سید محمد حسینی عنوان کرد:
صدا و سیما بهره کافی از اندیشه های آیت الله مصباح یزدی نبرده است
رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی با اشاره به تعابیر بلندی که مقام معظم رهبری در مورد آیت الله مصباح یزدی به کار برده اند، گفت: صدا و سیما، مگر در مواردی معدود، از اندیشه ها و معارف آیت الله مصباح یزدی بهره کافی نبرده است.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری موج، پیش از ظهر امروز دانشگاه مذاهب اسلامی ، وبینار بزرگداشت ابعاد شخصیتی، سیره آموزشی و تربیتی حکیم مجاهد مرحوم آیت الله مصباح یزدی را با حضور سید محمد حسینی، حجت الاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه و حجت الاسلام والمسلمین علی ذوعلم برگزار کرد.
اولین سخنران این وبینار دکتر سیدمحمد حسینی، استاد دانشگاه تهران، رئیس فعلی دانشگاه مذاهب اسلامی و وزیر اسبق وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران بود.
وی در بخشی از سخنانش به تعابیر بلند مقام معظم رهبری در مورد آیت الله مصباح یزدی هم اشاره کرد و گفت: ایشان یک فقیه و عضو مجلس خبرگان رهبری بودند. یکی از مسائلی که ایشان به آن تسلط داشتند مباحث فقهی بود. رهبر معظم انقلاب از ایشان به عنوان عالم ربانی تعبیر کردند که اشاره به پارسایی و پرهیزگاری و صفا و صمیمیت ایشان اشاره دارد. یک فیلسوف و حکیم، متفکر برجسته و متکلم که در بیان مسائل اعتقادی خیلی دقیق بودنداز تعابیر دیگر مقام معظم رهبری است. تعبیر مجاهد را هم در مورد ایشان به کار بردند. واقعا آیت الله یزدی خستگی ناپذیر و نستوه بود که با روحیه ای جهادی و انقلابی کار می کرد. حتی تعبیر حضور انقلابی در مورد آن مرحوم به کار بردند که واقعا که هرجایی که لازم شد در صحنه حضور پیدا می کرد. مثل انحرافی که در دوم خرداد می خواست ایجاد شود و ایشان خلی محکم وارد شد. اگرچه برخی به ایشان توصیه می کردند که این راه را ادامه ندهید چرا که یک شخصیت علمی هستید و بر وجاهت علمی شما لطمه وارد می شود. اماایشان احساس تکلیف می کرد و نگران تهمت ها و افتراها و هجمه ها نبود. به آنچه را که تکلیف خود می دانست عمل می کرد.
حسینی افزود: آیت الله مصباح به تعبیر مقام معظم رهبری، زبان گویا در بیان حق بود؛ وقتی حق را تشخیص می داد آن را بیان می کرد و این گونه نبود که آن را نزد خود نگه دارد و تنها خودش بداند. از دیگر تعابیر مقام معظم رهبری در مورد ایشان استقامت در صراط مستقیم بود. در حالی که بزرگان و حتی قائم مقام رهبری داشتیم که به هر دلیلی ثابت قدم نبودند.
وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه با بیان اینکه آیت الله مصباح یک عالم زمان شناس بود، تاکید کرد: آیت الله مصباح یزدی، منافع نظام و حاکمیت اسلام را بر منافع خودش ترجیح می داد در حالی که گاهی وقتها می بینیم افرادی در موقعیت هایی قرار می گیرند و منافع خود را بر منافع ملی ترجیح می دهند. تعبیری که حضرت آقا دارند و فرمودند از دهه ۱۳۳۰ که او را می شناسم، همواره در مدار حق بوده است که بیانگر ثبات قدم آیت الله یزدی در این شصت سال است.
وی ادامه داد: تعبیر دیگری که مقام معظم رهبری در مورد آیت الله مصباح داشتند و دوستان هم در جریان هستند، این بود که می فرمودند شاید نسل فعلی از وجود شخصیتی هایی همچون علامه طباطبائی و شهید مطهری محروم هستند، اما افرادی همچون آیت الله مصباح یزدی در حوزه های علمیه هستند که این خلاء را جبران کنند وهمان اندیشه ها را مطرح کنند.
استاد دانشگاه تهران افزود: این چنین افرادی در مقابل کج روی ها می ایستند و مورد هجمه هم قرار می گیرند. شهید مطهری هم چنین ویژگیای داشت. خیلی از بزرگان ما که تشخیص دقیق می دادند و روشنگری می کردند، مورد حمله بودند. چرا نسبت به شهید مطهری اینقدر کینه داشتند؟ گروه فرقان به اسم تفسیر قرآن مطالبی را بیان می کردند که ایشان به طور دقیق آن اعوجاجات و انحرافات را روشن می کرد، لذا آنها ناراحت بودند.
دکتر حسینی در بخشی از سخنانش با ذکر روایتی از حضرت رسول (ص) به تلاشهای علمی آیت الله مصباح یزدی اشاره کرد و گفت: همانطور که پیامبر گرامی اسلام هم فرموده اند، نتایج حضور و اندیشه های یک عالِم، محدود به یک مکان یا زمان خاص نیست؛ همانطور که شیخ طوسی هزار سال پیش، حوزه علیمه نجف را پایه گذاری کرده، کتاب ایشان یکی از کتب اربعه است و آثار متعدد فقهی متعدد دیگری هم دارد و هنوز ما از اندیشه و آثار او بهرهمندیم. به عنوان مثال در دانشگاه تهران هنوز کتاب «خِلاف» شیخ طوسی کتاب درسی خود قلمداد می کنیم و مراجعه بسیاری به آن می شود. پس یک عالم محدود به زمان و مکان خاصی نیست و برای همیشه می توان از او بهره برد.
این استاد دانشگاه افزود: حتی در زمان معاصر خودمان هم می توانیم به شهید مطهری اشاره کنیم که اگرچه چهل سال از شهادتش می گذرد، اما هنوز آثار ایشان مورد استفاده قرار می گیرد؛ همانطور که آثار امام راحل و دیگر علما و فقها مورد رجوع و استفاده است. در همین راستا حتی پیامبر اکرم (ص) در حدیث دیگری فرموده اند که ابلیس از یک فقیه بیش از هزار عابد می ترسد.
دکتر حسینی با بیان اینکه آیت الله مصباح به دنبال شکل دادن به عقبه فکری نظام بود گفت: در این مسیر هم موفق بود و موسسه پژوهشی امام خمینی (ره) در قم منشاء خدمات بسیاری بود که امیدواریم شاگرادن ایشان بتوانند این راه را ادامه دهند.
رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی با تاکید بر اهمیت آشنایی جوانان با اندیشه های علامه مصباح یزدی گفت: فهم عمیق از دین از بارزترین ویژگی های علامه مصباح بود که این فهم عمیق دین حتی می تواند از خون شهیدان هم مهم تر باشد؛ یکی از نمونه های این درک عمیق، شناسایی منافقین از همان ابتدا و تاکید بر جدا شدن مسیر انقلاب از آنها بود.
وی بخش دیگری از سخنانش گفت: ایشان عمر خودشان را در توسل به اهل بیت در ترویج تعالیم و آموزه های ارزنده اهل بیت عصمت و طهارت سپری کردند. در باره وجود مقدس امام زمان فرموده اند آسان ترین و شیرین ترین و مفیدترین کاری که می شناسم توجه به وجود شریف امام زمان (عج) است.
دکتر حسینی در انتها تاکید کرد: در این مجال کوتاه حق مطلب را نمی توان ادا کرد و امیدواریم که این سلسله نشست ها در دانشگاه ها و مراکز مختلف تداوم پیدا کند، تا ابعاد مختلف اندیشه آیت الله مصباح مشخص شود. نسل جوان ما باید با این اندیشه ها آشنا شوند. البته فکر می کنیم که صدا و سیما، مگر در موارد معدودی در شبکه قرآن و برخی برنامه های دیگر، از اندیشه ها و معارف آیت الله مصباح یزدی بهره کافی نبرده است.
ارسال نظر