English

رویترز بررسی می کند؛

نقش ترامپ در حل و فصل بحران خلیج فارس

خبرگزاری رویترز در گزارشی، دستاوردهای دیدار مکرر سران عرب با دونالد ترامپ را برای حل بحران قطر بررسی می کند.

نقش ترامپ در حل و فصل بحران خلیج فارس

به گزارش خبرگزاری موج به نقل از رویترز، در ظرف چند هفته آینده سران کشورهای عربی به طور جداگانه با دونالد ترامپ دیدارهایی خواهند داشت که به علت کم بودن فاصله زمانی میان آنها بعید است بتوانند به حل و فصل مناقشه طولانی مدت میان متحدان آمریکا در خلیج فارس کمک کنند.

نقش آمریکا در حل بحران خلیج فارس

بن‌بست دیپلماتیک میان قطر و چندین کشور عربی باعث ایجاد شکافی عظیم در شورای همکاری خلیج فارس و آسیب دیدن تلاش‌های آمریکا با هدف ایجاد و حفظ جبهه‌ای قدرتمند علیه ایران شده است. آمریکا امیدوار بود بتواند اواخر امسال میزبان نشستی با حضور اعضای شورای همکاری خلیج فارس باشد، اما با توجه به آنکه از تنش و خصومت میان کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس کاسته نشده است، شانس برگزاری چنین نشستی هم بسیار کم رنگ است.

واشنگتن: طرف های اختلاف آمادگی لازم برای حل بحران را ندارند

یک مقام بلندپایه دولت آمریکا با اشاره به طرف‌های درگیر در بحران خلیج فارس گفت: «آنها دیدار رو در رو نخواهند داشت. آنها آمادگی لازم برای حل این بحران را ندارند.»

عربستان سعودی، امارات، بحرین و مصر ژوئن سال گذشته با متهم کردن قطر به حمایت از ایران و حمایت از تروریسم، روابط خود را با دوحه قطع کردند. قطر این اتهامات را رد می کند و معتقد است محاصره این کشور نقض حاکمیت ملی این کشور است.

واشنگتن با همه طرف های درگیر در این بحران ارتباطات مستحکمی دارد. قطر میزبان بزرگترین پایگاه هوایی آمریکا در منطقه است که در عملیات مبارزه با تروریست‌های (صهیونیستی - وهابی) داعش در عراق و سوریه نقشی حیاتی دارد.

دولت ترامپ در همین حال روابط خود با عربستان سعودی و امارات دو کشور اصلی رقیب قطر را تقویت کرده است.

محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی روز سه‌شنبه در واشنگتن با ترامپ دیدار می‌کند و بعید است موضوع بحران قطر جزء مطالب اصلی مورد نظر وی باشد.

شیخ تمیم بن حمد آل ثانی، امیر قطر نیز قرار است دهم آوریل در کاخ سفید با ترامپ دیدار کند.

شیخ محمد بن زاید آل نهیان، ولیعهد ابوظبی نیز قرار است با دونالد ترامپ دیدار کند. محمد بن زاید آل نهیان، ولیعهد ابوظبی که گاها در غرب با عنوان اِم.بی.زِد (MbZ) شناخته می شود در ابتدا قرار بود بیست و هفتم مارس با ترامپ دیدار کند. اما او از ترامپ خواست نفر آخری باشد که با وی دیدار می کند.

محورهای اصلی گفتگوی سران عرب با ترامپ

انتظار می رود ایران، مبارزه با افراط‌گرایی و تعمیق همکاری‌های نظامی و اقتصادی از محورهای اصلی گفتگوی سران عرب با ترامپ باشد.

یک مقام سابق کاخ سفید که با امور خاورمیانه آشنایی دارد، گفت: «به نظر می رسد چیز زیادی برای به دست آوردن و از دست دادن در نشست مشترک آمریکا و اعضای شورای همکاری وجود ندارد. در این شرایط، تعقیب دستورکار فردی در دیدار با ترامپ و دیگر مقامات آمریکا به دستاوردهای بیشتری برای کشورهای عربی می انجامد.

تا کنون نه عربستان و نه امارات تصور نمی‌کنند خواسته‌هایشان از محاصره قطر برآورده شده باشد. در زمان شروع بحران، کشورهای عربی فهرستی را به دوحه دادند که شامل سیزده درخواست از جمله تعطیلی شبکه الجزیره قطر و کاهش سطح روابط با ایران بود که به شکست انجامید.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه