English

رئیس جمهور در پاسخ به خبرگزاری موج:

دولت آمریکا به حقوق مردم ما احترام بگذارند و برای ما توطئه نچینند + فیلم

مسعود پزشکیان در مورد پیام روشن به دولتمردان آمریکا گفت:به حقوق مردم ما احترام بگذارند و برای ما توطئه نچینند.

دولت آمریکا به حقوق مردم ما احترام بگذارند و برای ما توطئه نچینند + فیلم
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری موج

، مسعود پزشکیان رئیس جمهور کشورمان در نخستین نشست خبری خود با حضور خبرنگاران داخلی و خارجی، گفت: باور و و اعتقاد من بدون آنکه شعار بدهم و همان طور که در مناظرات تلویزیونی گفتم این است که همه آنان که در این کشور زندگی می‌کنند بر اساس توانمندی حق دارند در جایگاهی قرار بگیرند که حقشان است.

وی افزود: افراد مستقل از اینکه راست و چپ هستند، ترک، کرد، لر ترکمن و یا از هر قومیت و نژادی که هستند و از هر جایی که هستند قرار بگیرند، حق دارند در جایگاهی که حقشان است قرار بگیرند.

رئیس قوه اجرایی کشور با اشاره به پیامبر اکرم (ص)، تاکید کرد: وقتی رسول خدا به مدینه آمدند، اختلافات و دعواها بین قبایل زیاد بود و این به نوعی شبیه امروز که دعواهای سیاسی وجود دارد، اختلاف و دعوا وجود داشت.

پزشکیان ادامه داد: حتی قبایل تا می‌توانستند از قبایل دیگر می‌کشتند و این را آزادگی و جسارت می‌دانستند و بعضاً دیده می‌شد، بین قبایل ۱۰۰ سال دعوا و جنگ وجود داشته است و در چنین فضایی رسول خدا آمد و اولین کاری که کرد همه این قبایل را خواست که با یکدیگر پیمانه برادری ببندند.

رئیس جمهور تصریح کرد: گفتن این حرف خیلی ساده است اما اجرای آن به این سادگی نیست. همچنین وقتی رسول الله مکه را بعد از هشت سال از هجرت فتح کرد، فرمود، مسلمانان برادر هستند و مسلمان برادر مسلمان است و همه آنها ید واحده در مقابل کسانی که مقابل این‌ها می‌خواهند بایستند، هستند. در آنجا پیامبر نگفت مؤمنین برادر هستند، بلکه ابوسفیان و همه کسانی که مسلمانان را کشته بودند و تسلیم شده بودند و معلوم نبود باورشان چقدر درست است، همه را برادر و ید واحده خواندند، لذا چرا ما باید در این مملکت اختلاف و دعوا داشته باشیم.

پزشکیان گفت: انسان‌ها از زمانی که حضرت آدم بوده تا حالا و بعد از این مانند دندان‌های یک شانه هستند و هیچ سیاهی بر سرخی بر سفیدی و عربی بر عجمی برتری ندارد، مگر بر اساس تقوا، و تقوا در ادبیات اعتقادی در نگاه من مدیر یعنی حرکت بدون خطا در اقتصاد در پزشکی در مدیریت است.

رئیس جمهور خاطرنشان کرد: مؤمن و مسلمان حرف محکم و مستند می‌زند که به این سادگی تغییر پیدا نمی‌کند. این کلیت نگاه ما است در نتیجه مبنای امور را بر وفاق و وحدت و انسجام گذاشته‌ایم که البته کار سختی است و قطعاً جای نقد هم دارد اما همه تلاشمان را کردیم تا با وفاق حرکت کنیم.

پزشکیان ادامه داد: واقعاً به دنبال آدم‌هایی گشتیم که تجربه و سابقه داشته باشند و در گذشته کار و اثرگذاری داشته باشند و به دنبال جناح و دسته نبودیم که باید از مجلس قدردانی کنیم همچنین مقام معظم رهبری خیلی به ما کمک کردند و نتیجه این شد که دولتی در این چارچوب تشکیل شده است.

وی گفت: روند را با همین مسیر ادامه خواهیم داد و معنای آن البته این نیست که بدون اشتباه خواهیم بود، اما به دنبال آن هستیم که این نگاه را نهادینه کرده و اجرایی کنیم.

 

آمریکایی‌ها برای کشور ما توطئه چینی نکنند

رئیس جمهور در پاسخ به سوال خبرنگار سیاسی خبرگزاری موج در خصوص پیام ایران به آمریکایی‌ها، اظهار کرد: پیام ما به آمریکایی‌ها آن است که به حقوق مردم ما احترام بگذارند و برای کشور ما توطئه چینی نکنند. مردم ما انقلاب کردند و می‌خواهند با عزت و سربلندی زندگی کنند، لذا آنها کاری نکنند که این روند به هم بریزد.

وی‌ادامه داد: ما نه به فکر کشورگشایی هستیم و نه به فکر صدور انقلابمان به جاهای دیگر هستیم. اگر آنها دست از سر ما بردارند و بگذارند ما درست زندگی کنیم، رفتار ما الگو خواهد شد، اما آنها دانشمندان، انسان‌های خوب و خلاق ما را ما را ترور و شهید می‌کنند و در مقابل انسان‌هایی می‌مانند که ممکن است در واقعیت نتوانند، دین و باور را به مردم نشان دهند. سپس می‌گویند که مسلمانان اینگونه هستند. در حالی که مسلمانان انسان‌های صادق، سالم، پاک و درستکار هستند.

 

اگر جنگ و طمع را بگذاریم کنار می‌توانیم با هم همراه باشیم

پزشکیان در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه شما در سفر به عراق ایده کشورهای اسلامی و برداشتن مرزهای بین ایران و همسایگان با استفاده از تجارب اتحادیه اروپا را مطرح کردید، به نظر شما موانع این طرح چیست، و همچنین اینکه در حوزه سیاست داخلی سه اولویت اول برای بهبود معیشت مردم چیست، گفت: چرا ما مسلمانان نباید رفتارمان با یکدیگر به گونه‌ای نباشد که وقتی دیگران می‌بینند حسرت این ارتباط را بخورند؟

وی با طرح این سوال که چرا کسی که در کشورهای اسلامی است نتواند به راحتی میان دیگر کشورهای اسلامی تردد داشته باشد؟ ادامه داد: این امر به معنای زیر سوال بردن امنیت و اقتدار و مرزها نیست اما همین تردد آسان باعث تقویت نگاه و زبان مشترک می‌شود و بازار مشترک ایجاد می‌کند و در برابر دیگران یک ید واحده می‌شویم تا از حقوق مسلمانان دفاع کنیم. اگر جنگ و طمع را بگذاریم کنار می‌توانیم با هم همراه باشیم و همه مسلمانان در یک جمع قرار گیرند.

رئیس جمهور گفت: در گام اول باید اختلافات داخلی را حل کنیم و اعتماد و اطمینان برای تولیدکنندگان و سرمایه‌گذاران فراهم کنیم و به نوآوران و نخبگان فضا دهیم. مسائل خود با دنیا از جمله در زمینه FATF و برجام را حل کنیم تا کشور را به آن چشم‌اندازی که رهبری معظم انقلاب بیان کردند برسانیم.

پزشکیان عنوان کرد: ما در این زمینه باید به یک نگاه مشترک، داشتن یک برنامه که همان سیاست‌های کلی است و عملیاتی کردن آن برنامه توجه کنیم که این برنامه عملیاتی هم در هر وزارتخانه‌ای بر اساس وظایفش در حال تدوین است.

 

در تلاش هستیم که ارتباط خود را با اولویت کشورهای همسایه تقویت کنیم

پزشکیان در پاسخ به سوالی در رابطه با راهکار رفع مشکلات اقتصادی کشور، اظهار کرد: در رابطه با رفع تحریم‌ها و FATF چاره‌ای نداریم جز اینکه بحث FATF را حل کنیم و باید حل شود. نامه‌ای را حتماً به مجمع تشخیص مصلحت نظام خواهم نوشت تا مجدداً درباره بحث FATF صحبت کنیم.

وی ادامه داد: در رابطه با مسائل خارجی در تلاش هستیم که ارتباط خود را با اولویت کشورهای همسایه تقویت کنیم. سفری که به عراق داشتم، بیشتر برای این نگاه بود و قرار شد پروژه‌های مشترکی با آنان داشته باشیم. عین همین کار را می‌توانیم با پاکستان، آذربایجان و ترکیه و کشورهای همسایه داشته باشیم. لازمه رشد، ایجاد بازار آزاد است و باید ارتباطات و سرمایه گذاری‌های خارجی را داشته باشیم. دیپلماسی خارجی ما بر مبنای عزت، حکمت و مصلحت خواهد بود و این مسیر را پیش خواهیم برد.

 

بیشتر بخوانید:

نشست خبری رئیس جمهور

باید مسئله FATF را حل کنیم + فیلم

تسلط رئیس‌جمهور به زبان انگلیسی خبرنگاران را به وجد آورد! + فیلم

تشکر رئیس‌جمهور از مجلس و رهبر انقلاب به خاطر کمک به رای اعتماد به کابینه + فیلم

 

تاکنون با چین ارتباطات خوبی داشته‌ایم

رئیس جمهور در پاسخ به سوالی در رابطه با آینده مناسبات میان ایران و چین، گفت: تاکنون با چین ارتباطات خوبی داشته‌ایم و بیشتر ارتباط ما الان با کشورهای همسایه و چین و روسیه است.

وی ادامه داد: کاری که چین در میانجی‌گری میان ایران و عربستان برای حل مشکلات انجام داد، قدم بزرگی برای هماهنگی در منطقه است. موافقتنامه مشترکی برای توافق ۲۵ ساله ایران و چین نوشته شده است، یکی از جاهایی است که می‌توانیم روی آن متمرکز شویم و باید عملیاتی شود. بنده مصمم هستم آنچه را که نوشته شده است و قرار بوده است اجرا شود، باید بررسی کنیم که چرا اجرا نشده است و باید اجرایی کنیم.

پزشکیان بیان کرد: طبیعتاً ارتباط ما در بحثی که در راه‌های ارتباطی بین کشورهای منطقه شکل گرفته است، می‌تواند هدف کشور چین در دسترسی به بازارهای ما و دسترسی ما به بازارهای چین را کاملاً هماهنگ کند و می‌خواهیم شاهراه‌هایی را درست کنیم که قبلاً در مسیر ابریشم وجود داشت. مطمئناً ما با چین یک شریک کاملاً همراه و استراتژیک خواهیم بود و این را تقویت خواهیم کرد و در ارتباطات بعدی هم که با هم خواهیم داشت، تلاش خواهیم کرد این چیزی را که نوشته شده است، عملیاتی کنیم و همکاری‌ها افزایش یابد.

 

باید ارتباطات بین‌المللی را تصحیح کنیم

رئیس جمهور در پاسخ به موضوع رونق تولید و رشد اقتصادی هشت درصدی، بر اساس برنامه هفتم نظام و رهبری و همینطور رفع مشکلات مرتبط با ناترازی انرژی از جمله بنزین و برق و حساسیت‌های مردم نسبت به زندگی خود، گفت: در رابطه با رونق اقتصادی و تولید آنچه که در مقدمه خدمتتان عرض کردم‌این است که قدم اول، ایجاد بستر مناسب برای تولید و سرمایه‌گذاران داخلی است، زیرا اکثر آنان به دلیل نبودن FATF، روند تجارت و خرید و فروش آنها با مشکل و گرانی مواجه است.

وی‌افزود : باید ارتباطات بین‌المللی را تصحیح کنیم لذا به دنبال تصحیح روابط با همسایگان و دنیا خواهیم بود ،زیرا بدون FATF سرمایه‌گذاری خارجی میسر نخواهد بود و این نظر کارشناسان است .

رئیس جمهور در خصوص ناترازی‌ها ی اقتصادی، گفت: ادامه وضعیت اقتصادی کشور با این روند ناترازی‌ها، روز به روز بدتر خواهد شد. ناترازی برق، گاز، بنزین و پول داریم و اگر این‌ها را رها کنیم روز به روز حل آنها سخت‌تر خواهد شد.

پزشکیان از رسانه‌ها خواستار شد: از رسانه‌ها می‌خواهیم که برای حل ناترازی‌ها به دولت کمک کنند و اینکه اگر به ناترازی‌ها دست نزنیم صداها در اینجا و آنجا بلند می‌شود، این درست نیست و امکان برون رفت از مشکلات را نخواهیم داشت.

وی ادامه داد: راه حل‌هایی را به ما بدهید که بتوانیم ناترازی را حل کنیم و شما می‌توانید به ما کمک کنید. واقعیت این است با این نوع ترازی و به این شکل نمی‌توان راه را ادامه داد، لذا شما رسانه‌ها می‌توانید در حل ناترازی‌ها جلوی ما را گرفته و یا آن را توجیه کنید در نتیجه می‌توانید طرح‌ها را هماهنگ کنید و ایده دهید تا بتوانیم کارها را انجام دهیم.

 

از جوانان، بانوان و مذاهب بر اساس شایستگی‌ها در مناصب دولتی استفاده می‌کنم

پزشکیان در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه شما در ۳۷ سالگی رئیس علوم پزشکی تبریز بودید و در ۴۷ سالگی وزیر بهداشت شدین، شما به شورای راهبری دستور دادین متوسط سنی افراد ۵۵ سال باشد در حالی که در حال حاضر میانگین سنی وزرا 59/8  و میانگین سنی معاونین ۵۹/۵ است، ۱۱ وزیر ۶۰ سال و بیشتر و دو معاون بالای ۷۰ سال است، در حالی که سن بازنشستگی در کشور حدود ۶۰ سال است، اگر تحقق وعده‌ها در اختیار شما نباشد به‌کارگیری جوان‌ها قطعاً در دست شماست، آیا از جوانان استفاده خواهید کرد یا خیر، گفت: بنا گذاشته بودیم برای وزرا میانگین سنی ۵۵ سال باشد. نزدیک ۲۰ تیم برای بررسی سوابق تشکیل شد، این ۲۰ تیم به اضافه شورای سیاست گذاری بیش از ۱۰ هزار ساعت کار کردند. در نهایت آنهایی که جریان‌ها و جناح‌های مختلف معرفی کرده بودند در ارزیابی‌ها به این افراد رسیدیم.

وی با بیان اینکه مشکل کار ما در بی ثباتی در مدیریت و عمر محدود مدیرانی است که انتخاب می‌کنیم، است، ادامه داد: مدیران در روند سازمان پله به پله بالا نیامده‌اند.

وی گفت: به معاونت‌ها توصیه کرده‌ایم حتماً از نخبگان و جوانان همراه خود داشته باشند و تجربیات خود را در اختیار آنها قرار دهند و در این مسیر آموزش دهند.

پزشکیان افزود: در عین حال با نصب جوانان سعی در آموزش مهارت اجرا و سلسله مراتب اداری داریم. دادن پست سازمانی و حقوق کفایت نمی‌کند چون مسؤول سازمان باید تربیت و ارتقا نیروی سازمانی را انجام دهد نه اینکه در صورت اشتباه کردن یک نیرو، آن نیرو را کنار بگذارند و نفر دیگر را انتخاب و منصوب کند.

رئیس جمهور تاکید کرد: حتماً از جوانان، بانوان و مذاهب بر اساس شایستگی‌ها در مناصب دولتی استفاده می‌کنم.

 

اگر چاپ پول را افزایش دهیم سفره مردم بی رنگ تر خواهد شد

پزشکیان در مورد گرانی نان ، اظهار داشت: در تمام صحبت‌هایمان اعلام کردیم که نگاه‌مان به کسانی است که مشکلات معیشتی دارند. تلاش کردیم در حد توان مشکلاتی از جمله بدهی گندم کاران، حقوق بازنشستگان ، حقوق پرستاران و.. را حل کنیم. این مواردی است که به ما به ارث رسیده است.

وی گفت: اگر اینگونه ادامه دهیم و چاپ پول را افزایش دهیم سفره مردم بی رنگ تر خواهد شد. در کمیسیون اقتصادی هر هفته در مورد بهتر شده معیشت مردم جلساتی را برگزار می‌کنیم.

 

قرار نیست افراد را به خاطر اشتباهات آنان کنار بگذاریم

وی درباره حضور افراد زاویه‌دار و فعالان فتنه و حامیان اغتشاشات در دولت، گفت: آن چیزی که شما می‌گوئید، فتنه، هر نگاهی و در هر سطحی اعتراضی کرده است و ما در سطح دیگری اعتراض دیگری کردیم. شما تصور می‌کنید که حق با شماست و طرف مقابل فکر می‌کند که حق با آنان است. هر فردی خیال می‌کند، حق با آنان است. ما که همدیگر را نکشتیم، حالا در جریانی شما یک اعتراضی داشتید و دیگری اعتراض دیگری داشت. الان نگاه ما آن است که همه به سیاست‌ها و چشم اندازهای مقام معظم رهبری عمل خواهیم کردیم.

پزشکیان ادامه داد: ممکن است آن فردی که شما این نگاه را درباره وی دارید، فردی توانمندی باشد و بخواهد کمک کن و نباید به آن فرد بگوییم که کنار بایستد چون در گذشته فلان موضع را داشته است. با این شرایط چگونه می‌خواهیم وحدت کنیم و وفاق داشته باشیم؟ اگر معنای وفاق این است که فردی را پیدا کنیم که هیچ اشتباه و گناهی نداشته است، پیدا نخواهیم کرد.

رئیس جمهور تاکید کرد: قرار نیست افراد را به خاطر اشتباهات آنان کنار بگذاریم. برای وفاق، باید عیب‌ها را نادیده بگیریم و بر اساس قانون و رهنمودهای رهبری عمل کنیم. اگر فردی خلاف این عمل کرد، با وی برخورد خواهیم کرد.

وی متذکر شد: شما می‌دانید من را برای نمایندگی مجلس رد کرده بودند؟ جرم من می‌دانید چه بود؟ به دلیل عدم التزام به اسلام و نظام جمهوری اسلامی مرا رد کردند. خدا وکیلی در همه زندگی خودم به یاد ندارم که حتی یک هفته مرخصی گرفته باشم. من بعد از وزارت فرصت شد به مشهد بروم، خدا شاهده در آنجا گریه‌ام گرفت، چرا که تا آن موقع نه تنها خودم، بلکه خانواده و همسرم را نتوانستم به زیارت ببرم. هر کی می‌گوید حق با من است. ما باید کوتاه بیاییم و به چارچوب‌ها عمل کنیم و عیب همدیگر را نگوییم. باید از نقاط مشترک پشتیبانی کنیم.

 

اگر تعادلی بین منابع و مصارف نداشته باشیم قطعاً به مشکلات بسیار بزرگی برخورد می‌کنیم

پزشکیان در مورد انتقال پایتخت و موانع انجام آن و نیز توجه به مسئله ساخت مسکن در تهران، عنوان کرد: اگر تعادلی بین منابع و مصارف نداشته باشیم قطعاً به مشکلات بسیار بزرگی برخورد می‌کنیم. اگر کاهش بارندگی داشته باشیم قطعاً به مشکل آبرسانی می‌خوریم. اگر به فرونشست زمین توجه نکنیم به مشکل خواهیم خورد، به این مسائل باید توجه کنیم.

رئیس‌جمهوری افزود: ما امروز امکان بزرگی در کنار خلیج فارس داریم که بسیاری از کشورها حسرت داشتن بخشی از این خط آبی را می‌خورند. از این ظرفیت چرا استفاده نکنیم.

وی با بیان اینکه باید تعادلی بین زیست محیط و تداوم زندگی ایجاد کنیم، افزود: روند فعلی غیرقابل ادامه است و اگر به آن توجه نکنیم قطعاً به مشکل می‌خوریم و نباید بگذاریم آن روز دیر شود. حرفی که زدم این نیست که امروز این اتفاق رخ دهد و پایتخت را منتقل کنیم اما باید به آن موضوع هم توجه کنیم.

پزشکیان گفت: ساخت و ساز اینگونه نیست که یکباره متوقف شود. رسانه کارش آگاهی رساندن است نه تثبیت بی‌ثباتی. ما در این وضعیت چه در انرژی، گاز، برق و پول به سمت فروپاشی حرکت می‌کنیم و باید راه خروج از این وضعیت را با کمک رسانه‌ها، کارشناسان و متخصصان بیابیم.

 

تلاش خواهیم کرد اخوت و برادری را دنبال کنیم

رئیس جمهور در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا قرار است که به زودی سفری به عربستان داشته باشید یا آنکه ولیعهد عربستان قرار است به زودی به ایران بیاید، اظهار کرد: باور و اعتقادم این است که ما با هم برادریم و باید با هم رفت و آمد داشته باشیم و نباید با هم اختلاف داشته باشیم. تلاش خواهیم کرد اخوت و برادری را دنبال کنیم. هر حرکتی بتواند ما را به هم نزدیک تر کند، من شخصاً از آن استقبال می‌کنم و تلاش خواهیم کرد اخوت و برادری را دنبال کنیم.

وی ادامه داد: اصلاح میان برادران مهم‌تر از نماز و روزه است. حضرت علی (ع) در وصیت نامه خود تاکید فرمودند که اگر بتوانیم هر اختلافی را میان مسلمانان از بین ببریم، از سال‌ها نماز و روزه ارزش والاتری دارد. در نتیجه چه با عربستان سعودی و چه مصر و اردن و چه با همه کشورهای اسلامی تلاش خواهیم کرد که ارتباطمان را تقویت کنیم.

پزشکیان متذکر شد: در گفتگوی تلفنی که با ولیعهد عربستان سعودی داشتم، از وی دعوت کردیم که به ایران سفر کند و اگر فرصت شد، ما هم حتماً دیداری خواهیم داشت و تلاش خواهیم کرد که حلقه اعتقاد و مسلمانی را افزایش دهیم. ما مسلمانان باید با وحدت به اسرائیل متجاوز بفهمانیم که حق ندارد بچه، پیر و زنان را نابود کند. اگر دست به دست هم دهیم، اسرائیل جرأت نمی‌کند این کار را کند.

 

 

مردم باید در درست کردن کشور به ما کمک کنند

پزشکیان در مورد ابر پروژه دولت چهاردهم، گفت: ابر پروژه نرم افزاری و سخت افزاری است. نرم افزاری ایجاد امید در میان مردم است. مملکت برای همه است و اینگونه نیست که ما تصور کنیم عقل کل فقط ما هستیم. باید از آن حالت که یک عده فکر کنند مملکت مال آن‌هاست و بقیه اگر خوششان نمی‌آید باید از کشور بروند، بیرون برویم. بحث‌های نرم افزاری پیچیده‌تر از سخت افزاری است.

وی افزود: برای من خیلی مهم است که این باور را در مردم ایجاد کنیم که ما با مردم هستیم و آنها باید در درست کردن کشور به ما کمک کنند. هنر این است که عیب‌های یکدیگر را حل کنیم.

پزشکیان با بیان اینکه بحث بعدی مبارزه با رانت، رشوه خواری و قاچاق و… است، گفت: گروهی را برای شناسایی رانت، قاچاق، رشوه و دزدی و امثال این مسائل تعیین کرده‌ایم. اگر بتوانیم کد ملی و کدپستی و کد زمین و قانون ۱۶۹ مکرر را به هم وصل کنیم هیچ کس نمی‌تواند رشوه بگیرد و به حساب اعضای خانواده و دوستانش واریز کند چون سیستم اجازه تخلف را نمی‌دهد. چیزی که مردم از آن شاکی هستند رانت‌ها، دزدی‌ها، رشوه‌ها و قاچاق‌ها است. اگر اینها درست شود، مردم به ثبات فکری و امنیتی می‌رسند.

رئیس جمهور گفت: اگر در حوزه سخت‌افزاری جاده‌ها و ریل‌هایمان را به گونه‌ای درست کنیم که بتوانیم راه‌هایمان را به هم وصل کنیم مشکلات‌مان هم حل می‌شود.

 

ما به ارتباط با ترکیه و کشورهای اسلامی خیلی امیدوار هستیم

رئیس جمهور در پاسخ به سوال خبرنگار آناتولی ترکیه مبنی بر آنکه آیا حجم تجارت ایران ترکیه به هدف گذاری ۳۰ میلیارد دلار خواهد رسید و اینکه آیا در آینده نزدیک سفر به ترکیه خواهد داشت، گفت: ما و ترکیه دوست و برادر هستیم و فارغ از همسایگی حتی ترکیه قوم و خویش ما است و بالاخره این طرف و آن طرف مرز در گذشته یکی بوده است.

وی ادامه داد: این‌مرزهایی که وجود دارد، با باورها و فرهنگ و اعتقاد ما در هم آمیخته و در هم تنیده است و ما باید با هم ارتباط و داد و ستد داشته باشیم و طبیعتاً این انگیزه و خواست ما برای سرمایه‌گذاری‌های مشترک در دو سوی مرز است. همچنین نه تنها در ایران و ترکیه باید تجارت و سرمایه‌گذاری شکل بگیرد بلکه باید از طریق ایران و ترکیه با پاکستان و افغانستان و قرقیزستان و ترکمنستان و بقیه مناطق ارتباط برقرار کنیم.

وی در خصوص سفر به ترکیه اذعان کرد: حتماً به ترکیه خواهیم آمد و حتماً از [مقامات] ترکیه دعوت خواهیم کرد که به ایران تشریف بیاورند. لازم است سرمایه‌گذارها، سیاسیون و دانشگاهیان به ایران بیایند و باید با همدلی با هم ارتباط داشته باشیم و ما به ارتباط با ترکیه و کشورهای اسلامی خیلی امیدوار هستیم.

با برادران بسیج سازندگی، سپاه، بنیاد مستضعفان و برنامه و بودجه تصمیم گرفتیم که در تمام شهرها و مناطق محروم به صورت بسیجی مشکل مدرسه آنان حل شود

وی درباره برنامه دولت برای ایجاد عدالت آموزشی در کشور و ایجاد توازن میان مدارس دولتی و غیردولتی، گفت: روند اصلاح این موضوع با توجه به هدفی که داریم، زمان بر خواهد بود.

رئیس جمهور ادامه داد: بنده در شورای عالی انقلاب فرهنگی بحث عدالت آموزشی را مطرح کردم و در هفته جاری هم دستور جلسه‌ای در این زمینه داریم. قابل قبول نیست که افرادی که در مناطق محروم هستند و در استان‌های دور افتاده هستند، نتوانند رشد کنند و افراد ثروتمند به دانشگاه‌ها بیایند و رشد کنند.

پزشکیان اظهار کرد: ما با برادران بسیج سازندگی، سپاه، بنیاد مستضعفان و برنامه و بودجه تصمیم گرفتیم که در تمام شهرها و مناطق محروم به صورت بسیجی مشکل مدرسه آنان حل شود، فضا و تجهیزات آنان هم باید اصلاح شود و درباره روش آموزشی هم قرار شد که در آنجا بحث کنیم. ما می‌خواهیم در عرض یک سال و در همه مناطق محروم این کار را انجام دهیم.

 

مملکت با گفت‌وگو و شنیدن حرف درست، اصلاح می‌شود

رئیس جمهور در پاسخ به سوال خبرنگاری در خصوص برنامه‌های دولت برای احیای کرسی‌های آزاد اندیشی که تاکید مقام معظم رهبری بوده است، گفت: مقام معظم رهبری پیام ایجاد کرسی‌های آزاد اندیشی را خیلی قبل از این داده‌اند و بارها فرمودند که باید جهاد تبیین بکنیم.

وی‌ادامه داد: کرسی آزاد اندیشی معنایش این نیست که اگر من حرفی را مخالف کسی گفتم ضد انقلاب شوم و از دانشگاه و پست و شغلم مرا اخراج کنند، لذا باید ذهنمان را باز کنیم تا بتوانیم کنار یکدیگر قرار بگیریم.

رئیس جمهور با اشاره به کلام خداوند در قرآن تشریح کرد: دستور خدا است که می‌گوید کاری بکنید که حرف انسان‌ها را بشنوید. حرف‌هایی را بشنوید و از بهترین آن تبعیت کنید، نه آنکه بگوییم فقط حرف ما درست است. از سویی اینکه همیشه در نماز می‌خوانیم خدایا ما را به راه راست هدایت بفرما، این است که این هدایت بر اساس آگاهی شکل می‌گیرد.

رئیس قوه اجرایی اظهار کرد: ما از کرسی آزاد اندیشی که دستور مقام معظم رهبری است، دفاع خواهیم کرد. ما باید از آزاد اندیشی و هر کس که نقدی بکند پرونده درست نکنیم و جلوی پرونده سازی را خواهیم گرفت.

وی با اشاره به برنامه‌ای از صدا و سیما که اخیراً پخش شده است اذعان کرد: متأسفانه اخیراً در صدا و سیما برنامه‌ای پخش شد که گروهی از این دانشجویان را توطئه‌گر خواندند و اینجا می‌گوئیم اگر توطئه‌ای صورت گرفته باید قوه قضائیه به آن برخورد کند و در غیر این صورت باید پاسخ دانشجو را داد و اگر نمی‌توانیم این پاسخ را بدهیم باید خود را اصلاح کنیم، لذا اگر تو بهترین هستی باید پاسخ مرا بدهی و مقام معظم رهبری بارها بر این امر تاکید کرده‌اند، لذا پاسخ با دعوا و اخراج به نتیجه نمی‌رسد.

وی ادامه داد: مملکت با گفت‌وگو و شنیدن حرف درست، اصلاح می‌شود.

پزشکیان گفت: در حالی که مقام معظم رهبری در خصوص مشکلی در خصوص مدارس دخترانه خواسته بودند که تحقیق و بررسی شود، عده‌ای دانشجو را صرفاً به خاطر اعتراض دو یا سه ترم از دانشگاه اخراج کردند.

 

قدرت‌های خارجی می‌خواهند ما را به جان هم بیاندازند

رئیس‌جمهور در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه برای رفع تحریم‌ها چه برنامه‌ای دارید، تصریح کرد: ما نمی‌خواهیم تحریم شویم و با کسی هم دعوا نداریم. ما پایبند به قوانین هستیم و خواهیم بود. کاری که اسرائیل الان در منطقه می‌کند و کاری که با ترور اسماعیل هنیه در ایران انجام دادند، آنان می‌خواهند ما را به یک جنگ منطقه‌ای بکشند و آرامش در منطقه از بین برود که ما تاکنون خویشتن داری کردیم.

پزشکیان ادامه داد: اما ما حق دفاع را برای خودمان در زمان و مکان مشخص محفوظ می‌دانیم و برای کشورمان هر راهی را که امکان داشته باشد، تا موانع برطرف کنیم دنبال خواهیم کرد. مشکل آن است که از ما چیزی ساختند که اینگونه نیست.

وی ادامه داد: ما ابتدا با همسایگان زبان مشترک را دنبال خواهیم کرد تا منطقه‌ای آرام و همراه با صلح و توسعه داشته باشیم. قدرت‌های خارجی می‌خواهند ما را به جان هم بیاندازند و دعواهای قومی و مرزی و اقتصادی راه می‌اندازند. تلاش می‌کنم ارتباط خود را با همسایگان تقویت کنیم. معاهدات شانگهای و بریکس را هم دنبال خواهیم کرد و روند اقتصادی خود را دنبال می‌کنیم.

رئیس جمهور بیان کرد: ما به دنبال سلاح اتمی نیستیم. آنان هستند که ما را تهدید می‌کنند. آنان می‌گویند موشک نداشته باشید، خیلی خب ما موشک نداشته باشیم، پس اسرائیل را خلع سلاح کنید. آنان می‌خواهند ما موشک نداشته باشیم تا مانند غزه هر وقت دلشان خواست بمب را بر سر ما بریزند. در مقابل قدرت باید قدرت داشته باشیم. ما برای حفظ امنیت مردم خود نیازمند به قدرت دفاعی هستیم. ایران هیچ وقت شروع کننده به هیچ جنگی نبوده است.

وی تاکید کرد: ما قدرت دفاعی خودمان را از دست نخواهیم داد، مگر آنکه در دنیا یا منطقه همه خلع سلاح شوند. ما اصلاً با کسی دعوا نداریم و به دنبال جنگ افروزی نیستیم. اگر آمریکا هم حق و حقوق ما را رعایت کند، ما با آمریکا و با هیچ کشور دیگری دعوا نداریم. ما را نباید تهدید و تحقیر کنند، ما زیر بار تحقیر و تهدید نمی‌رویم.

 

درمان اقتصاد مداخله می‌خواهد و ناملایماتی دارد

رئیس جمهور در خصوص سوالی در خصوص آنکه آیا این نگاه شرطی شدن کردم در مورد گرانی‌ها و ارزان نشدن کالاها، در حوزه مدیریت شما ادامه داشته باشد، اظهار کرد: اولاً تأخیر در نشست خبری به خاطر این بود که مستقر می‌شدیم و تیم خود را بچینیم و تشکیل دهیم، در نتیجه تلاش کردیم که تا حدودی ثبات لازم را پیدا کنیم، تا بتوانیم با رسانه‌ها گفت‌وگو کنیم.

وی‌ادامه داد: در حال حاضر و در همین مدت اندک، عمق قضیه و ناترازی‌ها را درک کردیم. برای کسی که بیمار است مانند اقتصاد ما، دارو جراحی و حتی بیهوشی لازم است و اقتصاد ایران مداخلاتی را طلب می‌کند که شما به عنوان رسانه، همین طور دانشگاهیان و سیاستمداران باید به ما کمک کنند، تا بتوانیم روش‌های درمان را [برای اقتصاد ایران] اجرایی کنیم.

رئیس قوه اجرایی کشور تاکید کرد: مداخله در اقتصاد بیمار به نفع محرومان و خود اقتصاد کشور است و قطعاً می‌تواند آینده بهتری را برای ما داشته باشد.،لذا این به کمک خبرگزاری‌ها و رسانه‌ها و دانشگاهیان سیاستمداران و وحدت با آنها می‌توان آن را به بهترین شکل انجام داد.

رئیس جمهور گفت: درمان اقتصاد مداخله می‌خواهد و ناملایماتی دارد و باید بپذیریم و این ناملایمات را تحمل کنیم.

رئیس قوه اجرایی در خصوص کنکوری‌ها و مشکلاتی که دارند اظهار کرد: در خصوص کنکوری‌ها قرار است که با شروع جلسات شورای انقلاب فرهنگی آن را بررسی کنیم.

 

در برابر رفتارهای آمریکا سر خم نخواهیم کرد

پزشکیان در مورد رفع فیلترینگ، گفت: این موضوع در دستور کار است و جمع بندی در شورای امنیت انجام می‌شود.

وی در مورد مذاکره با آمریکا، افزود: از ما آدم‌هایی ساختن که همه فکر می‌کنند ما جنگ طلب هستیم، در حالی که ما صلح طلب هستیم. آمریکا باید اول برادری خود را ثابت کند. ما از خودمان دفاع می‌کنیم و اجازه نمی‌دهیم که هرکس دلش خواست بیاید خاک ما را بگیرد و در برابر این رفتارها سر خم نخواهیم کرد.

رئیس جمهور گفت: درباره دیدار با رئیس‌جمهور آمریکا ابتدا باید آنها برادری‌شان را ثابت کنند و بعد از ما ارثیه بخواهند. ما با هیچکس دعوایی نداریم ولی آنها هستند که راه‌ها را بر روی ما بسته‌اند. همه راه‌ها را امریکایی‌ها بر روی ما بسته‌اند، با هرکسی می‌خواهیم صحبت کنیم اول آمریکا را نشان دهد که با ما دشمنی ندارند. ما که نرفتیم دور آمریکا پایگاه بسازیم و آنها را تحریم کنیم، آنها این کار را کرده‌اند. اصلاً با امریکایی‌ها هم برادر هستیم.

 

دوستان دوران تحریم را فراموش نمی‌کنیم

رئیس جمهور در پاسخ به خبرنگار خبرگزاری راشا تودی، در خصوص سفر به روسیه برای اجلاس سران کشورهای عضو بریکس و تأثیر آن در تقویت روابط با روسیه و تحقق اهداف اقتصادی ایران، گفت: ارتباط ما با روسیه و چین و کشورهایی که در تحریم ناجوانمردانه علیه ایران [شرکت نکردند]، بسیار خوب بوده و این را با قدرت ادامه خواهیم داد و اینگونه نیست که اگر با دنیا صلح و گفت‌وگویی کردیم دوستان خود را فراموش می‌کنیم.

پزشکان در خصوص روسیه اذعان کرد: روسیه هم همسایه ما است و هم ارتباطات مناسبی به لحاظ راهبردی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی با هم داریم و این دیدارها می‌توانند آن نگاه‌هایی که شهید رئیسی داشتند و وزارت خارجه در این خصوص کارهایی را انجام دادند، را اجرایی‌تر و عملیاتی‌تر بکنیم.

وی ادامه داد: اطمینان دارم در خصوص کشورهای بریکس، اگر با یکدیگر تعامل کنیم آن تحریم‌های ناجوانمردانه‌ای که بر ما تحمیل می‌شود اثر نخواهد کرد. البته ما نمی‌خواهیم [با تحریم کنندگان] اختلاف داشته و قطع رابطه کنیم اما دوستم نداریم هم کسی به ما زور بگوید.

 

ما در عراق رفتار صمیمی با یکدیگر داشته‌ایم

پزشکیان در مورد ساز و کار برای اجرایی شدن توافقات با عراق، گفت: ما در عراق رفتار صمیمی با یکدیگر داشته‌ایم و از نظر باوری و اخلاقی تفاوت زیادی نداریم. ما هیچ دشمنی با یکدیگر نداریم و آمریکایی‌ها ما را به دعوا انداخته‌اند. باید روابط میان دو کشور تقویت شود و در زمینه‌های اقتصادی، امنیتی و اجتماعی همکاری‌های بیشتری صورت گیرد.

وی ادامه داد: این موضوع را با عراقی‌ها نیز در میان گذاشتیم و آنها استقبال خوبی از آن کردند. قرار شده است که هر دو طرف امنیت را حفظ کنند.

رئیس جمهور گفت: ما خیلی احساس خوبی داشتیم به خصوص در بصره و در کردستان عراق ما همه باهم هستیم مثلاً مسعود بارزانی در مهاباد به دنیا آمده، منم تو مهاباد به دنیا آمدم اسم آن نیز مسعود است و من هم مسعود هستم.

 

از من گذشته که دنبال پول و پست باشم

پزشکیان در خصوص میزان حقوق خود و هزینه ستاد انتخاباتی خود، گفت: ما اصلاً پولی نداشتیم که خرج کنیم. آنها که می‌توانستند به ما کمک کردند و حتی تعدادی به ما دلار داده بودند که همه را برگرداندیم تا دینی ایجاد نشود.

وی‌ادامه داد: خدا خیلی کمک کرد تا بنده انتخاب شوم و واقعاً نمی‌دانم چطور شد که اینگونه شد و بنده رئیس جمهور شدم.

آن زمان که آمدم خیلی‌ها اعتراض می‌کردند که چرا گفتم به پای صندوق‌های رأی بیایند و من می‌گفتم برای اینکه خارج نشین‌ها تلاش می‌کنند مردم پای صندوق رأی نیایند و در این صورت نظام و ایران ما زیر سوال می‌رود و دیگر موضوع ترک و کرد و لر و بلوچ نیست بلکه می‌خواهند کل جامعه به هم بریزد.

پزشکان ادامه داد: بنده به معترضین می‌گفتم که اگر مردم پای صندوق‌های رأی بیایند قطعاً به بنده رأی خواهند داد و تکلیف بقیه مشخص است، لذا حضور ۴۰ - ۵۰ درصدی مردم در دو مرحله انتخابات اتفاق بزرگی بود و خارج نشین‌ها این را اصلاً نمی‌خواستند و همه تلاش خود را کردند که این اعداد شکل نگیرد.

رئیس جمهور در خصوص میزان حقوق دریافتی خود اظهار کرد: خداوکیلی نمی‌دانم چقدر حقوق می‌گیرم ولی می‌گویند ۶۰ تا ۷۰ میلیون پول برای بنده می‌ریزند و در همین محدوده‌ها است. البته من به این پول‌ها نیازی ندارم چون در زندگی از من گذشته که دنبال پول و پست باشم و یا زمینی و کاری را برای خود تدارک ببینم. آنچه که در ذهن من است، آن است که کاری کنیم مملکت و جامعه ما سربلند باشد و وحدت و انسجام شکل بگیرد و توطئه‌ها علیه ما به نتیجه نرسد.

 

اگر با مردم صادق باشیم بسیار یاز مشکلات کشور حل خواهد شد

رئیس جمهور در مورد جبران کسری بودجه، افزود: در نهاد ریاست جمهوری ۴ هزار نیرو دارم در حالی که ممکن بود کار با ۴۰۰ یا ۴۰ نفر انجام شود. نمی‌توانم آنها رو بیرون کنم. این نیروها هم تقصیری ندارند چرا که آنها را ما استخدام کرده‌ایم. هرکسی با خودش لشکری را همراه آورده است.

وی ادامه داد: باید این ساختارها و ناترازی‌ها را اصلاح کنیم. تصور می‌کنم در مورد اصلاح گرانی‌ها سه اصل را در مدیریت اجرایی کنیم. مسؤولیت‌ها بر اساس استراتژی‌ها باشد یعنی پرداخت بر اساس عملکردها باشد.

رئیس جمهور افزود: در دولت اعلام کردیم بنگاه‌ها و شرکت‌ها و کارخانه‌هایی که زیر نظر دولت هستند اگر ضرر دهد باید تاوان آن را هم دهد. بنابراین یک بسته کار است که باید نسبت به آن کار و تلاش کرد.

وی ادامه داد: اگر با مردم صادق باشیم بسیار یاز مشکلات کشور حل خواهد شد.

 

باید کاری بکنیم که ساختارشکنی در جامعه شکل نگیرد

رئیس جمهور در پاسخ به سوال خبرنگاری در خصوص آرای شکننده وی در انتخابات گذشته و پایین بودن سرمایه اجتماعی مورد نیاز برای جراحی‌های بزرگ اقتصادی در کشور برنامه‌های دولت برای افزایش سرمایه اجتماعی، گفت: فکر نمی‌کنم وفاق فقط در بالا تنه جامعه شکل بگیرد، چون اگر صرفاً در بالا شکل بگیرد به نوعی تحکم از بالا است، لذا اگر ما مشارکت مردم را نداشته باشیم به جایی نمی‌رسیم و همه ما ضرر می‌کنیم و همه ما باید تلاش کنیم تا آرامش و وحدت و انسجام در چارچوب قوانینی و احترام‌هایی که هست شکل بگیرد.

وی ادامه داد: یکی از موضوعات مهم در توسعه یافتگی احترام به فرهنگ جامعه است. یک عده آدم‌هایی که با هنجارشکنی باعث عمل‌های مردم می‌شوند، موجب می‌شوند که این توسعه یافتگی نیست.

رئیس جمهور ادامه داد: در مسابقه والیبالی دیدیم که آمریکایی‌ها به احترام مسلمان‌ها در ماه رمضان تا زمان افطار آب نخوردند.

یعنی آنها می‌دانستند که مسلمانان روزه هستند و به احترام ما آب نخوردند. در داخل متأسفانه عده‌ای به دنبال درآوردن لج هستند در حالی که هر دو طرف باید کوتاه بیاییم و بپذیریم که لج یکدیگر را در نیاوریم و اگر کسی که قدرت دارد در مقابل عقب نشینی طرف مقابل جلوتر بیاید، این درست نیست.

پزشکیان گفت: من با اعتقاد می‌گویم برای مردم اینجا هستم و برای خوردن و بردن و قیافه گرفتن، اینجا نیستم، لذا باید کاری بکنیم که ساختارشکنی در جامعه شکل نگیرد که بهانه دست دیگران بدهد.

 

دنبال سلاح هسته‌ای نیستیم اما حاضر نیستیم به ما زور بگویند

پزشکیان در پاسخ به خبرنگار شبکه العالم در خصوص بازگشایی سفارت ایران و مصر و روابط دوجانبه گفت: در رابطه با کشور برادر دوست و مسلمان مصر از خدا می‌خواهیم که با هم رابطه داشته باشیم. در نتیجه در اولین فرصت ممکن با مسئولین وزرا و ریاست جمهور ارتباط برقرار می‌کنیم. من در اول صحبتم گفتم ما مسلمانان با هم برادر هستیم و این را واقعاً از ته قلبم گفتم و شعار نمی‌دهم.

وی افزود: خداوند در قرآن کریم فرمودند، شیطان بین مسلمانان دعوا انداخته است و باید با خوبی و احسان با یکدیگر صحبت کنیم. ارتباط با کشور برادر و دوست مصر تا جایی که از دست ما بر بیاید استقبال و هماهنگ خواهیم بود و تلاش می‌کنیم اتفاق بیفتد.

رئیس جمهور گفت: در خصوص هسته‌ای و جدول بندی آن، در دست طرفی است که می‌خواهد صلح کند یا نکند. ما پایبند همین چارچوب‌هایی هستیم که آنها می‌خواهند اما آنها پایبند همان چارچوب‌هایی نیستند که خودشان نوشتند.

وی افزود: نمی‌شود ما عمل کنیم و آن‌ها عمل نکنند و بعد بگویند هر طور که ما می‌خواهیم عمل کنید. ما به آن چهارچوب‌ها عمل کردیم و آنها پاره کردند و اگر می‌خواهند صلح شوند باید به آن‌ها عمل کنند.

پزشکیان: ما دنبال سلاح هسته‌ای نیستیم اما حاضر نیستیم به ما زور بگویند. حاضر نیستیم اسرائیل را تا دندان مسلح کنند و جلوی ما بگذارند و بگویند آن (رژیم صهیونیستی) شما را می‌زند؛ البته بیخود می‌کند بزند و ما هم می‌زنیم.

 

مراعات یک سری چهارچوب‌های بین دولت‌ها قاعده‌ای است که باید مراعات کنیم

پزشکان در پاسخ به سوال خبرنگار خبر آنلاین در خصوص عمل به وعده‌های مطالبات مردم به ویژه گشت ارشاد، فیلترینگ، همسان‌سازی، حقوق بازنشستگان و موضوع اتباع خارجی گفت: در رابطه با فیلترینگ که توضیح دادم. برای گشت ارشاد که باید پیگیری کنم و قرار نبوده الان. دادستان انقلاب اعلام کرد که حق برخورد ندارند.

وی افزود: در خصوص بحث افغانی‌ها سه جلسه در شورای امنیت برگزار کردیم. عده‌ای از آنها پاسپورت و ارتباط دارند که طبیعتاً باید با آن‌ها برخورد شود و عده دیگر خلاف آمدند که باید با آنها برخورد کرد و در دنیا همین چهارچوب وجود دارد.

رئیس جمهور تصریح کرد: ما با هم برادر هستیم ولی مراعات یک سری چهارچوب‌های بین دولت‌ها قاعده‌ای است که باید مراعات کنیم و تنظیم می‌کنیم این چهارچوب قانونی بین کشورهای اسلامی از جمله پاکستان افغانستان و عراق که این چهارچوب در رابطه با قوانین مصوبه باشد که بین دولت‌ها و حکومت‌ها باید نوشته شود. در حالی پیگیری هستیم و تلاش می‌کنیم با احترام برگردند.

وی افزود: در خصوص همسان‌سازی حقوق بازنشستگان اقدامات در حال انجام است از بدهی‌ها مقداری را انجام دادند کل پول بالای ۷۰ همت است. آنچه که در قانون آمده ۲۰ همت است و پیگیری می‌کنیم آن ۵۰ همت را از کجا پیدا کنیم. یعنی این مسائل همه به هم گره خورده است و یک توقع ایجاد کردیم منابعی که دیدیم وجود ندارد. مجوز آن از مقام معظم رهبری گرفتیم و ایشان اجازه دادند که داده شده است.

پزشکیان تصریح کرد: در خصوص ناترازی‌ها یکی از گیرها همین است ما حقوق مصوب حق بازنشسته را نمی‌دهیم اما از طرف دیگر آن‌هایی که بنزین و برق و گاز اضافه مصرف می‌کند تا دلت بخواهد به آن پول می‌دهیم. ۵ میلیارد پول می‌دهیم بنزین از خارج وارد می‌کنیم و در آن مصرف می‌کند. اگر آن را ندهیم می‌توانیم پول بازنشسته،، معلم، گندم، دارو و دیگر مطالبات را پرداخت کنیم.

 

مسلمانان باید به وحدت و برادری خود علیه رژیم صهیونیستی ادامه دهند

رئیس جمهور تاکید کرد: ما به دنبال سلاح هسته‌ای نیستیم. ما به چارچوبی که در برجام نوشته شده است پایبند بودیم و باز هم به دنبال حفظ این چارچوب‌ها هستیم. آنان برجام را پاره کردند و ما به دنبال آن هستیم که در چارچوب آژانس بین‌المللی انرژی اتمی کارمان را ادامه دهیم. آنان هم باید به تعهدی که نوشته شده است، پایبند باشند و ما هم به همه تعهدات پایبند هستیم.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه نتیجه تماس‌های تلفنی شما با مقامات کشورهای مختلف درباره توقف تجاوزگری رژیم اشغالگر صهیونیستی به کجا رسیده است، گفت: ما با برادران مسلمانمان در این زمینه جلسه گذاشتیم و به صورت تلفنی هم صحبت کردیم. در وزارت خارجه هم با وزرای خارجه آنان صحبت کردند. بنده هم با رؤسای جمهور و نخست وزیر چند کشور صحبت کردم که در این گفت‌وگوها چندین بار گفتند این موضوع این هفته حل می‌شود، اما هنوز جنگ غزه ادامه دارد.

پزشکیان بیان کرد: از طرف دیگر، رژیم صهیونیستی هنوز به کارهای ضد بشری خود ادامه می‌دهد. مسلمانان باید به وحدت و برادری خود ادامه دهند. رسانه‌های برخی از کشورها با افکار و ذهنیت‌های جامعه بازی می‌کنند و از یک طرف می‌گویند که این جنگ متوقف خواهد شد اما از طرف دیگر می‌بینیم که از پشت سر رژیم صهیونیستی را تجهیز می‌کنند. افرادی هستند که دم از حقوق بشر می‌زنند، اما خودشان به راحتی انسان‌ها را می‌کشند و نابود می‌کنند و یک نفر به آنان نمی‌گوید که نامرد چرا این کار را انجام می‌دهید؟

رئیس جمهور در پاسخ سوالی مبنی بر اینکه آیا بالاخره گشت ارشاد جمع‌آوری خواهد شد، گفت: ما تلاش می‌کنیم و قرار شد درباره این موضوع وزارت کشور هم آئین نامه‌هایی را تدوین کند.

وی در ادامه، گفت: در رابطه با بحث‌های زنان هم طبیعتاً آن چیزی که از دست ما برمی‌آید سعی خواهیم کرد از زنان در جایگاه‌هایی در دولت استفاده کنیم. در دولت الان چهار خانم به‌کارگیری شده‌اند و به وزرا هم گفته‌ام که در معاونت‌ها حتماً از زنان استفاده کنند.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه