عرف در نشست خبری:
دولت هیچ تصمیمی برای ایجاد استان جدید ندارد/ برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در ۲۸ خرداد۱۴۰۰
معاون سیاسی وزیر کشور از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در ۲۸ خرداد ماه ۱۴۰۰ خبر داد.
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری موج، جمال عرف معاون سیاسی وزیر کشور در نشست خبری خود با خبرنگاران ضمن گرامیداشت یاد شهیدان رجایی و باهنر و تسلیت شهادت امام حسین (ع)، اظهار داشت: در حال حاضر در شرایط بین المللی خاصی قرار داریم.
وی ادامه داد : بعد از اینکه آمریکایی ها خروج غیر قانونی از برجام داشتند دست به اقداماتی زده اند و در آستانه انتخابات آمریکا قصد استفاده از بند های ۳۶ و ۳۷ برجام را داشت که ناکام بود و به سمت استفاده از مکانیسم ماشه رفته که آن هم ان شاالله محکوم به شکست خواهد بود. لذا در این شرایط باید وحدت و یکپارچگی خود را حفظ کنیم.
عرف در مورد اقدامات معاونت مربوطه گفت: مهمترین اقدام ما ساماندهی فضای حزبی کشور بودیم. کمیسیون ماده ۱۰ احزاب وظیفه تطبیق قانون ابلاغی سال ۹۵ احزاب را دارد. در این مدت خانه احزاب استحکام یافته است.
معاون سیاسی وزیر کشور اظهار داشت: سه کمیسیون امنیت کشور در یه بخش کارگری، دانشجویی و اقوام است. در اعتراضات سال گذشته که تحصن و اعتراض در بخش نفت بود به آن ورود پیدا کرد و با همکاری وزارت نفت مشکل حل شد.
وی تاکید کرد: در انتخابات ۲۱ شهریور مرحله دوم انتخابات مجلس یازدهم تبلیغات میدانی نداریم و قرار شد از ظرفیت فضای مجازی و صدا و سیمای استانها استفاده شود.
عرف گفت: در مراکز استان ها نامزدها دعوت و پروتکلها به آنها ابلاغ و اگر لازم باشد از آنها تعهد گرفته می شود. از ۸ شهریور هم زنگ میاندورهای انتخابات مجلس خورده و افرادی که باید از کار خود استعفا دهند اقدامات لازم را انجام دهند.
وی افزود: تقویم انتخابات ریاست جمهوری از اسفند ماه خواهد بود اما در طرحی که مجلس دارد میخواهند برای انتخابات ریاست جمهوری هم سه ماه استعفا بگذارند که هنوز به قانون تبدیل نشده و هر وقت ابلاغ شد آن را اجرایی می کنیم.
وی تاکید کرد: دولت هیچ تصمیمی برای ایجاد استان جدید ندارد.
عرف در پاسخ به سوالی در مورد اینکه چه تمهیداتی برای انتخابات ۱۴۰۰ در زمینه رعایت پروتکلها بهداشتی شده که حضور کم رنگ انتخابات اسفند سال گذشته تکرار نشود، گفت: ما باید بنا را بر این بگذاریم که مثل خیلی از کشورها مانند کره و روسیه انتخابات را با شرایط کرونایی برگزار کنیم. در این کشورها یکی از اقدامات افزایش تعداد روزهای انتخاباتی به چند روز بود که ما هم می توانیم با تغییر قانون این اقدام را انجام دهیم.
وی در مورد تاریخ انتخاب ریاست جمهوری ۱۴۰۰ گفت: ما دو زمان را برای انتخابات ۱۴۰۰ به شورای نگهبان، ۲۱ و ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ دادیم که با ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ موافقت شد.
عرف در پاسخ به سوالی درباره احتمال جانبداری دولت در انتخابات، خاطرنشان کرد: رهبری تکلیف همه را روشن و وظایف دولت را در سال پایانی را مشخص کردند. قانونمداری و بی طرفی دو اصل برای ما در وزارت کشور است.
رئیس ستاد انتخابات کشور تاکید کرد: ما به عنوان مجری انتخابات وظیفه برگزاری انتخاباتی سالم،امن، رقابتی و با مشارکت بالا را داریم. اگر عوامل ما این مسیر را طی نکردند، با آنها برخورد می شود زیرا دولت آبروی خود را برای یک فرد نمی گذارد. ما هیچ قول و قراری با هیچ کس نداریم و تابع رای مردم هستیم.
وی درباره استیضاح وزیر کشور، گفت: در مجلس دهم و یازدهم موضوع استیضاح مطرح است. وزیر و معاونان به مجلس رفته و توضیحات لازم را به نمایندگان داده اند. من نمیخواهم کسی را متهم کنم اما برخی موضوعات انگیزه های دیگری دارد و اگر وزارت کشور با درخواستی مثلا درباره فرمانداری کسی مخالفت کند، استیضاح مطرح می شود. به هر حال وزیر آمادگی پاسخگویی را دارد.
معاون سیاسی وزیر کشور خاطر نشان کرد: مرحله دوم یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در حوزههای یازدهگانه به منظور انتخاب ۱۱ نماینده از میان ۲۲ نفر از نامزدهایی که بیش ترین آرا را در مرحله اول کسب کردهاند، برگزار خواهد شد.
وی در اینباره گفت: لنجان، میانه، سمیرم، بیجار، کرج – اشتهارد و فردیس، دهلران- دره شهر- آبدانان و بدره، اهواز- باوی- حمیدیه و کارون، زنجان و طارم، اسلام آباد غرب و دالاهو، کرمانشاه، کردکوی- ترکمن- بندر گز و گمیشان، ۱۱ حوزه انتخابیهای است که دومین مرحله انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در آنجا برگزار خواهد شد.
ارسال نظر