English

سیدمهدی عظیمی میرآبادی در پاسخ به خبرگزاری موج:

تدابیر اتخاذ شده برای نمایش آنلاین جشنواره مقاومت محرمانه است/استقبالی فراتر از انتظار

دبیر شانزدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت در یک نشست رسانه‌ای آنلاین، جزئیات برگزاری این دوره جشنواره را تشریح کرد.

تدابیر اتخاذ شده برای نمایش آنلاین جشنواره مقاومت محرمانه است/استقبالی فراتر از انتظار

به گزارش خبرگزاری موج، نشست رسانه‌ای‌ دبیر شانزدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت ، روز شنبه ۲۹ شهریورماه از ساعت ۳۰/۱۱ با حضور سیدمهدی عظیمی میرآبادی دبیر و سیداحد میکائیل زاده معاون ارتباطات و اطلاع رسانی این جشنواره، به صورت آنلاین برگزار شد و بنابر مذاکراتی که با اهالی رسانه انجام شد، طرح پرسش در این نشست به دو صورت شفاهی (تلفنی) و مکتوب، طبق اعلام قبلی اهالی رسانه صورت گرفت.

در ابتدای این نشست سیدمهدی عظیمی میرآبادی اشاره کوتاهی به تاریخچه این جشنواره کرد و از زحمات محمد خزائی، دبیر پیشین این جشنواره تقدیر کرد و گفت: آقای خزائی آن چنان کیفیتی در این جشنواره ارائه کردند که کار ما را برای انجام حداقل ها سخت کرده اند.

وی افزود: وی ادامه داد: بنیاد روایت فتح و انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس اهداف و اولویت هایی دارند. حمایت از سینمای دفاع مقدس و تعریف طراز در این سینما را در این جشنواره هم پیگیری می کنیم.

استقبال جهانی از جشنواره مقاومت فراتر از انتظار بود

عظیمی میرآبادی در پاسخ به سوالی در مورد بخش مدافعان سلامت گفت: در بخش مدافعان سلامت ۱۳۴۲ اثر دریافت کرده ایم که اتفاق عجیبی است که در مدتی محدود از حدود ۱۲۸ کشور جهان در این حوزه ارائه اثر کرده اند.  شکل گرفتن همین که یک همدلی و هفکری در حوزه ای انسانی و جهانی دستاورد بزرگی است.

وی افزود: نگاه انسانی و الهی تری که در آثار داخلی هست در آثار دیگران کمتر می بینیم که این افتخاری است که مردم ما نسبت به هم نوعان خود دغدغه بیشتری دارند و در طرح «همدلی مومنانه» هم تجلی پیدا کرد.

دبیر شانزدهمین جشنواره بین المللی مقاومت در مورد دلیل نا منظم بودن برگزاری جشنواره در طی این سالها و سالانه یا دوسالانه برگزار کردن آن گفت: برگزاری جشنواره به چند پارامتر بستگی دارد میزان تولید آثار است که البته در ابتدای برگزاری این جشنواره گمان زنی ها بر این بود که احتمالا تعداد آثار در این حوزه کم است و استقبالی از آن نخواهد شد. اما بعد از شروع کار دیدیم که ۸۹۱۴ اثر به دبیرخانه رسیده است که اتفاقی عجیب و دور از انتظار است. این در حالی است که نگاه مخالف این جشنواره اینگونه نشان می داد که آثار قابل توجهی در این حوزه وجود ندارد و بر همین اساس تاکید بر دوسالانه بود اما با توجه به این حجم از آثار گمان می کنم که حتی بتوان این جشنواره به صورت سالانه هم برگزار کرد اما نیاز به بررسی دارد.

وی ادامه داد: در جشنواره ما موظف به تعامل با سازمان های مختلفی همچون صدا و سیما ، سازمان سینمایی و هر سازمان دیگری که می تواند در توسعه سینمای مقاومت و دفاع مقدس دخیل باشند هستیم. من از کمک های حسین انتظامی به دلیل تعامل و همراهی و همکاری هایش تا اینجا تشکر می کنم و امیدوارم که این حمایت ها بیشتر از آنچه که وعده داده شده و انجام شده باشد تا نگرانی فعالان این حوزه هم برطرف شود.

سیدمهدی عظیمی میرآبادی و سیداحد میکائیل زاده در نشست خبری دبیر شانزدهمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت

سینمای دفاع مقدس و مقاومت متعلق به هیچ گروه خاصی نیست

عظیمی میرابادی در مورد همراهی بخشی از سینماگران با این حوزه گفت: انجمن سینمای دفاع مقدس داعیه این را دارد که جناحی کار نمی کند. سینمای دفاع مقدس و مقاومت متعلق به هیچ گروه خاصی نیست و کسی نمی تواند آن را حذف و یا مصادره کند. بنابراین ماهم در را به روی کسی نبسته ایم مگر اینکه کسی تمایل به حضور نداشته باشد. ضمن اینکه «معرفت در گرانبهایی است که به همه کس ندهندش» و آن کسانی که افتخار حضور در این حوزه را دارند باید به خود مباهات کنند.

وی تصریح کرد: اینجا در به روی همه سینماگران باز است. با همکاری بیش از 40 نفر تا این لحظه، در بخش انتخاب و داوری یک هم افزائی جدی داریم که کسی تصور آن را نمی کرد. در عین حال امیدوارم وضعیت مالی و پشتیبانی هم به شکلی پیش برود که انجمن بتواند با همه بخش های سینما همکاری کند.

سپس دبیر شانزدهمین جشنواره بین المللی فیلم مقاومت در پاسخ به سوالی در مورد کم کاری سینماگران حوزه دفاع مقدس گفت: متاسفم که سینماگران دفاع مقدس درگیر بیکاری و مشکلات مالی هستند. گرچه وظیفه جشنواره مقاومت چیز دیگری است. انجمن سینمای دفاع مقدس به دنبال رفع این مشکل و گرفتاری هست. اما در جشنواره فیلم مقاومت اهداف فرهنگی و سینمایی را دنبال می کنیم.

وی افزود در پاسخ به سوال دیگری گفت: چه کسی می تواند بگوید برگزاری جشنواره ها بد است؟ دبیرخانه جشنواره با فضای گفتمانی و مراوداتی که ایجاد می کند، به دنبال ایجاد انگیزه برای مسئولین و صاحبان منابع برای کار کردن در این حوزه است. هزینه برگزاری این جشنواره از یک فیلم سینمایی معمولی هم کمتر است. فضایی که ما ایجاد می کنیم تا با افراد و نهادها به تعامل برسیم بیش از ده هزار نفر را در این جشنواره درگیر کرده ایم که در مقایسه با یک پروژه سینمایی که حدود 40 تا 50 نفر درگیرش می شوند می تواند نشانگر تاثیر و راهبردی بودن این جشنواره باشد.

مهدی عظیمی میرآبادی در پاسخ به سوال دیگری در مورد هزینه های برگزاری این جشنواره گفت: پس از پایان جشنواره در مورد جزئیات بودجه ای و منابعی که جذب کرده ایم منتشر خواهیم کرد.

بسیاری از فیلم های هالیوودی در دسته سینمای سامری قرار می گیرند

گدبیر شانزدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت در پاسخ به سوالی در مورد تعریف ارائه شده از فیلم سامری در این جشنواره و مشکلاتی که می تواند در پی داشته باشد گفت: این طور نیست که هر کسی بیرون از ایران نظریه پردازی کند درست است و نظریه های داخلی خوب نیست. در سراسر دنیا آنهایی که نظریه پردازی می کنند با ما فرقی ندارند، آنها هم مثل ما مطالعه و تولید علم کردند.. فیلمی که به  پیامبران توهین می کند، سینمایی که ملائک یا ارزش های انسانی را تخطئه می کند در ذیل معنای سینمای سامری است و هر کسی که با این نگاه فیلم  می سازد هم می تواند در بخش سینمای سامری قرار بگیرد و بر همین اساس، بخش مهمی از هالیوود در همین دسته جای می گیرد.

وی در پاسخ به سوالی در مورد دو بخش شدن جشنواره گفت: حجم برنامه ها بالاو بیش از یک هفته بود و وقتی بحث مدافعان سلامت مطرح شد نیاز به زمان مناسب برای دیده شدن آثار این بخش داشتیم. بنابراین تصمیم گرفتیم که این دوره را در دو بخش برگزار کنیم که یکی همزمان با هفته دفاع مقدس باشد و دیگری در زمانی بعد و این کار این حسن را داشت که به هر دلیلی اجرای بخش دوم با مشکلی روبرو شود بخش اول آن در زمان مناسبی برگزار شده است.

نشست خبری دبیر شانزدهمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت

دبیر شانزدهمین جشنواره بین المللی فیلم مقاومت در پاسخ به خبرنگار سینمایی خبرگزاری موج در مورد تمهیدات اندیشیده شده برای نمایش آنلاین آثار در جشنواره مقاومت و صیانت از حقوق هنرمندان گفت: این تمهیدات محرمانه است و نمی توان آن را در یک نشست رسانه ای عمومی مطرح کرد.

عظیمی میرآبادی در ادامه بر رعایت پروتکل های بهداشتی تاکید کرد و گفت: با رعایت این پروتکل ها برگزاری جشنواره بدون اشکال است و صرف برگزاری جشنواره مشکلی ندارد.

وی به بخش جشنواره جشنواره ها اشاره کرد و گفت: این بخش مروری بر آثار شاخص است. ۲۱۴ اثر در این بخش ثبت نام کردند. فیلمی که عنوان بهترین فیلم را در کارنامه دارد به این بخش راه یافته است پس در واقع همه آنها از بهترین آثار هستند.

مسائل مالی مانع حضور مهمانان خارجی شد

دبیر شانزدهمین جشنواره بین المللی فیلم مقاومت در مورد حضور مهمانان خارجی گفت: متاسفانه به دلیل شرایط کرونا و مباحث مالی نتوانستیم مهمانان خارجی را به ایران دعوت کنیم. اگر امکان حضور آنها مهمانان خارجی فراهم شود هم قواعد و اصول ستاد ملی مقابله با کرونا را رعایت خواهیم کرد.

مهدی عظیمی میرآبادی در پاسخ به سوالی در مورد میزان تاثیر این جشنواره بر تولید و مخاطب آثار سینمای دفاع مقدس و مقاومت  گفت: کل سینمای ایران در تولید و نمایش درگیر مشکل است. اغلب فیلم ها مخاطب بالایی ندارند. اگر قرار باشد فیلمی پر تماشاگر باشد به سه میلیون نفر می رسد که در مقابل جمعیت هشتاد میلیون نفری کشور ما رقم بالایی نیست بنابراین باید تلاش کنیم تا سینمای دفاع مقدس مخاطبان تازه ای را با خود همراه کند.

دبیر شانزدهمین جشنواره بین المللی فیلم مقاومت در پاسخ به سوالی در مورد بخش سینماگران بسیجی با اشاره به اینکه در این بخش ۲۶۵۲ اثر به دبیر خانه رسید که ۴۶ فیلم بلند در این مجموعه حضور داشت، گفت: بخش فیلمسازان بسیجی جدی و استراتژیک است چرا که آینده سینمای دفاع مقدس و مقاومت مرهون استعداد این نیروهاست. حتی می توان به فیلمسازان بسیجی در سایر کشورها هم فکر کرد.

وی تصریح کرد: هر فیلمسازی که تفکر بسیجی داشته و در بخش های مختلف دفاعی و امنیتی حضور دارد، می توانستند در این بخش حاضر باشند.

مهدی عظیمی میرآبادی در پاسخ به سوالی در مورد شرط اولین نمایش در این جشنواره گفت: ما شرطی برای فیلم ها برای نمایش اول در جشنواره مقاومت نمی گذاریم. اما امیدواریم تعدادی آثار داشته باشیم که برای نخستین بار در جشنواره روی پرده می روند.

وی در ادامه و در پاسخ به سوالی دیگر، با بیان اینکه بخش سیدالشهدای مقاومت ادای دین و تکریم سردار سلیمانی است، ابراز امیدواری کرد که این بخش حرکتی پیش برنده در راستای شناخت این شهید بزرگوار باشد.

نشست خبری دبیر شانزدهمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت

جشنواره ای کاملا بین المللی داریم

مهدی عظیمی میرآبادی در واکنش به سوالی که جشنواره را یک رویداد داخلی تعبیر کرد اظهار داشت: اتفاقا جشنواره فیلم مقاومت این دوره در همه بخش ها به جز جشنواره جشنواره ها و فیلمسازان بسیجی، جهانی و بین المللی است.

وی افزود:  ۸۹۱۴ اثر به جشنواره رسیده حدود ۵۰۰۰ تای این آثار ملی و بقیه بین المللی است. در انتخاب آثار هم، ما هیچ تاکیدی بر اینکه در هر بخش اثری ایرانی انتخاب شود نداریم  فیلمی برنده خواهد شد که ارزش های بیشتری دارد و نه این که لزوما ایرانی باشد.

سپس مهدی عظیمی میرآبادی با بیان اینکه اصل موضوع در جشنواره فیلم مقاومت توجه به موضوعات گسترده مندرج در فراخوان به شکلی جامع و کامل است افزود: در آیین افتتاحیه نکوداشت خسرو سینایی، هادی مشکوه، غلامرضا جنت خواه دوست، همایون رضا عطاردی و حسین فهمیمی برگزار می شود. در عین حال در آیین اختتامیه از جمشید هاشم پور، محسن علی اکبری و جمال شورجه تجلیل می شود.

در پایان این نشست سید احد میکائیل زاده معاون ارتباطات و اطلاع رسانی گفت: از روز ۳۱ شهریور ماه آثار بخش جشنواره جشنواره ها و مدافعان سلامت در پلتفورم نماوا طبق برنامه قابل مشاهده است.

 

آیا این خبر مفید بود؟
خبرنگار:
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه