گزارشگر ویژه سازمان ملل خواستار حذف ایران از کمیسیون «وضعیت زنان» شد
گزارشگر ویژه سازمان ملل در زمینه حقوق بشر در ایران در پیامی خواستار حذف ایران از کمیسیون «وضعیت زنان» سازمان ملل شد.
به گزارش خبرگزاری موج، جاوید رحمان، گزارشگر ویژه سازمان ملل درباره وضعیت حقوق بشر در ایران با ادعای «نقض آشکار حقوق زنان و دختران» در ایران، خواستار حذف ایران از کمیسیون وضعیت زنان سازمان ملل شد.
رحمان علاوه بر این، از جامعه بینالمللی خواست جهت جلوگیری از اجرای بیشتر احکام اعدام، فشار بیشتری بر ایران اعمال کند.
کمیسیون مقام زن سازمان ملل که مسئول حفظ استانداردها برای حمایت و ارتقای حقوق زنان است در حال تدوین پیشنهادهایی برای اجرای صحیح آنها است. این کمیسیون متشکل از ۴۵ کشور عضو سازمان ملل است که برای یک دوره چهار ساله انتخاب می شوند. نمایندگی ایران در کمیسیون در سال ۲۰۲۶ به پایان میرسد.
ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، در یکی از نشستهای خبری اخیرش درباره اظهارات مقامات خارجی درباره امور داخلی ایران گفته بود: آنهایی که از حقوق زنان در ایران صحبت میکنند چرا در ارتباط با تحریمهای یکجانبه دولت آمریکا و همراهی اطاعت پذیر اروپا از این تحریمها صحبت نکردند و به این موضوع توجه نداشتند که زنان و کودکان ایرانی نیز در معرض همین تحریمها و اثرات آن هستند.
کنعانی افزود: ادعاهای امروز آنها توام با نفاق است و اظهارات آنها در مورد زنان و اقوام ایرانی غیر واقع بینانه و متناسب با واقعیتها در ایران نیست. جایگاه و حقوق زنان در ایران نه فقط برخاسته از قوانین بلکه منبعث از تاریخ و فرهنگی ایرانی است. در فرهنگ ایرانی و اسلامی زنان جایگاه متمایز و برجستهای دارند و همانطور که گفتم این جایگاه لزوما برخاسته از قوانین نیست.
او در یکی دیگر از نشستهای خبریاش با اشاره به تلاشهای اخیر دولت آمریکا برای حذف ایران از کمیسیون وضعیت زنان سازمان ملل گفت: ایران با رای کشورهای عضو به عضویت کمیسیون مقام زن سازمان ملل درآمده است و اقدامی که آمریکا در پی انجام آن است اقدامی سیاسی است. ما اطلاع داریم که این رویکرد دولت آمریکا با مخالفت جدی قابل توجهی از کشورهای عضو این کمیسیون روبرو شده است و آمریکا با استفاده از رویکردها و فشارهای سیاسی و غیر سیاسی در راستای جلب موافقت این کشورها تلاش میکند. اگر چنین اقدامی صورت بگیرد این موضوع مخالف روح حاکم با چنین تشکلهایی است و همچنین بر خلاف ادعاهای مطرح شده از سوی آمریکا در ارتباط با مسئله حقوق زنان است. این کشور که مدعی حقوق زنان در ایران است در یک تلاش غیر سازنده میخواهد ایران را از یک ساز و کار بینالمللی خارج کند و همانطور که پیش از این گفتهام این اقدام آمریکا اگر محقق شود یک اقدام کاملا سیاسی و مغایر با روح تشکیل چنین ساز و کارهایی است.
کنعانی با تاکید بر اینکه آمریکاییها به دروغ میگویند که مدافع حقوق زنان در ایران هستند، گفت: آمریکا در طول این سالیان تحریمهای زیادی به صورت یکجانبه علیه ملت ایران اعمال کرده است که زنان و کودکان ایرانی نیز از این تحریمها متاثر شدهاند. آمریکا بعد از خروج از برجام صدها تحریم یکجانبه علیه ایران اعمال کرده است. این اقدامات و تحریمها با شعار دفاع از حقوق زنان در ایران چه سنخیتی دارد.
ارسال نظر