ربیعی در پاسخ به سوال پورابراهیمی:
صندوق بازنشسته فولاد در شرایط پایدار است/تمام حقوق معوقه کارگران پرداخت شده است
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه صندوق بازنشسته فولاد در شرایط پایدار به سر می برد، گفت: خوشبختانه هم اکنون تمام حقوق معوقه کارگران پرداخت شده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری موج، علی ربیعی در نشست علنی امروز (سه شنبه، 19 اردیبهشت ماه) مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوال محمدرضا پورابراهیمی نماینده مردم کرمان و راور در مجلس مبنی بر اینکه دلیل عدم پرداخت مستمری بازنشستگان صندوق فولاد و تعیین تکلیف در این خصوص چیست، گفت: این صندوق از سال ۱۳۴۴ آغاز به کار کرد که اولین اشتباه در ایجاد چنین صندوق کوچکی بود، متاسفانه یکی از مشکلات موجود ایجاد صندوق های کوچک به جای صندوق های بزرگ است زیرا چنین صندوق هایی با تحولات مختلف از بین می رود.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه دومین اشتباه در صندوق بازنشستگی فولاد مربوط به دهه ۶۰ است، اظهار کرد: متاسفانه این صندوق را براساس یک روش روسی تاسیس و اداره کرده اند که مبتنی بر روش کار در این کشور است نه براساس اصول کشورمان که این امر اتفاق ناخوشایندی است.
وی با اشاره به اینکه متاسفانه در مقطع مذکور ۵۰ هزار کارگر به این صندوق اضافه شده اند، تصریح کرد: این در حالی بود که شرایط این کارگران از نظر مالی نامشخص بود و صندوق هم همچنان دچار زیان دهی می شد.
ربیعی با بیان اینکه صندوق بازنشستگی فولاد به دلیل قرار گرفتن در زیر مجموعه وزارتخانه صنعت، معدن و تجارت صرفا کارپردازی می کرد، افزود: این در حالی است که صنایع فولاد و معادن کشورمان در آن دوره درآمد خوبی داشتند و دوره طلایی شان را به سر می بردند لذا تا سال ۹۰ هر وقت با کمبود اعتبار مواجه می شدند از شرکت های فولاد این اعتبار را دریافت و به کارگران پرداخت می کردند.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه مصیبت صندوق مذکور در سال اجرای خصوصی سازی شکل گرفت، گفت: کارخانه ها و صنایع فولاد در این زمان به بخش خصوصی واگذار شدند و اولین بحران در وزارت صنعت، معدن و تجارت شکل گرفت.
وی با اشاره به اینکه از سال ۹۱ به بعد برای رفع مشکلات تلاش شد که این صندوق زیرمجموعه وزارت کار قرار بگیرد اما مسئولان وقت زیر بار نرفتند، ادامه داد: این روند تا پذیرش مسئولیت بنده در این وزارتخانه ادامه یافت که متاسفانه کارگران این صندوق در این زمان با ۵ ماه حقوق عقب افتاده مواجه بودند.
ربیعی تصریح کرد: عموما در روند کاری صندوق ها باید ۳۵ نفر کار کنند و یک نفر بازنشسته وجود داشته باشد که این امر در شرایط بحرانی تبدیل به ۷ نفر می شود در حالی که در این صندوق ۱۰ نفر بازنشسته وجود داشت و یک نفر کار می کرد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه در آن زمان منابع ورودی صندوق قطع شده بود و این صندوق زیان ده تلقی می شد، اظهار کرد: تلاش شد تا مشکلات عقب افتادگی پرداخت حقوق کارگران رفع شود و خوشبختانه هم اکنون هیچ کارگری حقوق معوقه ای ندارد لذا در شرایط نسبتا پایداری به سر می بریم.
وی یادآور شد: درباره کسورات این صندوق از بنده سوال شد که باید به این نکته اشاره کنم که این کسورات به صندوق واریز نمی شد بلکه صرف هزینه شرکت ها می شد؛ من مسئول پاسخگویی به دوران فعالیت خودم هستم و باید به این نکته بپردازم در زمانی که فعالیت خود را آغاز کردم تلاش کردم تا عملکرد این صندوق رضایت بخش باشد اما حال بر این باورم که نیاز است اقدامات بیشتری انجام گیرد.
ربیعی افزود: صندوق فولاد در ۳ دوره سرمایه گذاری هایی داشت که هر سه زیان بار بودند و همه این موارد مشکلاتی را برای صندوق ایجاد کرد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: واقعیت آن است که اکنون مطالبات پرداخت شده و آنچه که به عنوان بدهی باقی مانده از سال های قبل است که باید ابتدا این صندوق کمی جان بگیرد تا مطالبات سال های قبل احیا شود.
وی با یادآوری مشکل درمان کارگران صندوق فولاد گفت: در این زمینه نیز دغدغه هایی جدی وجود دارد که من تلاش خود را به کار گرفتم تا برای این افراد بیمه تکمیلی در نظر گرفته شود.
ربیعی یادآور شد: باید برای صندوق شرکت های سود ده در نظر گرفته شود تا شاهد ساماندهی آن باشیم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با یادآوری حادثه معدن آزادشهر افزود: این واقعه تاسف بار بود و ما نیز بر این باور هستیم که باید زندگی این افراد بهتر شود لذا در تلاش هستیم تا برنامه ریزی برای بهبود زندگی آن ها صورت گیرد در این راستا گام هایی نیز برداشته شده که به اندازه ۲۰ سال گذشته است.
وی افزود: باید شرایطی ایجاد کرد تا منابع و مصارف صندوق احیا شود و کارگران بتوانند دوره بازنشستگی بهتری داشته باشند لذا درصدد هستیم تا صندوق را از بحران بیرون آورده و مطالبات را پرداخت کنیم.
ارسال نظر