English

در گفت‌وگو با خبرگزاری موج مطرح شد؛

افزایش ضریب بازیافت گاز به ۷۱ درصد با احداث ایستگاه تقویت فشار گاز وراوی

مدیر مهندسی ساختمان شرکت نفت مناطق مرکزی، از افزایش ضریب بازیافت گاز در میادین گازی وراوی به ۷۱ درصد با استفاده از ایستگاه تقویت فشار گاز و تاسیسات VFT خبر داد و گفت: این پیشرفت موجب تولید ۷۱ میلیارد مترمکعب گاز بیشتر و پایداری تولید برای ۲۵ سال آینده خواهد شد.

افزایش ضریب بازیافت گاز به ۷۱ درصد با احداث ایستگاه تقویت فشار گاز وراوی

مالک قنواتی، مدیر مهندسی ساختمان شرکت نفت مناطق مرکزی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری موج به نقش ایستگاه تقویت فشار گاز وراوی در افزایش تولید و بازتولید میدان‌های گازی اشاره کرد و افزود: ایستگاه تقویت فشار گاز یکی از روش‌های نوین بازتولید در میدان‌های گازی است. در این ایستگاه از تاسیسات VFT یا دور متغیر استفاده شده است که این فناوری امکان تخلیه مخزن در سال‌های پایانی را فراهم می‌کند. این امر کمک می‌کند تا تولید را برای سال‌های بیشتری نگه داریم و ضریب بازیافت (ریکاوری فکتور) میدان گازی از حدود ۳۰ درصد به ۷۱ درصد افزایش یابد.

وی تصریح کرد : با این افزایش ضریب بازیافت، تا به امروز حدود ۴۱ میلیارد مترمکعب گاز از میدان تولید شده است و با احداث این ایستگاه، ضریب بازیافت به ۷۱ درصد خواهد رسید. این به معنای تولید ۷۱ میلیارد مترمکعب گاز دیگر است که با تولید روزانه ۷ میلیون مترمکعب گاز، پایداری تولید را برای حدود ۲۵ سال آینده تضمین خواهیم کرد.

مدیر مهندسی ساختمان شرکت نفت مناطق مرکزی در ادامه به مزایای استفاده از تاسیسات VFT اشاره کرد و گفت: این تاسیسات علاوه بر افزایش ظرفیت نگهداشت تولید، باعث بهینه‌سازی مصرف انرژی نیز می‌شود. با استفاده از این فناوری، مصرف برق حدود ۵ مگاوات انرژی بهینه‌سازی می‌شود. در صورت نبود این سیستم، کمپرسورها باید با دور ثابت و با تلفات انرژی بسیار بیشتری وارد مدار تولید می‌شدند.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود به ایمنی این ایستگاه و تدابیر اتخاذ شده برای مقابله با خطرات احتمالی پرداخت و افزود: تمام تاسیسات ایستگاه، از جمله اتاق‌های کنترل، برق و VFT، به طور کامل ضد انفجار طراحی و ساخته شده‌اند. این ویژگی به دلیل شرایط حساس ایستگاه‌های تقویت فشار گاز و خطرات احتمالی آن ضروری است.

به گفته وی همچنین ، پناهگاه زیرزمینی در نظر گرفته شده که در شرایط بحرانی، امکان انتقال تاسیسات کنترلی به آنجا وجود دارد. این تدابیر به ما این امکان را می‌دهند که حتی در شرایط اضطراری، تولید را بدون توقف ادامه دهیم.

قنواتی درباره آینده این ایستگاه‌ها خاطر نشان کرد: با توجه به پیشرفت‌هایی که در این ایستگاه‌ها پیاده‌سازی کرده‌ایم و استفاده از تکنولوژی‌های نوین، آینده بسیار روشنی پیش رو داریم. این پروژه‌ها می‌توانند الگویی برای سایر میادین گازی باشند و تولید پایدارتر و بهینه‌تری را به همراه داشته باشند.

به گزارش خبرگزاری موج، میدان گازی وراوی یکی از میدان‌های گازی ایران است که در تاقدیس وراوی (کوه نر) شهرستان‌های لامرد و خنج در جنوب استان فارس قرار دارد. این میدان گازی دارای ۸ حلقه چاه و تسهیلات سرچاهی، یک چند راهه و خطوط لوله می‌باشد. گاز این میدان به وسیله یک خط لوله ۱۶ اینچ به طول ۱۶ کیلومتر به پالایشگاه پارسیان ارسال می شود.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه