English

مقداد مومن‌نژاد با خبرگزاری موج مطرح کرد:

«نفس» چگونه شکل گرفت/ انگار مادران اصلا شکست نمی‌خورند!

یکی از تهیه‌کنندگان «نفس» می‌گوید هدف اصلی این برنامه نمایش تلاش مادران برای رسیدن به پیروزی است اگرچه بیش از ۹۵ درصد مادران در زندگی خود رنج و سختی کشیده‌اند اما همه به پیروزی رسیده‌اند.

«نفس» چگونه شکل گرفت/ انگار مادران اصلا شکست نمی‌خورند!

به گزارش خبرنگار رادیو و تلویزیون خبرگزاری موج، برنامه نفس  به تهیه‌کنندگی مقداد مومن نژاد، کارگردانی محمد پیوندی و اجرای فلورا سام به مناسبت ماه محرم و صفر از ۱۹ مردادماه روی آنتن شبکه نسیم رفته است.

این برنامه‌ای که نزدیک به ۳۰ قسمت آن تاکنون ضبط شده است، با محوریت موضوعی مادر و جایگاه او قصد دارد داستان‌هایی با پرداخت مادرانه در قالب گفتگو روایت کند.

موضوع این برنامه بهانه‌ای شد تا با مقداد مومن‌نژاد یکی از تهیه‌کنندگان «نفس» گفتگو کنیم که در ادامه می‌خوانید. 

مقداد مومن‌نژاد تهیه‌کننده «نفس» که از ابتدای ماه محرم روی آنتن شبکه نسیم رفته است، درباره ایده شکل‌گیری این برنامه در گفتگو باخبرگزاری موج عنوان کرد: اسفندماه بود که طرح اولیه «نفس» را کلید زدیم البته ابتدا محوریت موضوعی برنامه تنها مادر نبود اما تا فروردین ماه روی طرح کار کردیم و به این نتیجه رسیدیم که روی سوژه خاصی کار کنیم چراکه برنامه‌های گفتگومحور و سوژه‌محور برای تلویزیون زیاد تولید شده و می‌شود اما برنامه‌ای که تنها یک حرف برای گفتن داشته باشد، کم ساخته شده است برای همین روی یک سوژه که آن هم مادر بود، کار کردیم در نهایت طرح پس از ارایه به شبکه در فروردین ۱۴۰۰ تصویب شد. 

دلیل انتخاب فلورا سام به عنوان مجری چه بود؟

وی درباره دلیل انتخاب فلورا سام به عنوان مجری برنامه اظهار کرد: ما چند گزینه برای اجرای این برنامه مدنظر داشتیم حتی به سراغ برخی از مجریان هم رفتیم اما سرکار بودند و نمی‌توانستند در زمان ضبط برنامه ما حاضر شوند البته از مجریان مجرد و مرد هم به دلیل موضوع برنامه نمی‌توانستیم بهره ببریم و زمانی که سوژه‌ها را بررسی کردیم، متوجه شدیم باید از حضور فردی بهره ببریم که خود مادر باشد و فرزند و نوه هم داشته باشد تا هنگامی که قصه‌ای را می‌شنود، حسی را به بیننده هم منتقل کند که خود شاید تجربه کرده باشد.  

فلورا سام در برنامه نفس

تهیه‌کننده «نفس» ادامه داد: فلورا سام که خود کارگردان و نویسنده است، سوژه‌های اجتماعی را می‌شناسند، سرد و گرم روزگار را چشیده است و  می‌داند یک قصه چگونه باید روایت شود، انتخاب درست و به‌جایی برای اجرای برنامه «نفس» بود البته ایشان بیشتر از آنکه مجری باشد، میزبان و شنونده است. 

چالش‌های ضبط برنامه در دوران کرونا

مومن‌نژاد با اشاره به اینکه «نفس» تلاش کرده است میزبان مادران از تمام استان‌های کشور باشد، درباره انتخاب مهمانان مطرح کرد: از بین بیش از 100 سوژه در نهایت به 60 سوژه رسیدیم که نزدیک به 54 یا 55 سوژه ما اهل شهرستان‌های مختلف هستند حتی از مرکز استان هم کمتر مهمان دعوت کردیم و بیشتر به سراغ مادرانی که خارج از تهران هستند و یا در اطراف استان‌ها و در روستا زندگی می‌کنند، رفتیم. ناگفته نماند که ساخت برنامه در این شرایط کرونایی و با وجود مهمانانی که از شهرهای دیگر به تهران می‌آمدند، به شدت سخت بود به عنوان مثال 2 تا 3 مهمان ما با وجود ضبط مستندهایشان به دلیل ابتلا به کرونا نتوانستند در برنامه حاضر شوند حتی یک مهمان ما که سوژه خوبی هم بود، قبل از ضبط مستند زندگی‌اش به رحمت خدا رفت. 

در مواقعی برگشت به عقب برای داشتن زندگی بهتر کمک کننده است

وی در ادامه با بیان اینکه از تمام مهمانان برنامه مستندهای کوتاهی تولید شده است که در هر برنامه پخش می‌شود، تصریح کرد: سه تیم در سه ماه تمام مستندها را ضبط کردند. دلیل تولید این مستندها علاوه بر تاثیری‌گذاری بیشتر روی مخاطبان این بود که مخاطبان با محیط زندگی‌ مادران آشنا شوند تا بتوانند بهتر با قصه آن‌ها همذات‌پنداری کنند. 

مقداد مومن نژاد

این تهیه‌کننده معتقد است از آنجاکه به نظر می‌رسد متولدین اواخر دهه‌ 80 و دهه 90 از مادران و خانواده‌هایشان دور شدند، این برنامه از تجربه مادران زحمت‌کشی می‌گوید که برای مخاطب مفید است و به آن‌ها گوشزد می‌کند که در مواقعی برگشت به عقب برای داشتن آینده و زندگی بهتر کمک کننده است. 

به گفته مومن‌نژاد، مقایسه این برنامه با برنامه‌های خانواده‌محور درست نیست چراکه به دنبال آموزش نیست بلکه تنها قصه‌ای را روایت می‌کند تا مردم آن چیزی که را می‌خواهند، از آن دریافت کنند. 

دکور «نفس» نماد زیبایی و المانی از مادر است

وی با اشاره به اینکه تیتراژ و دکور برنامه هم المانی از موضوع برنامه است، گفت: قسمت به قسمت «نفس» تیتراژ تغییر می‌کند و در هر تیتراژ تلاش شده است از تصویر مادران بهره گرفته شود به عنوان مثال در یکی از تیتراژها از عکس دسته‌جمعی سینمایی «مادر» استفاده کرده‌ایم. درباره دکور برنامه نیز باید بگویم که علی میرزایی طراح دکور از پروانه که نماد زیبایی و المانی از مادر است، بهره برده که و در عین ساده بودن، شکیل است.

تهیه‌کننده «نفس» در پاسخ به این پرسش که چرا برنامه‌های مانند «نفس» فقط در ایام مناسبتی تولید می‌شوند، مطرح کرد: این برنامه‌ها می‌توانند به صورت هفتگی به پخش برسند اما از نظر من تولید و پخش اینگونه از برنامه‌ها در این ایام بهتر است چراکه هم زمان مناسب‌تری است و هم نگاه مخاطب به تلویزیون متفاوت می‌شود و دیگر توقع  پخش «خندوانه» و «دورهمی» را ندارد. در حقیقت آنتن آرام‌تر است و باید برنامه آرام‌تری ساخت. 

مادران اصلا شکست نمی‌خورند

مومن‌نژاد در پایان با اشاره به اینکه «نفس» در روایت قصه‌ها از رنج مادران شروع می‌کند و بعد به پیروزی آن‌ها می‌رسد، بیان کرد: هدف اصلی ما در «نفس» نمایش تلاش مادران برای رسیدن به پیروزی است ناگفته نماند که میزبان خواهرانی که برای خواهر و برادر خود مادری کرده‌اند، مادرانی که برای بچه‌هایی که فرزندان خودشان نبوده‌اند، مادری کرده‌اند و یا مادری که برای کل کشور مادری کرده‌اند، بوده‌ایم. بیش از 95 درصد مادران در زندگی خود رنج و سختی کشیده‌اند اما همه به پیروزی رسیده‌اند و این موضوع برای من جذاب است که مادران اصلا شکست نمی‌خورند در حقیقت بیننده باید بداند هیچ مادری و پدری آموزش شکست به فرزندان خود نمی‌دهند بلکه آموزش محکم بودن می دهند تا همیشه پیروز شوند. 

«نفس» در ایام ماه محرم و صفر هرشب ساعت ۲۱:۳۰ از شبکه نسیم  روی آنتن می‌رود. 

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه