مدیر جهاد کشاورزی کلات:
خشکسالیهای بیسابقه باعث تهدید به حیات وحش شده است
مدیر جهاد کشاورزی کلات بیان کرد: باید آبشخورهایی در سرچشمه برای تأمین آب شرب حیوانات قرار داده شود و در این خصوص نیازمند همکاری تمامی سمنهای دوستدار طبیعت، عامه مردم و بهرهبرداران کشاورزی، در تأمین قسمتی از آب حیاتوحش هستیم.
![خشکسالیهای بیسابقه باعث تهدید به حیات وحش شده است](https://cdn.mojnews.com/thumbnail/u6ILacXcf2ch/wYsQRh7N_U9-KhUZFvV4AomaL5yZePK-ajtEs8kcp-9YVVASashH6K5BPTC17PhAidh8SlFsB25MgjrEllAeh8UuJ09LBtcf/+%D8%A2%D8%A8%D8%B4%D8%AE%D9%88%D8%B1%E2%80%8C%D9%87%D8%A7%DB%8C+%D8%AD%DB%8C%D8%A7%D8%AA+%D9%88%D8%AD%D8%B4+%D8%AA%D8%A7%DB%8C%D8%A8%D8%A7%D8%AF.jpg)
به گزارش خبرگزاری موج خراسان رضوی، محمد فرهنگی؛ مدیر جهاد کشاورزی کلات در خبری اعلام کرد: بیتوجهی برخی بهرهبرداران به حقابه حیاتوحش منجر به ورود حیوانات به باغات و مزارع این شهرستان برای رفع تشنگی شده است.
فرهنگی ادامه داد: در پی بروز خشکسالیهای بیسابقه سالهای اخیر، حیاتوحش شهرستان با تهدید و آسیب غیرقابل جبران مواجه است.
مدیر جهاد کشاورزی کلات متذکرشد: تأمین آب مزارع و باغات توسط برخی بهرهبرداران گاه سبب بیتوجهی به حقابه حیاتوحش شده است و به ناچار برای رفع تشنگی به مزارع، باغات و محل زندگی انسانها نزدیک میشوند که استرس و خطرات بسیاری را برای آنها در پی خواهد داشت.
وی تاکید کرد: باید آبشخورهایی در سرچشمه برای تأمین آب شرب حیوانات قرار داده شود و در این خصوص نیازمند همکاری تمامی سمنهای دوستدار طبیعت، عامه مردم و بهرهبرداران کشاورزی، در تأمین قسمتی از آب حیاتوحش هستیم.
فرهنگی افزود: چنین اقداماتی در اکثر کشورهای توسعه یافته مد نظر سکنه قرار دارد، گفت: دین مبین اسلام نیز انسان را مکلف به رعایت حقوق حیوانات کرده است و انتظار داریم مردم با فرهنگ و فهیم شهرستان کلات نیز با حس انسانیت و دلسوزی در این شرایط بحرانی، اقدامات لازم را انجام دهند.
مدیر جهاد کشاورزی کلات تصریح کرد: تقاضا میشود آب خروجی بندها، جویها، لولهها و کانالها به نحوی تنظیم شود که حقابه محیطزیست حفظ گردد تا این حیوانات برای رفع تشنگی خود وارد مزارع و باغات نشوند.
وی ابرازداشت: همه ساله به دلیل خشکسالی و یا سیلاب خسارتهای بسیاری به باغات و مزارع کلات وارد میشود و خشکسالی به تهدیدی جدی برای باغات و مزارع این شهرستان تبدیل شده است.
فرهنگی اذعان کرد: چون منابع آبی منطقه فقط رودخانه است و چاه عمیق در منطقه وجود ندارد، به همین دلیل خشکسالی بیسابقه در منطقه، بیشترین خسارت را به بخش زراعت دیم وارد کرده است.
مدیر جهاد کشاورزی کلات گفت: شهرستان کلات نزدیک به ۲۵ هزار هکتار اراضی دیم دارد که اکثر آن زیر کشت غلات از جمله گندم و جو است، اما به دلیل خشکسالی عملکرد این محصولات در اراضی دیم کاهش شدیدی داشته است.
وی اضافه کرد: اما چنانچه زمینی تحت پوشش بیمه محصولات کشاورزی باشد از طریق صندوق بیمه محصولات کشاورزی قطعاً به کشاورز کمک خواهیم کرد و ۹۰ درصد مردم شهرستان کلات دامدار هستند و کشاورزان باید آمادگی بیمه کردن محصولات خود را داشته باشند تا در مواقع بحران کمتر زیان ببینند.
مدیر جهاد کشاورزی کلات یادآورشد: هرگونه خسارت به بخش کشاورزی، دامداری منطقه را نیز تحت تأثیر قرار میدهد؛ چراکه زراعت ما بر پایه دامداری است و اکثر محصولات مزارع و یا ته مانده مزارع صرف تغذیه دام میشود.
فرهنگی خاطرنشان کرد: همه باید دغدغه محیطزیست را داشته باشند و ارتباط و تعامل خوبی که بین جهادکشاورزی و محیطزیست کلات وجود دارد و همه موظف به حمایت از محیط زیست هستیم.
ارسال نظر