جهانگیری:
آمریکا را پشیمان می کنیم
معاون اول رییس جمهور اعلام کرد: کاری میکنیم که آمریکاییها از تلاش برای کاهش فروش نفت ایران پشیمان شوند.
به گزارش خبرگزاری موج، اسحاق جهانگیری معاون اول رییسجمهوری صبح یکشنبه در مراسم بزرگداشت روز ملی صنعت و معدن که با حضور جمعی از صنعتگران و معدنداران در سالن اجلاس سران برگزار شد، با تاکید بر اینکه همواره صنعت و معدن به عنوان نقطه اتکای توسعه ایران هستند، اظهار کرد: بار اصلی تحقق آینده رو به توسعه ایران و رویای ایران آزاد و مستقل در سطح بینالمللی بر دوش فعالان اقتصادی به ویژه فعالان بخش صنعت و معدن است.
وی با اشاره به بالا بودن سهم خدمات در کشورهای صنعتی در مقایسه با سهم صنعت در این کشورها، خاطرنشان کرد: خدماتی که گفته میشود سهم بالایی دارد، خدماتی هستند که به واحدهای تولیدی متکیاند. زمانی که صنعت راه میافتد، در کنار آن دهها بخش خدماترسانی فعال میگردد.
هنوز در ابتدای مسیر صنعتی شدن و توسعه هستیم
جهانگیری با بیان اینکه ما هنوز در ابتدای مسیر صنعتی شدن و توسعه هستیم، افزود: دولت، صنعتگران، فعالان اقتصادی و بنگاهدارها همه در این مسیر نقشها و رسالتهایی بر عهده دارند. در این زمینه دولت باید به طور دقیق وظایف خود را انجام دهد.
وی خاطرنشان کرد: در آغاز دولت یازدهم ،هیات وزیران دو سه موضوع را در دستور کار دولت قرار داد. به عنوان دولت که مسئولیت اصلی تعامل با دنیا را بر عهده داشتیم به این نتیجه رسیدیم که باید فضای مناسبی در اقتصاد برای تعامل با دنیا ایجاد کنیم، همچنین با توجه به شرایط آن زمان باید سیاستهای پولی و بانکی و همچنین اقتصاد کشور را تبدیل به فضایی آرامش آفرین و ثباتزا میکردیم. ما به دنبال حاکم کردن ثبات در اقتصاد کشور بودیم و میدانستیم که اگر فضای بینالمللی را فضای تعاملی کنیم و ثبات را به اقتصاد کشور باز گردانیم و همچنین دعواها در داخل به ویژه دعواها میان مسئولان و قوای سهگانه را که هیچ نفعی در توسعه کشور ندارد، تبدیل به آرامش کنیم و صدای واحدی از مسئولان به گوش فعالان اقتصادی برسد، برای این فعالان آرامش ایجاد میشود.
جهانگیری گفت: در این بخشها توفیقات خوبی به دست آمد و ما در سیاست خارجی به برجام رسیدیم و ایران توانست در مذاکره نفسگیر ۱۸ ماهه با شش کشور بزرگ دنیا به توافق بینالمللی دست یابد. ما در اقتصاد کشور ثبات ایجاد کردیم و تورم را کاهش دادیم، همچنین در اقتصادی که طی ۱۰ سال گذشته سالانه ۷۰ هزار شغل ایجاد شده بود، در پنج سال اخیر سالی ۵۰۰ هزار شغل ایجاد کردیم. در این شرایط فعالان اقتصادی احساس کردند که فضا برای فعالیتشان فراهم شده است.
معاون اول رییسجمهوری با اشاره به وارد شدن چندین شوک اقتصادی طی سالهای ۸۶ تا ۹۲، اظهار کرد: زمانی که یک شوک اقتصادی به اقتصاد کشور وارد میشود و درآمد مردم کاهش مییابد یک دوره طولانی باید طی شود تا بتوانیم وضعیت درآمد مردم را به قبل از شوک اقتصادی باز گردانیم. شوک اقتصادی و اتفاقاتی که از سال ۸۶ تا ۹۲ در اقتصاد کشور افتاد فرصت خرید مردم را به شدت کاهش داد و مردم به ویژه طبقات ضعیف نمیتوانستند رشد اقتصادی و رشد سرمایهگذاری که اتفاق افتاده و تورمی که کاهش یافته بود را ببینند و درک کنند. ما باید مسیری که در دولت یازدهم آغاز کردیم را همچنان ادامه دهیم.
جهانگیری در ادامه با اشاره به روی کار آمدن ترامپ در آمریکا با بیان اینکه از سال قبل و در دولت دوازدهم با اتفاق جدیدی در فضای بینالملل روبرو شدیم، اظهار کرد: اینکه در کشورهای جهان سوم و در حال توسعه گاهی اوقات به قوانین بینالمللی توجهی نشود همواره وجود داشته، اما وقتی این قوانین بینالمللی از طرف قدرتهای بزرگ که همواره هم و غمشان این بوده که باید با گفتوگو مسائل چالشبرانگیز را برطرف کنیم وقتی از طرف آنها توافقات بینالمللی زیر سوال برود کشورهای دنیا نگران و مضطرب میشوند.
وی ادامه داد: رییسجمهوری آمریکا توافق برجام را از دوران تبلیغات انتخاباتی خود بدترین توافق دوران آمریکا عنوان کرد، این در حالی است که کل تیم مذاکرهکننده ایران در دورههای مختلف شاید تعدادشان به 20 الی 30 نفر نمیرسید اما هر کدام از این کشورهای بزرگ از جمله آمریکاییها با تیمهایشان جمعیتی بالغ بر 120 نفر داشتند؛ در این شرایط مگر میشود گفت که ایران توافقی نوشته که همهاش به نفع آمریکا بوده است.
جهانگیری با اشاره به مخالفان برجام و تلاش آنها برای بر هم خوردن این توافق بینالمللی، گفت: یک جریانی مرکب از آمریکاییها، اسرائیلیها و سعودیها به دنبال این بودند که فضای پیشرفت و توسعه آرامی که در ایران شکل گرفته و بر اساس آن شرکتهای خارجی به سمت ایران در حال حرکت بودند و سیاستهای روشنی در حمایت از بخش خصوصی در کشور در حال شکل گیری بود را مختل کنند ،لذا اقدام به مخالفت با برجام و تلاش برای بر هم زدن این ثبات و آرامش کردند.
تعامل میان بخش خصوصی و دولت در طول سالهای بعد از انقلاب بیسابقه بوده است
وی با تاکید بر اینکه در دولت تدبیر و امید تعامل میان بخش خصوصی و دولت در طول سالهای بعد از انقلاب بیسابقه بوده است، افزود: در دولت یازدهم و دوازدهم تعامل بسیار خوبی میان بخش خصوصی و دولت ایجاد شد به گونهای که رییس اتاق بازرگانی، به عنوان رییس دفتر رییسجمهوری در دولت قبل و دولت فعلی به عنوان معاون اقتصادی رییسجمهور فعالیت میکند. در شرایطی که تعامل اینگونه میان بخش خصوصی و دولت ایجاد شده بود، صهیونیستها به نوعی، سعودیها به دلایلی و آمریکاییها نیز در دولت جدید به گونهای به دنبال بر هم زدن این تعامل بودند، همچنین محدودیتهایی در کشورهای منطقه علیه فعالان اقتصادی پیشبینی شد که فعلا نمیخواهم نامی از آن کشورها ببرم اما در صورت لزوم نام آنها را خواهم گفت. این کشورها روسیاههای تاریخ خواهند بود. آنها نمیدانند که آرامش و امنیت منطقه فقط به دلیل قدرتمندی جمهوری اسلامی ایران است و اگر نه که آنها عددی نیستند که بتوانند امنیت خلیجفارس را تامین کنند.
ارسال نظر