مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری نفت و گاز و پتروشیمی اعلام کرد:
بهرهگیری حداکثری از توان شرکتهای دانشبنیان در صنعت پتروشیمی
مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری نفت و گاز و پتروشیمی تامین گفت: باید با بهرهگیری حداکثری از توان شرکتهای دانشبنیان در صنعت پتروشیمی به سمت تولید کالاهای با ارزشافزوده بالا حرکت کنیم.
، بابک افقهی، مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری نفت و گاز و پتروشیمی تامین (تاپیکو) در سخنانی در این همایش با بیان اینکه در حوزه تولید و تجارت نمیتوان با روشهای قرن بیستم، فعالیت داشت، گفت: باید بدانیم که راهحلهای گذشته، کلید مسائل امروز در حوزه تجارت نیستند؛ باید به این موضوع برسیم که باورهای گذشته در حوزه تولید و تجارت منسوخ شدهاند و باید از رویکردها، مدلها و ابزارهای جدید تولید و تجارت پیروی کنیم.
وی افزود: حتماً در حوزه صنعت پتروشیمی نیازمند اجماع در راهبردها و تعیین اولویتها هستیم. نباید اتفاقات سالهای گذشته در حوزه سرمایهگذاری و توسعه بخشهای بالادستی و پاییندستی پتروشیمی مجدداً تکرار شود. ما باید راهبرد توسعه خود را برای ۱۰ تا ۲۰ سال آینده مشخص کنیم تا سرمایهگذاریهای حوزه پتروشیمی با یک نقشه راه دقیق تدوین شوند.
افقهی با اشاره به اینکه چنانچه از تحولات جهانی در حوزههای دانش، فناوری و توسعه، درکی نداشته باشیم عملاً امکان رقابت را نیز از دست خواهیم داد، افزود: آنچه به بقاء و تعالی صنایع کمک میکند، این است که صنایع خود را به پویایی، انعطافپذیری، نوآوری، سرعت، کاهش مستمر هزینهها و پیروی از مدلهای نوین کسب و کار مجهز کنند.
وی گفت: ما عملیات اجرایی بزرگترین طرح بازیافت دیاکسیدکربن را در پتروشیمی فناوران آغاز کردیم که با افتتاح این طرح، حدود ۱۶۰ هزار تن دیاکسیدکربن جذب خواهد شد و کمک خواهد کرد این پتروشیمی وارد فاز تولید بیش از ۷۰ هزار تن متانول در سال شود.
افقهی با بیان اینکه متاسفانه در بخش تولید محصولات پتروشیمی و صنایع تکمیلی حوزههای نفت و گاز، بهدنبال خلق مزیت رقابتی نرفتهایم، گفت: مراسمها و برنامههایی نظیر جایزه تعالی صنعت پتروشیمی که شرکتها را وادار به حرکت به سمت تعالی میکنند، «خلق مزیت رقابتی» را به عنوان نقطه هدف خود مد نظر دارند؛ مزیت رقابتی به ما کمک میکند که در حکمرانی و اتخاذ تصمیمات اقتصادی و سرمایهگذاری درست عمل کنیم و زیرساختهای سختافزاری و سیستمی خود را بهبود ببخشیم.
وی با بیان اینکه صنعت پتروشیمی به طور کلی با چهار چالش «پیرامونی»، «اقتصادِ سیاسی»، «نهادی» و «ساختاری» مواجه است، گفت: متاسفانه طی سالیان گذشته شاهد «تمرکز سرمایهگذاری در محصولاتی که تقاضای جهانی آنچنان بالایی ندارد» و همچنین «سرمایهگذاری محدود در حوزه تکمیل زنجیره محصولات با ارزشافزوده بالا» بودیم؛ امیدواریم بهواسطه اقدامات و تلاشهای صورت گرفته در حوزه توسعه صنایع پاییندست پتروشیمی از سوی بخشهای فعال ، شاهد رونق و شکوفایی هرچه بیشتر تولید و تجارت در این حوزه باشیم.
افقهی ادامه داد: ما بهشدت با کمبود بستههای تشویقی در حوزه سرمایهگذاری در بخش پتروشیمی کشور مواجه هستیم؛ اگر قرار است کشور ما در صنعت پتروشیمی تحریمها را دور بزند، باید به جایی برسیم که دولت با خود تحریمی داخلی، جلوی حرکت رو به رشد صنعت پتروشیمی را نگیرد و کمککننده این بخش باشد.
دهمین جایزه تعالی صنعت پتروشیمی با حضور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری تامین اجتماعی (شستا)، مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری نفت و گاز و پتروشیمی تأمین (تاپیکو)، مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی، معاون مهندسی، پژوهش و فناوری وزیر نفت، معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی وزیر نفت، رئیس هیئترئیسه صندوقهای بازنشستگی صنعت نفت، مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج.فارس و با شعار «رشد تولید با رویکرد تقویت زنجیره تأمین» و با میزیانی تاپیکو در مرکز همایشهای بینالمللی صداوسیما برگزار و از برگزیدگان این دوره از جشنواره قدردانی شد.
ارسال نظر