روحانی در دیدار با رئیسجمهور آذربایجان؛
تسهیل تعرفه های گمرکی در گسترش همکاری ایران آذربایجان مهم است
روحانی تسهیل در تعرفههای گمرکی و توسعه روابط بانکی ایران و آذربایجان را در گسترش همکاریها و مراودات اقتصادی و تجاری فیمابین مهم دانست و گفت: توسعه روابط اقتصادی در گرو روابط بانکی خوب است و باید با تلاش مسوولان روابط بانکی دو کشور توسعه پیدا کند.
به گزارش خبرگزاری موج، حجتالاسلام حسن روحانی رئیسجمهور امروز چهارشنبه در دیدار "الهام علیاف" رئیسجمهور آذربایجان که برای شرکت در اجلاس سهجانبه سران کشورهای ایران، روسیه و آذربایجان به کشورمان سفر کرده، گفت: بسیار خوشحالیم که امروز علاوه بر روابط دو جانبه تهران و باکو مناسبات سهجانبه ایران، روسیه و آذربایجان نیز مورد توجه و اهتمام مسوولان سه کشور قرار دارد و تهران و باکو الگوی روابط چند جانبه و منطقهای شدهاند.
وی با اشاره به اینکه روسای جمهور ایران و آذربایجان در سالهای اخیر ده بار با یکدیگر دیدار کردهاند، اظهار داشت: این نشان از اراده مسئولان دو کشور برای توسعه، تقویت و تعمیق همه جانبه روابط و همکاریهای فیمابین است.
ملاقاتها و گفتگوهای مستمر هیأتهای عالیرتبه دو کشور در راستای توسعه و پیشرفت مناسبات است
رئیسجمهور ملاقاتها و گفتگوهای مستمر هیأتهای عالیرتبه دو کشور را مثبت ارزیابی و نتایج آن را در راستای توسعه و پیشرفت مناسبات و همکاریهای فیمابین حائز اهمیت دانست و گفت: روابط تجاری و اقتصادی ایران و آذربایجان پیشرفت و تحرک خوبی داشته و باید تلاش کنیم تا در جهت رفع نیازهای دو طرف از ظرفیتها و توانمندیهای موجود در دو کشور بیش از پیش استفاده کنیم.
روحانی تسهیل در تعرفههای گمرکی و توسعه روابط بانکی ایران و آذربایجان را در گسترش همکاریها و مراودات اقتصادی و تجاری فیمابین مهم دانست و گفت: توسعه روابط اقتصادی در گرو روابط بانکی خوب است و باید با تلاش مسوولان روابط بانکی دو کشور توسعه پیدا کند.
وی روابط تهران و باکو را بویژه در سالهای اخیر رو به توسعه دانست و با اشاره به پیوندهای تاریخی و علائق دینی و مذهبی مشترک دو کشور تاکید کرد: هر چه در مسیر گسترش مناسبات دو ملت تلاش کنیم هنوز از تاریخ علائق دو ملت عقب هستیم.
روحانی سرمایهگذاریها و همکاریهای تجاری ایران و آذربایجان در زمینههای مختلف از جمله احداث کارخانه داروسازی و خودروسازی توسط ایران در آذربایجان را مثبت دانست و اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد تا همکاریهای خود با آذربایجان در سایر بخشهای صنعتی، کشاورزی، کشت فراسرزمینی، سوآپ انرژی در نفت و گاز و اکتشاف و استحصال نفت در حوزه دریای خزر، گسترش دهد.
گسترش همکاریهای ایران و آذربایجان در بخش ترانزیت و حمل و نقل
وی با اشاره به ضرورت گسترش همکاریهای ایران و آذربایجان در بخش ترانزیت و حمل و نقل، خاطر نشان کرد: شروع فعالیت راه آهن آستارا – آستارا یگ گام مهم در توسعه همکاریهای ترانزیتی ایران و آذربایجان بشمار میرود.
رئیسجمهور احداث راهآهن رشت – آستارا به عنوان طرح مشترک ایران و آذربایجان را گامی مهم در توسعه روابط ترانزیتی دو کشور در کریدور شمال – جنوب عنوان کرد و افزود: از این خط ترانزیتی میتوان برای نقل و انتقال کالا از منطقه دریای عمان و خلیج فارس به منطقه قفقاز و اروپای شرقی استفاده کرد.
روحانی با اشاره به ضرورت استفاده از پول ملی در مراودات تجاری و اقتصادی ایران و آذربایجان، گفت: دو کشور میتوانند تبادلات تجاری خود را از طریق بانکهای مرکزی با پولهای ملی انجام دهند و حتی این روابط میتواند به صورت سهجانبه با سایر همسایگان نیز به انجام برسد.
وی با اشاره به همکاریهای مشترک دو کشور در حوزه نفتی دریای خزر و توسعه روابط بانکی و سوآپ ارزی، گفت: روسای کمیسیونهای مشترک دو کشور باید همانطور که تاکنون در راستای گسترش روابط تلاش کردهاند، همکاریهای خود را در این راستا افزایش دهند.
ثبات و امنیت منطقه بسیار حائز اهمیت است
رئیسجمهور با تأکید بر اینکه ثبات و امنیت منطقه بسیار حائز اهمیت است، گفت: امروز باید بیش از گذشته در راستای توسعه همکاری کشورهای منطقه برای مبارزه با تروریسم تلاش کنیم.
روحانی با بیان اینکه ایران و آذربایجان باید رایزنیهای خود را در عرصههای مختلف سیاسی، منطقهای و بینالمللی، گسترش دهند، اظهار داشت: امروز سوریه و یمن هر یک در نقطهای قرار دارند که میبایست با تلاشهای سیاسی ثبات را به این کشورها برگردانیم.
وی با بیان اینکه امروز مسلمانان میانمار بویژه مردم روهینگیا دچار فاجعهای بزرگ شده اند، تأکید کرد: وظیفه همه مسلمانان این است که به آوارگان در این کشور کمک کنند و در این راستا هماهنگی و همکاریهای ایران و آذربایجان بسیار حائز اهمیت خواهد بود.
رئیسجمهور همچنین بر حل و فصل مناقشات میان کشورهای منطقه، در چارچوب مذاکره و مقررات بینالمللی تأکید کرد و ادامه اختلافات موجود را به ضرر مردم و کشورهای منطقه دانست.
الهام علیاف رئیسجمهور آذربایجان نیز در این دیدار با تقدیر از دعوت و میهماننوازی جمهوری اسلامی ایران در برگزاری اجلاس سهجانبه سران کشورهای ایران، روسیه و آذربایجان، گفت: ملاقات و ارتباط پیوسته مقامات عالیرتبه ایران و آذربایجان نشانه این است که روابط و همکاریهای دو کشور با موفقیت در حال پیشرفت است.
رئیسجمهور آذربایجان ضمن ابراز خرسندی از گسترش و تعمیق همکاریهای سه جانبه ایران، روسیه و آذربایجان، گفت: توسعه مناسبات سه جانبه به نفع توسعه، ثبات و گسترش همکاریهای سه کشور در زمینه حمل و نقل و کریدور شمال – جنوب است و مطمئناً زیر ساخت توسعه منطقه بوده و نتایج و آینده خوبی به همراه خواهد داشت.
علیاف با بیان اینکه تاریخ، فرهنگ و دین مشترک به عنوان سرمایهای بزرگ دو ملت ایران و آذربایجان را با یکدیگر پیوند میدهد، گفت: ما باید بر پایه این ثروت عظیم، مناسبات و همکاریهای خود را بیش از پیش گسترش دهیم.
اعتماد متقابل منجر به توسعه، تقویت و تعمیق همه جانبه روابط دو کشور خواهد بود
رئیسجمهور آذربایجان با بیان اینکه اعتماد متقابل منجر به توسعه، تقویت و تعمیق همه جانبه روابط دو کشور خواهد بود، گفت: روابط و تبادلات تجاری دو کشور در سالهای اخیر، بسیار خوب و قابل توجه بوده و جمهوری آذربایجان از برقراری روابط تجاری با ایران با استفاده از ارزهای ملی استقبال میکند،در عین حالی که این روابط میتواند به طور سه جانبه میان با سایر همسایگان نیز برقرار شود.
علیاف همکاریها و سرمایهگذاریهای مشترک دو کشور در بخشهای مختلف از جمله داروسازی و تولید خودرو را مثبت و موفق ارزیابی کرد و گفت: باید تلاش کنیم تا از ظرفیتها و توانمندیهای موجود در دو کشور در راستای گسترش حجم سرمایهگذاریهای مشترک و تأمین نیازهای دو کشور استفاده کنیم.
رئیسجمهور آذربایجان با اشاره به ضرورت گسترش همکاریهای ایران و آذربایجان در بخشهای مختلف از جمله انرژی، همکاری در زمینه برق و استحصال از منابع نفتی خزر؛ و کریدور شمال و جنوب، گفت: همه توافقات برای احداث راهآهن رشت – آستارا انجام شده و در حال تکمیل است و همکاریهای مشترک ایران و آذربایجان در بخش حمل و نقل و ترانزیت میتواند به همکاریهای گسترده بینالمللی تبدیل شود.
روند مبارزه با تروریسم در منطقه است
رئیسجمهور آذربایجان روند مبارزه با تروریسم در منطقه را مثبت دانست و گفت: جمهوری اسلامی ایران نقش بسزایی در برقراری ثبات و امنیت در منطقه و مبارزه با تروریسم داشته است.
علیاف همچنین با اشاره به شرایط دشوار مسلمانان میانمار گفت: آماده توسعه همکاری و مشارکت با ایران برای ارسال کمکهای انساندوستانه به مردم این مناطق هستیم.
عضویت در کانال تلگرامی خبرگزاری موج
ارسال نظر