وزیر نیرو در آیین امضای تفاهمنامه با رئیس سازمان صدا و سیما:
ظرفیت انرژیهای تجدیدپذیر در کشور روزانه افزایش مییابد
وزیر نیرو نقش رسانه ملی را در حوزه مدیریت مصرف و همچنین شفاف سازی مسائل آب و برق برای مردم مهم ارزیابی کرد و گفت هم اکنون در کشور روزانه در حال احداث و بهرهبرداری از نیروگاههای تجدیدپذیر هستیم و هفتهای ۲۵ مگاوات به ظرفیت انرژی تجدیدپذیر کشور اضافه میشود.
![ظرفیت انرژیهای تجدیدپذیر در کشور روزانه افزایش مییابد](https://cdn.mojnews.com/thumbnail/YcfUa1WpHB9l/wYsQRh7N_U9-KhUZFvV4AomaL5yZePK-ajtEs8kcp-9YVVASashH6K5BPTC17PhAidh8SlFsB25MgjrEllAeh2bHZdK-Uzs6/%D9%88%D8%B2%DB%8C%D8%B1+%D9%86%DB%8C%D8%B1%D9%88.jpg)
، عباس علیآبادی در آیین امضای تفاهمنامه وزارت نیرو و سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران که با حضور پیمان جبلی رئیس سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی برگزار شد، گفت: اقدامات صورت گرفته در صنعت آب و برق از افتخارآمیزترین دستاوردهایی است که تا کنون در کشور رقم خورده است.
وزیر نیرو افزود: صنعت آب و برق تا سال ۱۳۵۷ دستاورد چندانی را کسب نکرده بود، این در حالی است که امروز افتخارآمیزترین مصنوعات بشر در کشور تولید و ساخته و در رقابت با کشورهای توسعه یافته به دنیا صادر میشود.
وی ادامه داد: به عنوان مثال هم اکنون همسایه شمالی کشور (کشور روسیه) که به عنوان یکی از ابرقدرتهای جهان محسوب میشود، متقاضی دریافت فناوری توربینهای گازی از ایران است، افتخار بزرگی که نیازمند انعکاس شایسته از سوی صدا و سیما به عنوان رسانه ملی است.
علیآبادی با تاکید بر اینکه ایران در تراز جهانی این قابلیت را یافته که در صنعت آب و برق بدرخشد، اظهار کرد: کشور در حوزه سدسازی از رتبه بسیار بالایی در جهان برخوردار است، این در حالی است منابع آبی ایران محدود است، اما در حوزه سدسازی و ساخت نیروگاههای برقآبی پیشرفتهای چشمگیری را به دست آوردهایم و جزو کشورهای شاخص به شمار میرویم.
وزیر نیرو با انتقاد از عدم مدیریت مصرف بهینه آب و برق افزود: ما در مسابقه تولید و مصرف جا ماندهایم؛ به طوری که تولید افزایش مییابد و همواره مصرف نیز رشد میکند.
وی با اشاره به رشد ۱۳ برابری تولید برق از سال ۱۳۵۷ تاکنون ابراز داشت: این در حالی است که رشد جمعیت دنیا ۲.۳ برابر بوده است و این امر بیانگر این است که در کشور ظرفیتسازی بیشتری در حوزه تولید برق صورت گرفته است.
علی آبادی به برقرسانی روستایی نیز اشاره کرد و گفت: تقریبا همه روستاهای با بیش از ۱۰ خانوار، برقرسانی شده است. در این میان برای عشایر نیز بسته پرتابل برق در نظر گرفته شده است.
وی با بیان اینکه میزان مصرف برق از ابتدای انقلاب اسلامی ایران تا کنون ۲۳ برابر شده است، ابراز داشت: چنانچه با همین روند بخواهیم پیش برویم در سال آینده با تشدید ناترازی برق مواجه خواهیم بود، این در حالی است که برای برون رفت از این امر ۱۴ مگاپروژه تنظیم و تدوین شده است.
وزیر نیرو تاکید کرد: وزارت نیرو در تولید برق برنامههای مختلفی را پیشبینی کرده است، اما تمرکز اصلی این وزارتخانه بر مدیریت مصرف است؛ شدت مصرف انرژی به عنوان یک شاخص بینالمللی در ایران بسیار بالا است. این موضوع باید به خوبی تشریح و تبیین شود. شدت انرژی حاصل تقسیم دو عدد میزان برق مصرفی و میزان GDP است و باید دید که چه میزان از انرژی برای افزایش GDP استفاده می شود.
وی با اشاره به محدودیت تامین سوخت نیروگاهی تصریح کرد: تولید ۱۵ هزار مگاوات نیروگاه حرارتی برای چهار سال پیش رو برنامه ریزی، ترسیم و ابلاغ شده است که از این میان ۷۵۰۰ مگاوات مربوط به بخش بخار سیکل ترکیبی و ۷۵۰۰ مگاوات دیگر مربوط به پوشش زمان پیک است. همچنین تولید ۳۰ هزار مگاوات انرژی تجدیدپذیر پیش بینی شده است.
علی آبادی تاکید کرد: سایر اقدامات در حوزه مدیریت مصرف جای میگیرند که سازمان صدا و سیما در این زمینه میتواند با برقراری تعامل و همکاری موثر، بسیار تاثیرگذار باشد.
وی با بیان اینکه هم اکنون ۶۵ درصد تعمیرات نیروگاهی انجام شده است، اظهار کرد: در زمستان امسال به دلیل عدم تامین سوخت نیروگاهی مجبور به تولید برق کمتر شدیم، در حالی که همه واحدهای نیروگاهی آماده تولید برق بودند، وزارت نیرو نقشی در این مسئله نداشت و می شد در این رابطه شفاف سازی کرد.
علی آبادی با بیان اینکه هم اکنون روزانه در حال احداث و بهره برداری از نیروگاه های تجدیدپذیر هستیم، اضافه کرد: هفتهای ۲۵ مگاوات به ظرفیت انرژی تجدیدپذیر کشور اضافه می شود. درابتدای دولت ۱۳۰۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر در کشور وجود داشت که قرار است تا پایان سال به ۱۸۰۰ مگاوات ارتقا یابد. در کنار این نیز از همه ظرفیتهای نیروگاهی استفاده میشود ضمن اینکه با اعمال تغییراتی راندمان نیروگاهی را ارتقا می دهیم.
وی با اشاره به تاثیر اجرای پویش ۲ درجه کمتر، ابراز داشت: این امر موجب صرفهجویی روزانه ۲۰ میلیون لیتر گازوئیل شد که نشان دهنده صرفهجویی ثروت ملی است.
وزیر نیرو همچنین به مساله آب اشاره کرد و گفت: امروز کشور در همه زمینهها اعم از سدسازی و خطوط انتقال در منطقه حرف اول را میزند، اما چنانچه در بخش آب همه شرایط زیرساختی هم مهیا باشد، یک فاکتور مهم با عنوان بارشها مطرح است که شرایط آب را از برق تمایز می کند.
وزیر نیرو تاکید کرد: باید الگو و شیوه مصرف تغییر یابد و چنانچه صدا و سیما کمک کند تا به تدریج سبک زندگی تغییر یافته و الگوی کار از کشاورزی به سوی صنعت، بسیار اثرگذار خواهد بود.
مصرف سالانه کولرهای گازی در کشور ۲۵۰۰ مگاوات است
در ادامه این نشست همچنین "مصطفی رجی مشهدی" مدیرعامل شرکت توانیر با بیان اینکه فاصله بین مصرف و تولید برق از سال ۱۳۹۷ آغاز شده است، تاکید کرد: باید ظرفیتها و توانمندیهای حاصل شده در صنعت آب و برق به خوبی برای مردم بیان شود.
وی میزان مصرف سیستمهای سرمایشی در فصل گرم سال را ۳۵ هزار مگاوات عنوان کرد و افزود: چنانچه ۳۰ درصد این عدد را کاهش دهیم، معادل ۱۲ هزار مگاوات میشود که در این زمینه هدفگذاری صورت گرفته است.
رجبی مشهدی به رشد استفاده از کولر گازی در کشور اشاره کرد و یادآور شد: سالانه تعداد کولر گازی اضافه شده برابر با یک میلیون و ۲۳۰ هزار عدد بوده است که تقریبا باید ۲۵۰۰ مگاوات ظرفیت سازی تولید برق صورت گیرد، برای پاسخگویی به این بخش باید ۴۰۰۰ مگاوات نیروگاه همراه با ایجاد زیرساخت و شبکه احداث شود که نیازمند ۴۰۰۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری است.
مدیرعامل شرکت توانیر به مقایسه میزان مصرف برق کشور با هفت کشور واقع در غرب آسیا از جمله مصر، امارات، الجزایر، مراکش و... پرداخت گفت: کل مصرف برق در هر یک از این کشورها معادل مصرف کولرها در ایران نیست و این امر بیانگر اسراف در مصرف برق است و در این بین بخشی نیز مربوط به خوشنشینها میشود.
وی به برنامه بلند مدت، میان مدت و کوتاه مدت (ضربتی) وزارت نیرو برای مدیریت تولید و مصرف برق پرداخت و ابراز داشت: ۱۴ مگا پروژه ۱۴ اقدام ضروری است که به فوریت انجام می شود که نسبتا جامع است.
رجبی مشهدی تاکید کرد: تعمیرات نیروگاهی ایران در دنیا در رتبه اول قرار دارد به عبارت دیگر هیچ کشوری از جهت پتانسیل فنی مانند ایران نیست. هم اکنون ۱۵ هزار ظرفیت نیروگاهی کشور به دلیل عدم تامین سوخت نیروگاهی از مدار خارج است.
کاهش ۴۴ درصدی بارندگیهای کشور نسبت به متوسط بلند مدت
همچنین "محد جوانبخت" معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا در این نشست با اعلام اینکه اقلیم سرزمین ایران عموماً خشک است، ابراز داشت: این امر موجب ظهور و بروز خشکسالیها و تداوم آن شده است و در عین حال شاهد توسعه مصرف منابع آب هستیم که غیرقابل توجیه بوده و نیازمند تدبیر است.
وی کاهش بارشها در سال آبی جاری را مورد اشاره قرار داد و بیان کرد: کل کشور به جهت بارندگی ۴۴ درصد از شرایط متوسط بلند مدت عقب است و ۹ درصد نسبت به بارشهای سال گذشته روند کاهشی داشتهایم.
معاون وزیر نیرو با تاکید بر اینکه تمرکز وزارت نیرو بر تامین آب شرب است و اقدامات را آغاز کرده ایم، بیان کرد: در همین راستا وضعیت در ۵ استان مناسب اعلام نشده است.
وی تاکید کرد : در همین راستا باید در برنامه هفتم توسعه و در کشاورزی ۱۵ میلیارد مترمکعب صرفه جویی آب صورت گیرد.
ارسال نظر