برای زیارت کربلا از کدام در وارد حرم امام حسین(ع) شویم؟
جهت بهرهمندی هرچه بیشتر از فیوضات زیارت اربعین، آشنایی با آداب زیارت و بهترین درب ورودی به حرم مطهر امام حسین (ع) توصیه میشود.
، چیزی به اربعین نمانده و یک به یک کاروان های پیاده روی اربعین راهی شده اند؛ کاروان هایی که با خواندن دعای قبل سفر کربلا راه خود را آغاز کرده و حین سفر اعمال زیارت را به جا می آورند. زیارت امام حسین(ع) در اربعین و هر زمان دیگری که به کربلا سفر می کنید، بایستی با رعایت آدابی باشد که در احادیث به آن توصیه شده است که در ادامه این بخش، علاوه بر اشاره به آنها، نکات برجسته دیگری همچون درب توصیه شده برای ورود و ثواب زیارت اربعین با پای پیاده عنوان شده است.
درب ورودی توصیه شده
چون خواستی وارد حائر مقدّس شوی، از دری که در جانب مشرق قرار دارد وارد شو، چنانکه امام صادق(ع) به یوسف کنّاسی فرمودند.
ثواب زیارت امام حسین با پای پیاده
امام صادق(ع) نقل شده کسی که پیاده از خانهاش به قصد زیارت امام(ع) بیرون آید، برای هر قدمش، حَسَنهای مینویسند.
شیخ طوسی در کتاب تهذیب الاحکام آورده که هنگام بازگشت زائر پیاده امام، فرشتهای از قول خداوند به او میگوید؛ عمل خود را دوباره شروع کن که گذشتهات آمرزیده شد.
آداب زیارت امام حسین(ع) در کربلا
در روایات توصیههایی درباره چگونگی زیارت امام حسین(ع) وجود دارد. طبق این روایات شناخت حق امام حسین(ع)، اخلاص، حضور قلب و حزن از آداب باطنی زیارتاند:
غسل زیارت
پوشیدن پاکیزهترین لباس
استفادهنکردن از بوی خوش و زینت
سکوت
همچنین در کتاب کامل الزیارات بابی است با عنوان آنچه همراه داشتنش در راه زیارت امام حسین(ع) مکروه است مانند غذاهای متنوع و شیرینیجات و حلواها.
بر پایه روایتی که از امام صادق(ع) نقل شده است با غذاهای متنوع و نیکو به زیارت امام حسین(ع) نروید بلکه ژولیده و غبارآلوده به زیارت او بروید.
اجازه خواستن از خداوند، پیامبر(ص) و اهلبیت برای ورود به حرم
و همچنین خواندن زیارتنامههایی مانند زیارت جامعه کبیره از آداب ظاهری آناند.
ارسال نظر