«یکی از ما» ابعاد مختلف زندگی روحانیت را به تصویر میکشد
تهیهکننده سریال «یکی از ما» که با موضوع روحانیت تولید شده است، درباره ساخت چنین آثاری و چالشهای آن اظهار کرد: در سالیان اخیر ساخت آثاری مانند «مارمولک» و «زیر نور ماه» که به موضوعات مشابه پرداختهاند، با استقبال گسترده مخاطبان مواجه شدند. این نشان میدهد که مردم به دیدن ابعاد مختلف زندگی روحانیون علاقهمند هستند با این حال ساخت آثاری با موضوعات روحانیت حساسیتبرانگیز است.
، سریال «یکی از ما» به کارگردانی ۱۱ جوان و تهیهکنندگی سعید صفری، تصویری متفاوت از فعالیتهای روحانیون و مبلغین تاثیرگذار در سراسر کشور را به نمایش میگذارد. این سریال که در قالب برنامه گفتگومحوری با همین نام و با اجرای ابوالفضل همراه، به تازگی از شبکه سه سیما پخش میشود، با روایت داستانهای واقعی و حضور خود روحانیون، به مخاطبان فرصتی میدهد تا با ابعاد مختلف زندگی این قشر از جامعه بیشتر آشنا شوند.
سعید صفری تهیهکننده این سریال گفت: اولویت اصلی مرکز هنری رسانهای نهضت در ساخت سریال «یکی از ما» معرفی روحانیون تاثیرگذار در سراسر کشور بود که در سه قالب مستند و سریال و برنامه تلویزیونی تهیه و تولید شد و ما سعی کردیم با این هدف زندگی یک طبقهای از اجتماع که روحانیون و مبلغین هستند را به تصویر بکشیم. قصههای مجموعه مربوط به روحانیون جهادی و مبلغینی است که روایتهای خاصی داشتند. مفهوم کلمه روحانیت در مجموعه «یکی از ما» مستتر است؛ در واقع، مفهوم اصلی که در سریال «یکی از ما» به آن پرداخته شده است، نقش امامت و رهبری روحانیون در جامعه است. این روحانیون، به عنوان امام محله، مشکلات مردم را حل میکنند و به عنوان یک الگو عمل میکنند. این پیامی است که میخواهیم به مخاطبان منتقل کنیم.
وی معرفی ۱۱ کارگردان جوان در این مجموعه اپیزودیک را یکی دیگر از اهداف این مجموعه خواند و توضیح داد: سریال «یکی از ما» چند نقطه شاخص دارد. علاوه بر تاکید بر فعالیت مبلغین تاثیرگذار مهمترین آن معرفی ۱۱ کارگردان جوان است که برای اولین بار فرصت کارگردانی برای قاب تلویزیون را تجربه کردند و این بزرگترین دستاورد این مجموعه است که در سالهای اخیر اتفاق افتاده و تصمیم ارزشمندی بوده است و تا به حال دو سه نفر از این کارگردانان جذب گروههای بزرگتر سریالسازی شدهاند و این بدان معنی است که از ظرفیت این سریال به خوبی استفاده شده است.
صفری ادامه داد: همچنین، تولید این سریال در اقصی نقاط ایران، باعث شده تا تنوع جغرافیایی و فرهنگی کشور در آن به نمایش گذاشته شود. این امر، به معنای استفاده از عدالت رسانهای و توجه به تمام مناطق کشور است.
وی در پاسخ به این سوال که تنوع در کارگردانی به یکدست بودن سریال ضربه نمیزند؟ گفت: هدف ما از ابتدا این نبود که سریال کاملاً یکدست باشد. با توجه به ساختار اپیزودیک سریال، تصمیم گرفتیم که به جای یک کارگردان، از چندین کارگردان جوان استفاده کنیم. این تصمیم با هدف اصلی کشف و معرفی استعدادهای جدید گرفته شد. به همین دلیل، کارگردانان بر اساس تواناییها و مهارتهایشان انتخاب شدند. حدود ۴۰ درصد از کارگردانان به پیشنهاد تهیهکننده و مابقی به پیشنهاد مرکز هنری رسانهای نهضت انتخاب شدند. یکی از نکات خوب این پروژه، معرفی یک کارگردان خانم بود. او اپیزودی را کارگردانی کرد که داستان یک مبلغ دینی خانم را روایت میکرد.
وی درباره روند انتخاب قصهها عنوان کرد: یک گروه از روحانیونی که در نقاط مختلف ایران فعالیتهای تبلیغی داشتند و در کنار آن اقدامات خوبی در جهت اصلاحات اجتماعی و فرهنگی داشتند از طرف سازمان تبلیغات اسلامی معرفی شدند و در نهایت انتخاب جذابترین قصه ها و انخاب روحانیون برعهده مرکز هنری رسانهای نهضت بود. قدم بعدی نگارش قصهها بود و باید کسی را انتخاب میکردیم که به حوزه فقهی و زیست روحانیت آشنا باشد و مسئولیت این کار بر عهده محمدرضا پاینده مهر سرپرست تیم نویسندگان بود که به پروژه ملحق شدند.
صفری درباره چالشهایی که در ساخت این سریال داشت بیان کرد: یکی از بزرگترین چالشهای ما در ساخت این سریال، حساسیت ذاتی موضوعات دینی و روحانی بود ... در صورتی که این نگاه درست نیست؛ چرا که روحانیون در قبال تولید آثار نمایشی سعه صدر خوبی دارند و رسانه هم استقبال میکند آن هم به دلیل وجوه زندگی بعضی از این افراد که جالب است.
وی افزود: همانطور که میدانید در سالیان اخیر ساخت آثاری مانند «مارمولک» و «زیر نور ماه» که به موضوعات مشابه پرداختهاند، با استقبال گسترده مخاطبان مواجه شدند. این نشان میدهد که مردم به دیدن ابعاد مختلف زندگی روحانیون علاقهمند هستند. اما بزرگترین چالش ما، گستردگی جغرافیایی این پروژه بود. هر اپیزود، یک داستان مستقل با لوکیشنها و بازیگران متفاوت داشت. این امر، فرآیند تولید را پیچیده و زمانبر میکرد. تولید یک سریال اپیزودیک با این حجم از تنوع جغرافیایی و فرهنگی، تجربه جدیدی برای ما بود.
صفری عنوان کرد: در مقایسه با سریالهای اپیزودیک قبلی که اغلب در فضاهای محدود تولید میشدند، سریال «یکی از ما» یک جهش بزرگ به سمت تولیدات متنوعتر بود. تولید این سریال در مناطق مختلف ایران، چالشهای بسیاری را پیش روی ما قرار داد؛ اما این چالشها، به ما کمک کرد تا تجربه و دانش خود را در زمینه تولید سریالهای دینی ارتقاء دهیم.
سعید صفری، تهیهکننده سریال «یکی از ما»، در پایان درباره انتخاب بازیگران گفت: برای انتخاب بازیگران این سریال، از ترکیب بازیگران با تجربه و چهرههای جدید بهره بردیم. آقایان جاودان زرین و سیدجواد حسینی که انتخاب بازیگر و بازیگردانی را بر عهده داشتند، بازیگرانی را برگزیدند که هم برای مخاطب آشنا باشند و هم استعدادهای جدیدی رامعرفی کنند.
ارسال نظر