English

داریوش سجادی در گفتگو با خبرگزاری موج عنوان کرد:

کمای دیپلماسی در ایران / توجه آمریکاییان به عملکرد پرس تی وی

روزنامه نگار ایرانی مقیم امریکا با تاکید بر نقش پرس تی وی در حوزه اطلاع رسانی به نمایندگی از ایران، این شبکه را سنگربان جمهوری اسلامی ایران در جغرافیای رسانه ای خواند.

کمای دیپلماسی در ایران / توجه آمریکاییان به عملکرد پرس تی وی

داریوش سجادی روزنامه نگار ایرانی مقیم آمریکا و کارشناس شبکه بی بی سی، درباره عملکرد و نقش شبکه برون مرزی پرس تی وی به خبرنگار خبرگزاری موج، گفت: تا پیش از تاسیس پرس تی وی، جای یک رسانه انگلیسی زبان در میان رسانه های برون مرزی از طرف ایران خالی بود. به نوعی پرس تی وی توانست این خلاء را پر کند. اکنون با توجه به سلطه ای که جهان رسانه ای غرب در معرفی یک چهره مخوف و هراسناک از ایران داشته است، پرس تی وی به عنوان تنها سنگربان این سنگر اهتمام خودش را دارد تا به مقابله با پاتک های رسانه های غربی برآید.

وی در ادامه گفت: این سنگر منحصر به فرد رسانه ای ایران باید حفظ و تقویت شود. ما در ماه های گذشته شاهد عملکرد دنیای غرب با آن همه ادعای آزادی اش، در قبال خبرنگار پرس تی وی خانم مرضیه هاشمی بودیم که در آمریکا دستگیر و بدون اتهام مشخص زندانی شد، این اتفاق نشانه این بود که پرس تی وی توانسته نقاط آسیب غرب را به خوبی مورد حمله قرار دهد که طرف مقابل این گونه خشمگین و متوسل به چنین عملکردهایی شد. 

سجادی افزود: امیدوارم در ادامه با تقویت بنیه رسانه ای، پرس تی وی بتواند هر چه بهتر و بیشتر سنگربان مواضع فکری و عقیدتی ایران و جمهوری اسلامی باشد، کما اینکه تا همین جا هم به نقش خود وفادار بوده است. باز هم تاکید می کنم انحصاری بودن این سنگر در دست پرس تی وی مزیتی  قابل ملاحظه است. در آرایش رسانه ای فعلی جهان، حتی بازیگران عربی هم رسانه های خودشان را دارند، لذا یک رسانه ایرانی در عرصه بین الملل لازم بود که با محوریت زبان انگلیسی، برای جذب مخاطبان انگلیسی زبان فعالیت کند.

توجه آمرکاییان به عملکرد پرس تی وی

سجادی با تاکید بر اینکه در امریکا عملکرد پرس تی وی نادیده انگاشته نمی شود، خاطرنشان کرد: رسانه هایی که در انحصار اربابان قدرت و ثروت در غرب به خصوص امریکا هستند، به ظاهر اجازه می دهند که رسانه های دیگر هم فعالیت کنند، اما چون صدای اصلی در اختیار خودشان است، در واقعیت مانع آن می شوند که صدای آن رسانه ها از جمله پرس تی و به گوش مخاطب برسد. چنین شرایطی، مسئولیت رسانه هایی امثال پرس تی وی را بیشتر و مضاعف تر می کند که در این جنگ نابرابر با اهتمام بیشتر بتوانند این انحصار طلبی را بشکنند، خصوصا اینکه جمهوری اسلامی ایران حرف ها و مواضع قابل دفاعی در عرصه بین الملل دارد و پرس تی وی در مقام یکی از بلندگوهای این مواضع، تا اینجا امیدوارکننده حرکت کرده است. 

کارشناس بی بی سی همچنین تکیه پرس تی وی را بر اخبار دسته اول منطقه، عاملی مهم برای موفقیت روز افزون این شبکه دانست. 

دیپلماسی در ایران در حالت کُما به سر می برد

وی درباره وضعیت دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران در شرایط کنونی گفت: من فکر می کنم که دیپلماسی در ایران در یک حالت کُما به سر می برد؛ بعد از برجام و در طول برجام، دولت خودش را خوش بینانه معطل دیپلماسی بین المللی کرده بود، با این تلقی و تفسیر که دیپلماسی بین المللی مبتنی بر تعهد است، اما عملا تجربه ثابت کرد که این چند سال بیشتر فرصت سوزی ای بود که طی آن، هم ایالات متحده و هم اروپا عملا لقمه دندان‌گیری را از برجام نصیب ایران نکردند.

سجادی درباره سفر اخیر رئیس جمهور به نیویورک و حضور در سازمان ملل گفت:  واقعیت امر اینطور به نظر می رسد که اساسا اجلاس اخیر مجمع عمومی سازمان ملل و حضور هئیت ایرانی قبل از اینکه بار سیاسی و دیپلماتیک داشته باشد، یک بار نظامی داشت؛ یعنی حضور ایران در این نشست تحت الشعاع عملیاتی بود که در انفجار پالایشگاه نفتی آرامکو عربستان اتفاق افتاد؛ به این معنا که یک شوک اساسی، جهان عرب با محوریت ریاض از یک سو و از جانب دیگر اسرائیل و امریکا را در بر گرفت. به همین دلیل سفر آقای روحانی از حیث دیپلماسی موضوعیت نداشت و کشورهای عربی به ویژه ریاض قبل از اینکه مواضع آقای روحانی و دیپلماسی جمهوری اسلامی را دنبال کنند، در نشست مذکور، چشمشان بیشتر متوجه ترامپ و عملکرد وی بود.

وی بر همین اساس افزود: به واقع این عملیات به ریاض تفهیم کرد که آمریکا، بیش از حد تصورش آسیب پذیر بوده است و دولت عربستان منتظر بود که ببیند آیا ترامپ واکنش جدی در قبال این قضیه از خودش نشان می دهد یا نه. ترامپ هم با سخنرانی خودش عملا به جز حرافی عمل خاصی انجام نداد و به آن ها تفهیم کرد که این مسئله خودشان است و به نوعی باید خودشان مسئله را حل کنند. به همین دلیل طرح صلح آقای روحانی هم به آن معنا مورد استقبال قرار نگرفت. این بیشتر بدان واسطه بود که ریاض مترصد این بود که از طرف ترامپ یک واکنش تند ببیند که ندید.

سجادی افزود: به همین دلیل من معتقدم که اگر قرار است، اتفاقی بیافتد از این جا به بعد رخ خواهد داد، یعنی بعد از پایان اجلاس مجمع عمومی که عملا دولت ریاض لقمه دندان گیری از طرف ترامپ نصیبش نشد. از این جا به بعد جمهوری اسلامی می تواند موثر باشد، مشروط به اینکه اعراب سر عقل بیایند. اکنون شاهد آن هستیم که عربستان تا حدودی مواضع خودش را نسبت به ایران نرم تر کرده به خصوص با پیام های غیرمستقیمی که از طرف نخست وزیر پاکستان و دیگران مطرح شد. من فکر می کنم اگر دولتمردان جمهوری اسلامی از این جا به بعد بتوانند ابتکار عمل را به دست گیرند، احتمال این که بتوان مسئله را از طریق دیپلماسی حل کرد، بیشتر خواهد بود. 

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه