English

وزیر خارجه چین:

پکن و مسکو باید مشترکا دنیای چندقطبی را اشاعه دهند

«وانگ یی» وزیر خارجه چین سه‌شنبه در سفری به روسیه تاکید کرد که پکن و مسکو باید مشترکا دنیای چندقطبی را اشاعه دهند و برای دموکراتیزه کردن روابط بین‌الملل همکاری کنند.

پکن و مسکو باید مشترکا دنیای چندقطبی را اشاعه دهند

به گزارش خبرگزاری موج، وانگ یی در کنفرانسی خبری در مسکو تاکید کرد: ما ۸۰ سال پس از پایان جنگ جهانی دوم باید برای اشاعه جهان چندقطبی و دموکراتیزه کردن روابط بین‌الملل همکاری کنیم.

وی افزود: مردم چین و اتحاد جماهیر شوروی در جنگ جهانی دوم شجاعانه جنگیده و متحمل خسارت‌های سنگینی شدند و سرانجام آلمان نازی و ژاپن را که به دنبال نظامیگری بود، شکست دادند.

وزیر خارجه چین خاطرنشان کرد: ما باید مشترکا از میراث پس از جنگ جهانی دوم و نظم جهانی پساجنگ دفاع کنیم. چین و اتحاد جماهیر شوروی کمک شایانی به آرمان صلح برای همه بشریت کردند.

وی یادآوری کرد: همکاری روسیه و چین هرگز علیه هیچ کشور ثالث نبوده و دو کشور پذیرای دخالت خارجی نبوده و دوستی ما از روی فرصت‌طلبی نیست و برای ادامه یافتن ایجاد شده است.

وانگ یی اظهار کرد که روابط مسکو و پکن به لطف تلاش‌های شی جینپینگ و ولادیمیر پوتین رئیسان جمهوری چین و روسیه رو به رشد بوده و روابط راهبردی دو کشور مستحکم است.

وی گفت که سفر پوتین به چین و سفر آتی شی از روسیه در اوایل ماه می شتاب تازه‌ای به مناسبات دو کشور داده و موجب تقویت آن خواهد شد.

وانگ یی که علاوه بر وزارت خارجه ریاست کمیسیون امور خارجه کمیته مرکزی حزب کمونیست چین را نیز بر عهده دارد، دوشنبه برای انجام سفری سه روزه به روسیه رفت و عصر سه‌شنبه با پوتین دیدار کرد.

پوتین در دیدار با وانگ یی با اشاره به اینکه رئیس جمهور چین نهم می (۱۹ اردیبهشت) برای شرکت در جشن پیروزی روسیه در جنگ جهانی دوم مقابل آلمان به مسکو سفر می‌کند، گفت: رئیس جمهور چین مهمان ویژه روسیه است و این سفر فرصت مناسبی برای روابط دو کشور است.

وانگ پیش از ملاقات با پوتین، با سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه کرده بود.

وزیر خارجه روسیه در دیدار با همتای چینی خود از دوران کنونی به عنوان دورانی چالش‌برانگیز در عرصه سیاست جهانی یاد کرد و گفت: اکثر کشورهای جهان هماهنگی میان مسکو و پکن در عرصه بین‌الملل را عاملی تثبیت‌کننده در عرصه بین‌المللی می‌دانند.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه