معاون صنایعدستی سازمان میراث فرهنگی کشور:
۱۵ درصد از گردش مالی حوزه صنایعدستی در نمایشگاهها ایجاد میشود
معاون صنایعدستی سازمان میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری کشور گفت: ۱۵ درصد گردش مالی حوزه صنایعدستی در نمایشگاه، ۲۰ درصد در بازارچهها و ۶۰ درصد در فروشگاهها شکل میگیرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری موج کرمانشاه، بهمن نامور مطلق در آئین افتتاح دهمین نمایشگاه صنایعدستی و هنرهای سنتی کرمانشاه که در محل نمایشگاههای بینالمللی واقع در پارک شاهد افتتاح شد، بابیان اینکه برپایی نمایشگاهها از ارکان اقتصادی حوزه صنایعدستی است، اظهار داشت: ۱۵ درصد گردش مالی حوزه صنایعدستی در نمایشگاه، ۲۰ درصد در بازارچهها و ۶۰ درصد در فروشگاهها شکل میگیرد.
وی ادامه داد: برپایی نمایشگاهها این امکان را فراهم میکند که تجار با هنرمندان و هنرمندان با مصرفکنندگان رایزنی داشته باشند.
معاون صنایعدستی سازمان میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری کشور، تجاریسازی را بخش مهمی از نمایشگاههای صنایعدستی قلمداد کرد و افزود: یکی از شاخصهای ارزشگذاری برای استانها، همین بحث برپایی نمایشگاهها است و اینکه بتوانند تجاریسازی خوبی در آن انجام دهند.
وی یکی از ویژگیهای نمایشگاههای صنایعدستی را فرهنگی بودن آنها خواند و گفت: نمایشگاهها بهترین موقعیت برای فرهنگسازی هستند. مخاطبان عمومی در آن حاضر میشوند و متوجه میشوند که خلق یک اثر چگونه انجام میشود. علاوه به راین، فرق صنایعدستی ایرانی با غیر ایرانی چیست.
نامور مطلق به توسعه گفتمان سازی در نمایشگاههای صنایعدستی اشاره کرد و تصریح داشت: در حال حاضر در کشور استقبال از صنایعدستی 4 برابر بیشتر از سالهای گذشته است.
وی خاطرنشان ساخت: هویت منقول ما صنایعدستی است، میتوانیم آن را همهجا ببریم و فرهنگ خود را با آن معرفی کنیم. صنایعدستی هویت و خاطره مجسم ما هستند.
معاون صنایعدستی سازمان میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری کشور، همافزایی را یکی از مزایای برپایی نمایشگاههای صنایعدستی معرفی کرد و متذکر شد: نمایشگاههای صنایعدستی این امکان را فراهم میکنند که هنرمندان آثار همدیگر را ببینند و همافزایی کنند و باسلیقه بازار آشنا شوند.
او سلیقه شناسی را از بزرگترین کارکردهای این نمایشگاهها عنوان کرد و افزود: ازآنجاییکه صنایعدستی، صنایع فرهنگی و مردمی هستند باید مطابق باسلیقهها تغییر کنند و بر اساس سلیقهها عمل کنند زیرا نیاز مردم متنوع است و تغییر میکند و هنرمند باهوش و خلاق این موضوع را متوجه میشود و کاری خلق میکند که مردمدوست دارند.
نامور مطلق صنایعدستی را جزء 7 صنعت خلاق در دنیا معرفی کرد و گفت: صنایعدستی، صنایعی مردمی هستند که باید دائماً خلقهای نو داشته باشند، اگر نداشته باشند از بین میروند.
وی تأکید کرد: صنایعدستی، صنایع آینده و امروز ما هستند و نه صنایع گذشته. صنایعدستی ریشه درگذشته اما میل به آینده دارد، یعنی اصالت دارد اما خلاقیت نیز دارد. در طراحی، متیف و دیزاین خود خلاقیت داشته باشد.
معاون صنایعدستی سازمان میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری کشور اضافه کرد: صنایعدستی باید دانشبنیان و طراحی محور باشد. هنرمندی که خلاق باشد نیاز به حمایت دولت ندارد، فکرش بزرگ است و به دنبال فتح بازارهای اروپا و آسیا است.
وی بابیان اینکه از گذشتهها استانهای مرزی محروم و در حاشیه بودند اما در آینده این استانها بسیار ثروتمند خواهند بود، یادآور شد: مرزها کمرنگ میشوند، این فضا فضای پستمدرنیسم است. اگر تشکلهای خوبی داشته باشید، مرکز خلاقیت و نوآوری داشته باشید به استانی مرفه تبدیل میشوید.
ارسال نظر