English

ربیعی:

هدف قرار گرفتن نفتکش با موشک آمریکایی داستان‌سرایی‌ است/ سه پیکر عزیزان به تهران خواهد رسید

نماینده ویژه رئیس جمهور در حادثه سانچی گفت: برخی ابهامات که درباره غیر قانونی بودن مسیر نفتکش، حرکت به مقصد کره شمالی یا اینکه نفتکش با موشک آمریکایی مورد هدف گرفته شده، داستان‌سرایی‌های ژول‌ورنی است که از سوی کسانی مطرح می‌شود که آگاهی از مسائل دریایی، سیاسی و بین‌ الملل ندارند.

هدف قرار گرفتن نفتکش با موشک آمریکایی داستان‌سرایی‌ است/ سه پیکر عزیزان به تهران خواهد رسید

به گزارش خبرگزاری موج، علی ربیعی در کنفرانس خبری ویژه رسیدگی به حادثه نفتکش به بیان توضیحاتی پیرامون این حادثه پرداخت.

نماینده ویژه رئیس جمهور در حادثه سانچی از راه‌اندازی سایت دولتی برای پاسخ به ابهامات حادثه سانچی و اعلام نتایج این موضوع خبر داد و گفت: هیچ شواهدی مبنی بر اینکه جان انسانها برای چینی‌ها مهم نباشه را مشاهده نکردیم. همچنین برخی ابهامات که درباره غیر قانونی بودن مسیر نفتکش، حرکت به مقصد کره شمالی یا اینکه نفتکش با موشک آمریکایی مورد هدف گرفته شده، داستان‌سرایی‌های ژول‌ورنی است که از سوی کسانی مطرح می‌شود که آگاهی از مسائل دریایی، سیاسی و بین‌ الملل ندارند.

نفتکش سانچی متعلق به ایران که ۱۶ دی ماه ۱۳۶ هزار تن میعانات گازی به مقصد کره جنوبی حمل می‌کرد در آبهای چین پس از برخورد با کشتی فله بر چینی به نام "سی اف کریستال" دچار حریق شد و ۳۲ پرسنل آن مفقود شدند و نفتکش ایرانی پس از هشت روز سوختن نهایتا غرق شد و همه پرسنل کشتی فوت شدند.

در این راستا امروز (سه شنبه) نشست خبری کمیته ویژه رسیدگی به حادثه نفتکش سانچی با حضور همه اعضای این کمیته به ریاست علی ربیعی، نماینده ویژه رئیس جمهور تشکیل شد. در این نشست راستاد، معاون وزیر راه و شهرسازی رئیس سازمان بنادر و دریانوردی و همچنین سیروس کیان ارثی، مدیرعامل شرکت ملی نفت‌کش و سایر اعضای این کمیته حضور دارند.

هدف قرار گرفتن نفتکش با موشک آمریکایی

شهادت این عزیزان بر غم همه افزود

علی ربیعی به عنوان نماینده ویژه رئیس جمهور برای رسیدگی به حادثه نفتکش سانچی اظهار کرد: همه تلاش‌هایی که در ارتباط با این فاجعه متصور بود را صورت دادیم اما نوع شهادت این عزیزان بر غم همه افزوده است.

وی گفت: همه ابهامات مطرح شده جمع‌آوری شده و سعی می‌کنیم در این جلسه پاسخ مناسبی به آنها بدهیم. وظیفه ما روشنگری افکار عمومی ایران است که حقیقت ماجرا برای مردم روشن شود. برخی ابهامات هم با انگیزه‌های غیر روشنگرانه مطرح شده که موجب می‌شود اطلاع رسانی به مسیر درستی هدایت نشود.

سایتی پیرامون این موضوع راه اندازی می شود

ربیعی افزود: موضوع در ابعاد سیاسی، فنی، انسانی و عملیاتی تشریح خواهد شد و قرار است دولت سایتی را پیرامون این موضوع راه اندازی کند و هرگونه سوال را تا مدتی طولانی پاسخ دهیم و به زودی گزارش کاملی را منتشر خواهم کرد که هیچ نکته ابهامی باقی نماند.

نماینده ویژه رئیس جمهور بای رسیدگی به حادثه نفتکش سانچی اظهار کرد: برخی ابهامات که درباره غیر قانونی بودن مسیر نفتکش یا اینکه حرکت به مقصد کره شمالی داشته یا اینکه نفتکش با موشک آمریکایی هدف گرفته شده، داستان سرایی‌های ژول ورنی است که از سوی کسانی مطرح می‌شود که آگاهی از مسائل دریایی، سیاسی و بین‌ الملل ندارند.

ربیعی تاکید کرد: هیچ شواهدی مبنی بر اینکه جان انسانها برای چینی ها مهم نباشه را مشاهده نکردیم.

وی گفت: طی نامه ای از رئیس‌جمهور درخواست کردم جان باختن شهید محسوب شوند، ایشان هم موافق بودند و گفتند با رئیس بنیاد شهید مذاکره کنید. موافقت شد این افراد تحت عنوان شهدای خدمت محسوب شوند و سه پیکر عزیزان هم به تهران خواهد رسید که اگر اهل تهران باشند در قطعه شهدای خدمت مدفون خواهند شد.

نماینده ویژه رئیس جمهور برای رسیدگی به حادثه نفتکش سانچی گفت: فردای موضوع با کارشناسان پزشکی، با کارشناسان شیمی و کاپیتان‌ها و متخصصان دریانوردی صحبت کردم. گفتند درست است که موتورخانه تا حدودی امن است اما هوای خود را از عرشه دریافت می کند. چینی ها هم تصریح کرده بودند که ۱۱۱ هزار و ۵۱۰ تن میعانات گازی و مازوت و گازوئیل و مواد شیمیایی شانسی باقی نمی گذارد اما باور کنید که وضع دریانوردان هم برای ما مهم بود و این پاسخ سوالی است که می گوید چرا تکاوران را بردید. صادقانه می گویم با وجود همه اطلاعات من با یک ابسیلون احتمال هم که یک کسی جایی و فرصت شانس زنده ماندن داشته باشد تصمیم گیری را سخت می کرد و تصمیم به ادامه عملیات بود.  

ربیعی گفت: کارشناسی می‌گفت اگر گرفتار آتش نشده باشند، هم گرفتار گازهای سمی شده اند و شانس زنده ماندن‌ نداشته‌اند اما تصمیم انسانی مانع از این می‌شد که عملیات نجات را متوقف کنیم. قصد نداشتیم یک احتمال بسیار ضعیف را هم از دست دهیم.

وی اظهار کرد: اگر از روز اول اعلام کرده بودیم که جان باختند، این سوال مطرح نمی شد که چرا به حرف چینی ها اعتماد کردید و نرفتید برای نجات؟ انتقاد نمی شد که چرا همه تلاشمان را برای کمترین شانس موجود هم نکردیم؟ الان حداقل اگر رنج مضاعفی به خانواده ها تحمیل شد، پیش خودمان و خدای خودمان می دانیم که همه تلاش خود را کرده ایم.

نماینده ویژه رئیس جمهور برای رسیدگی به حادثه نفتکش سانچی گفت: ما تکاوران را برای اطفای حریق نبردیم. تخصص آنها ورود به مکان‌های مملو از آتش و نجات جان افراد است. این اتفاق در مرز آبی ما نبوده است. نمی‌شود ۵۰ کشتی برای حمل فوم مورد نیاز از ایران اعزام شود و معمولا از کشور نزدیک محل حادثه ارسال می‌شود.

به گفته او، در روز اعزام تکاوران ایرانی به محل حادثه، کشتی اعزامی با حداکثر سرعت حرکت کرد که حداقل ۱۵ ساعت زمان می‌برد.

کشتی چینی را ندیده‌ایم

ربیعی اظهار کرد: کشتی کریستال چینی‌ها را دوستان ندیده اند. اندازه ای که از دماغه کشتی را بررسی کردند، وارد نفتکش شده و جداره مخازن را شکافته است. اینکه چرا مشتعل شده شاید به خاطر شدت برخورد بوده است، شاید هم به دلیل عقب رفتن کشتی چینی پس از برخورد بوده است؛ علت دقیق حادثه نیازمند بررسی بیشتر است.

چینی‌ها کوتاهی نکرده‌اند/ جان یک ایرانی به صدهزار رابطه سیاسی می‌ارزد

ربیعی اظهار کرد: ما باید درک واقعی خودمان سانحه را بیان کنیم‌. اینکه روز اول چه ادراکی داشتیم و الان چه ادراکی داریم همیشه سعی کردیم دروغ نگوییم و ادراکمان از واقعه را بررسی کنیم. دوست داشتیم هرکس در جهان هرکاری از دستش بر می آید انجام دهد. وقتی رفتیم آنجا و با کارشناسان متخصص صحبت کردیم و در اتاق عملیات نشستیم، دیدیم اینکه ابتدا با آب خنک کنند و بعد فوم بپاشند کار غلطی نبوده است.

او ادامه داد: ما همیشه دنبال این بودیم که حقیقت گفته شود. نه با چینی ها عهد اخوت داریم، نه چیزی. جان یک عزیز ایرانی برای ما به صد هزار رابطه سیاسی می‌ارزد. آنچه درباره تلاش چینی‌ها می بینیم را به عنوان ادراک و فهم ما باید بگوییم. تصور اینکه چینی ها کوتاهی کرده اند تصور اشتباهی است.

هنگام حادثه حداقل یک افسر و یک دانشجو در اتاق کنترل بوده‌اند

در ادامه این نشست راستاد -رئیس سازمان بنادر و دریانوردی- نیز اظهار کرد: حداقل یک افسر ناوبر یعنی افسر دوم یا سوم کشتی در اتاق کنترل در زمان حادثه حضور داشته و امکان ندارد همه پرسنل در حال استراحت بوده باشند. با توجه به حضور دانشجویان کارآموز در کشتی حداقل یک دانشجوی کارآموز هم در اتاق کنترل در کنار افسر ناوبر حاضر بوده است اما دلیل دقیق اینکه چطور دو کشتی با یکدیگر برخورد کرده اند باید پس از بررسی های دقیق تر مشخص شود.

کیان ارثی -مدیرعامل شرکت ملی نفتکش- نیز در ادامه گفت: هر هفته یک محموله یک میلیون بشکه‌ای به مسیر کره جنوبی حمل می‌کنیم و همین کشتی سانچی برای هشتیمن باری بود که به کره جنوبی می‌رفت. حتی زمانی را که کشتی برای برگشت اعلام کرده بود،  نیم ساعت قبل از حادثه بوده که نشان می‌دهد همه مسیر از پیش تعیین شده بود.

تا نیم ساعت قبل از حادثه با سانچی در ارتباط بودیم

کیان ارثی -مدیرعامل شرکت ملی نفتکش- نیز در ادامه گفت: هر هفنه یک محموله یک میلیون بشکه‌ای به مسیر کره جنوبی حمل می‌کنیم و همین کشتی سانچی برای هشتیمن باری بود که به کره جنوبی می‌رفت. حتی زمانی را که کشتی برای برگشت اعلام کرده بود،  نیم ساعت قبل از حادثه بوده که نشان می‌دهد همه مسیر از پیش تعیین شده بود.

برومندی -رئیس کمیسون امنیت ملی مجلس- نیز اظهار کرد: وقتی به چین رفتیم تصمیم داشتیم اگر کوتاهی و نقصی در چینی ها دیدیم همان روز به توکیو برویم و از آنجا کارها را پیگیری کنیم. وقتی شرایط را دیدیم، همانجا مستقر شدیم. اینکه افکار عمومی را قانع کنیم، وظیفه داریم اخبار صحیح به مردم بدهیم. اگر یک کشتی در آبهای آزاد دچار سانحه شود اجازه داریم از همه کشورها کمک بخواهیم اما قوانین بین المللی و نزدیکی به سواحل چین حکم می‌کرد از نیروی آنها استفاده کنیم.

چرا چینی‌ها آسیب ندیدند؟

در ادامه این نشست راستاد -رئیس سازمان بنادر و دریانوردی- نیز گفت: محموله کشتی چینی‌ها، سویا بوده و اصلا ریسک اشتعال ندارد. این کشتی با دماغه که بالاترین استحکام را دارد به کشتی ایرانی برخورد کرده و با توجه به مواد قابل اشتعال در کشتی ایرانی بوده حریق ایجاد شده است و با توجه به اینکه پرسنل‌ چینی‌ها در انتهای کشتی‌شان بوده‌داند بلافاصله با قایق نجات از کشتی کریستال خارج شده‌اند و نیروهای امدادی آنها را نجات می‌دهند و علت حادثه ندیدن آنها این است.

جعبه سیاه در دسترس بود که اول آن را پیدا کردند

نماینده ویژه رئیس جمهور برای پیگیری حادثه سانچی در ادامه توضیحات خود در این نشست گفت: روزی که چینی ها برای ورود به کشتی رفتند ۸۰ تا ۹۰ درجه، حرارت در بعضی نقاط کشتی بود. دسترسی به جعبه سیاه در دسترس‌ترین نقطه برای دسترسی بوده و در همین حین توانستند دو پیکر را هم پیدا و از طریق سبد ویژه از نفتکش خارج کنند. تجهیزاتی هم که در اختیار داشتند فقط ۲۰ تا ۳۰ دقیقه اجازه باقی ماندن روی کشتی در میان گازهای سمی را به آنها می‌داد.

به گفته وی، جعبه سیاه در اتاق کنترل بوده و دسترسی بهتری داشته است.

ربیعی ادامه داد: بحث محموله به وزارت نفت بر می‌گشت. بخشی به وزارت راه برمی‌گشت و بخش‌هایی به وزارت خارجه؛ لذا دولت تصمیم گرفت یک نفر موضوع را پیگیری و مدیریت کند. نماینده وزارت نفت، راه و امور خارجه در همه مراحل همراه من بودند. بیش از چهار بار تماس‌های تلفنی مکرر با وزیر امور خارجه داشتیم. اجازه دهید این سنت را تمرین کنیم که در مواقع بحرانی یک نفر صحبت کند و همه مسوولان نخواهند حضو داشته باشد.

این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری موج در محتوای آن هیچ نظری ندارد.
آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه