صادقی در نطق میان دستور
روز به روز نقش مجلس در اثرگذاری سیاسی کشور کاهش می یابد
نماینده مردم تهران گفت: براساس اصل ۸۶ قانون اساسی نمایندگان از آزادی کامل در دادن رای به طرحها برخوردارند. حال سوال این است که چه عواملی باعث شده مجلس روز به روز نقشش در اثرگذاری سیاسی کشور کاهش پیدا کند.
به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری موج، محمود صادقی در نطق میان دستور امروز (دوشنبه ۶ شهریور) پارلمان، گفت: چندی پیش رئیس مجلس با برشمردن بیش از ۲۰ ابرچالش در کشور این سوال را مطرح کرد که مجلس چگونه میتواند راهکاری برای این ابرچالشها داشته باشد.
وی افزود: یکی از راهکارهای حل ابرچالشهای پیش روی کشور این است که مجلس باید عوامل کاهش روزافزون اثرگذاری خود در نظام سیاسی و مدیریتی کشور را مورد ارزیابی قرار دهد.
نماینده مردم تهران در مجلس گفت: مجلس براساس اصل 57 قانون اساسی باید مستقل از قوای دیگر عمل کند و حق وضع قانون در عموم مسائل را داشته باشد. همچنین مطابق با اصل 76 قانون اساسی حق تحقیق و تفحص در تمام امور کشور را داشته و به موجب اصل 84 هر نماینده حق اظهارنظر در تمامی مسائل داخلی و خارجی کشور را دارد.
صادقی ادامه داد: همچنین براساس اصل 86 قانون اساسی نمایندگان از آزادی کامل در دادن رای به طرحها برخوردارند. حال سوال این است که چه عواملی باعث شده مجلس روز به روز نقشش در اثرگذاری سیاسی کشور کاهش پیدا کند که پاسخ به این سوال در دو بعد قانونگذاری و نظارتی مطرح میشود.
وی با اشاره به بعد قانونگذاری مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در بعد قانونگذاری باید به نظارت استصوابی اشاره کرد که باعث شده بسیاری از افراد خبره و کارشناس از ورود به مجلس محروم شوند و این موضوع استقلال مجلس را زیر سوال برده است. از طرفی ایجاد نهادهای موازی برای قانونگذاری باعث شده که وظیفه اصلی مجلس که قانونگذاری است مورد خدشه قرار گرفته و متعاقب آن با تورم قوانین در کشور روبرو باشیم.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: به طور مثال شورای عالی امنیت ملی یکی از آن نهادهایی است که دارای مصوباتی جداگانه بوده که این مصوبات حتی منتشر نیز نمیشود و این موضوع باعث بیاطلاعی و سردرگمی مردم شده است.
صادقی با اشاره به بعد نظارتی مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: در بعد نظارتی بعضی تفاسیر باعث کاهش نفوذ مجلس در حق تحقیق و تفحص از سازمانها شده است، از طرفی دیگر در بخش داخلی باید اشاره کرد که مدیریت مجلس باعث شده نمایندگان نتوانند اثرگذاری خود در امور مجلس را به خوبی ایفا کرده و اثرگذاری مجلس در نظام سیاسی و مدیریتی کشور محدود به رئیس مجلس شده که این واقعیت حتی در هیئت مدیره مجلس نیز به خوبی قابل درک است.
وی افزود: در آئیننامه داخلی مجلس آمده که رئیس مجلس حق دارد بدون ذکر دلیل طرح و یا لایحهای را از دستور کار مجلس خارج کند که این موضوع باعث شده نقش نمایندگان در مجلس روز به روز کاهش پیدا کند.
ارسال نظر