدا کرده است و اساتید شاخص در داوری بخش‌های مختلف کنار ما بودند و امیدوارم اتفاقات خوب امسال هم بیفتد. در جشنواره دهم آقای اردشیر کامکار و استاد حسن ناهید در داوری‌ها به جمع ما اضافه شدند که اتفاق متفاوتی نسبت به پارسال است.

* برنامه‌ریزی جهت انتشار آثار برگزیده

سپس نوبت به پرسش خبرنگاران رسید و لاری در پاسخ به برنامه حضور وزیر بهداشت در جشنواره سیمرغ، توضیح داد: ما از آقای وزیر برای روز چهارشنبه دعوت کردیم تا به محل جشنواره بیایند، ایشان حتما برای بازدید از جشنواره حاضر خواهند شد و ما یکشنبه را برای این امر پیش بینی کردیم. 

سپس کاکایی در پاسخ به پرسشی درباره خروجی آثار برگزیده حوزه ادبیات بیان کرد: بله ما درباره خروجی آثار جهت انتشار صحبت کردیم چون موثرتر خواهد بود و دانشجویان هم در اینباره سوال دارند، توصیه کردیم آثار برگزیده نهایتا به شکل کتاب، مجله یا هر امکانی که وجود دارد عرضه شوند.

* مهمانان بخش بین‌الملل جشنواره

محمدحسین پورفاضلی نژاد هم در پاسخ به برنامه‌ها و مهمانان بخش بین‌الملل گفت: این بخش شامل سه حوزه فیلم کوتاه، پویانمایی و پوستر است. مهمانان بخش خارجی از انگلستان، هندوستان، هلند، افغانستان و بلژیک هستند که در جشنواره حضور خواهند داشت.

لاری سپس درباره برگزاری دو اختتامیه برای جشنواره سیمرغ گفت: ما سعی کردیم صرفه جویی کرده اما کیفیت را کاهش ندهیم و به همین دلیل تعداد اختتامیه را از سه روز به دو روز رساندیم. کتاب جشنواره هم امسال قبل از رویداد چاپ می‌شود و امسال تلاش کردیم تا نظم و ساماندهی جشنواره بیشتر از گذشته باشد و به همین منظور بخش بیشتری از خدمات الکترونیکی شده اند. همچنین روسای دانشگاه های علوم پزشکی، معاونان فرهنگی و دانشجویی، چند تن از وزرا و نمایندگان کمیسیون بهداشت و مجلس مهمان جشنواره خواهند بود. 

* با سازمان سینمایی تعامل داریم

للگانی درباره خبری مبنی بر مجوز نداشتن بخش فیلم جشنواره سیمرغ از سازمان سینمایی، توضیح داد: برگزاری جشنواره فرهنگی و هنری همواره نیازمند مجوز است اما یک تبصره در مصوبه شورای عالی انقلا فرهنگی وجود دارد که وزارتخانه‌ها را‌ از این قانون مستثنی کرده است و برای برگزاری جشنواره درون سازمانی نیاز به درخواست مجوز ندارند و ما براین اساس اقدام کردیم و مشکلی نداریم. البته دوستان سازمان سینمایی طبق قوانینی که داشتند خواهان درخواست مجوز شدند و مشکلی وجود ندارد و ما قرار است گفت وگویی داشته باشیم و به نتایج برسیم و قطعا هماهنگی های لازم را با آن ها خواهیم داشت و همراه آن ها خواهیم بود.

او ادامه داد: مذاکرات با آقای انتظامی و مدیران کل انجام دادیم و به استناد این قرار است توافقی انجام دهیم که نظرات آن ها هم جلب شود و اختلاف و نظری پیش نیاید و ما به قوانین آن ها احترام بگذاریم و دعوت می کنیم که دوستان در این رویداد حضور داشته باشند.

* تلاش برای ترویج فرهنگ سلامت

پورفاضلی نژاد سپس درباره دانشگاهی که بیشترین مشارکت را در جشنواره داشته است، گفت: ما براساس شاخصه هایی که داریم نمی توانیم مقایسی بگوییم اما براساس تعداد آثار ارسالی امسال دانشگاه علوم پزشکی تبریز بیشترین مشارکت را داشته است.

لاری در پایان گفت: شعار ما ترویج فرهنگ سلامت بوده و هشت و جشنواره یکی از مصادق اجرای این شعار است. حضور داوران نخبه فرهنگی در قسمت های مختلف جشنواره را قدردانیم و در نشستی که قبل از جشنواره داشتیم درخواست کردیم خروجی این رویداد هدفمند باشند و استعدادها هدر نروند.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه