English

کارشناس مسائل سیاسی در گفتگو با موج:

خروج ایران از ان.پی.تی به معنای از سرگیری فعالیت های صلح آمیز هسته ای است

یزدان پناه گفت: خروج ایران از ان پی تی به معنای بازگشت این کشور به فعالیت های مسلم هسته ای و در خور تامین منافع ملی است که در این شرایط دیگر اجازه بازرسی توسط بازرسان بین المللی را هم نخواهد داد.

خروج ایران از ان.پی.تی به معنای از سرگیری فعالیت های صلح آمیز هسته ای است

کیومرث یزدان پناه درباره تصمیم احتمالی ایران برای خروج از ان پی تی و تاثیر این اقدام بر ایجاد اجماع جهانی علیه کشورمان به خبرنگار سیاسی خبرگزاری موج گفت: حق مسلم هر کشوری است که در شرایط خاص از تمام ظرفیت های داخلی خود برای ایجاد پشتوانه های محکم امنیتی در برابر تهدیدات متنوع بین المللی استفاده کند. 

وی افزود: در حال حاضر دغدغه ایران علی رغم حسن نیتی که در مساله هسته ای نشان داد و زیرپای تعهدنامه برجام را امضا کرد بحث اجرای تعهدات طرف های مقابل و در راس آن‌ها آمریکا است، موضوعی که تا امروز اتفاق نیفتاده و حتی با روی کار آمدن ترامپ، این کشور تمام تلاش خود بر بطلان برجام معطوف کرده است. مسلما ایران هم کشوری نیست که در این شرایط بخواهد دست و پا بسته عمل کند. ساختار سیاست خارجی و منشور حاکم بر روابط خارجی ما ایجاب می کند که تمام ابزارهای لازم داخلی و بین المللی برای جلوگیری از هرگونه خسارت به کشور را در راستای تصمیمات غلط آمریکا به کار گرفته شود. 

این استاد دانشگاه تصریح کرد: معمولا کشورها از دو سیاست تبعیت می کنند: سیاست اعلانی و اعمالی. در سیاست اعمالی ایران سیاست پیش دستانه در پیش گرفته که درست هم هست و موضع گیری ظریف در این رابطه کاملا به حق است. لذا یکی از ابزارهای ایران خروج از ان پی تی به شمار می رود. اما خروج از ان پی تی هم الزما به معنای طراحی سیاست های اعمالی در برابر سیاست های اعلانی نیست. زیرا عالی ترین مقام سیاسی و معنوی جمهوری اسلامی ایران که حرفش فصل الخطاب است حکم کردند ایران در شرایط فعلی به دنبال ساخت سلاح اتمی نیست. 

یزدان پناه خاطر نشان کرد: لذا خروج از این پیمان نامه، به معنای حرکت به سمت تولید سلاح های غیرمتعارف نیست. این برداشت اگر قرار است توسط رسانه های داخلی و خارجی تبدیل به دستاویز شود باید گفت گه دستاویز انحرافی است. ضمن آنکه اگر در واقع شرایط به گونه ای برای ایران پیش بیاید که بر اساس جبر ژئوپلیتیکی از پیمان‌نامه منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای خارج شود، در شرایط فعلی اراده ای در نظام بین المللی برای اجماع جهانی علیه کشورمان نیست.

این کارشناس مسائل سیاسی با اشاره به مفاد قطع نامه 2231 شورای امنیت اظهار داشت: ایران به تعهدات ثبت شده در این قطع نامه تمکین کرده و لذا جامعه جهانی دلیلی به اجماع علیه آن ندارد. از سویی خروج ایران از ان پی تی به معنای بازگشت این کشور به فعالیت های مسلم هسته ای و در خور تامین منافع ملی است که در این شرایط دیگر اجازه بازرسی توسط بازرسان بین المللی را هم نخواهد داد. 

وی ادامه داد: تمام جهان متوجه شده اند که رفتار ایران معقولانه و در راستای پای بندی به تعهدات بین المللی است از این رو شکل گیری اجماع علیه آن عملا منتفی است. 

یزدان پناه در پاسخ به این سوال که ممکن است ایران پس از خروج از ان پی تی، همان طور که موفق شد با بومی سازی موشک ها برد آن‌ها را به دو هزار کیلومتر برساند در حوزه هسته ای هم تا مرحله تولید سلاح غیرمتعارف به موفقیت هایی دست یابد گفت: ایران در سیاست های دفاعی-امنیتی و موشکی خود به مرحله ثبات رسیده است و کشورهای که به این مرحله می رسند نیازی ندارند آزمایش های مکرری داشته باشند. 

این استاد دانشگاه یادآور شد: همان گونه که کره شمالی در حوزه سلاح اتمی به مرحله ثبات رسید و به طور مکرر دست به آزمایش نمی زند. کشورهای اتمی دیگر هم همین طور هستند و هر چند سال یکبار تنها برای آزمودن فناوری‌های نوین این کار را انجام می دهد ضمن آنکه آزمایش سلاح های غیرمتعارف تخریب زیادی به محیط زیست آن‌ها وارد می کند. بر این اساس ضرورتی ندارد مساله موشکی ایران به برجام وصل شود. زیرا در این حوزه ما به مرحله ثبات رسیده ایم و نیازی به مذاکره در خصوص آن وجود ندارد. 

برد مفید موشک های ایران 1200 کیلومتر است

وی با بیان اینکه تاکید بر برد دو هزار کیلومتری باعث ایجاد حساسیت های غیرواقعی اروپایی می شود بیان کرد: وقتی ما می گوییم برد دو هزار کیلومتری، از نقطه صفر مرزی این برد لحاظ نمی شود. زیرا پایگاه موشکی ما به دلیل جغرافیای وسیع ایران، در عمق این سرزمین است و در زمان پرتاب، بین 500 تا 800 کیلومتر را در داخل باید بپیمایند تا به خارج از مرز برسند از این رو برد مفید موشک ها 1200 کیلومتر است. اما بیان اینکه برد موشک های ایران دو هزار کیلومتر است این نگرانی را در اروپا دامن می زند که ایران قادر به هدف قرار دادن قلب این قاره است. 

یزدان پناه درباره بیان اظهارت مقامات ایران در واکنش به تهدیدات آمریکا در مساله برجام گفت: ایران ژئوپلیتیکی دارد که در نظام بین الملل برای قدرت های بزرگ جذاب است. لذا در سیاست های اعلانی نباید دستاویز و بهانه های این قدرت ها بدهیم. بلکه با خونسردی و ضمن حفظ شرایط خود در نظام بین الملل، سیاست های راهبردی مان را پیش ببریم.

نظم بانکی ایران از فواید برجام محروم بود

این استاد دانشگاه در مورد تاثیر خروج ایالات متحده از برجام بر آینده سیاسی و اقتصادی ایران اظهار داشت: حتی اگر فرض بگیریم آمریکا از توافق هسته ای خارج می شود، اتفاق خاصی نخواهد افتاد. زیرا در این مدت هم نظام بانکی ما از فواید برجام همچنان محروم است و اگر برجام به طور کامل هم کنار گذاشته شود وضعیت بدتری از این رخ نمی دهد. شرایط صادرات نفت هم وضعیت خاص خود را در جذب درآمدهای نفتی دارد. بر این اساس نباید در جامعه التهاب ایجاد کرد که اگر آمریکا از برجام خارج شود حوادث بدی به وقوع می پیوندد. 

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه