English

جواد قارایی در گفتگو با موج عنوان کرد:

تغییر نگاه مستندسازان به ساخت مستند/ مخاطب فراموش نشود

کارگردان مجموعه مستند ایرانگرد معتقد است توجه به مخاطب و دیده شدن آثار مستند می‌تواند به تولید و نمایش آثاری بیانجامد که گستره تماشاگرانشان وسیع‌تر است.

تغییر نگاه مستندسازان به ساخت مستند/ مخاطب فراموش نشود

جواد قارایی کارگردان، تهیه‌کننده و راوی مجموعه مستند تلویزیونی «ایرانگرد» درباره چهاردهمین جشنواره سینماحقیقت  به خبرنگار سینمایی خبرگزاری موج گفت: تماشای فیلم در سینما حس و حال بهتری دارد به این علت که کیفیت مستند بالاتر است و تماشاگر ارتباط بهتری با فیلم برقرار می‌کند اما آنچه مهم است داوران آثار را با کیفیتی عالی تماشا و در نهایت به آنها امتیاز می‌دهند به هر شکل در نگاه مخاطبان و کسانی که مایل بودند به شکلی فیزیکی در جشنواره حضور داشته باشند این نوع برگزاری قطعا حس و حال و تاثیرگذاری کمتری خواهد داشت.

وی بیان کرد: مستند تاثیر بسیار زیادی در خردورزی و آگاهی‌بخشی جامعه دارد؛ تاثیری که مستند در این مورد دارد را به طور حتم فیلم‌های داستانی  که بر اساس واقعیت و یا داستان‌پردازی ساخته می‌شوند نخواهند داشت اما این میزان تاثیرپذیری به نوع نگاه سازندگان اثر بستگی دارد که در نهایت موجب می‌شود مستند تا چه اندازه تاثیرگذار باشد.

قارایی گفت: شوربختانه در جامعه ایران به خصوص به کارهای مستند بهای کمی داده می‌شود و مردم کمتر این آثار را تماشا می‌کنند که این اتفاق خیلی بدی است زیرا مستند یک کتابخانه تصویری است که می‌تواند آگاهی‌بخشی فراوانی در زمینه‌های مختلف فرهنگی، طبیعی، اجتماعی‌، زیست ‌محیطی، تاریخی و... داشته باشد و کمک‌های بسیاری به افراد کند و راه درست زندگی کردن، موفقیت، سلامت روح و جسم وارتباطات خوب را به انسان بیاموزد اما متاسفانه هم‌وطنان خوبمان در زمینه تماشای مستند اندکی کم‌کار هستند.

وی خاطرنشان کرد: از طرفی به نظر می رسد که ما مسستندسازان هم باید نگاه‌مان به ساخت مستند را تغییر دهیم تا بتوانیم ارتباط بهتری با مخاطب برقرار کنیم تا آنها نیز بیشتر جذب مستند شوند و به آگاهی‌های خوب و تاثیرگذار در زمینه‌های مدنظرشان دست پیدا کنند.

قارایی بیان کرد: قاب مستند باید یک حقیقت مطلق باشد زیرا مخاطب درک می‌کند و به خوبی متوجه می‌شود که آیا این کار مستند و به واقعیت نزدیک یا از آن دور است.

کارگردان مستند «ایرانگرد» در پایان گفت: اثر هرچقدر واقعی‌تر باشد مخاطب ارتباط بهتری با آن پیدا می‌کند اما این دلیل نمی‌شود که ما به این علت که قاب‌های کارمان به حقیقت نزدیک باشد زیبایی‌شناسی را نادیده بگیریم، آگاهی کم، محتوا ضعیف و صرفا به تصویر بسنده کنیم. قاب‌ها باید واقعی باشند اما فیلمساز به لحاظ زیبایی‌شناسی بایستی باهوش باشد و بداند از این قاب حقیقی و واقعی کجا و به چه شکل استفاده کند.

‌بر این اساس، چهاردهمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم مستند ایران «سینماحقیقت» را به دبیری محمد حمیدی مقدم، از ۲۵ آذر تا ۲ دی‌ماه ۹۹ و با توجه به شیوع جهانی بیماری کووید ۱۹ بصورت مجازی و نمایش برخط (آنلاین) برگزار خواهد کرد.

آیا این خبر مفید بود؟
خبرنگار:
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه