هادی محمدپور:
قهرمان یکی از ضرورتهای سینماست
فیلم سینمایی «های پاور» با حضور عوامل این فیلم سینمایی و اهالی رسانه در پردیس سینمایی ملت برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری موج، نشست مطبوعاتی فیلم سینمایی «های پاور» در سانس اول برای اصحاب رسانه و جامعه منتقدان در سینمای رسانه (پردیس سینمایی ملت) با حضور عوامل فیلم در حال برگزاری است.
در نشست خبری فیلم سینمایی «های پاور»، هادی محمدپور (کارگردان)، اباذر جوکار و مهدی عظیمی (تهیهکنندگان)، امیر شایانمهر (نویسنده)، عارف نامور (تصویربردار)، سعید خیلی (مدیر جلوههای ویژه بصری)، محمدرضا مرتضایی (صدابردار)، اتابک نادری، فرزاد حسنی و مجید پتکی از جمله بازیگران این فیلم هستند که در این نشست حضور دارند.
هادی محمدپور کارگردان این فیلم سینمایی در ابتدای این نشست گفت: ۱۹ بهمن سالروز نیروی هوایی است و این روز را به نیروی هوایی و پدافند هوایی تبریک می گوییم و این فیلم و رویداد رسانه ای را به این عزیزان تقدیم می کنیم.
کارگردان فیلم «هایپاور» بیان کرد: معتقد هستم که اگر اهل رسانه و پوشش خبری خبرنگاران نباشد، هیچ فیلمی به نتیجه نخواهد رسید. من به عنوان برادر شما از شما خواهش میکنم، اگر ارزش قائل هستید برای مردم شهرم (خوی) در فضای سایبری پست و یا مطلب جمعآوری کمکهای مردمی را منتشر کنید.
تهیه کننده این فیلم درباره دلیل پرداختن به نقش یک قهرمان در «هایپاور» گفت: قهرمان فیلم یکی از برجسته ترین فاکتورهایی است که در سینما با مخاطب ارتباط برقرار میکند و حالشان را خوب میکند. قهرمان یکی از ضروریت های سینماست؛ ما در جنگ ۸ سال دفاع مقدس قهرمانان بسیاری داشتیم که خیلی هایشان شناخته نشده اند. شناختن این قهرمانان برای جوانان مهم و باارزش و ضرروری است.
وی در ادامه افزود: درست است که درباره شهید ستاری فیلم ساخته شده بود، اما ما سعی کردیم از بُعد دیگری فیلم را بسازیم. ساخت «های پاور» برای ما بسیار دشوار بود و در کنار سختیهای مشکلات فنی، همواره من باید به فضای هنری فیلم هم اهمیت میدادم.
اباذر جوکار تهیه کننده «های پاور» در ادامه این نشست اضافه کرد: پدافند هوایی و سایت موشکی و … ساخت این موارد خیلی هزینهدارد و دسترسی به آنها خیلی سختی داشته که آقای محمدپور به این موارد اشاره کردند.
امیر شایانمهر نویسنده فیلم درباره ایده شکلگیری طرح فیلمنامه این اثر توضیح داد: کارگردان فیلم به من ایدهای را پیشنهاد داد و من هم استقبال کردم. فیلم «هایپاور» در ژانر بیوگرافی نیست بلکه ما کاراکتری به نام امانی را خلق کردیم و داستان را از ذهن او پروراندیم و به شهید ستاری اشاره کردیم و توانستیم با آن در روایت فیلم به تاریخ وفادار باشیم.
وی در ادامه افزود: من بعضی وقت ها کار سفارشی میگیرم؛ نویسنده هستم و توانمندی آن را دارم. ولی در این بار سخت بود چون هر چی تخیل می کردیم دوستان می گفتند این واقعیت ندارد.
اتابک نادری از جمله بازیگران این فیلم سینمایی درباره جزییات نقش خود عنوان کرد: من اکنون سر پروژهای هستم که در بیابانهای اطراف ورامین فیلمبرداری میشود و خودم را به نشست خبری رساندم تا انجام تکلیف کرده باشم. من بازیگری را ابتدا در شهر خودم یعنی اردبیل با عشق آغاز کردم و جایزه برای من اولویت نداشته است. خانه من سینما و تئاتر است، اینجا خانه اول و آخر ماست و حتی اگر دلخور هم باشیم هیچگاه خانهمان را ترک نخواهیم کرد. ما تا آخر پای کار هستیم.
وی افزود: من به عنوان فرزند آذربایجان، باید بگویم که در شرایط حادی هستیم. ما داغدار هموطنانمان هستیم و فکر نکنند که آنها را تنها گذاشتهایم. از طرف عوامل فیلم «هایپاور» بگویم که ما آنها را تنها نخواهیم گذاشت. دست امثال پرویز پرستویی را میبوسم که پای کار هستند و به زلزلهزدگان کمک میکند. این تکلیف انسانی بر دوش همه ماست.
فرزاد حسنی که ایفاگر یکی از نقش های این فیلم سینمایی است، درباره حضور خود در این پروژه توضیح داد: بسیار خرسندم که شما دوستان رسانه ای را بعد از چند روز خستگی در پردیس ملت می بینم. در این فیلم، چون بحث دفاع مقدس و ارتش جمهوری اسلامی بود، بدون اینکه نه بگویم، کار را قبول کردم. انشالله این کار باقیه الصالحات من باشد. امیدوارم در مورد تمام این ستاره ها و قهرمان های ارتش نه تنها شهید ستاری فیلم ساخته شود.
در ادامه آرمان جوکار دیگر بازیگر این پروژه سینمایی بااشاره به نقش خود در این پروژه، خاطر نشان کرد: پیشتر تجربه زیست شبیه به فضای فیلم داشتهام و بسیار دوست داشتم که مخاطب هم تماشاگر این نوع فضا باشد، به همین دلیل بازی در «هایپاور» را قبول کردم.
مدیر جلوههای ویژه بصری «هایپاور» با اشاره به اینکه این فیلم سینمایی ۴۰ دقیقه جلوههای ویژه داشته است، گفت: من آخرهای پروژه به کار اضافه شدم و باید بگویم با توجه به زمان کمی که داشتیم، این فیلم ۴۰ دقیقه جلوههای ویژه داشت. امیدوار هستم که برای پیش برد این فیلم کمکی کرده باشم. در ساخت «هایپاور» چند پلانی بود که به کارگردان پیشنهاد دادم؛ اما اگر از ابتدای ساخت آن حضور داشتم بیشک در روند کیفیت کار تاثیر داشت.
کارگردان «هایپاور» با اشاره به اینکه ملاک فیلم نقش پدافند و عملیات الفجر ۸ بوده است، توضیح داد: خالق این ایده پدافند شهید ستاری بوده است و ما سعی کردیم در فیلم روی ایده پدافند تمرکز کنیم. در واقع در فیلم شخصیتپردازی نکردیم و به عملیات توجه کردیم.
جوکار درباره ضعیف بودن دیالوگ های این فیلم گفت: دوستان کار سینمایی شان را درست انجامدادند. دیالوگ درست و واقعی پدافند هوایی همان است که در فیلم می بینیم.
نویسنده این اثر سینمایی با اشاره به اینکه تا به حال اثری سفارشی به این دشواری ننوشته بوده است، گفت: در این اثر حتی سلام علیک کردن کاراکترها هم برخی ملاحظات داشت که ما باید رعایت میکردیم. امروز هم موقع تماشای فیلم سینمایی در سالن رسانه، متوجه شدم که برخی سکانسها حذف شده و فکر میکنم به دلیل همین ملاحضات بوده است.
اتابک نادری در ادامه این نشست درباره تشابه این فیلم سینمایی با فیلم «منصور» عنوان کرد: در پروژه «منصور» حضور داشتم و نقش آیتالله رفسنجانی را بازی کردم که در تدوین حذف شد. ما اصلا نباید فیلمها را با هم قیاس کنیم. تصویرهای مختلف، روایتهای مختلف دارد. برای مثال کاراکترهای رضا شاه را چندین بازیگر بازی کردهاند؛ مهم این است چه روایتی شود. شهید ستاری در فیلم «هایپاور» به گونه ای نشان داده شده که او را مرد عمل ببیند و به شدت با فیلم «منصور» تفاوت دارد.
وی افزود: من جزوی از خانواده نیروی هوایی هستم و زمانی که من را برای نقش شهید اردستانی برای سریال «شوق پرواز» انتخاب کردند، به آنها گفتم که من شبیه او نیستم. یدالله صمدی به من گفت مهم شباهت تو با ایشان نیست؛ بلکه مهم روایتی ما از این افراد است.
فرزاد حسنی در پاسخ به این سوال که نظرتان درباره عدم حضور بقیه همکارهایتان و بازیگران در این فیلم چیست و آیا این را بی احترامی به اهالی رسانه نمی دانید، گفت: من سالیان سال در همین جشنواره حضور داشتم. سالهای پرفراز و نشیب و جلسه های خبری را گردانده ام.امسال هم که فیلم دارم وظیفه دارم که در مقابل شما حاضر باشم و به سوالات شما پاسخ دهم.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا بازیگری را تفننی را انتخاب میکنید یا خیر، بیان کرد: بازیگری برای من تفننی نیست و من چند ماه پیش هم یک تئاتر روی صحنه داشتم. البته نقشی که در این فیلم دارم کوتاه است و کوتاه یا بلند بودن نقش برای من اهمیت ندارد. برای بازی در «هایپاور» احساس مسئولیت کردم و تصمیم به ایفای نقش آن گرفتم.
کارگردان این اثر به کوتاه شدن زمان این فیلم سینمایی اشاره کرد و گفت: فیلم ما نزدیک به ۱۱۰ دقیقه بود که بنا به دلایلی، بسیاری از سکانسها حذف شد و تبدیل به فیلمی ۸۱ دقیقهای شد.
محمدپور در پایان در پاسخ به این سوال که آیا خانواده شهید ستاری در جریان ساخت فیلم بودند و از ان رضایت دارند؟ گفت: بله فیلمنامه که تکمیل شد آن را برای آقای دکتر سورنا ستاری فرستادم، ایشان گفتند این اطلاعات را از کجا اوردید خیلی دقیق است. گفتم از امیر غلامی گرفتم. گفت: عمو برات، آفرین! و بعد پرویز کرمی را به ما معرفی کردند و ایشان در جریان تولید فیلم به ما ملحق شدند.
بیشتر بخوانید:
ارسال نظر