یک کارشناس ارشد روانشناسی عمومی؛
مدرنیزه شدن جامعه و ناکارآمدی انتخاب همسر به شیوه سنتی/مراجع تخصصی راهگشای ازدواج
مژگان بنگر با اشاره به اینکه وجود مراجع تخصصی در راهنمایی افرادی که در آستانه ازدواج هستند، گفت:مدرنیزه شدن جامعه و ناکارآمدی انتخاب همسر به شیوه سنتی از موانع ازدواج است.
به گزارش خبرگزاری موج، کارشناس ارشد روانشناسی عمومی بیان داشت:جامعه ای که به سمت مدرنیزه شدن در حال پیشرفت است، تغییر نگرش جامعه و معیار های ازدواج باعث شده تا انتخاب سنتی همسر در این جامعه کارآمد نباشد در صورتی که گرایش خانواده ها در امر مهم ازدواج انتخاب همسر به شیوه سنتی بوده و این موضوع یک مانع برای ازدواج جوانان شده است.
بنگر افزود: تعداد خواستگاران یک دختر به نسبت یک بازه زمانی کاهش پیدا کرده و پسران هم تمایل دارند با دخترانی که بین ۷ تا ۱۰ سال کوچکتر از خودشان هستند ازدواج کنند؛ بنابراین اگر نگرانی در بالارفتن سن ازدواج وجود دارد باید مجموعه ای از عوامل ارزشی، فرهنگی، روانشناختی، خانوادگی و اقتصادی را که دست به دست هم می دهند و باعث می شوند شروع و مفهوم زندگی تغییرکند، بررسی شود.
وی وجود مراجع تخصصی در راهنمایی افرادی که در آستانه ازدواج هستند را بسیار موثر دانست و گفت: با مراجعه به مراجع تخصصی، پر کردن پرسشنامه و انجام مصاحبه ها جوانان می توانند خود را بهتر بشناسند و زمانی که شناخت کافی از خود داشته باشند بهتر می توانند برای زندگی آینده تصمیم بگیرند و اگر مشکلی هم وجود داشته باشد می توان به راحتی با کمک متخصصین اقدام به حل آن کرد.
این روانشناس با بیان اینکه در حال حاضر سن ازدواج به دهه سوم زندگی رسیده یعنی زمانی که باروری کاهش پیدا می کند، تصریح کرد: درآمد، شغل، تحصیلات در جامعه ای که هنوز فرهنگ سازی برای آن نشده و نقش های زنان و مردان در حال جابه جایی است می تواند تنش هایی را برای خودش ایجاد کند.
وی در ادامه با اشاره به اینکه یکی از دلایلی که باعث شده دختران دنبال شغل ایده آل باشند تحصیلات است، افزود: افزایش یا کاهش سن ازواج یک پدیده چند وجهی است و دلایل زیربنایی باعث شده تا گرایش دختران به سمت شغل، درآمد و استقلال مالی خوب پیش رود؛ هرجند بسیاری از عوامل دیگر هم در این امر موثر است.
بنگر، کاهش روابط خویشاوندی با توجه به اینکه اکنون روابط خویشاوندی درخانواده بسیار پایین و تقریبا در بسیاری ازموارد رابطه ای وجو ندارد را یکی از دلایل ازدواج دیرهنگام دانست و خاطرنشان کرد: پایین آمدن کیفیت زندگی و تغییر در ارزش های جامعه و مسئولیت گریزی دختران و پسران و همچنین نبود اشتراک و هم احساسی و تفاوت فضای ذهنی از یکدیگر، تورم و گرانی مسکن دلایل مهم ازدواج دیر هنگام دختران به شمار می رود .
ارسال نظر