English

غلامرضا راهپیما در گفتگو با موج:

جزئیات نمایشگاه نقاشی خط پیامبر اعظم/پیشنهادی برای معماری اسلامی معاصر

استاد غلامرضا راهپیما نخستین نمایشگاه نقاشی خط کلاسیک در حوزه خط ثلث و محقق در ایران را در مجتمع فرهنگی موزه ای سردار آسمانی برگزار می کند.

جزئیات نمایشگاه نقاشی خط پیامبر اعظم/پیشنهادی برای معماری اسلامی معاصر

به گزارش خبرنگار تجسمی خبرگزاری موج، نمایشگاه آثار نقاشی خط غلامرضا راهپیما همزمان با هفته وحدت و میلاد پیامبر (ص) با مشارکت موسسه هنرمندان پیشکسوت روز سه شنبه ۲۷ مهرماه ساعت ۱۶ در مجتمع فرهنگی موزه ای سردار آسمانی گشایش می یابد.

غلامرضا راهپیما استاد خوشنویسی درباره این نمایشگاه به خبرنگار موج گفت: آثار این نمایشگاه، حاصل تجربه چهل ساله من و در طول چهار سال گذشته خلق شده اند و شامل ۵۰ اثر موزه ای در اندازه های ۱۰۰ × ۷۰ سانتیمتر و ۷۰ ×۷۰ سانتیمتر هستند.

نویسنده کتاب از الفبا تا هنر تصریح کرد: این نخستین نمایشگاه نقاشی خط کلاسیک در حوزه خط ثلث و محقق در ایران است که کاربردهای این دو خط را در زمینه کاشی های معرق و کتیبه های ماندگار در معماری معاصر ایران به نمایش می گذارد و برای معماری امروز ایران بسیار حائز اهمیت است.

 

این هنرمند خوشنویس با ابراز تاسف از دلبستگی جوانان به  نقاشی خط های بی هویت که از حوزه نقاشی  و خط ایرانی خارج هستند، بیان کرد: به همین دلیل هیچگونه تمایلی برای ادامه کار در نقاشی خط ایرانی نمی بینم. علیرغم کارهای که در سال های دور داشتم، طی چند سال اخیر تلاش کردم در حوزه نقاشی خط و کتیبه های معماری ایران در دوره معاصر فکر کنم که منتج به خلق آثاری در حوزه کتیبه نگاری شده است و نمایشگاه حاصل این تلاش ها است.

سالها است حرف جدیدی نداریم!

این خوشنویس که سابقه برگزاری نمایشگاه در ۲۵ کشور جهان را دارد، در ادامه بیان کرد: اگر نگاهی به معماری دوره های تیموری، صفوی و قاجار و کتیبه های آنها بیاندازیم، متوجه می شویم در طول چهل سال بعد از انقلاب اسلامی در حال تکرار آنها هستیم و حرف جدیدی برای ارائه نداریم. در نتیجه من کتابی تحت عنوان «سروش آسمانی در نقش برجسته های معماری اسلامی» تدوین کرده ام که مورد توجه هیات علمی دانشگاه اصفهان قرار گرفته و بر اساس آن تحقیقات، در مصلای اصفهان در حال فعالیت هستند.

وی گفت: بعد از تدوین آن کتاب، من به این نتیجه رسیدم که باید فکری تازه در معماری ایران داشته باشیم؛ در نتیجه نقاشی خط های کلاسیکی که در نمایشگاه من خواهید دید، بسیار حائز اهمیت هستند و می توانند به عنوان پیشانی معماری ایران در دوره معاصر قرار بگیرند و حرف های زیادی برای گفتن دارند.

غلامرضا راهپیما در پایان اظهار داشت: آثار ارائه شده در نمایشگاه پیش رو، می توانند به صورت کاشی های معرق، سنگ، آجر و کتیبه های گچی در معماری داخلی و خارجی مورد استفاده قرار بگیرند.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه