English

خبرگزاری موج گزارش می دهد؛

۷ پروژه ریلی در دست اجراست / بهره برداری از تمام پروژه های ریلی تا پایان ۱۴۰۰

در حال حاضر ۷ پروژه ریلی در دست اجراست که مجموع طول آنها به ۱۴۴۳ کیلومتر می رسند که تاکنون اعتباری بالغ بر ۱۰۱۴۶ میلیارد تومان صرف آنها شده است و بالغ به ۱۲۳۳۰ میلیارد تومان دیگر اعتبار نیاز دارند.

۷ پروژه ریلی در دست اجراست / بهره برداری از تمام پروژه های ریلی تا پایان ۱۴۰۰

به گزارش خبرنگار خبرگزاری موج، توسعه حمل و نقل ریلی به عنوان یکی از مولفه های موثر در بهبود تجارت و کاهش هزینه های تولید همواره مورد توجه تئوریسین های اقتصادی فرار داشته است، به همین دلیل یکی از سیاست های اصلی توسعه ای کشور در سال های اخیر تعریف پروژه های مختلف در بخش راه آهن بوده است. 

در حال حاضر ۳۳۵۳ کیلومتر خطوط ریلی در دست اجراست و ۶۳۱۲ کیلومتر در دست مطالعه است. در سه سال گذشته پروژه هایی همچون راه آهن تهران-همدان با طول ۲۶۷ کیلومتر و با هزینه ۹۷۰ میلیارد تومان اجرایی شده و پروژه های راه آهن ملایر-کرمانشاه با طول ۱۱۰ کیلومتر و با هزینه ۴۰۰ میلیارد تومان و پروژه راه آهن قزوین-رشت با طول ۱۶۴ کیلومتر با هزینه ۱۸۵۰ کیلومتر در ۲ سال گذشته اجرایی شده و همچنین پروژه میانه-بستان آباد با طول ۱۳۲ کیلومتر و با هزینه ۱۴۱۴ کیلومتر آذر ماه ۹۸ عملیاتی شده است.

جزئیات پروژه های در دست اجرا

در حال حاضر هم پروژه راه آهن خواف-هرات با طول ۱۳۹ کیلومتر با هزینه ۷۰۸ میلیارد تومان در دست اجراست که تاکنون ۹۵ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و تا پایان عملیات به ۳۰ میلیارد تومان دیگر اعتبار نیاز دارد. همچنین پروژه راه آهن یزد-اقلید با طول ۲۷۰ کیلومتر و با هزینه های ۶۲۵ میلیارد تومانی به پیشرفت فیزیکی ۷۷ درصدی رسیده است .

راه آهن بستان آبد-تبریز باطول ۴۴ کیلومتر و هزینه ۲۲۰۳ میلیارد تومانی به پیشرفت فیزیکی ۶۷ درصدی رسیده و تا پایان کا به اعتباری ۴۰۰ میلیارد تومانی دیگر نیاز دارد.

پروژه راه آهن همدان-سنندج هم که در اتصال کمربند شرق به غرب از اهمیت ویژه ای برخوردار است تاکنون ۵۱ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است. این پروژه که طولی ۱۵۰ کیلومتری دارد تاکنون ۵۱۴ میلیارد تومان هزینه در بر داشته است و برای اینکه وارد فاز اجرایی شود به ۱۱۰۰ میلیارد تومان دیگر اعتبار نیاز دارد.

راه آهن میانه-اردبیل به طول ۱۷۵ کیلومتر تاکنون هزینه ای ۱۵۸۵ میلیارد تومانی داشته و به پیشرفت فیزیکی ۶۵ درصدی رسیده و برای رسیدن به خط پایان نیازمند ۱۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار جدید است.

همچنین راه آهن ۶۲۸ کیلومتری چابهار زاهدان که به تازگی بخشی از آن توسط وزیر راه و شهرسازی وارد فاز عملیاتی شده هم اکنون با اعتباری ۲۲۲۰ میلیارد تومانی ۴۷ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.

راه آهن رشت-کاسپین-انزلی از دیگر پروژه های پر اهمیت کریدور شمالی است که با طول ۳۷ کیلومتر در حال اجراست و تاکنون اعتباری ۲۲۹۱ کیلومتری را دریافت کرده و ۲۵ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و به ۴۰۰ میلیارد تومان اعتبار دیگر نیاز دارد.

معاون شرکت توسعه ساخت راه آهن در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری موج با اشاره به پروژه های ریلی که تا یک سال دیگر مورد بهره برداری قرار می گیرند، گفت: در حال حاضر ۷ پروژه ریلی در دست اجراست که مجموع طول آنها به ۱۴۴۳ کیلومتر می رسند که تاکنون اعتباری بالغ بر ۱۰۱۴۶ میلیارد تومان صرف آنها شده است و بالغ به ۱۲۳۳۰ میلیارد تومان دیگر اعتبار نیاز دارند.

عباس خطیبی با اشاره به اینکه دو پروژه ای خواف-هرات و یزد-اقلید پیشرفت بالایی داشته اند و به زودی مورد بهره برداری قرار می گیرند، افزود: در شرایط کنونی پروژه خواف-هرات ۹۵ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و تا ایستگاه روزنک واقع در ۸۰ کیلومتری شهر هرات تکمیل و آماده بهره برداری است. محور خواف- هرات ۲۲۰ کیلومتر طول دارد که ۸۰ کیلومتر آن در خاک ایران و ۱۴۰ کیلومتر آن در خاک کشور افغانستان قرار دارد. 

او افزود: در حال حاضر ۶۰ کیلومتر از بخش برون مرزی این مسیر ریلی توسط ایران در حال اجرا است و طراحی و اجرای بخش‌های باقی مانده توسط کشور افغانستان انجام می‌شود.

خطیبی با تاکید بر اینکه همچنین پروژه ای یزد-اقلید هم ۷۷ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و چیزی تا بهره برداری فاصله ندارد، گفت: به طور کلی پروژه های ریلی کشور مشکلی برای اجرا ندارد و تنها نیازمند تامین اعتبار هستند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری موج، یکی از سیاست های اصلی توسعه ای کشور در سال های اخیر تعریف پروژه های مختلف در بخش راه آهن بوده به همین دلیل در حال حاضر ۳۳۵۳ کیلو متر خطوط ریلی در دست اجراست و ۶۳۱۲ کیلومتر در دست مطالعه است. به گفته معاون شرکت توسعه ساخت راه آهن به طور کلی پروژه های ریلی کشور مشکلی برای اجرا ندارد و تنها نیازمند تامین اعتبار هستند. در شرایط کنونی که کشور زیر فشار تحریم قرار دارد توسعه حمل و نقل ریلی به عنوان یکی از مولفه های موثر در بهبود تجارت و کاهش هزینه های تولید اهمیت ویژه ای دارد.

آیا این خبر مفید بود؟
نویسنده:
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

  • فرانکه

    تهران تا تبریز تقریبا دو خطه شده چرا زنجان تا میانه دو خطه نمی شود

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه