English

خبرگزاری موج گزارش می‌دهد؛

کاهش مصرف انرژی در هتل‌ها تا چه اندازه از هزینه‌ها می‌کاهد؟

یک کارشناس هتلداری معتقد است که پرتی مصرف انرژی در هتل‌ها اگر چه کمتر به چشم می‌آید اما هزینه زیادی را به هتلداران متحمل کرده که با اصلاح آن صرفه‌جویی خوبی در هزینه‌ها انجام خواهد شد.

کاهش مصرف انرژی در هتل‌ها تا چه اندازه از هزینه‌ها می‌کاهد؟

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری موج، علیرغم اینکه صنعت هتلداری یکی از صنایع پردرآمد در کشورهای مختلف جهان است و روز به روز به تعداد هتل‌های مجلل در کشورهایی با میزان پذیرش بالای توریست اضافه می‌شود، اما هتلداری در کشور ما هیچگاه نتوانسته به یک از غول‌های درآمدزایی تبدیل شده و پررونق باشد.

این صنعت در کشور ما به ویژه پس از شیوع کرونا که باعث وارد شدن ضرر ۶ هزار میلیاردی به هتلداران شد، ضربه بزرگی خورد و هنوز هم نتوانسته در مقابل این ضرر عظیم کمر راست کند!

چالش‌هایی که در صدر آنها کاهش ورود گردشگر خارجی به کشور است در کنار کاهش متوسط درآمد مردم، توسعه خانه‌های مسافر، مدیریت خصولتی اکثر هتل‌ها و... باعث شده‌اند تا حال صنعت هتلداری در ایران خوب نباشد.

در کنار چالش‌های اصلی موارد جزئی که کمتر به چشم می‌آیند، نیز باعث ضررده شدن هتل‌ها شده است. یکی از این موارد، عدم "مدیریت صحیح انرژی" است که ماهانه هزینه‌های میلیاردی را برای هتل‌ها در پی دارد.

در این رابطه علی عزتی، کارشناس گردشگری و هتلداری به خبرنگار موج گفت: عدم تعادل حرارتی یا به عبارتی عدم تامین آسایش حرارتی، به‌کارگیری تجهیزات قدیمی و همچنین مصرف بالای انرژی در هتل‌ها، هتلداران را متحمل پرداخت هزینه‌های بالا کرده است.

 

بیشتر بخوانید:

روی تاریک گردشگری در یونان؛ افزایش سرسام‌آور قیمت خانه به دنبال تقاضای گردشگران!

گردشگری در غارها نباید به قیمت نابودی زیستمندان درون غار تمام شود

توسعه گردشگری پزشکی چه تبعاتی را برای کشور مبدأ‌ در پی خواهد داشت؟

اهتمام دولت مردمی در حفظ و نگهداری میراث فرهنگی/ دست‌یابی به سهم مناسب از بازار جهانی گردشگری

گردشگری سلامت، صنعت درآمدزای هزاره جدید/آزادسازی گردشگری از مرزهای سنتی اقتصادی

 

وی ادامه داد: آمارهای نشان می‌دهد که 38 تا 45 درصد انرژی مصرف شده در هتل‌ها هدر می‌رود که این یعنی نصف هزینه‌ای که یک هتل برای برق، گاز و... مصرف می‌کند، هزینه زائد است. این درحالی است که اگر معماری هتل‌های ما درست باشد، می‌توان تا 73 درصد راندمان مصرف انرژی را افزایش داد.

این کارشناس، معماری درست را کلید کاهش مصرف انرژی دانست و گفت: برای بهینه‌سازی مصرف انرژی در تأسیسات گردشگری و به‌ویژه هتل‌ها، از ابتدای طراحی تا انتهای زمان بهره‌برداری و به عبارتی در هر یک از مراحل طراحی، شروع اجرا، بهره‌برداری و همچنین بازسازی، این امکان وجود دارد که با استفاده از شیوه درست، مصرف انرژی به حداقل برسد. البته اگر این شیوه‌ها در همان ابتدای طراحی هتل‌ها صورت گیرد، نتیجه بهتری را به دنبال خواهد داشت.

عزتی بیان کرد: به عنوان مثال در برخی هتل‌ها ما رستوران در بالاترین طبقه و آشپزخانه در پایین‌ترین طبقات قرار دارد. حال شما حساب کنید که میزان انرژی که برای حمل غذا در بالابر مصرف می‌شود، چه‌قدر سرسام‌آور است!

وی همچنین قدیمی بودن تأسیسات گرمایشی و سرمایشی را دلیلی بر افزایش مصرف انرژی دانست و اظهار کرد: برخی از این تأسیسات بسیار قدیمی هستند و متأسفانه به این دلیل که اکثر هتلداران ما هزینه‌ها را صرف احیا و نوسازی هتل می‌کنند، از تجهیز و یا تعویض این تجهیزات غافل بوده و تنها در صورتی برای تأسیسات خرج می‌کنند که خراب شده و داد مشتری به هوا برود!

کارشناس هتلداری افزود: این درحالی است که اگر یک بار برای تعویض تجهیزات هزینه شود، کاهش هزینه‌ای که در نتیجه کاهش پرتی انرژی حاصل می‌شود، بسیار بیشتر از هزینه تعویض آن خواهد بود.

عزتی تصریح کرد: درحال حاضر جهان به سمت گردشگری سبز درحال حرکت است و مباحثی ازجمله جبران پرواز با هواپیما، سفر با بطری آب چندبار مصرف، حذف بلیت کاغذی و ترویج تورهای مسئولانه با همین هدف مطرح شده‌اند. اقامت در هتل‌های سبز نیز یکی‌دیگر از این روش‌هاست که می‌تواند برای هتل‌‌های ما در سطح بین‌المللی نیز تبلیغ خوبی باشد.

وی خاطرنشان کرد: یکی از الزامات هتل سبز مصرف بهینه‌ انرژی است که هتل‌ها ما باید در این راستا گام بردارند.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه