پیشنهاد وزارت بهداشت برای جلوگیری از آسیب به کشورها در پاندمیها
وزیر بهداشت از پیشنهاد هشت بندی ایران برای جلوگیری از آسیب به کشورها در گرفتاریهای گسترده عفونی و غیرعفونی در اجلاس مجازی معاده بینالمللی واکنش پاندمی کرونا خبر داد.
به گزارش خبرگزاری موج، سعید نمکی در حاشیه اجلاس مجازی معاهده بین المللی واکنش پاندمی کووید۱۹، گفت: امروز نشستی به شکل ویدیوکنفرانسی با مدیران شرق منطقه سازمان بهداشت جهانی و همینطور برخی افرادی که از ژنو به آنها پیوسته بودند و وزاری بهداشت کشورهای منطقه شرق مدیترانه برگزار شد که محبت کردند و من از جمهوری اسلامی ایران در بین سایر وزرا، اولین سخنرانی را انجام دادم.
وی گفت: بعد از هجمه کووید۱۹ که بعد از یک قرن دنیا گرفتار چنین مشکل و فاجعه بیماریزایی شد، همه کشورها دچار تکانهای شدند که آمادگی برای چنین هجمه گستردهای برای همه آنها میسر نبود؛ از طرفی ساختار سازمان جهانی بهداشت در جنبههای مختلف پاسخگوی این گرفتاری گسترده چه از نظر فنی و چه از نظر حمایتها نبود.
وزیر بهداشت افزود: در منطقه شرق مدیترانه سازمان جهانی بهداشت این نشست به عنوان اولین نشست برگزار شد تا به مواردی توجه کنند که مثلا اگر خدایی نکرده بازهم یک عامل گسترده تهدید کننده جهانی، کشورها را فرا گرفت، چه کنیم و چقدر کشورها باید امکانات و تجهیزات را تهیه کنند. سازمان جهانی بهداشت گرچه در این دوره قابلیت بالایی از خود نشان نداد اما به عنوان تنها گزینه ممکن برای پیوند کشورها در عرصه نظام سلامت باید سرپا و مقتدر بماند؛ اما ساز و کار برای این امر چیست تا سازمان بهداشت جهانی بیش از گذشته بدرخشد؟
نمکی ادامه داد: نکته مهم مطرح شده در جلسه امروز بی عدالتی گسترده در بین کشورهای فقیر و غنی است و حتی کشورهایی مثل ما که از نظر اقتصادی شاید جزو کشورهای فقیر نباشیم اما تحریمهای ظالمانه ما را تحت فشار قرار داده است. چه ساز و کاری باید طراحی کرد تا در گرفتاریهای گسترده عفونی و غیر عفونی، مردم کشورها در تحریم ها دچار آسیب جدی نشوند؟ امروز به این ساز و کارها میپردازیم و ما هم نکات و پیشنهادات مهمی در ۸ بند عنوان کردیم
ارسال نظر