English

کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان:

سفیران کودک‌ونوجوان در شش مرز مسیر پیاده‌روی اربعین حسینی حضور دارند

مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان ابراز داشت: سفیران کودک و نوجوان در شش مرز مسیر پیاده‌روی اربعین حضور دارند که امسال برای نخستین بار در مرز میرجاوه به اجرای برنامه خواهیم پرداخت.

سفیران کودک‌ونوجوان در شش مرز مسیر پیاده‌روی اربعین حسینی حضور دارند

به گزارش خبرگزاری موج، نشست خبری ویژه برنامه‌های ستاد ملی اربعین کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان ، پیش از ظهر امروز سه‌شنبه ۷ شهریور با حضور حامد علامتی مدیرعامل کانون پرورش فکری، فرهاد فلاح معاون فرهنگی کانون پرورش فکری، محمود کریمی صارمی معاون تولیدی، فروهر معدنی مدیر ستاد اربعین این‌نهاد و جمعی از اصحاب رسانه برگزار شد.

علامتی مدیرعامل کانون پرورش فکری گفت: ما از هر فرصتی باید برای حوزه تربیتی کودکان و نوجوانان استفاده کنیم؛ چراکه بر این باوریم حضور در برخی از موسم‌ها، اتفاقات و جریان‌ها موجب تربیت است و حضور کودکان و نوجوانان در چنین فضاهایی همچون ماه رمضان، محرم، صفر، ایام اربعین کار پرورشی و فکری را انجام می‌دهد.

وی افزود: کانون باید از این فضاهای معنوی و فرهنگی که در کشور وجود دارد بهره برداری کند. در کنار آموزش عملی و غیر مستقیم قرار گرفتن کودک و نوجوان در آن فضا خود یک تربیت است. به طور مثال وقتی کودکی به هیئت می‌رود شاید سخنران برای بزرگسال صحبت می‌کند اما حضور کودک در آن محیط به طور قطع اثربخش است. همچنین مدیریت جریان فرهنگی کودک و نوجوان در حوزه محرم و اربعین حسینی صرفاً مربوط به کانون نیست و تمام دستگاه‌ها و فعالان این حوزه باید پای کار اربعین باشند چرا که ما به اربعین نیاز داریم و باید در آن نقش آفرینی کنیم.

مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان گفت: بهره مندی از فرصت اربعین برای وحدت بخشی با انتقال پیام دوستی کودکان دو ملت جزو اهداف فرعی ماست. همچنین به دلیل حضور کودکانی از سایر کشورها این دوستی دو چندان است. فضای محرم و اربعین فرصتی است جهت آگاهی بخشی سبک زندگی ایرانی و اسلامی که انتقال پیام در قالب‌هایی که بیان شد اجرا می‌شود. ایجاد امکانات و خدمات فرهنگی و اجتماعی برای کودکان و نوجوانان از دیگر برنامه‌ها و اهداف ما در این حوزه است.

علامتی گفت: اوایل محرم ستاد اربعین در کانون تشکیل شد و با تدبیر معاونت فرهنگی دبیرخانه آن در استان کرمانشاه برپا شد و عنوانی که برای آن انتخاب شد مهمانان کوچک امام حسین (ع) بود. در این میان پویش‌های مختلفی با گردهمایی کودکان عاشورایی از پنجم محرم آغاز شد و تا امروز ادامه یافته است. همچنین یکی از کارهای ما برای مربیان تأمین محتوا بود که در دستور کار قرار گرفت همچنین طرح سفیران کانون را مطرح کردیم که مربیان داوطلب در ایام محرم و اربعین در هیئت‌ها بیمارستان‌ها مراکز فرهنگی، اصلاح و تربیت، کودکان کار و مسیر پیاده روی اربعین در داخل و خارج از کشور مستقر شده و به اجرای برنامه‌های فرهنگی و هنری متناسب با این ایام پرداختند.

وی افزود: ۱۱۰ سفیر کانون برای پیاده روی اربعین اعزام شدند تا خدمات فرهنگی برای کودکان و نوجوانان انجام دهند. در خارج از کشور پویش دست سازه‌های کودک و نوجوان را داشتیم تا بچه‌ها و مربیان به کودکان عراقی و ملل دیگر این دست سازه‌ها را تقدیم می‌کنند. این دست سازه‌ها سبک کوچک با بسته بندی مناسب است که محصول کار کودکان و نوجوانان است.

مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان گفت: برنامه‌های ستاد اربعین از ۵ شهریور آغاز شده است و تا ۱۵ شهریور ادامه دارد. در این مدت روایت گری عاشورایی در استان‌ها انجام می‌گیرد؛ قصه پرده خوانی سرود، هنرهای تجسمی، کتاب گویا از جمله برنامه‌های ستاد اربعین کانون به شمار می‌رود. همچنین در نرم افزار شاد، کانال کودکان عاشورایی ایجاد شده است تا دانش آموزان از محتوای آن بهره مند شوند.

وی افزود: تا کنون ۲۸ هزار جلد کتاب گام گام تا اربعین، ۴۰ روز عاشقانه و یک اسب و دو سوار به همراه سربند و پیکسل متبرک به نام اهل بیت (ع) با نشان مهمانان کوچک امام حسین آماده شده است و در ایستگاه‌ها، موکب ها و تماشاخانه‌های سیار به دست کودکان و نوجوانان ایرانی و غیر ایرانی می‌رسد. همچنین استقرار کتابخانه های سیار روستایی در مرزها در حال کار هستند.

علامتی گفت: تجمیع فراخوان مهرواره های عاشورایی و بچه‌های اربعین نیز در دستور کار قرار گرفت که در سه بخش فرهنگی هنری و ادبی برگزار می‌شود.
امسال دبیرخانه اجرایی مهرواره در استان کرمان ایجاد شده است. همچنین ۱۵۰ ایستگاه کودک و نوجوان با ارائه خدمات فرهنگی مناسب در سراسر کشور مستقر شده‌اند.

وی ادامه داد: مخاطبان برنامه‌های مان هم کودکان و نوجوانانی است که در پیاده روی اربعین حضور دارند و هم آن دسته از کودکان و نوجوانانی است که از این رویداد جا مانده اند که در ایستگاه‌ها آماده پذیرایی هستیم و به ارائه خدمات فرهنگی می‌پردازیم.

مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان گفت: ما ۷ تماشاخانه سیار داریم که به همراه سفیران کودک و نوجوان در شش مرز تمرچین در آذربایجان غربی، شلمچه در خوزستان، مهران در ایلام، خسروی در کرمانشاه، میرجاوه در سیستان و بلوچستان و باشماق را داریم و یک تماشخانه سیار نیز در تهران است. البته امسال برای نخستین بار در مرز میرجاوه به ارائه خدمات می‌پردازیم. در این نقاط برنامه‌های قصه گویی، شعر، مداحی، سرود، اهدای کتاب، نمایش را در دستور کار داریم.

وی افزود: دو کتاب «تشنه لبان» نوشته حمید گروگان مقتل خوانی روانی است برای نوجوانان که توسط انتشارات کانون منتشر شده است و کتاب پژوهشی برای بزرگترها داریم که نوجوانان نیز می‌توانند از آن استفاده کنند به نام «چهل روز عاشقانه» نوشته محمدرضا سنگری است. همچنین در رسانه ملی این دو کتاب در برنامه‌ای با عنوان «کتاب خوب را خوب بخوانیم» در حال معرفی هستند. از این پس سعی خواهیم کرد متناسب با ایام کتاب‌های خوب را از طریق رسانه‌های مجازی و رسانه ملی معرفی کنیم.

در ادامه فروهر معدنی رئیس ستاد ملی اربعین گفت: برای اولین بار در بخش مرز میرجاوه پذیرای زائران پاکستانی هستیم که بخشی از آن به زبان پاکستانی است؛ در سال‌های گذشته شاهد اجراهای مختلف در مرزهای دیگر بودیم اما امسال از ظرفیت مرز میرجاوه برای اجرای برنامه‌های مان استفاده خواهیم کرد.

وی افزود: امسال برای نخستین بار استفاده از گروه‌های نمایشی بومی و محلی در دستور کارمان داریم این درحالی است که در سال‌های گذشته گروه‌های اجرایی از استان تهران اعزام می‌شدند؛ امسال این اقدام با هدف حمایت از گروه‌های نمایشی بومی انجام می‌شود.

رئیس ستاد ملی اربعین گفت: سفیران کانون پرورش فکری کودکان که به کشور عراق برای پیاده روی اعزام شدند، دوست داشتند تا هدایایی برای بچه‌های عراقی داشته باشند، به همین جهت دست سازه‌هایی آماده شد و قرار است این هدایا به دست کودکان و نوجوانان عراقی برسد.

وی افزود: برای سفیران آموزش‌هایی را در نظر گرفتیم و آنها را ساماندهی کردیم. دوره‌هایی که برای شأن در نظر گرفتیم با عناوینی همچون شناخت اقلیم زیستی عراق، آشنایی با زبان عراقی و آشنایی معرفتی در این سفر است.

معدنی گفت: ۵ قصه با موضوع روایت اربعین را روی پرده طراحی کردیم تا در هر کجا که کودکان و نوجوانان حضور دارند، این برنامه‌های فرهنگی اجرا شوند. پویش‌هایی را برای اربعین طراحی کرده ایم که بر این اساس سه کتاب پیش بینی شده است. دو کتاب معرفی شد و کتاب سوم با عنوان «هنگام باران بود» نوشته حبیب نظاری است.

وی افزود: مهرواره بچه‌های اربعین از جمله برنامه‌هایی است که در سال‌های گذشته هرکدام از استان‌ها به صورت مستقل برگزار می‌کردند که امسال همه این اقدامات تجمیع شد و به صورت ملی برگزار می‌شود. بخش ادبی مهرواره شامل شعر، داستان و سفرنامه نویسی بوده که دبیرخانه این بخش در ایلام ایجاد شده است. همچنین بخش هنری مهرواره شامل نقاشی و عکاسی بوده که دبیرخانه آن در استان آذربایجان شرقی است. کودکان و نوجوانان سراسر کشور می‌توانند خلق اثر کنند و آثار خود را به دبیرخانه‌های مربوطه ارسال کنند و پس از داوری از آثار برتر تجلیل خواهد شد و در نهایت نمایشگاهی از آن برگزار می‌شود.

رئیس ستاد ملی اربعین گفت: برخی از تماشاخانه‌ها و موکب ها با استفاده از ظرفیت کانال شاد به شکل زنده حضور دارند. همچنین گردهمایی کودکان عاشورایی در ۳۱ استان کشور به صورت همزمان برگزار شد و شاهد اتفاق خوبی از اجتماع کودکان و نوجوانان بودیم و در این راستا برنامه‌های مناسبی اجرا شد.

وی افزود: فعالیت‌های ستاد اربعین با پایان یافتن اربعین تمام نمی‌شود و با فعالان این حوزه در طول سال هم اندیشی خواهیم داشت تا بتوانیم برای اربعین سال بعد برنامه ریزی داشته باشیم.

همچنین در پایان کریمی صارمی معاون تولید کانون پرورش فکری کودکان و نوجوان گفت: فیلم مسیر عشق به مناسبت این ایام به تلویزیون اهدا شد. بیژن شکر ریز سازنده این اثر است و از کانون به تمام کودکان سرزمین تقدیم می‌شود.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه