رییس جهاد کشاورزی نیشابور:
نفوذ دانش در کشاورزی باعث تولید اقتصادی می گردد
رییس جهاد کشاورزی نیشابور بیان کرد: چگونگی مدیریت مصرف آب در بخش کشاورزی و خانگی موضوع مهمی در کشاورزی است و کشاورزان باید بدانند که تولید محصول به هر قیمتی، مقرون به صرفه نیست.
به گزارش خبرگزاری موج خراسان رضوی، علی مبارکی؛ رییس جهاد کشاورزی نیشابور در خبری اعلام کرد: کشاورزان باید بدانند که تولید محصول به هر قیمتی، مقرون به صرفه نیست.
مبارکی در ادامه این خبر اضافه کرد: علیرغم اینکه حدود ۶۳ درصد محل تأمین آب کشاورزی در این شهرستان چاهها هستند، اما در تابستان چاههای کشاورزی ٣ تا ۶ روز در هفته خاموش میشود.
رییس جهاد کشاورزی نیشابور متذکر شد: کشاورزان باید بدانند که تولید محصول به هر قیمتی، مقرون به صرفه نیست و تولید اقتصادی که نتیجه نفوذ دانش در کشاورزی است را توصیه میکنیم.
وی تصریح کرد: کاهش مداوم منابع آبی، مصرف بهینه آب را ضروری میکند و تاکنون ٢٣ درصد زمینهای کشاورزی نیشابور(۱۳هزار و۲۰۰هکتار) از آبیاری نوین استفاده میکنند.
مبارکی گفت: نیشابور تنها شهرستان دارای خیّر در لایروبی قنوات است و بالغبر ۵٠ درصد کار لایروبی توسط خیّر و بقیه توسط دولت انجام میشود و خوشبختانه کشت داروهای گیاهی در شهرستان توسعه یافته و به دلیل افزایش اقبال مردم بعد از کرونا به سمت استفاده از این محصول شرکت تعاونی دارو گیاهی در حال شکلگیری است.
رییس جهاد کشاورزی نیشابور ادامه داد: تولید آنغوزه به لحاظ اقتصادی میتواند جهشی در شهرستان ایجاد کند. مردم میتوانند برای تولید گیاه دارویی به جهاد کشاورزی نیشابور مراجعه کنند.
وی همچنین یادآور شد: چگونگی مدیریت مصرف آب در بخش کشاورزی و خانگی موضوع مهمی در کشاورزی است و کشاورزان باید بدانند که تولید محصول به هر قیمتی، مقرون به صرفه نیست.
مبارکی تاکید کرد: افزایش ۵۶ درصدی خرید گندم نسبت به پارسال با وجود عوامل طبیعی تغییر اقلیم، کمبود آب، سرمازدگی محصول در دمای زیر ٢٠ درجه زمستان و کاهش ٣۴ درصدی بارندگی از موارد قابل ذکر است.
رییس جهاد کشاورزی نیشابور اذعان داشت: آفت سن در محصول امسال گندم کاهش ۶۵ درصدی داشته است، توزیع ٣ برابری بذر اصلاح شده تأثیر مستقیم بر میزان تولید در هکتار، کیفیت و تعیین قیمت دارد.
وی یادآور شد: پرورش شتر شیری از مصداق اقتصاد مقاومتی است و در این راستا ۵٠٠ نفر شتر با اعتبار اولیه ٧٠ میلیارد تومان وارد شهرستان میشود و برای ٢٧۵ متخلفی که تغییر کاربری غیرمجاز در اراضی کشاورزی اخطاریه صادر شده است.
مبارکی در خاتمه سخنان خود خاطرنشان کرد: در این راستا ١٠٠ پرونده به دادگاه ارسال و ٧٢ مورد تخریب شده است. همچنین به ١۵٠ نفر روز نیز آموزش داده شد که از تغییر کاربری اراضی جلوگیری شود.
ارسال نظر