English

خبرگزاری موج گزارش می دهد؛

۳ دلیل برای صعودی‌شدن قیمت دلار

«همزمان با روزهای پایانی سال نوی میلادی، بسیاری از شرکت ها و کنشگران اقتصادی که در مراودات مالی خود وابسته به ارز هستند، اقدام به خرید و استفاده از دلار می کنند که این مساله سنتا موجب افزایش قیمت دلار در کشورمان برای یک دوره زمانی کوتاه مدت شده است.»

3 دلیل برای صعودی‌شدن قیمت دلار
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری موج

، در روزهای گذشته شاهد افزایش قابل توجه قیمت دلار در بازار آزاد و رسیدن قیمت اسکناس آمریکایی تا قله ۸۲ هزار تومان نیز بوده ایم. البته که روند کاهشی قیمت دلار پس از یک دوره صعود آغاز شده و تحلیلگران معتقدند این روند ادامه دار خواهد بود با این حال، افزایش قیمت دلار، موجی از نگرانی و البته عدم قطعیت را در اقتصاد ایران ایجاد کرده و البته که به زعم تحلیلگران، در روزها و ماه های آتی، تورم ناشی از خود را به اقتصاد ایران و بخش های مخلف آن تحمیل خواهد کرد.

 

بیشتر بخوانید:

پرواز قیمت دلار و ۲ نگرانی بزرگ

قیمت طلا و سکه امروز ۱۰ دی ۱۴۰۳ مشخص شد

 

در این نقطه، بسیاری از افکار عمومی این سوال را می پرسند که چه شده که بار دیگر شاهد افزایش قیمت دلار بودیم؟ به نظر می رسد برای توضیح این مساله، باید 3 نکته مهم را مد نظر داشت.

اول اینکه همزمان با روزهای پایانی سال نوی میلادی، بسیاری از شرکت ها و کنشگران اقتصادی که در مراودات مالی خود وابسته به ارز هستند، اقدام به خرید و استفاده از دلار می کنند که این مساله سنتا موجب افزایش قیمت دلار در کشورمان برای یک دوره زمانی کوتاه مدت شده است. از این رو، ردپای این مولفه را در افزایش اخیر قیمت ارز در کشورمان نیز می توانیم مشاهده کنیم.

از این رو، با افزایش تقاضا برای ارز، شاهد افزایش قیمت آن بوده ایم. در عین حال، عده ای بر این باورند که سودآوری شرکت ها و فعالان اقتصادی در کشورمان با رویدادهایی نظیر شرایط نامساعد اقتصادی و تورم کاهش می‌یابد. از این رو، آن ها مجبور می شوند از سودِ خود کم کنند و این مساله رونق کاری آن ها را کاهش می دهد. معادله ای که این طیف ها را تشویق به تبدیل پول خود به ارز و یا خارج کردن آن از ایران می کند. موضوعی که ان نیز در افزایش قیمت ارز در کشورمان موثر است و در مقاطعی نظیر روزهای اخیر تاثیرات خود را به نمایش می‌گذارد.

نکته دوم اینکه اقتصاد ایران درگیر کسری بودجه قابل توجهی است و بسیاری دولت را متهم می کنند که با بالابردن قمیت ارز به دنبال جبران کسری بودجه بیش از 400 هزار میلیارد تومانی خود است. در این رابطه در روزهای گذشته شاهد طرح انتقادات زیادی از دولت نیز بوده ایم که بازتاب های رسانه ای گسترده ای هم پیدا کرده است. البته که دولت های سال های اخیر در کشورمان همگی به نوعی از حربه افزایش قیمت ارز برای کاستن از ابعاد بحران کسری بودجه خود بهره برده اند.

و  در نهایت سوم اینکه چشم اندازهای آتی مرتبط با حضور دونالد ترامپ در کاخ سفید نیز تا حدی در مقام محرک برای افزایش قیمت ارز بازی می کنند. تصور فعالان بازار و اقتصاد این است که ترامپ بار دیگر فشارهای اقتصادی علیه ایران را افزایش خواهد داد و این مساله موجب افزایش قیمت ارز و سخت تر شدن زندگی و فعالیت اقتصادی می‌شود.

از این رو، بسیاری برای مصون‌ماندن دارایی های خود از تورم آتی، اقدام به تبدیل آن به ارز می کنند. معادله ای که آن نیز در افزایش قیمت ارز موثر است و البته که صرف مولفه روانی حضور ترامپ در کاخ سفید نیز در افزایش قیمت ارز بی‌تاثیر نیست.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه