استیضاح وزیر کار بالاخره در مجلس رای آورد
ربیعی اینبار ناپلئونی نماند/ آیا ربیعی از دولت هم خداحافظی می کند
علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی که برای دومین بار در مجلس استیضاح می شد، اینبار بر خلاف استیضاح قبلی نتوانست رای اعتماد مجلس را کسب کند.
به گزارش خبرگزاری موج، جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی به ریاست علی لاریجانی رئیس مجلس برگزار شد که مهمترین دستور کار آن، استیضاح علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی بود.
در اسفندماه ساله گذشته بود که نمایندگان مجلس ربیعی را استیضاح کردند که در نهایت از مجموع ۲۵۳ رای ماخوذه، ۱۲۶ نماینده رای موافق، ۱۲۴ نماینده رای مخالف و دو نماینده رای ممتنع دادند و یک رای باطله نیز در میان آرا وجود داشت.
بسیاری از تحلیلگران عبور ربیعی از استیضاح اول را با توجه به آرای نزدیک موافقان و مخالفان، ناپلئونی توصیف کردند، اما امروز وزیر تعاون که باید دیگر از وی به عنوان وزیر سابق نام ببریم، نتوانست صندلی خود را حفظ کند.
اسامی موافقان استیضاح علی ربیعی
همزمان با آغاز استیضاح وزیر تعاون، اسامی نمایندگانی که به عنوان موافق استیضاح سخنرانی کردند، به شرح زیر اعلام شد: مسعود گودرزی نماینده مردم ممسنی و رستم، علیم یارمحمدی نماینده زاهدان، سید قاسم جاسمی نماینده کرمانشاه، علی اکبری نماینده بجنورد، محمود نگهبان سلامی نماینده خواف و رشتخوار، حسن نوروزی نماینده رباط کریم و بهارستان، امیر خجسته نماینده همدان، اکبر رنجبرزاده نماینده اسدآباد، محمدرضا پورابراهیمی نماینده کرمان و علی رستمیان نماینده سلسله و دلفان.
توقف استیضاح علی ربیعی با دستور رییس مجلس به صورت موقت
جلسه استیضاح وزیر تعاون از همان ابتدا با حاشیه و تنش همراه بود و حتی برای دقایقی خبرنگاران به بیرون از صحن مجلس منتقل شدند.
ماجرا از زمانی آغاز شد که هیات رئیسه مجلس نام مسعود گودرزی نماینده مردم ممسنی را به عنوان نخستین نماینده موافق استیضاح اعلام کرد و از وی خواست با حضور در جایگاه سخنرانی کند اما خبری از نماینده نشد؛ بلافاصله نام علیم یارمحمدی نماینده زاهدان به عنوان نفر دوم برده شد تا در جایگاه حضور یابد اما از این نماینده هم خبری نشد.
همزمان برخی نمایندگان اصلاح طلب حامی دولت با بلند کردن کتاب آیین نامه داخلی مجلس و فریادهای همزمان قصد ارائه تذکر را داشتند و به تدریج این نمایندگان به همراه عده ای دیگر در مقابل جایگاه هیات رئیسه تجمع کردند.
در این هنگام، یک یا دو نماینده فریاد می زدند که استیضاح کنندگان استیضاح خود را پس گرفتند که علی لاریجانی رئیس مجلس شورای در این رابطه گفت: اگر پس گرفته اند استیضاح منتفی است.
بالا گرفتن بحث ها و مشخص نشدن ماجرا باعث شد تا لاریجانی با به صدا درآوردن زنگ مجلس، تنفس اعلام کند و از خبرنگاران بخواهد تا صحن مجلس را ترک کنند.
علت متوقف شدن جلسه استیضاح ربیعی از زبان کوهکن
محسن کوهکن نماینده لنجان و عضو فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس با حضور در جمع خبرنگاران توضیحاتی در خصوص علت متوقف شدن جلسه و اختلال پیش آمده در روند استیضاح وزیر تعاون ارائه کرد.
وی با بیان اینکه این اتفاق را در ۱۰ دوره اخیر مجلس سراغ نداریم، اظهارداشت: گاهی در پسِ پرده و در لفافه حرف هایی زده می شود و تحریکاتی صورت می گیرد که اجازه نمی دهد یک امر قانونی مسیر خودش را طی کند.
وی افزود: فراکسیون های مختلف پیش از این در خصوص استیضاح جلسه داشتند و فراکسیون نمایندگان ولایی هم صبح امروز جلسه گذاشت و با اکثریت آراء به استیضاح وزیر رای داد و اساسا مجلس محل همین بحث ها است و باید با تحمل یکدیگر این مباحث پیش برود.
عضو فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس تصریح کرد: امروز به محض اینکه استیضاح در دستور قرار گرفت، متاسفانه عده ای از همکاران ما در حضور وزیر و معاونان وی اقداماتی کردند که باعث تحریک مجلس شد و شروع به «دو-دو» گفتن کردند و علتش هم این بود که وقتی اسم آقای مسعود گودرزی به عنوان اولین سخنران اعلام شد، ذهن عده ای به سمت آقای عباس گودرزی نماینده بروجرد رفت، در حالی که ایشان استیضاح را امضا نکرده بود. لذا همان کسانی که «دو-دو» می کردند فریاد زدند که گودرزی صحبت نمی کند!
کوهکن با بیان اینکه من خودم استیضاح را امضا نکرده ام، در عین حال تصریح کرد: اما وظیفه دارم که از حقوق نمایندگان استیضاح کننده دفاع کنم. ما با دولت دشمنی نداریم اما این جلسه باید به صورت منطقی برگزار و برای آن رای گیری شود.
وی افزود: متاسفانه عده ای وکیل الدوله تلاش کردند تا با ایجاد یک جوِ سنگین در مجلس، مانع از برگزاری استیضاح شوند و کسانی که استیضاح را امضا کرده اند، حاضر به صحبت کردن نشوند؛ این بسیار اتفاق بدی است. ما سؤال از رئیس جمهور را هم در پیش رو داریم، آن سؤالات هم باید با طمأنینه و آرامش مطرح شود و سؤال کنندگان به حاشیه نروند و رئیس جمهور نیز با اخلاق جواب دهد و قطعا تراز ریاست جمهوری نیز همین است که به حاشیه نرود و با اخلاق پاسخ بگوید.
توضیحات علی لاریجانی درباره انتقاد مخالفان استیضاح
در بخشی از این جلسه عبدالحمید خدری، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با اعلام تذکری گفت: اجازه دهید رئیس کمیسیون اجتماعی چند دقیقه در مورد عدم بررسی استیضاح وزیر در صحن صحبت کند.
وی افزود: مطابق اصل ۸۹ قانون اساسی هرگاه ۱۰ نفر از نمایندگان طرح استیضاح را امضاء کنند، استیضاح ظرف ۱۰ روز بررسی شود. اما استیضاح وزیر تعاون در کمیسیون اجتماعی بررسی نشده و نباید در صحن علنی مجلس مورد بررسی قرار بگیرد.
در ادامه علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: طبق ماده ۲۲۳ آئین نامه داخلی مجلس، هیئت رئیسه موظف است پس از ارائه استیضاح ظرف ۱۰ روز استیضاح را به کمیته مربوطه ارجاع دهد و کمیسیون نیز ظرف مدت یک هفته استیضاح را بررسی کند. این استیضاح یک ماه قبل مطرح شده بود اما کمیسیون جلسه ای برای بررسی آن نگذاشت. معمولاً استیضاحی که به کمیسیون ارسال می شود اگر کمیسیون گزارش ندهد و استیضاح کنندگان پیگیری نکنند، هیئت رئیسه مجلس حمل بر حل مشکل می گذارد.
وی افزود: در موضوع استیضاح آقای ربیعی کمیسیون در موعد مقرر موضوع را بررسی نکرد. استیضاح کنندگان اصرار کردند. بنده رئیس کمیسیون را خواستم، اعلام کردم در وقت مقرر استیضاح را بررسی کنید و دستورات دیگر را کنار بگذارید. اما این اقدام انجام نشد و مجددا استیضاح کنندگان اصرار کرده بودند و چون بنده قبلا هشدار داده بودم استیضاح اعلام وصول شد.
لاریجانی گفت: در موارد متعدد این اتفاق افتاده است حتی موردی بود که وزیر می گفت من حرف هایم را کامل نزدم و فرصت بیشتر می خواهم و مطابق آئین نامه فرصت بیشتر داده نشد.
رئیس مجلس ادامه داد: اگر همه استیضاح کنندگان امضاهای خود را پس بگیرند استیضاح از دستور کار خارج خواهد شد.
پس از اظهارات لاریجانی، تعداد زیادی از اعضای کمیسیون اجتماعی با داد و فریاد به این موضوع اعتراض کردند و آن را ظلم نامیدند.
آقای ربیعی سر مبارک را به نشانه تاسف تکان ندادید
در ادامه بررسی استیضاح علی ربیعی، علی رستمیان نماینده مردم سلسله و دلفان در موافقت با استیضاح وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: به مسائل و مشکلاتی به بحث بهزیستی پی بردم. وقتی به مدارک رسیدم آقای بندپی دستور دادند که بنده را به برخی استان ها راه ندهند. به من پیشنهاد دادند که ۵۰۰ میلیون تومان به اسم یک خیریه به شما می دهیم، ۲۰ میلیون را به آنها بدهید و ۴۸۰ میلیون تومان آن را بردارید و به هر خیریه و فردی که می خواهید اختصاص دهید.
وی افزود: به استان لرستان رفتم و خیریه هایی که پول زیادی از تهران دریافت کردند را بررسی کردم. گزارشی در این خصوص به آقای لاریجانی و وزیر اطلاعات دادم.
نماینده مردم سلسله و دلفان ادامه داد: در واقع از پول خرید ویلچر معلولان و محل کمک به ایتام خرج کرده اند و ماشین های شاسی بلند خریده اند.
رستمیان خطاب به ربیعی گفت: به شما نیز اطلاع داده ام. شما گفتید در دوره های قبل نیز این اتفاق افتاده است. حتی سرمبارک را به نشانه تأسف تکان ندادید. شما که دائم اشکتان دم مشکتان است حتی سری تکان ندادید.
وی تصریح کرد: آقای بندپی در دونوبت در استان لرستان حضور یافت. یک بار برای مأموریت کاری و یک بار برای حمایت از مدیران و برگزاری همایش ۵۰۰ میلیون تومانی. ۱۲-۱۳ نفر از دختران مظلوم بهزیستی را با لباس های فاخر به سیاه چادرها بردند و همایش ۵۰۰ میلیون تومانی برگزار کردند. آیا یک نفر از کودکان بی سرپرست و بهزیستی یک نوع از ۱۰ نوع غذایی که در این همایش سرو شد را خورده اند.
نماینده مردم سلسله و دلفان خطاب به ربیعی گفت: به شما گفتم که لاشه های گوسفند، گردو، فرش لرستان را در خانه آقای بندپی می فرستند.
رستمیان با تأکید بر اینکه اشک های شما نمایش تبلیغاتی است، اظهار داشت: بودجه ای که برای مشاغل در نظر گرفته شده صرف ریخت و پاش هایی شد. شما استاد تمام مظلوم نمایی با تمام جنگ های روانی هستید. یادتان هست در جلسه ای که در سازمان بازنشستگی داشتیم سر روی دوش من گذاشتید و گفتید نگذارید من از آسانسور رد شوم.
وی تصریح کرد: من به تنهایی حاضر شدم استیضاح وزیر کار را ادامه دهم و بگویم با کسانی که به وظیفه خود عمل نکرده اند، کاری ندارم.
رستمیان خطاب به وزیر تعاون گفت: حضرت علی (ع) حاکم خود را که در سفره اغنیا نشست، عزل کرد. شما به آقای بندپی حتی یک تذکر هم دادید؟
آقای ربیعی به جای لابیگری، وظایف خود را انجام دهید
همچنین محمود نگهبان سلامی نماینده مردم خواف و رشتخوار در موافقت با استیضاح اظهار داشت: مجلس امروز در وضعیت حساسی قرار دارد و این سؤال اساسی در اذهان عمومی وجود دارد که آیا مجلس به وظیفه خود در استیضاح قبلی عمل کرده است؟ امیدوارم پشتیبانی خوبی از استیضاح انجام شود.
وی ادامه داد: در حوزه اشتغال، آقای ربیعی اقدامات برنامهریزی شدهای برای ایجاد اشتغال برای جوانان و پرداخت مطالبات کارگران انجام نداده است و درواقع از کارگران تنها برای ابقای خود و سرپوش گذاشتن بر ضعفهای مدیریتیشان استفاده کردند.
نماینده مردم خواف و رشتخوار در مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: فساد در زیرمجموعه شما بیداد میکند، عدهای افراد بازنشسته دور شما را گرفتهاند و زمینه ثروتاندوزی برای خودشان را فراهم کردهاند.
نگهبان سلامی گفت: با عملکرد ضعیف وزیر کار، نه تنها آسیبهای اجتماعی کاهش نیافته بلکه افزایش نیز یافته است. مدیریت شما باعث شده سهم تعاونیها در اقتصاد به بیش از ۲۰ درصد کاهش یابد؛ ۳۰ درصد تعاونیها تعطیل شدند.
وی تصریح کرد: مردم از ما میپرسند مجلسی که استیضاح در دستورش قرار گرفت، چرا حاضر به سخن گفتن نیست؟
نماینده مردم خواف و رشتخوار در مجلس شورای اسلامی افزود: وزیری که نتواند آسیبهای اجتماعی را مدیریت کند و نقشی در رفاه نداشته باشد، در کجا میخواهد نقش ایفا کند؛ به جای استیضاح خودتان کنار بروید.
نگهبان سلامی خطاب به نمایندگان گفت: ببینید وزرا و امثال آقای ربیعی چه بلایی بر سر مجلس آوردند که تا این اندازه متزلزل شده است. امروز برای بازسازی مجلس در آزمون سختی قرار داریم. وظیفه مجلس قانونگذاری و نظارت است.
وی خطاب به ربیعی خاطرنشان کرد: به جای لابیگری، وظایف وزارتخانه خود را انجام دهید.
نماینده مردم خواف و رشتخوار در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: در تاریخ سیاسی کشور یکبار بیگانگان مجلس را به توپ بستهاند اما بارها خودمان مجلس را به توپ بستیم و شأن و جایگاه مجلس را زیر سؤال بردیم، باید آبروی مجلس را بخرید؛ هیچ چیز از مجلس باقی نگذاشتیم. من دو دوره نماینده مجلس بودهام، تابحال چنین چیزی ندیده بودم.
نگهبان سلامی تصریح کرد: لابیهای کثیف توسط این وزارتخانه انجام میشود که امروز باعث تأخیر در بررسی استیضاح شد.
گریه جوانان لیسانسه را می بینیم/ ربیعی نتوانست جلوی رانتها را بگیرد
در ادامه این جلسه یحیی کمالیپور نماینده مردم جیرفت در موافقت با استیضاح ربیعی گفت: یکی از مطالبات به حق مردم، اشتغال است که وزیر کار باید نقش اساسی در حل این مشکل ایفا کند. ملت ایران! فریاد استغاثه کارگران ما را شرمنده ساخته است.
عضو کمیسیون حقوقی و قضایی با بیان اینکه من سیاسی حرف نمیزنم و سیاسی عمل نمی کنم، گفت: امروز گریه جوانان لیسانسه را می بینم که حتی حاضرند مستخدم شوند اما این کار هم برای آنان وجود ندارد.
وی همسان سازی حقوق بازنشستگان را از وظایف وزارت رفاه خواند و گفت: مهمترین مشکل کشور نقدینگی است، شستا در اختیار وزارت رفاه است اما نتوانسته نقدینگی را در این بخش جذب کند.
کمالیپور افزود: اخباری که تاکنون به دست ما رسیده است نشان می دهد که وزیر رفاه نتوانسته در این مجموعه شفاف سازی اقتصادی انجام دهد و جلوی رانتها را بگیرد. اگر شما اقتصاد میدانید، چرا در راستای جذب نقدینگی در شستا اقدام نکردید؟
وی خطاب به نمایندگان گفت: حرمتِ امامزاده دستِ متولی آن است، بیایید حرمت نگه داریم و در تاریخ ماندگار شویم.
ربیعی درباره فعالیت پسرش با پسر آقای تقی زاده معاون ربیعی توضیح دهد
سخنگوی کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس نیز در این جلسه خواستار توضیح وزیر تعاون در خصوص شایعات مربوط به فعالیت پسرش در دوبی شد.
حجت الاسلام حسن نوروزی نماینده مردم رباط کردیم و بهارستان در موافقت با استیضاح علی ربیعی، وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی از به هم ریختگی تعاونی ها به عنوان بخش مولد اقتصاد و اشتغال کشور انتقاد کرد و گفت: من دو سوال از آقای ربیعی دارم و از ایشان خواهش می کنم که به این دو سوال پاسخ دهد.
وی افزود: نخستین سوال من از آقای وزیر این است که گفته شده پسر ایشان با پسر آقای تقی زاده معاون وی در دوبی شرکت اقتصادی دارند و رابط آنها شخصی به نام عبدالناصر موسوی جزایری است؛ این صحت دارد؟
سخنگوی کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس با اشاره به سوال دوم خود از ربیعی گفت: برخی می گویند در این شرایط بازار و قیمت سکه و ارز چرا وزیر کار را استیضاح می کنید. اتفاقا علتش این است که مسئولیت پتروشیمی ها با شماست که محصولات آنها را فروخته اید اما ارز حاصله را به بازار نیاورده اید! تکلیف این مبالغ که به کشور بازنگشته چیست؟
اگر دنبال پول بودیم، خفه میشدیم و خیلی حرفها را نمیزدیم
بر اساس این گزارش مسعود پزشکیان نایب رئیس مجلس در مخالفت با استیضاح وزیر نیز طی سخنانی اظهار داشت: احساس کردم باید از مجلس و نمایندگان دفاع کنم. اینکه بگویند نمایندگان لابی کردهاند و پول گرفتهاند، اشتباه است. چه کسی را زیر سؤال میبرید؟
نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: جو راه انداختند که اگر به استیضاح رأی ندهید، حیثیت مجلس زیر سؤال میرود؛ باید به حق رأی داد.
وی تأکید کرد: اگر کسی پول گرفته است باید از مجلس اخراج شود؛ این حرفها انصاف نیست و کسی باج نگرفته است.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه من به ربیعی رأیاعتماد میدهم و دنبال دنیا و پول نبودم و نیستم، گفت: آقای تقیزاده پیش بنده آمد و گفت «پسر من، پسر آقای ربیعی را نمیشناسد»؛ برخی تهمت میزنند که این دو با هم در دوبی فلان شرکت را زدهاند، تهمت را نباید از پشت تریبون بیان کرد.
پزشکیان ادامه داد: ما مسلمان هستیم و به خدا اعتقاد داریم، چرا تهمت میزنید؟ زندگی من و خیلی از نمایندگان معلوم است. اگر دنبال پول بودیم، خفه میشدیم و خیلی حرفها را نمیزدیم.
عضو کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: من وزیر بودم، در دولت آقای خاتمی و احمدینژاد اعتصابات کارگری زیاد بود. پنج سالی است که آقای ربیعی وزیر شده، مشکل کارگران را حل کرده است.
وی گفت: وزیر اگر برای مردم گریه کند، بد است! اگر قیافه بگیرد و مردم را تحویل نگیرد، خوب است! مسئولین باید همراه مردم باشند. اگر نمیتوانند مشکلات مردم را حل کنند، اقلاً باید گریه کنند، مردم را تحویل بگیرند و احترام بگذارند.
پزشکیان تصریح کرد: به بنده گفتند «تو نایب رئیس مجلس هستی، در دفاع از ربیعی حرف نزن»؛ بنده از هیچ جناح و دستهای بدون دلیل دفاع نکردم. ربیعی را بردارید و فرد دیگری را نیز بیاورید، مشکلات را حل نمیکند.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به جریان استیضاحش در دولت خاتمی گفت: همشهری بنده، بنده را استیضاح کرد، باورش شده بود که بچههای من در خارج تحصیل میکردند و بیاِموِ سوار میشوند، بچههای من روی خارج را ندیدهاند و در آن زمان ماشین نداشتند؛ ماشین وزارتخانه را هم سوار نمیشدند.
وی خطاب به نمایندگان تأکید کرد: اعتبار مجلس به این است که به حق رأی بدهد نه به فشار و جو.
حسن سلیمانی نماینده کنگاور نیز به عنوان یکی از متقاضیان استیضاح وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: بنده از امضاء کنندگان استیضاح آقای ربیعی هستم ولی قرار نبود صحبت کنم. اکنون میخواهم برای صحن مجلس و دولت توضیح دهم که چه اتفاقی افتاد تا در نهایت صحبت درباره استیضاح با تاخیر مطرح شد.
وی اضافه کرد: در فضای مجازی گفته شده که نمایندگان به دلیل نرسیدن به مطالباتشان درخواست استیضاح کردند که چنین چیزی درست نیست.کسی که مسئولیت استیضاح را داشته امروز در مجلس شورای اسلامی مانع صحبت نمایندگان شد. این افراد سعی کردند وقت را بگیرند تا در مجلس شورای اسلامی صحبت نشود. باید مشخص شود چه عواملی باعث این افتضاح در مجلس شورای اسلامی شدند. باید روشن شود چه کسی وقت را گرفت تا ما صحبت نکنیم.
سلیمانی اضافه کرد: بنده به عنوان یک استیضاحکننده اعلام میکنم که از طرف وزیر و معاونانش برای صحبت نکردن مورد مراجعه قرار نگرفتم این برخی از نمایندگان بودند که آمدند و به ما گفتند که درباره استیضاح صحبت نکنید. باید روشن شود که آنها چه کسانی بودند که میخواستند قانون در مجلس شورای اسلامی اجرا نشود آن هم وقتی که رییس مجلس شورای اسلامی اصرار بر عمل به قانون را داشت. استیضاحکنندگان براساس تشخیصشان طرح را امضاء کرده و هر چیز دیگری غیر از این واقعیت ندارد.
سلیمانی با اشاره به محورهای ۱۰گانه استیضاح گفت: آقای وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به جای پرداختن به حواشی درباره این محورها توضیح دهند. از جمله اینکه چرا مدیریت آقای ربیعی اینگونه شده است؟ چقدر برای اطمینان در ساختار ستادی این وزارتخانه تلاش شده است؟ چرا از جوانان استفاده نمیشود؟ چرا در این وزارتخانه سهم ۲۵ درصدی بخش تعاون در اقتصاد مورد توجه قرار نمیگیرد یا اینکه برای بهبود وضعیت معیشتی و رفاهی بازنشستگان چه کار کردید؟ درباره شستا هم توضیح دهید که چرا به این وضعیت رسیده است.
علی اکبری نماینده مردم بجنورد در سخنانی به عنوان موافق استیضاح ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، اظهار داشت: نباید فراموش کنیم که مادر چه جایگاهی هستیم، ما نماینگان مجلس وکیل مردمیم و مردم به ما اعتماد کردند تا در این جایگاه حضور داشته باشیم، باید از خودمان بپرسیم تکلیفمان در قبال این اعتقاد چیست.
وی افزود: امروز تعدادی از وکلای ملت برای انجام وظیفه خود رسیدگی به عملکرد ربیعی را در دستور کار قرار دادند. انتظار است بر پایه اعتقاد،حق و عدالت و در برابر چشمان نظارهگر 80 میلیون ایرانی تصمیمی منصفانه بگیریم.
اکبری تصریح کرد: شرح وقایع دوره خدمت آقای ربیعی را بشنوید و آنگاه با در نظر گرفتن سوگندی که یاد کردید، ببینید چه حقی از مردم ضایع شده است.
نماینده بجنورد در مجلس در بخش دیگری از سخنانش تصریح کرد: آقای ربیعی! سه سال پیش کلنگ فاز 2 پتروشیمی خراسان شمالی را زدید اما در این سه سال هیچ اقدامی در راستای پیشبرد این پروژه انجام ندادید. آیا سه سال فرصت برای شروع عملیات اجرایی یک پروژه که زمینه انجام آن حاضر بود،زمان زیادی نیست؟
اکبری تصریح کرد:در دو سال اخیر بارها گفتید عملیات اجرایی این پروژه آغاز خواهد شد حتی قسم یاد کردید انجام خواهید داد اما باز هم انجام ندادید.
وی در مجلس همچنین گفت: پس از رای اعتماد مجلس به شما، لحن کلام شما و همکارانتان با نمایندگان مجلس کلا تغییر کرد، در روزهای اخیر همکارانتان با بنده تماس گرفتند و گفتند که این پروژه را انجام خواهند داد، سؤال من این است چرا با روح و احساسات لطیف جوانان خراسان شمالی اینگونه رفتار کردید، مسئله اساسی زیر سؤال رفتن انتظاراتی است که از یک مقام عالیرتبه در این نظام مانند یک وزیر میرود.
اکبری با بیان اینکه مگر نه این است که امروز اشتغال مهمترین دغدغه مسئولان نظام و مقام معظم رهبری است، گفت: شما جانشین فرمانده اقتصاد مقاومتی در خراسان شمالی بودید، انتظار میرفت کمک شایانی به اهداف اقتصاد مقاومتی بهعمل میآوردید اما هیچگونه اقدامات رضایتبخشی در این راستا انجام نشد.
درگیری دو نماینده بر سر استیضاح ربیعی
پس از برگزاری جلسه علنی در پی این جلسه غیررسمی لاریجانی برای شروع نشست استیضاح و اعلام اسامی استیضاحکنندگان و موافقان استیضاح، محجوب نماینده تهران به علت اینکه علی ربیعی در جلسه حضور نداشت مقابل جایگاه هیأت رئیسه حاضر شد.
وی با فریاد به ماده ۲۲۹ آیین نامه داخلی مجلس اشاره کرد و اظهار داشت: این ماده به صراحت میگوید که آغاز جلسه استیضاح باید همزمان با حضور وزیر استیضاحشونده باشد اما او هنوز به داخل صحن علنی نیامده است.
محجوب ادامه داد: پس از اینکه جلسه غیررسمی شد و نمایندگان دولت و رسانهها از صحن خارج شدند تا زمانی که وزیر به صحن بازنگشته نباید جلسه علنی بدون حضور وزیر آغاز شود.
علی لاریجانی رئیس مجلس در پاسخ به اعتراض محجوب به ماده ۲۲۹ آییننامه داخلی مجلس استناد کرد و گفت: هیچ کجای این آییننامه صراحتی برای آغاز جلسه استیضاح با حضور وزیر استیضاحشونده ندارد.
وی افزود: آییننامه داخلی مجلس هیچ صراحت و اصراری بر این موضوع ندارد، لذا چه وزیر باشد و چه حضور نداشته باشد جلسه استیضاح باید آغاز شود، لذا بگذارید آقای رستمیان که موافق این استیضاح است سخنان خود را مطرح کند.
این گزارش حاکی است محجوب همچنان اعتراضات خود را با فریاد بیان میکرد و در همین حال علی ربیعی وزیر کار به همراه انصاری معاون منابع انسانی رئیسجمهور و جمعی از نمایندگان دولت وارد صحن علنی شدند.
البته حواشی جلسه استیضاح ربیعی به همین جا ختم نشد و صحن علنی مجلس شاهد درگیری دیگری بر سر این استیضاح بود.
طبق این گزارش، یکی از موافقان استیضاح در مخالفت با عملکرد وزیر کار حسین مقصودی نماینده سبزوار بود که پس از ارائه سخنانش هنگامی که به سمت صندلی خود میرفت میرزایی نیکو عضو فراکسیون امید مجلس با فریاد اعتراضات خود را نسبت به سخنان مقصودی بیان کرد.
در همین حال مقصودی به سمت صندلی میرزایی نیکو رفت و ضمن آن دچار درگیری لفظی شدند. این درگیریها تا جایی ادامه پیدا کرد که مقصودی نماینده سبزوار اقدام به برخورد فیزیکی به سمت میرزایی نیکو کرد که در همین حال محمدرضا تابش عضو هیأت رئیسه فراکسیون امید با پادرمیانی در این برخورد سعی در آرام کردن این دو نماینده داشت که نهایتاً با حضور چند عضو هیأت رئیسه ازجمله امیرآبادی و قاضیزاده هاشمی نماینده مردم سبزوار به سمت صندلی خود هدایت شد.
بانک توسعه تعاون یک و نیم میلیارد دلار از ذخیره و آینده این کشور پول برداشت کرده است
حسین مقصودی نماینده مردم سبزوار نیز در سخنانی به عنوان موافق استیضاح ربیعی وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی اظهار داشت: آقای رئیسجمهور! امروز مقصر این واقعه و قصه پرغصه مجلس شما هستید. اگر شما به فکر اتحاد و وحدت ملی بودید، دیدید که مجلس سه بار آقای ربیعی را استیضاح کرد اما شما باز هم او را نگه داشتید.
وی افزود: امروز حرمت امامزاده را بعضا برخی از نمایندگان مجلس از بین بردهاند؛ آقای ربیعی! شما رند لابیگری و احساساتی و رند همه فتنههایی هستید که مجلس را گرفتار کرده است، بانک توسعه تعاون یک و نیم میلیارد دلار از ذخیره و آینده این مملکت پول برداشت کرده است، متاسفم برای همکارانی که میگویند فلان نماینده به خاطر تعویض فلان رئیس، استیضاح وزیر کار را امضا کرده است.
مقصودی تصریح کرد:لابیگری و دروغگویی و بازی کردن با احساسات مردم ویژگی آقای ربیعی است، قرار نیست ما به هر قیمتی بمانیم، آقای ربیعی، یک بخش تعاونی را بگویید که جان سالم به در برده باشد.
وی از طرح این سؤال که آقای ربیعی آیا از شرکت شستا خبر دارید گفت: آقای ربیعی انتصابات شما بر چه نحوی است؟ آیا از کارگرانی که با حقوق 500 یا 600 هزار تومانی کار میکنند خبر دارید؟ و آیا میدانید بسیاری از کارگران ماههاست حقوق نگرفتهاند؟ آیا از کارگرانی که در معدن، کشتی و هواپیما از بین رفتند ، مطلعید؟ شما برای آنان چه کردید؟
نماینده مردم سبزوار یادآور شد: آقای ربیعی برنامه شما برای کارگران کجا رفت، مدیران وزارت کار حال خوش خود را در پستهای دولتی جستجو میکنند.
مقصودی در پایان از نمایندگان مجلس خواست که از ابهت مجلس دفاع کنند و اجازه ندهند مثل فلان کشور مردم خودشان هجوم بیاورند.
مشکلات کشور وارونه جلوه داده میشود
سیدقاسم جاسمی نماینده مردم کرمانشاه نیز در سخنانی به عنوان موافق طرح استیضاح علی ربیعی وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی، اظهار داشت: ما نماینده دولت نیستیم و وکیلالدوله نیستیم و نماینده ملت هستیم.
وی افزود: جو حاکم بر مجلس جو حاکم بر استیضاح ربیعی نبود، حتی جو حاگم بر مجلس، جوی نبود که بخواهیم وزیری را از وزارت بیندازیم، ما نه تنها یک وزیر را نمیتوانیم استیضاح کنیم بلکه کارمند یک بخش را هم نمیتوانیم جابجا کنیم.
جاسمی با بیان اینکه با توجه به شرایط جاری کشور یکی از بخشهای اقتصادی که امکان حضور مردم در آن وجود دارد، بخش تعاون است، گفت: آقای ربیعی! چرا به بخش تعاون در وزارتخانهتان توجه نکردید، متاسفانه پدر مملکت را آمار و ارقامهای دورغی که از پشت تریبونها اعلام میشود، درآورده است.
نماینده کرمانشاه در مجلس گفت: رفاه اجتماعی تا زیر گلوی مردم آمده است، به نظر میرس مشکلات کشور وارونه جلوه داده میشود چرا که کشور ما هیچ مشکلی ندارد و کشور ما مدینه فاضله است و این مشکلات بیشتر مشکلات آمریکا و اروپاست.
جاسمی در پایان اظهار داشت: از نمایندگان مجلس میخواهم شان و منزلت و جایگاه نمایندگی مجلس را حفظ کنند تا مردم بدانند نمایندگان آنان شجاع؛ صادق و پاکدست هستند و به هیچ موضوعی جز مشکلات مردم اعتنا نمیکنند.
ربیعی اقدامی برای جذب نقدینگی از طریق شستا انجام نداد
یحیی کمالیپور نماینده جیرفت و عنبرآباد در مجلس شورای اسلامی نیز در نشست علنی امروز (چهارشنبه) پارلمان در سخنانی به عنوان موافق طرح استیضاح علی ربیعی وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی، اظهار داشت: وزارت تعاون نتوانسته خواستههای زیرمجموعه خود را برطرف کند و دغدغه آنان را از بین ببرد، آنچه امروز شاهدیم باید نشانهای از روند اصلاح مجلس باشد.
وی افزود: معاونان وزیر کار چندی پیش به جنوب کرمان آمدند و فریاد استغاثه مردم را شنیدند و کاستیهای مردم را مشاهده کردند، در این شرایط حساس، مجلس مسئولیت و نقش مهمی در احقاق مطالبات مردم دارد.
کمالیپور با بیان اینکه یک از مطالبات مهم مردم اشتغالزایی است، و وزیر محترم باید نقش مهمی در این زمینه ایفا میکرد، گفت: فریاد کارگران همه ما را شرمنده کرده است. من امروز گریههای مردم را میبینم و شاهدم جوانان با مدرک کارشناسی یا کارشناسی ارشد حاضرند مستخدم شوند اما باز هم جایی پیدا نمیشود.
نماینده جیرفت در مجلس یادآور شد: همسان سازی حقوق بازنشستگان یکی از مطالبات مهم آنان است که توجهی به این موضوع نمیشود. آقای وزیر! بخش مهمی از اقتصاد کشور در قالب شرکتهای شستا در اختیار شماست، شما که از اقتصاد قطعا سر درمیآورید و چندین سال در دولت وزیر بودید چرا از طریق شستا باعث جذب نقدینگی سرسام آور در کشور نشدید.
وی در پایان خاطرنشان کرد: آقای وزیر کار! چرا برای رفع دغدغه جوانان بیکار ما کاری انجام ندادید، امروز ما در یک آزمایش به یاد ماندنی در مجلس قرار داریم و امیدواریم نمایندگان مجلس به سوگندی که یاد کردند عمل کنند و شان و جایگاه نمایندگی مجلس را حفظ نمایند.
نمایندگان کلانشهرها طرح استیضاح وزیر کار را امضا نکردند
هدایتالله خادمی نماینده ایذه نیز به عنوان موافق استیضاح ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، اظهار داشت: هیچ کدام از نمایندگان کلانشهرها استیضاح را امضا نکردند، این یعنی مشکلی ندارند.
وی افزود: ایران 8 درصد منابع دنیا و یک درصد جمعیت دنیا را دارد، امروز دهه شصتیها بیکار هستند و دهه هفتادیها به آنها اضافه شدند، باید با اعداد و ارقام بگوییم که سطح رفاه مردم چقدر ارتقا پیدا کرده است و برای کار و اشتغال چه اتفاقی افتاده است.
خادمی همچنین گفت: افرادی که میگویند در این برهه سؤالی نکنید و کاری به تیم اقتصادی دولت نداشته باشید، مخالف نظام هستند، ما 40 سال است میگوییم شرایط بحرانی است.
نماینده ایذه در مجلس یادآور شد: امروز وضعیت فساد، بیکاری و افسردگی جوانان به گردن همین هیأت دولت است، آیا وضعیت مردم از پنج-شش سال گذشته بهتر شده است؟
خادمی تصریح کرد: تعاونیها در شهرهای کوچک تعطیل شدهاند، حتماً وضعیت کلانشهرها خوب است، من کاری ندارم که آقای ربیعی کارگر است یا نه، ما وزیر و مدیر میخواهیم، کاری نداریم ایشان آذری است، بلوچ است یا لر است، نباید قومگرایی را توسعه دهیم پس آقای ربیعی! از این ادبیات استفاده نکنید.
نماینده ایذه در مجلس در پایان خاطرنشان کرد: اگر به استیضاح رأی ندهیم، یعنی در میان مردم نیستیم، یعنی وضع اقتصادی کشور عالی است، یعنی دولتها هیچ نقشی در ارتقا و سازندگی کشور ندارند، یعنی در افسردگی و بیکاری همه جوانان شریک هستیم.
آقای ربیعی استاد لابیگری است و بهتر بود به جای وزیر خارجه به کار گرفته میشد
محمدرضا پورابراهیمی نیز در موافقت با استیضاح وزیر کار گفت: در ابتدا تذکر من به هیت رئیسه است که در ابتدای ساعات اولیه متاسفانه شاهد یک ساماندهی بودیم که از ابتدای صبح تعدادی از افراد آمده و شرایطی را ایجاد کرده بودند و اجازه ندادند کسی صحبت کند. هیأت رئیسه باید جلسه را به گونهای برگزار کند که نمایندگان بتوانند صحبتهایشان را داشته باشند.
نماینده مردم کرمان در مجلس اظهار داشت: فضایی را فراهم کردهاند که متاسفانه امکان صحبت فراهم نمیشود من در جلسه قبل که در مخالفت با آقای ربیعی صحبت کردم از ایشان به عنوان خدای لابی یاد کردم و در جاهای مختلف این بحث را مطرح کردم.
وی افزود: ایشان زمین و زمان را به تنگ آورده که در وزارت بماند. تمام عوامل داخلی و بیرونی و جریانهای مختلف دیروز در سالن غذاخوری با نمایندگان صحبت میکردند. این چه وضعی است چرا نمیگذارید مجلس آزادانه و به دور از این فشارها تصمیم بگیرد.
پورابراهیمی خاطرنشان کرد: مگر ما میتوانیم این شرایط را تحمل کنیم. مسیر را فراهم کردند که استیضاح مطرح و بیان نشود.ای کاش آقای رئیسجمهور آقای ربیعی را به عنوان وزیر امور خارجه به کار میگرفت که با توجه به توان لابیگری که دارد حتما با لابیگریاش برجام را حل میکرد و من مطمئنم همه را سر خط میکرد.
نماینده مردم کرمان در مجلس خاطرنشان کرد: امروز شاکله تصمیمات اقتصادی کشور در مجموعه وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی به اسم بیمه، تعاون و کار پوششی فراهم شده و در ذیل آن محتوای اصلی بنگاهداری و کارهای کلان در اقتصاد کشور است.
وی افزود: کمیسیون اقتصادی هفته قبل جلسهای را برای موضوع عدم ارائه ارز شرکتهای پتروشیمی برگزار کرد. شرکتهای پتروشیمی متعلق به وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی به دلیل عدم ارائه کامل ارزشان عامل اخلال در نظام اقتصادی شدند. ما گریبان چه کسی را در مجلس بگیریم.
پورابراهیمی خاطرنشان کرد: بعضیها فکر میکنند وزارت تعاون و روابط کارگری و سازمان تامین اجتماعی است. اما اینگونه نیست و 327 شرکت زیرمجموعه سازمان تامین اجتماعی هستند. 187 شرکت زیرمجموعه صندوق بازنشستگی کشور هستند. 10ها شرکت زیرمجموعه صندوق بیمه عشایر و روستایی هستند.
نماینده مردم کرمان در مجلس اظهار داشت: بزرگترین تولیدکنندگان دارویی کشور که بیش از 50 درصد سهم دارو را دارند متعلق به مجموعه وزارت رفاه و تامین اجتماعی است. بزرگترین شرکتهای حمل و نقلی در حوزههای مختلف متعلق به این مجموعه است. حالا ایراد میگیرند که در تایپ مربوط به استیضاح واژه فلان در کشتی فلان مطرح شده. آقای ربیعی این توهین به نمایندگان است. شما نباید اینگونه با نمایندگان صحبت کنید.
پورابراهیمی خاطرنشان کرد:در بخش پتروشیمیها 66 درصد از شرکت پتروشیمی جم 78 درصد از پتروشیمی امیرکبیر 49 درصد از پالایشگاه ستاره خلیج فارس 95 درصد از نفت پاسارگاد بیش از 30 شرکت مهم دیگر در این حوزه متعلق به وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی است.
وی افزود: اقتصاد کشور کجاست؟ مردم چرا به کف خیابان میآیند؟ اشتغال ماموریت کیست؟
وی افزود: در سال 96 بر اساس تکالیف قانونی بنا بود نرخ بیکاری در کشور 0.8 کاهش پیدا کند. که بر اساس گزارشهای ارائه شده متاسفانه نرخ بیکاری نه تنها کاهش بلکه 0.4 درصد هم افزایش پیدا کرده است
نماینده مردم کرمان اظهار داشت: یک و نیم میلیارد دلار از منابع صندوق توسعه ملی قرار شد با اصرار دولت از طریق وزارت کار برای اشتغال اختصاص یابد.حدود یک سال و نیم است که کار را معطل گذاشتهاند. آماری که ما امروز در حوزه اشتغال گرفتهایم 20 درصد نیست.
پورابراهیمی خاطرنشان کرد: موضوع دیگر بحث عدم تمکین به قانون است. حق بیمه 23 درصد سهم کارفرما و 7 درصد سهم کارگر است. یک ریال دولت برای این سازمان در نظر نمیگیرد و اگر کاری هم انجام میدهد از محل تعهدات دولت است و این در حالی است که در قانون آمده که سه جانبهگرایی یعنی کارگر، کارفرما و دولت هر سه باید باشند و سهم دارند. اما امروز یکجانبهگرایی مطلق است.
وی افزود: رئیس سازمان تامین اجتماعی طبق اساسنامه 4 سال میتواند رئیس این سازمان باشد و نهایتا حکم وی به مدت 6 ماه دیگر توسط وزیر قابل تمدید است و این در حالی است که رئیس سازمان تامین اجتماعی از سال 96 تا امروز برخلاف قانون دارد امضا میکند و حکم میزند که گزارش آن به دیوان عدالت و مراجع دیگر ارسال شده است.
نماینده مردم کرمان گفت: در رابطه با سیاستهای اشتباهی که در زیرمجموعههای وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی وضع شده به ما میگویند که اینها را به ما تحویل دادهاند. خب از زمانی که تحویل داده شده تا کنون 5 سال گذشته، آقای ربیعی شما سازمان تامین اجتماعی را چگونه تحویل گرفتهاید؟ امروز بدهکارترین سازمان، سازمان تامین اجتماعی است. شما سال گذشته منابع عظیم 8 هزار میلیارد تومانی را با نرخهای 25 درصد از بانکها دریافت کردهاید.
پورابراهیمی گفت:افزایش 35 درصدی تعرفه پزشکان از جیب کارگران با چه عنوانی باید مطرح شود؟ آقای وزیر چرا شما پذیرفتید؟ این هزینهها را چه کسی باید بپردازد. آن هم در شرایطی که ما مشکلات عدیدهای در حوزه کارگری داریم.
وی افزود: لایحه دولت برای تفکیک وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی از سوی دولت به مجلس ارائه شد. سوال من این است که آقای ربیعی لابی سنگین شما برای رای نیاوردن این لایحه برای چیست؟ شما که میگویید سازمان را جدا کنید من حاضرم کار کنم چرا حاضر نیستید بخش اقتصادی جدا شود؟ چون اصلیترینموضوعی که عامل انگیزه برای ادامه فعالیت شما در این وزارتخانه شده، بخش اقتصادی آن است.
نماینده مردم کرمان گفت:دولت پیشنهاد داد چرا شما مخالف دولت عمل کردید چرا مصاحبه پشت مصاحبه پیامک پشت پیامک اطلاعرسانی پشت اطلاعرسانی کردید که این سازمان جدا نشود.
پورابراهیمی خاطرنشان کرد: آقای پزشکیان شما که از نهجالبلاغه و تقوا میگویید آیا خودتان تقوا را رعایت کردید؟ آیا شما که میگویید من مطمئن هستم، مطمئن هستید که در وزارت تعاون تخلف رخ نمیدهد؟ آیا شما این موضوع را بررسی کردهاید؟ وزارت اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه در خصوص فعالیتهای اقتصادی فرزندان وزیر کار بررسی و موضوع را پیگیری کنند. اگر پروندههای عریض و طویلی را در این باره ارائه نکردند آقای پزشکیان شما آن روز اظهار نظر کنید. اینگونه که نمیشود تصمیم گرفت.
وی اظهار کرد: آقای پزشکیان خانم زهرا پزشکیان به عنوان مسئول فاینانس شرکت پتروشیمی جم مشغول به کار است چه ارتباطی با شما دارد شما جواب بدهید. ارتباط دارد یا ندارد؟
دخترم ۴ میلیون حقوق می گیرد/ می خواهید دربیاوریم که بچه های اینها و دارودسته شان در کجا هستند؟
در ادامه جلسه علنی روز چهارشنبه در ادامه بررسی استیضاح ربیعی، پس از آنکه پورابراهیمی اعلام کرد زهرا پزشکیان مسئول فاینانس پتروشیمی جم است، مسعود پزشکیان در اخطار ماده ۷۹ آئین نامه گفت: این اظهارات نشان دهنده بی اخلاقی و عدم تقوا است. دختر من فوق لیسانس شیمی دانشگاه شریف است و در پتروشیمی جم کار می کند. پروژه ای گرفته است. پیش از آقای ربیعی در این پتروشیمی کار می کند و ماهی ۴ میلیون تومان حقوق می گیرد.
وی تاکید کرد: می خواهید دربیاوریم که بچه های اینها و دارودسته شان در کجا هستند؟
در ادامه علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی نیز گفت: حرفهای آقای پورابراهیمی درست نبود و نباید اسم می آورد. پورابراهیمی نیز در تذکر دیگری اظهارداشت: از اینکه آقای پزشکیان حرف بنده را تائید کردند، متشکرم.
وی گفت: از آقای پزشکیان به خاطر ادعایشان به هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان شکایت می کنم. البته ایشان خودشان رئیس هیئت هستند. یا باید اثبات شود و یا اگر اثبات نشد، باید در صحن مجلس معذرت خواهی کند.
پاسخ های وزیر به استیضاح کنندگان
علی ربیعی و پس از نطق موافقین استیضاح، علی ربیعی با حضور در جایگاه سخنرانی در دفاع از خود گفت: احترام عمیق خود نسبت به آنچه در مجلس می گذرد را اعلام میکنم؛ همانگونه که قبلا گفتم استیضاح را حق نمایندگان می دانم. من در کمتر از یک سال گذشته، برای سومین بار است به مجلس می آیم و خدا را شاکرم که دو مرتبه از نمایندگان رای اعتماد گرفتم.
وی افزود: اگر رویکرد استیضاح کنندگان محترم تحقق پاسخگویی باشد، من اینجا حاضر شده ام. چرا می گویید استیضاح را به هم ریختید؟ من که در وقت مقرر در مجلس بودم. هر وقت کمیسیون من را احضار کرد، در کمیسیون حضور یافتم. من منظمترین فرد در حضور در کمیسیونها بوده ام.
ربیعی تصریح کرد: من امروز هم در جلسه غیرعلنی و هم در جلسه علنی دو بار استیضاح شدم. متاسفانه در جلسه غیرعلنی مواردی مطرح شد و خارج از ۱۰ بند استیضاح مواردی مطرح شد. به من گفتند شام معاویه و یزید می دهد، به من دروغگو گفتند، به من گفتند گریه میکنم، وقتی می خندم می گویند به فقر خندید. این موارد در استیضاح نبود.
وی تاکید کرد: درست است که در چند وقت اخیر فشارهای روانی و آثار پدیده ترامپ ناجوانمرد و یغماگر را داشتیم، اما آیا پاسخ گفتن به این موارد و متصل کردن آن به یک فرد و گره زدن آن به حیثیت مجلس درست است؟ حیثیت مجلس در تصمیم گیری درست است.
ربیعی گفت: اگر امروز علی ربیعی نباشد، وضعیت کارگران و بازنشستگان بهتر می شود؟ معلولان خوشحال تر می شوند؟ من نمی گویم وضعیت کارگران خوب است اما همیشه همدم شان بوده ام.
وی اظهار داشت: اگر وجدان مجلس به این میرسد که کوتاهی های من، این مشکلات را ایجاد کرده، احترام می گذارم و تصمیم مجلس را پاس خواهم گذاشت. اما این فضایی که غالب کنند و بگویند حیثیت مجلس در عدم رای اعتماد به یک نفر است، منصفانه و مطابق با قانون اساسی نیست.
ربیعی گفت: بسیاری از این سوالات را چهار ماه قبل پاسخ دادم. من نمیدانم در این چهار ماه پول ویژه ای وارد کشور شد. آیا در این چهار ماه اتفاق خاصی در اقتصاد کشور ایجاد شد که من نتوانستم از آن استفاده کنم.
وی تاکید کرد: وزارت کار باید سرریز مسائل اجتماعی را تحمل کند؛ خودش علت ساز مسائل اجتماعی نیست. من باید سرریز عملکرد سه قوه باشم و باید در این زمینه مطالعه کنم. وزارتخانه من آسیب ساز نیست.
ربیعی گفت: ارتباط ایرانیان با وزارت کار بسیار وسیع است؛ مردم قبل از تولد و بعد از مرگ با این وزارتخانه ارتباط دارند؛ طبیعی است منابعی که در اختیار من قرار دارد برای نیازها کفایت نکند.
وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: من می خواهم با تمام وجود کارهایی که شما می خواهید را برای مردم انجام دهم. شما گفتید که بازنشسته ها دم مجلس می آیند، اما نگفتید که کدام یک از گروه های اجتماعی ساکتتر هستند؛ نگفتید کارگران فولاد که زمانی من وزارتخانه را تحویل گرفتم برای اعتراض می آمدند، امروز وضعیت نسبتا قابل قبولی پیدا کرده اند.
وی افزود: من بیش از همه در غم بازنشسته ها هستم اما آیا برای همسانسازی منابعی داشتهام؟ آیا به جز ۳ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان پولی برای همسان سازی وجود داشت؟ و آیا من این مساله را به خوبی اختصاص ندادم و آیا روش پلکانی، روش ابداعی من نبود؟
ربیعی نمایندگان را مخاطب قرار داد و گفت: از شما سوال می کنم که آیا عمده کار اقتصاد مقاومتی بر عهده من است؟ قوه قضائیه، نیروهای مسلح و ۱۵ وزارتخانه وظیفه اجرای اقتصاد مقاومتی را بر عهده دارند. عادلانه کردن منطقه ای و جلوگیری از بین نسلی شدن فقر، پروژه هایی است که من در اقتصاد مقاومتی ارائه کرده ام. آیا اجرای اقتصاد مقاومتی برعهده مجموعه ای از دستگاههای کل کشور نیست؟ آیا می شود با کلی گویی، یک وزیر را استیضاح کرد؟
می گویند وزارتخانه شما بیمار و ناتوان است
وی افزود: برخی می گویند وزارتخانه شما بیمار و ناتوان است. بیمار و ناتوان یعنی چه؟ این واژه برای پزشکی است و در آن حوزه نیز تب بیمار را اندازه می گیرند. شما چه شاخصی از ناتوانی و بیماری وزارت کار ارائه کردید؟ من در هر سفری که به استان ها داشتم بیش از ۱۲۰۰ کیلومتر مسافت را طی کردم و بیشترین سفرهای استانی را داشتم و هفته ای سه شب در محل کارم خوابیدهام. آیا اینها شاخصی برای اندازه گیری عملکرد نیست؟ ناتوانی که شما از آن صحبت می کنید با کدام شاخص است و برای چه من باید استیضاح شوم؟
وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی در ادامه با اشاره به سوال برخی از نمایندگان برای رسیدن بخش تعاون به ۲۵ درصد گفت: آیا در دوره ای که من بوده ام آرام ترین زمان برای تشکل های تعاونی نبوده است؟ بسیاری اعتقاد دارند که این دوره طلایی ترین دوره تعاونی ها بوده است. از شما می پرسم کدام قسمت از اقتصاد ایران ۲۵ درصد رشد کرده که تعاونی این رشد را داشته باشد. چگونه می شود در عرض ۴ ماه این اقدام را انجام داد؟ من به تعاونی هایی که مرده و بیمار بودند، تسهیلات دادم. یک اقتصاددان به من بگوید چگونه می شود با ابزار وزارتخانه ما به رشد ۲۵ درصد رسید.
وی ادامه داد: از من پرسیدند چرا معیشت بازنشستگان مناسب نیست. این را مجلس و همه ارکان باید جواب بدهند. در زمانی که نرخ حقوق بازنشستگی ۶۷ درصد با تورم فاصله داشت، آیا کسی به این مسئله می پرداخت؟ در زمان من حقوق بازنشستگان سه برابر شده است و بر روی افزایش قدرت خرید، کارهای فراوانی انجام شده و مسکن اجتماعی و وام های مناسب پیگیری شده است. من بیش از همه، زندگی اینچنینی را تجربه کرده ام اما باز شما می گویید که فلانی گریه کرد. من بیش از همه فقر و نداری را می فهمم. من از شما می پرسم، آیا منابع لازم برای افزایش حقوق بازنشستگان را در اختیار وزارتخانه قرار داده اید؟ تک تک بازنشسته ها می دانند که من تا چه اندازه برایشان تلاش کرده ام. چیزی نگویید که مردم ناامید شوند. مگر امکاناتی که در اختیار من است به آن اندازه ای است که بتوانیم همسان سازی را انجام دهیم؟
سال اخیر ۳۰ هزار نفر به بازنشستگان اضافه شده است
ربیعی افزود: در این یک سال اخیر ۳۰ هزار نفر به بازنشستگان اضافه شده است. اما شما حتی حاضر نشدید برنامه ها و اقداماتی که انجام شده است را مطالعه کنید. همه قوانین در دوره من به صورت کامل در حال اجرا است اما شما حتی تلویزیون را هم ندیده اید تا در جریان اقدامات انجام شده قرار بگیرید.
وی در ادامه به مسئله آتش گرفتن کشتی سانچی اشاره کرد و گفت: برخی از شما می گویند کشتی سانچی سقوط کرد اما باید به شما بگویم که کشتی سانچی سقوط نمی کند؛ از این مسئله میگذرم.
ربیعی بیان کرد: در بخش تامین اجتماعی در استانها به اندازه بیش از ۴۰ سال تخت بیمارستانی ایجاد شده است. دوستان عزیز شستا را من نساخته ام بلکه فقط بنگاه های آن را به من تحویل داده اند. ما حوزه درمان را به مناطق محروم و حاشیه شهرها گسترش دادیم.
وی گفت: از زمانی که روی کار آمدم سعی کردم به مناطق محروم و حاشیه شهرهای بزرگ بروم و به مشکلات آنها رسیدگی کنم و اگر منابع من بیشتر شود، می توانیم بیشتر به مشکلات مردم رسیدگی کنیم. من بنا دارم تامین اجتماعی را به شرایطی برسانیم که نسل های آینده با مشکل روبرو نشوند.
ربیعی تاکید کرد: من از شما این سوال را دارم که آیا بیکاری محصول سیاست های این وزارتخانه است؟ بیکاری محصول سیاست های کلان پولی و مالی است که ما و شما با هم تصمیم می گیریم، بیکاری محصول سیاست های تولیدی ماست که بخشی از آن به من مرتبط است اما هیچ بند قانونی وجود ندارد که بگوید فقط من در بیکاری مسئولیت دارم. من که خودم را وزیر بیکاران نامیدم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد: من در عرایض امروزم توضیح خواهم داد که اگر آب باریکه ای در حوزه اشتغال وجود دارد ناشی از سیاستها و اقدامات ما بوده است، اگر عملکردی هم بوده باز هم ناشی از سیاست ما بوده است.
وی با بیان اینکه من امروز در خصوص مطالبی که ۱۵ نماینده مجلس در صحن علنی مطرح کردند پاسخ هایی دادم اظهار کرد: در خصوص اظهارات آقای نوروزی باید عرض کنم به خدا پناه ببرید و چیزی را تحقیق نکرده پشت تریبون ها نگویید. اگر چیزی را که شما مطرح کردید صحت داشت، به خدا قسم یک روز هم در وزارتخانه نمی ماندم.
ربیعی افزود: فساد دو دشمن دارد، یک عدم شفافیت و شلوغ کردن و دو سیاسی کردن مبارزه با فساد. این دو، دشمنان جدی برای موضوع فساد هستند که باید همه نمایندگان مجلس و مسئولین کشور به آن توجه داشته باشند.
عضو کابینه دولت دوازدهم افزود: هر کسی بخواهد علیه فساد کاری کند آنقدر فضا را مشوش می کنند که نتواند حرکتی انجام دهد. من از مجلس خواهش می کنم نگذاریم مبارزه با فساد سیاسی شود. انتظار من این بود که امروز مطالبی که اینجا مطرح می شود براساس عدالت باشد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: ترجیح می دهم دو نماینده موافقم از وقت استفاده کنند و صحبت های خود را بیان کنند. من خواهش می کنم نمایندگان مجلس که از مردم رای گرفتند تا از حقوق آنها دفاع کنند به این موضوع توجه داشته باشند آنچه که میگویند و در آخر راجع به آن تصمیم گیری می کنند به حق باشد و با عدالت سازگاری داشته باشد. امروز با کدام مقیاس من اندازه گیری شدم؟ حیثیت مجلس را به برخی موارد گره نزنید چرا که مجلس باید به انصاف عمل کند.
بالاخره ربیعی رفت
و بالاخره اینکه پس از استماع اظهارات وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، استیضاح علی ربیعی به رای گذاشته شد و 129 نماینده رای موافق، 111 نماینده رای مخالف، و 3 رای ممتنع ربیعی از سمت خود برکنار شد.
البته شنیده ها حاکی از آن است که وی در بخش دیگری از دولت مشغول به کار می شود و به طور کامل از دولت خداحافظی نخواهد کرد.
ارسال نظر