گزارش "سیگار" درباره ضعفهای امنیتی افغانستان
در شرایطی که آمریکا ارسال بیش از ۳۰۰۰ نیروی دیگر به افغانستان را مدنظر دارد، نقضهای نیروهای امنیتی این کشور از جمله در ارتش و پلیس بار دیگر در کانون توجه قرار گرفته است.
به گزارش خبرگزاری موج به نقل از پایگاه شبکه خبری الجزیره، دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا پنجشنبه با اشرف غنی، رئیسجمهوری افغانستان در حاشیه مجمع عمومی در سازمان ملل گفتوگو کرد و طرفین درباره اجرای طرح افزایش نیروهای آمریکا ابراز خوشبینی کردند.
براساس گزارشی که "اداره بازرسی آمریکا در امور بازسازی افغانستان" (سیگار) منتشر کرده است، آمریکا ۷۰ میلیارد دلار از سال ۲۰۰۲ صرف آموزش نیروهای افغان کرده است و هنوز هر ساله بیش از چهار میلیارد دلار هزینه صرف آن میکند.
بهرغم این ارقام، نیروهای امنیتی افغانستان از متوقف کردن پیشرویهای شبهنظامیان طالبان آن هم با گذشت بیش از ۱۶ سال از حمله آمریکا به افغانستان برای سرنگونی دولت طالبان باز ماندهاند. براساس برآوردهای آمریکا، نیروهای دولتی کنترل کمتر از ۶۰ درصد افغانستان را در دست دارد و تقریبا نیمی از کشور یا مورد مناقشه است یا تحت کنترل نیروهای شبهنظامی.
براساس گزارش سیگار، نیروهای آمریکایی روی اجرای عملیاتهای نظامی حین سالهای اولیه پس از حمله سال ۲۰۰۱ متمرکز بودند نه توسعه پلیس و ارتش افغانستان. طبق این گزارش، زمانی که آمریکا و ناتو به فکر توسعه نیروهای امنیتی افغانستان افتادند، آن را با حداقل کمک مقامهای ارشد افغانستان انجام دادند.
حبیت وردک، کارشناس امنیتی افغانستان به الجزیره گفت: این گزارش ما را شگفتزده نکرد. سالهاست که درباره این بی نظمیها میشنویم و بسیاری از مردم اینجا در افغانستان شاهد آن هستند. زمانی که ایده تشکیل "نیروهای امنیت ملی افغان" مطرح شد، رشد سریع ارتش رخ داد و دولت کابل هرکس را که میتوانست، از شبهنظامی تا جنگسالار را به خدمت گرفت.
این کارشناس افغان تاکید کرد: در سال ۲۰۱۰ و ۲۰۱۱ تمرکز روی ایجاد ظرفیتهای توانایی بود. شاهد بودیم که یک خلبان بالگرد میرود و به نیروهای امنیتی افغان چگونگی نبرد با شبهنظامیان را آموزش میداد که مضحک بود. شما ارتشی دارید که در جنگ مبارزه میکند، اما هیچکس نمیپرسد ارتش افغانستان به چه قیمتی با طالبان میجنگد.
در گزارش سیگار آمده است، در قسمتی از آموزش مقامهای پلیس افغانستان از اسلایدهای پاورپوینت عملیاتهای آمریکا و ناتو در بالکان استفاده شد. علاوه بر اینکه این نوع آموزش هیچگونه ربطی به افغانها نداشت، بلکه سطح بالای بیسوادی میان اعضای پلیس را نادیده گرفت.
این مطلب، یک خبر آگهی بوده و در محتوای آن هیچ نظری ندارد.
ارسال نظر