افزایش ۴۰ درصدی کرایه تاکسی و اتوبوس در شرف تصویب
روز گذشته هفتاد و نهمین جلسه ی شورای شهر بندرعباس با دشتور کار «نامه شماره ۵۷۸۲۶/۱ مورخ ۱۵ مرداماه شهرداری بندرعباس درخصوص افزایش نرخ کرایه تاکسی و اتوبوس در سال ۹۷ ارجاعی از کمیسیون عمران،حمل و نقل و ترافیک» شد.
به گزارش خبر گزاری موج هرمزگان، «فیصل دانش»، رئیس شورای اسلامی شهر بندرعباس در خصوص افزایش نرخ کرایه تاکسی و اتوبوس گفت: این موضوع یک مثلث سه وجهی است؛ که مسئولین، مردم و رانندگان سه ضلع این مثلث را تشکیل داده اند و هرکدام آسیب ببیند سایر ضلع ها ناراضی خواهند بود.
وی با بیان اینکه اگر نرخ تاکسی ها بالاتر نرود شاید مردم راضی باشند اما رانندگان ناراضی هستند و نارضایتی رانندگان موجب نارضایتی مسئولین می شود، گفت: در حدود ۴ هزار راننده ی تاکسی در شهر بندرعباس وجود دارد و با توجه به تامین مالی خانواده این رانندگان از این مسیر، ما با جمعیتی در حدود ۲۰ هزار نفر روبرو هستیم.
این عضو شورای اسلامی شهر بندرعباس با بیان اینکه افزایش نرخ باید نظر کمیسیون رخ دهد عنوان کرد: البته نباید فراموش کنیم حال که قیمت ها قرار است افزایش پیدا کند چه کاری برای افزایش کیفیت انجام داده ایم.
در ادامه بابک هاشمی، رئیس سازمان حمل و نقل و ترافیک شهرداری بندرعباس افزود: عیال وار ترین خانواده شهرداری حمل و نقل است، در حال حاضر نزدیک به حدود ۴۰ دستگاه اتوبوس در ناوگان حمل و نقل بندرعباس وجود دارد و در حدود ۳۰ میلیون سفر شهری را پوشش می دهند و به زودی با اضافه شدن چندین دستگاه اتوبوس این رقم به ۷۰ میلیون سفر شهری ارتقا می یابد.
وی با بیان اینکه ۲۷۴۵ دستگاه تاکسی و ۸۶۶ تاکسی موقت داریم که مجموع این تعداد حدود ۳۵۱۱ دستگاه تاکسی وجود دارد، اضافه کرد: شهر بندرعباس شهری تاکسی محور است و در حوزه تاکسی جابجایی ها ۱۰ برابر اتوبوس است و برای اینکه چرخ این تاکسی ها بچرخد رانندگان باید درآمد مناسبی داشته باشند.
هاشمی با اشاره به اینکه آنچه مطرح کردیم بر اساس دستورالعمل کشور است و حدود ۶۰ آیتم به عنوان هزینه های تاکسی رانان مطرح شده است، خاطرنشان کرد: یک راننده تاکسی باید بعد از گذشت ۷ تا ۱۰ سال ماشین خود را نوسازی کند و ما نمی خواهیم این هزینه ها کاملا به شهرندان منتقل شود و از طرفی نمی خواهیم رانندگان با مشکلات معیشتی مواجه شوند و نهایتا به مبلغی مشخص رسیده ایم.
این مقام مسئول با بیان اینکه آنچه مطرح است موضوعات ارائه خدمات منظم از سوی شهرداری به صورت وظایف ما است که رعایت نرخ نامه، صلاحیت راننده، شکایت ها و ... را باید بعد از تصویب نرخ ها پیگیری کنیم، عنوان کرد: در خصوص افزایش نرخ تاکسی دو سال و نرخ اتوبوس سه سال است که افزایش است.
هاشمی با بیان اینکه در بحث اتوبوس قرار بود یک سوم هزینه را دولت، یک سوم شهرداری و یک سوم را مردم بدهند در حالی که اکنون الان دو سوم را شهرداری می دهد، خاطرنشان کرد: موافق ارائه تسهیلات برای تاکسی رانان هستم، باید ردیف بودجه ی مشخص برای این کار تعیین گردد تا سازمان بر اساس آن بتواند این تسهیلات را در اختیار رانندگان قرار دهد.
وی با بیان اینکه می توانیم از جایگاه سی ان جی و تعمیرگاه هایی که سازمان حمل و نقل دارد برای ارائه تسهیلات استفاد کنیم، تصریح کرد: به سرعت روی زیرساخت های بی آر تی کار می شود و قطعا تا بهمن ماه امسال این موضوع افتتاح خواهد شد.
هاشمی با بیان اینکه تهران گران ترین نرخ کرایه را دارد و نباید با بندرعباس مقایسه شود، اظهار کرد: آنالیز ما بر مبنای نرخ های قبل است باید توجه داشت که لوازم مصرفی خودروها بسیار افزایش نرخ داشته است و اکنون هر لاستیک اتوبوس ۱۳ میلیون تومان است!
در ادامه فرزانه آرامش، یکی از اعضای شورای اسلامی شهر بندرعباس افزود: در گذشته شاید افزایش نرخ موافق نبودیم زیرا با توجه به مشکلاتی که مردم دارند ارزان بودن نرخ کرایه ها انگیزه ای برای استفاده از وسایل نقلیه عمومی ایجاد می کند اما به علت مشکلاتی که در ناوگان وجود دارد، مجبوریم نرخ ها را افزایش دهیم.
وی اضافه کرد: ما با دو قشر جامعه سروکار داریم، شهروندان و رانندگان که باید به نحوی عمل کنیم که هیچ کدام آسیب نبینند.
آرامش ادامه داد: در تهران در سال ۹۶ افزایش ۱۵ درصد بوده و در سال ۹۷ حدود ۱۲ و در دو سال در مجموع ۲۹ درصد افزایش صورت گرفته است.
در همین خصوص آبتین امیری، عضو شورای اسلامی شهر بندرعباس گفت: سازمان حمل و نقل رقم ۵۰ درصد افزایش نرخ را پیشنهاد داده و ما در کمیسیون مربوطه به افزایش ۴۰ درصدی رسیده ایم، با توجه به اینکه نرخ تورم بیش از ۵۰ درصد افزایش یافته، رانندگان هم باید احساس امنیت کنند.
در ادامه بواشه، عضو شورای اسلامی شهر بندرعباس با بیان اینکه قرار نیست با افزایش تورم، نرخ ها را بالا ببریم و ما نباید هربار که تورم بالا می رود فشار را بر مردم بیشتر کنیم، تصریح کرد: سازمان حمل و نقل باید خدماتی برای رانندگان انجام دهد برای مثال قطعات تعمیراتی و شست و شوی ماشین ها و سایر بسته های تشویقی تا هم باری از دوش رانندگان برداشته و هم به مردم فشار وارد نشود.
وی اظهار کرد: باید تمهیداتی اندیشیده شود تا با افزایش تورم نرخ کرایه ها را افزایش ندهیم، اگر کرایه ها را افزایش دهیم ترافیک هم افزایش می یابد ما باید بسته تشویقی برای مردم بگذاریم که از وسایل نقلیه عمومی استفاده کنند.
در ادامه کیانوش جهانبخش، عضو شورای اسلامی شهر بندرعباس افزود: بنده چند وقت یکبار یک تاکسی کرایه می کنم و در سطح شهر می چرخم.
وی اظهار کرد: راننده تاکسی جایگاهی را که باید داشته باشد، ندارد، باید ارزش افزوده دیگری به رانندگان اضافه شود، باید از این ظرفیت استفاده کنیم و برای تاکسی ها درآمدی ایجاد کنیم تا لطمه ای به حق و حقوق رانندگان وارد نشود.
جهانبخش اضافه کرد: برخی تاکسی ها انصافا متخلف هستند و باید با آن ها برخورد شود، برخورد با آن ها می تواند کمکی به رانندگان دیگر باشد.
در ادامه رئیسی، نماینده رانندگان تاکسی بندرعباس افزود: اگر عشق به کار نباشد افزایش نرخ ها کاری نمی کند، ما هم دل خوشی از بالا رفتن نرخ نداریم و ما هم از خود مردم هستیم اما دو سال است این نرخ تغییر نیافته و ما دیگر نمی توانیم با این وضعیت ادامه دهیم.
وی با بیان اینکه این آنالیز نرخ صورت گرفته هم مربوط به قبل از این افزایش قیمت ها و افزایش تورم بوده است، تصریح کرد: خواهش می کنم این نرخ را بپذیرید ما با مردم کنار می آییم، شاید برخی تخلف کنند، ما کمیسیونی داریم که به تخلفات رسیدگی می کند.
رئیسی در پایان خاطرنشان کرد: تخلفات بررسی و برخورد می شود، تفاوت ها در هزینه ها در استان های دیگر تغییر میکند، در تهران سالانه به صورت خودکار در شورای شهر تصویب شده و نرخ ها افزایش میابد اما در سنوات گذشته ۴ سال هم شده که افزایش نرخی در بندرعباس نداشته ایم!
به گزارش موج، ۳ پس از بحث و بررسی مقرر شد بازنگری در نرخ های پیشنهادی انجام شود و در جلسه آینده در صحن علنی به رأی گذاشته شود.
ارسال نظر