English

سخنگوی تحریک طالبان افغانستان:

ما دستورکاری برای یک امارت اسلامی داریم

سخنگوی تحریک طالبان افغانستان گفت، از پاکستان برای کمک به ورود طالبان به یک سازش مذاکره شده در افغانستان استقبال میکند اما پاکستان "نمیتواند به ما دیکته کرده یا دیدگاهش را به ما تحمیل کند."

ما دستورکاری برای یک امارت اسلامی داریم

به گزارش خبرگزاری موج، اظهارات سهیل شاهین، سخنگوی تحریک طالبان پاکستان در جریان مصاحبه با برنامه "جرگه" جئو نیوز در شامگاه یکشنبه مطرح شد.  

از این سخنگو درباره دیدگاه او درباره روابط طالبان افغانستان با پاکستان، به ویژه در رابطه با گزارش هایی مبنی بر اینکه طالبان مایل به گوش کردن به پاکستان نیست، سوالی پرسیده شد. او گفت: ما روابط برادرانه میخواهیم. آنها همسایه هستند، یک کشور مسلمان و ما ارزش های مشترک داریم؛ تاریخی، مذهبی و فرهنگی. آنها میتوانند به ما در فرایند صلح کمک کنند اما نمیتوانند به ما دیکته کرده یا دیدگاه هایشان را تحمیل کنند. این مغایر با اصول بین‌المللی است.

سهیل شاهین درباره رویای طالبان برای ایجاد "امارت اسلامی" در افغانستان گفت: داشتن چنین امارتی، حق مشروع مردم افغانستان است. ما حرفی درباره دیگر دولتها نمیزنیم. آنها نباید دیدگاهشان را به ما تحمیل کنند. این با اصول بین‌الملل هم مطابقت ندارد.

این سخنگو در رابطه با اینکه آیا طالبان، تحریک طالبان پاکستان را پذیرفته یا اینکه بعد از بیعت امیر این گروه با ملا هبت‌الله آخوندزاده آنها را مخالف در نظر میگیرند، گفت: درباره بیعت امیر تحریک طالبان پاکستان با رهبرمان اطلاعی ندارم اما میتوانم سیاست امارات اسلامی را برای شما بگویم.

 سهیل شاهین گفت: ما اجازه نمیدهیم از خاک افغانستان استفاده شود، نه به دست هیچ فردی نه گروهی. من این را در مصاحبه های بسیاری گفته ام و فکر میکنم موضع ما روشن باشد و همه آن را بدانند.

این سخنگو همچنین درباره روابط با هند گفت: هیچ نشست یا تماسی نبوده است. ما انتظار داریم که هند بی طرف باقی بماند و این چالش ماست، چالش مردم افغانستان. دولتها می‌آیند و میروند؛ دولت کنونی بعد از اشغال تحمیل شده است. هند اگر مایل است باید با حمایت، خودش را با مردم افغانستان متحد کند، نه از طریق دولت تحمیلی.

 در ادامه از سهیل شاهین پرسیده شد که آیا طالبان استاده از زور را تنها راه برای حاکمیت بر افغانستان میداند، گفت: یک سازش مذاکره شده، سیاست ماست و هیچ تغییری در آن به وجود نیامده است. ما همچنان مذاکراتی در دوحه روی همین دستورکار داریم.

او مدعی شد: تحولات جدیدی در چند ولایت اتفاق افتاده و علت این است که نیروهای امنیتی به دولت کابل اطمینان ندارند. آنها داوطلبانه به ما ملحق شدند. نه در نتیجه جنگ. ممکن است چند جنگی بوده باشد اما آنها ۹۰ درصد از طریق میانجی... نمیگویم تسلیم، به رده های ما ملحق شدند. نیروهای امنیتی قبلا هم اطمینانی به دولت کابل نداشتند اما با حضور نیروهای خارجی و پهپادها و دیگر هواپیماهای پیچیده، اگر آنها برای پیوستن به ما تلاش میکردند، بمباران میشدند. بنابراین پیوستن آنها به ما در گذشته دشوار بود. اما بعد از خروج نیروهای خارجی، آنها به ما پیوستند و اکنون ظرف شش هفته بیش از ۱۷۰ منطقه را گرفته ایم.  

همچنین از سخنگوی طالبان افغانستان خواسته شد تا به شایعاتی درباره عدم تمایل اشرف غنی، رئیس جمهوری افغانستان به مذاکرات و بن‌بست به وجود آمده و اینکه طالبان معتقد است دیر یا زود کابل را میگیرد، پاسخ دهد. از سهیل شاهین همچنین پرسیده شد آیا مردم میتوانند به یک سازش مذاکره شده امید داشته باشند و آیا طالبان به چیزی کمتر از امارت اسلامی قانع میشود یا خیر.  

این سخنگو گفت: کابل در جریان مذاکرات هیچ انعطافی در قبال طالبان نشان نداده است. این واقعیت دارد. طبق توافق دوحه تمام زندانیان باید ظرف سه ماه آزاد میشدند. اما چنین اتفاقی رخ نداد. آنها همچنین به ما کمکی نکردند که از لیست سیاه خارج شویم. سیاست ما، صلح پایدار در افغانستان است. چنین چیزی ممکن نیست مگر آنکه ما با تمام گروه ها در افغانستان صحبت کنیم. دیدگاه ما این است که هیچ طرفی نمیتواند به تنهایی حکمرانی مسالمت آمیزی در افغانستان داشته باشد. بر این اساس، ما به حصول یک سازش مذاکره شده اعتقاد داریم. میخواهیم روی بازسازی افغانستان و توقف مداخله خارجی تمرکز کنیم. برای همین ما از همه افغان ها میخواهیم تا جمع شوند و مذاکره کنند.

شاهین در پاسخ به اینکه آیا در آن صورت طالبان افغانستان آماده پذیرش دموکراسی و انتخابات است، گفت: ما دستورکاری برای یک امارت اسلامی داریم. بنابراین آن را روی میز میگذاریم و آنها هم دستورکار دموکراسی خودشان را بیاورند. اما ما نمیگوییم که دستورکار ما باید تحمیل شود.

او تاکید کرد: دولت مذاکره شده قابل قبول است اما ما تاکید کرده ایم که این سیستم باید یک سیستم اسلامی باشد چون تمام ۲۰ سال گذشته دغدغه ما این بوده است. طالبان یک پیشنهاد پیش‌نویس ارائه داده است. ما دستورکارمان را به اشتراک گذاشته ایم. اینطور نیست که هیچ نقشه راهی ارائه نشده باشد. در غیر این صورت ما روی چه چیزی در دوحه مذاکره میکنیم؟

مجری شبکه جئو نیوز اشاره کرد که طالبان با ملا هبت الله بیعت کرده است. او پرسید که چطور طالبان میتواند یک رهبر دیگر را بپذیرد. او همچنین گفت که چین، پاکستان و روسیه گفته اند امارت اسلامی را قبول ندارند و آیا شما میتوانید به خاطر صلح روی این مساله سازش کنید؟

سهیل شاهین در پاسخی کوتاه گفت: ما توافق دوحه را امضا کرده ایم و مذاکرات به دلیل پیشبرد رهبر ما در جریان است.  

او در پاسخ به اینکه رهبران پیشین طالبان ریش و برقع را به مردان و زنان تحمیل میکردند و اکنون چه تغییری انتظار میرود، گفت: طالبان با فناوری و علم مخالفتی ندارد. این حتی با استانداردهای اسلامی ضرورت دارد. ما تنها اطمینان حاصل میکنیم که محتوا مطابق ارزش های اسلامی، درخواست های مردم ما، تاریخ و فرهنگ ماست. فناوری اطلاعات یک سلاح است و ما از آن سود می بریم و همچنان همینطوری خواهد بود.

سخنگوی طالبان افغانستان گفت: آزادی بیان "همواره در ارزش های ما بوده است." او تاکید کرد: این برای ۱۴۰۰ سال پیش است و غرب تازه به آن رسیده است. ما دیکتاتوری اسلامی نخواهیم داشت. حقوق اساسی زنان تضمین خواهد شد. دسترسی به آموزش و کار مهیا میشود.

سهیل شاهین در پاسخ به اینکه آیا موسیقی همچنان حرام دانسته میشود، گفت: مفتی میتواند درباره این اظهارنظر کند، نه من و شما. ما درباره این به احکام مذهبی رجوع میکنیم.

 

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه