English

یک مقام مسوول وزارت جهاد اعلام کرد

افزایش ۷۹۳ هزار تنی تولید شیر

رئیس مرکز اصلاح نژاد و بهبود تولیدات دامی وزارت جهادکشاورزی گفت: اجرای پروژه های اصلاح نژاد گاو شیری در کشور موجب افزایش ۷۹۳ هزار تنی تولید شیر نسبت به سال ۹۲ شده است.

افزایش ۷۹۳ هزار تنی تولید شیر

به گزارش خبرگزاری موج به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، محمدرضا ملاصالحی گفت: طبق نتایج آمارگیری از گاوداری های صنعتی کشور در سه ماهه نخست سال ۹۵ تولید شیر حدود یک میلیون و ۸۶ هزار تن برآورد شده ضمن آن که در این سال جمعیت گاو و گوساله نژاد اصیل هلشتاین و غیر هلشتاین اصیل حدود ۹۳۰ هزار راس بوده است.

وی افزود: این در حالی است که در سه ماهه نخست سال ۹۲ جمیعت گاو و گوساله اصیل هلشتاین حدود ۸۳۰ هزار راس با تولید سالانه ۸۹۷ هزار و ۸۰۰ تن بود.

وی با بیان این که در راستای ارتقای تولید شیر در گله های صنعتی و روستایی و سرعت بخشیدن به پیشرفت ژنتیکی، به طور متوسط حدود ۳ میلیون دز اسپرم گاوهای نر ممتاز از نژادهایی همچون هلشتاین و سمینتال در ایستگاه های اصلاح نژاد دامی کشور تولید و توزیع می شود، اظهار داشت: نتیجه این اقدام را می توان در ارتقای تولید شیر، بهبود راندمان تولید مثلی و افزایش طول عمر اقتصادی گاوها مشاهده کرد.

ملا صالحی، اجرای پروژه های توسعه پرورش گاو های دو منظوره را از دیگر طرح های مرکز اصلاح نژاد و بهبود تولیدات دامی در سطح کشور عنوان کرد و گفت: این پروژه با هدف پرورش نژاد های دو منظوره و آمیخته گری جمعیت گاو های بومی با این نژادها اجرا می شود.

وی افزود: با توجه به این که در حال حاضر عمده گاوهای آمیخته کشور حاصل از تلاقی گاوهای بومی با نژاد هلشتاین هستند، با اجرای این طرح نسبت آمیخته های کشور نیز به نفع آمیخته های حاصل از تلاقی با نژادهای دو منظوره تغییر خواهد کرد.

رئیس مرکز اصلاح نژاد دام و بهبود تولیدات دامی معاونت امور دام در مورد اصلاح نژاد بز نیز اذعان داشت: افزایش تولید شیر بز از دیگر اهداف وزارتخانه در چشم انداز تولید شیر کشور است.

وی ادامه داد: در این زمینه پروژه تولید ترکیب ژنتیکی بزهای شیر در سطح کشور در حال اجرا است و گله های ناخالص نژادهای سانن و آلپاین از طریق همکاری مشترک بین بخش های خصوصی ایران و فرانسه در داخل کشور ایجاد شده اند.

ملاصالحی افزایش تولید روزانه حدود ۳ کیلوگرمی شیر بزهای بومی سانن را نتیجه این همکاری دانست و خاطر نشان کرد که تولید شیر بزهای بومی، روزانه نزدیک به ۵۰۰ گرم است.

وی در همین حال استفاده از ترکیب های جدید نژاد گوسفند در کشور به منظور ارتقای بهره وری در تولید گوشت قرمز را از اهداف میان مدت و بلند مدت اصلاح نژاد دام های سبک در کشور عنوان کرد.

رئیس مرکز اصلاح نژاد دام و بهبود تولیدات دامی معاونت امور دام افزود: در این راستا،پروژه تولید ترکیب ژنتیکی گوسفند پربازده به منظور ارتقای تولید گوشت و بهبود راندمان تولید مثلی در واحدهای پرورش گوسفند صنعتی در حال انجام است.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه