رئیس کمیسیون عمران به گزارش نوبخت در مجلس واکنش نشان داد
اختصاص ۸۶ درصد اعتبارات تملک دارایی سرمایه ای به پروژه هایی غیر شفاف
رئیس کمیسیون عمران مجلس گفت: از ابتدای سال جاری ۸۶ درصد اعتبارات تملک دارایی سرمایه ای به پروژه های اختصاص یافته اند که شفاف نیستند و قدرت چانه زنی در آنها بالا است.
به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری موج، محمدرضا رضایی کوچی در نشست علنی امروز (یکشنبه، ۱۶ مهرماه) مجلس شورای اسلامی پس از ارائه گزارش محمدباقر نوبخت درباره عملکرد دولت در واگذاری پروژه های نیمه تمام عمرانی به مردم گفت: در پیوست قانون بودجه سال ۹۶ و سال های گذشته ۴۱۱ میلیارد تومان پروژه تعریف کرده ایم که از این میان ۵۸ هزار میلیارد تومان برای طرح های استانی ویژه و در جدول ۹ که جدول متفرقه است ۲۵ هزار میلیارد تومان پروژه تعریف کرده ایم.
رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی ادامه داد: بنابراین سرجمع پروژه های تعریف شده در قانون بودجه ۹۶، ۶۰۰ هزار میلیارد تومان است و وضعیت اعتبارات در قانون بودجه سال ۹۶ به این نحو است که ۷۱ هزار میلیارد تومان اعتبار برای طرح تملک دارایی سرمایه ای تعریف کرده ایم که تخصیص ریالی آن از خزانه در ۴ ماه اول سال ۱۱۰۰ میلیارد تومان به پروژه های عمرانی صورت گرفت در صورتی که باید ۲۴ هزار میلیارد تومان تخصیص پیدا می کرد.
نماینده مردم جهرم در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: سرجمع ۴ ماهه اول ۴.۷ درصد تخصیص یافته است که به طور متوسط ماهی ۱.۲ درصد شاهد تخصیص ریالی بوده ایم البته روی کاغذ ۲۰ هزار میلیارد تومان اسناد خزانه منتشر کرده ایم که تا به دست پیمانکار برسد زمان بر است اما در نهایت تنها ۱۱۰۰ میلیارد تومان تخصیص ریالی داشته ایم.
وی تاکید کرد: از ۱۱۰۰ میلیارد تومان ۹۶۰ میلیارد تومان به پروژه های جدول ۹ که جدول متفرقه ها است، اختصاص یافته است به عبارتی ۸۶ درصد اعتبارات تملک دارایی سرمایه ای به پروژه هایی که شفاف نیستند و قدرت چانه زنی در آن بالاست اختصاص یافته است.
این نماینده مجلس اعتقاد دارد که در بهترین حالت ممکن و با اختصاص سالانه ۲۰ هزار میلیارد تومان به پروژه های عمرانی اتمام این پروژه ها ۳۰ سال زمان خواهد برد.
رضایی کوچی با اشاره به دو گزارش ارائه شده از رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: در ۲۱ اسفند ۹۵ طبق گزارش ارائه شده ۳۷۸۰ پروژه واگذار شده است که از این تعداد ۲۵۰ پروژه تمام، ۹۸۸ پروژه نیمه تمام و ۲۵۴۳ پروژه تکمیل شده واگذار شده است، همچنین طبق گزارش امروز ۱۴.۳۱ پروژه واگذار شده است که ۲۵۰ پروژه جدید، ۱۰۹۶ پروژه نیمه تمام و ۲۷۸۱ پروژه تکمیل شده واگذار شده است.
وی ادامه داد: نکته قابل توجه در دو گزارش این است که ۶۸ درصد پروژه هایی که واگذار شده است پروژه های تکمیلی است و این پروژه ها مانند راه آهن، آزادراه، مجتمع های فرهنگی، آموزشی و گردشگری است یعنی پروژه هایی که دستگاه ها به شدت تمایل دارند آن ها را به تعاونی کارکنان و شرکت های اداری خود واگذار کنند.
رضایی کوچی با بیان اینکه هیچ پروژه مهم در استان ها به بخش خصوصی واگذار نشده است، گفت: حداقل ۱۵ سال است که واگذاری پروژه ها در کشور مطرح است و قوانین متعددی از سوی مجلس ارائه می شود اما هنوز نتوانسته ایم در واگذاری پروژه ها موفق عمل کنیم، در این مسیر موانعی چون عدم علاقه مدیران به واگذاری پروژه ها به دلیل کاهش اختیارات آن ها وجود دارد.
علی لاریجانی در پایان گزارش رئیس کمیسیون عمران تاکید کرد: این واقعیت است که ما ۶۰۰ هزار میلیارد پروژه تعریف می کنیم در حالی که سالانه ۲۰ تا ۳۰ هزار میلیارد تومان بودجه عمرانی در نظر می گیریم از سوی دیگر این نکته بسیار مهم است که اکثر واگذاری ها به تعاونی کارکنان صورت می گیرد.
رئیس کمیسیون عمران از تهیه گزارش جامعی در خصوص نحوه واگذاری طرح های تملک دارایی سرمایه ای خبر داد که رئیس مجلس از قرائت آن در صحن علنی استقبال کرد.
ارسال نظر