رییس سازمان بلایای اندونزی؛
سونامی اندونزی نزدیک به ۱۳۰۰ کشته و زخمی بر جای گذاشت
سونامی اندونزی که صبح دیروز در سواحل این کشور رخ داد تاکنون بیش از ۱۳۰۰ نفر کشته، زخمی و مفقود به جای گذاشته است.
به گزارش خبرگزاری موج به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، صبح روز یکشنبه در سواحل اندونزی سونامی رخ داد که سونامی اندونزی تاکنون بیش از ۱۰۱۶ زخمی برجای گذاشته است.
«سوتوپو پورو نوگروهو» رئیس سازمان بلایای اندونزی اعلام کرد که شمار کشته شدگان سونامی در سواحل غربی جاوا و سواحل جنوبی سوماترا اندونزی به بیش ۲۸۱ تن رسیده است.
هنوز از سرنوشت دست کم ۵۷ نفر خبری نیست و گروه های امداد و نجات به دنبال اجساد قربانیان این سونامی هستند که بدون هیچ هشدار قبلی روی داد.
آماده باش اندونزی برای مقابله با سونامی احتمالی
همچنین منابع خبری گزارش دادند که اندونزی درپی هشدار زمین شناسان ، دو روز پس از وقوع سونامی هولناک تنگه ۳۹;سوندا ۳۹;در سواحل غربی، میان جزایر سوماترا و جاوه، برای مقابله احتمالی با سونامی سهمگین دیگری درهمین مکان به حالت آماده باش درآمده است.
امواج سونامی در تنگه سوماترا روز شنبه به علت فعالیت کوه آتشفشانی آناک کراکاتائو Anak Krakatau بوقوع پیوست و به علت این که این فعالیت تداوم یافته و بیشتر شده کارشناسان زیست محیطی هشدار دادند که احتمالا سونامی دیگری دراین منطقه بزودی رخ می دهد.
براین اساس بیشترین خسارات و تلفات در استان کوچک بانتن واقع در جزیره جاوه در غرب تنگه سوندا رخ داده که گروه های امدادگر در حال فعالیت شبانه روزی در این منطقه هستند. تنگه سوندا میان دو جزیره جاوه و سوماترا در شرق و غرب اندونزی و محل تلاقی جاوه در اقیانوس آرام به اقیانوس هند است.
'دیوید رورتی' از دانشگاه اوپن انگلیس دراین زمینه گفت که به نظر می رسد امواج سهمگین سونامی دراثر فروپاشی بخشی هایی از کوه آتشفشان کراکاتائو و لغزش زمین در زیر آب های اقیانوس ایجاد شده است.
آناک کراکاتوا جزیره جدیدی است که دراثر فعالیت آتشفشانی کوهی به همین نام در نزدیکی تنگه سوماترا در آبهای اقیانوسی این محل در سال 1928 پدیدار شد.
آخرین فعالیت ها و فوران های گسترده این آتشفشان در سالا 1883 دستکم 36 هزار نفر از بومیان منطقه را قربانی کرد.
این آتشفشان از اواسط ماه ژوئن سال جاری (خرداد) نیمه فعال شده و از آن زمان تاکنون کارشناسان در مورد فعالیت کامل این کوه و خسارات و تلفات گسترده آن هشدار داده بودند.
سونامی تنگه سوندا، سومین سونامی خطرناک و گسترده در سواحل اندونزی در نیمه دوم سال جاری میلادی بوده است.
این سونامی در حالی بوقوع پیوسته که سواحل و جزایر مختلف این کشور در آستانه تعطیلات به مناسبت سال نو میلادی شاهد حضور صدها هزار گردشگر داخلی و خارجی است.
اندونزی 127 کوه آتشفشان فعال دارد که همه انها بر روی گسل ها و در یک حلقه آتش در خط ساحلی اقیانوس آرام قرار گرفته اند و هر نوع فعالیت آنها که عمدتا با زلزله و یا سونامی نیز همراه می شود، خسارات و تلفات گسترده ای را در جزایر این کشور به همراه دارد.
کوه کراکاتوا از کوه های آتشفشان در تنگه سوندا میان دو منطقه پرجمعیت جزایر سوماترا و جاوه در غرب اندونزی واقع شده است.
'ریچارد تئو' زمین شناس و استاد دانشگاه پورتسموث انگلستان در گفت وگو با رسانه های اندونزی هشدار داد که فعالیت این کوه بسیار شدید است و امواج سونامی حاصل از آن کاملا کشنده و مخرب است.
تاکنون مالزی ، اندونزی و سنگاپور سه کشور همسایه اندونزی برای ارسال کمک های انساندوستانه و اولیه برای سانحه دیدگان در آستانه سال نو میلادی اعلام آمادگی کرده اند.
مردم اندونزی در ماه های اخیر زلزله های مرگبار زیادی را تجربه کردند. زلزله پرقدرت 7.5 ریشتری و پس لرزه های بالای 5 ریشتری آن در ماه سپتامبر ( شهریور) سال جاری در شهر پالو جزیره سولاوسی 2 هزار و 200 کشته و یک هزار نفر مفقود و هزاران نفر بی خانمان برجای گذاشت.
مجمع الجزایر اندونزی که محصور در آبهای اقیانوس آرام است، همچنین در مرداد سال جاری شاهد زلزله پرقدرت بالای 6 ریشتر در جزیره لومبوک در شرق این کشور بود که بیش از 550 کشته و هزاران بی خانمان در پی داشت.
این کشور با بیش از 17 هزار جزیره در کمربند آتش و زلزله در اقیانوس آرام واقع شده که وقوع فجایع طبیعی متعدد و مهیب اعم از زلزله، آتشفشان و سونامی هر ساله شمار زیادی قربانی و خسارات بسیار زیادی برجای می گذارد.
زلزله سال 2004 در جزیره سوماترا موجب بروز سونامی سهمگین در سراسر اقیانوس هند شد که 226 هزار تن را در 13 کشور، از جمله بیش از 120 هزار شهروند در اندونزی را قربانی کرد.
ارسال نظر