English

فولاد مبارکه شرکت برتر در گروه فلزات اساسی

در این همایش از سوی سازمان مدیریت صنعتی ضمن اعلام اسامی۱۰۰ شرکت برتر ایرانی، گزارش ارزیابی ۵۰۰ شرکت برتر کشور در ۵ گروه ارائه شد.

فولاد مبارکه شرکت برتر در گروه فلزات اساسی

به گزارش خبرگزاری موج، در همین خصوص فرزاد ارزانی معاون فناوری فولاد مبارکه گفت: شرکت فولاد مبارکه در ارزیابی هایی که مبتنی بر الگوهای شناخته شده است، شرکت می کند. از آن جمله ارزیابی ۱۰۰ شرکت برتر کشور، تعالی سازمانی، مدیریت دانش، رعایت حقوق مصرف کنندگان و... است.

وی با تأکید بر اینکه فولاد مبارکه در سال جاری نیز مانند سالهای گذشته موفق به کسب رتبه نخست در شاخص حجم بین شرکتهای صنایع معدنی و فلزی در کشور شد، افزود: در سال ۱۳۹۴ که برای تمامی صنایع کشور از جمله فولاد مبارکه از نظر کسب و کار یکی از سخت ترین سالها از ابتدای راه اندازی تاکنون بود، این شرکت توانست با همت و تلاش بی وقفه تمامی مدیران و کارکنان خود بیش از ۹۷ هزار میلیارد ریال فروش داشته باشد.

ارزانی اضافه کرد: فولاد مبارکه همچنین در شاخص ارزش افزوده نیز موفق به کسب رتبه دهم شد که این مهم با کنترل و مدیریت هزینه ها در شرکت به دست آمد و در نهایت سبب حضور موفق در عرصه های مختلف داخلی و صادراتی بوده و هست.

معاون فناوری فولاد مبارکه افزود: سازمان مدیریت صنعتی رتبه بندی شرکتهای برتر ایران را برای سالیان متوالی تهیه می نماید و فهرستی با الهام از رسالت آن سازمان از طریق فراهم نمودن آمار و اطلاعات شفاف و مفید در مورد بنگاه های اقتصادی کشور، فضای روشن تری از کسب و کار اقتصادی کشور ارائه می دهد و به مدیران، سیاستگذاران و پژوهشگران یاری می‎رساند تا شناخت و درک دقیق تری از مقیاس، ساختار مالی و اقتصادی صنایع و بنگاه های اقتصادی بزرگ کشور بیابند و رقابتی سالم را نیز در بین بنگاه ها در راستای افزایش رشد اقتصادی کشور ایجاد نمایند.

وی در همین راستا ادامه داد: این سازمان به منظور شفاف سازی فضای کسب و کار و جایگاه اقتصادی شرکتهای ایرانی و رتبهبندی آنها از نظر میزان تأثیرگذاری در اقتصاد ملی، با هدف گسترش رقابت در فضای کسب و کار بنگاههای اقتصادی و با الگوبرداری از بسیاری از فهرست های رتبهبندی متعارف در جهان از قبیل فورچون ۵۰۰ ، براساس یک یا مجموعه ای از شاخص های خروجی گرا به رتبه بندی شرکتها می پردازند.

بنا بر این گزارش در این همایش، مدیر مرکز رتبه بندی ۱۰۰ شرکت برتر ایران گفت: جمع فروش ۱۰۰ شرکت برتر بر اساس ارزیابی سال مالی ۹۴ حدود ۵۶۰ هزار میلیارد تومان بود که رشد ۴ دهم درصدی را نشان میدهد، درحالی که رقم رشد در سال قبل ۱۸ درصد گزارش شده بود.

شناسایی مزیت رقابتی و شرکای بین المللی دو عامل مهم برای بنگاه های اقتصادی

منصور معظمی، رئیس هیأت عامل ایدرو در این همایش به مدیران بنگاه ها، تولیدکنندگان و صنعتگران توصیه کرد مزیت های رقابتی خود را شناسایی کنند و در هر حوزه ای که فعالیت میکنند، به دنبال شریک بین المللی باشند.

وی بی توجهی به این دو مسئله را عامل تعطیل شدن بسیاری از بنگاه هایی عنوان کرد که در چهار دهه گذشته در کشور فعالیت کرده اند.

رئیس هیأت عامل ایدرو در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع رشد اقتصادی اشاره کرد و گفت: چارچوب هایی در قالب سند چشم انداز و برنامه های پنج ساله برای ما مشخص شده، اما با نگاهی به عملکرد ۱۰ ساله متوجه می شویم فاصله میان آنچه هست با آنچه باید باشد، بسیار زیاد است.

وی با اشاره به رشد هشت درصدی به عنوان یکی از اهداف برنامه های چهارم و پنجم توسعه، رشد کمتر از ۲/۵ درصدی اقتصاد کشور را پس از انقلاب بسیار دور از برنامه دانست.

معظمی گفت: در حالی سهم بهره وری به عنوان یکی از شاخص های توسعه یافتگی، در برخی مقاطع برنامه های پنج ساله منفی بوده که این رقم در کشورهای توسعه یافته حدود ۵۰ درصد است.

به گفته وی، بنگاهها برای حضور در بازارهای جهانی به توانمندی هایی مانند «توانایی تشخیص فرصتهای بالقوه حضور در بازار»، «توانایی به کارگیری رویکردهای جدید و مدلهای کسب و کار»، «توانایی انعطاف پذیری ساختاری و تشکیلاتی در بنگاهها»، «قابلیت استفاده از ظرفیتها و منابع موجود در صنایع مرتبط برای جذب و تأمین امکانات جدید» و همچنین «قابلیت انتقال منابع و توانمندیهای موجود در بازارهای هدف» نیاز دارند.

چهار شاخصه برای انتخاب شرکتهای برتر به معیارها افزوده شد

مـحـمـدعلی محمدی، مدیرعامل سازمان مدیریت صنعتی، نیز در این همایش با اشاره به شاخصهای انتخاب شرکتها از افزوده شدن چهار شاخص بهره وری کل، راندمان کل عوامل، بهره وری نیروی انسانی و بازدهی سرمایه در این دوره خبر داد.

وی گفت: ۵۰۰ شرکت، ابتدا بر اساس شاخص میزان فروش (درآمد) مشخص می شوند، پس از آن، بر اساس ۳۲ شاخص دیگر باهم مقایسه و رتبه بندی می شوند.

مدیرعامل سازمان مدیریت صنعتی تغییر رتبه فروش شرکتهای برتر را معیار اصلی در انتخاب این شرکتها در چهار سال اخیر عنوان کرد و توضیح داد: شرکتهایی که بیشترین ارتقای رتبه را از نظر شاخص میزان فروش داشته اند، انتخاب شده هستند.

به گفته محمدی با توجه به اهمیت صادرات غیرنفتی برای کشور، ۱۰ شرکت برتر صادرات گرا بر اساس شاخص ترکیبی صادرات مشخص و معرفی شده و این شاخص، ترکیبی از سه شاخص میزان صادرات شرکت، رشد صادرات و نسبت صادرات به فروش است.

گفتنی است در این همایش ۵۰۰ شرکت بزرگ ایران با شرکتهای بزرگ چند کشور مقایسه شده و در آن رشته های مختلف کسب و کار در ایران با رشته های کسب و کار در آن کشورها از جنبه های مختلف تحلیل شدند.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه