English

محسن رضایی:

سپاه پاسداران یک جریان نهضتی محسوب می‌شود

سرلشکر محسن رضایی تصریح کرد: سپاه پاسداران انقلاب اسلامی فراتر از یک سازمان نظامی و یک جریان نهضتی و دارای ابعاد مختلف نظامی اطلاعاتی و امنیتی است.

سپاه پاسداران یک جریان نهضتی محسوب می‌شود
به گزارش خبرگزاری موج

، نشست راهبردی مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس با حضور سردار سرلشکر پاسدار دکتر محسن رضایی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و جمعی از فرماندهان و مسئولین ارشد و پیشکسوت سپاه در دوران جنگ تحمیلی برگزار شد.

در این نشست، سرلشکر محسن رضایی با اشاره به تفکیک‌ناپذیری موضوع دفاع مقدس و انقلاب اسلامی و اهمیت شناخت جنگ تحمیلی و نقش مقاومت و دفاع مقدس ملت ایران در پویایی و ماندگاری انقلاب و استحکام نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران اظهار کرد: امام راحل به عنوان مبدع و موسس انقلاب اسلامی، حوزه دفاعی کشور در دوران جنگ تحمیلی را هوشمندانه و حکیمانه معماری کرد و تبیین این نقش بزرگ و تاریخی بدون تبیینی دقیق از جنگ تحمیلی و دفاع مقدس امکان‌ناپذیر است.

وی تبیین دقیق علمی و روش مند دفاع مقدس به دور از احساس و نگرش‌های سطحی و جزئی را امری مهم توصیف و تصریح کرد: عدم تبیین و پردازش درست و علمی دفاع مقدس منجر به ارائه رویکردها و قضاوت‌های مخدوش و نادرست می‌شود.

سرلشکر رضایی با اشاره به پرسش‌ها و سؤالاتی که معمولاً به صورت یکسویه و هدفمند برای تخریب دفاع مقدس ملت ایران مطرح می‌شود، گفت: در مقابل یکی از سؤالاتی که بایستی در خصوص جنگ تحمیلی مطرح شود، این است که چرا با توجه به وضعیت متزلزل و ناپایدار ناشی از ماجراهای روزها و ماه‌های اولیه پس از پیروزی انقلاب اسلامی و درگیری با ضد انقلاب و توطئه‌ها و فتنه‌های تروریستی در چهارگوشه کشور و فراهم بودن شرایط برای سقوط جمهوری اسلامی ایران، استکبار جهانی و رژیم بعثی صدام موفق نشدند و در دستیابی به هدف شیطانی براندازی نظام و نابودی انقلاب ناکام ماندند؟

فرماندهی کل سپاه در دوران دفاع مقدس، حمایت و همراهی ایالات متحده امریکا، اتحاد جماهیر شوروی و قدرت‌های دیگر و همچنین نابسامانی‌های سال اول انقلاب و فقدان انسجام و آمادگی لازم نیروهای مسلح کشور را از زمینه‌ها و پیشران‌های مهم وقوع جنگ تحمیلی برشمرد و با تاکید بر لزوم کشف واقعیت‌ها و حقیقت‌های جنگ با به‌کارگیری روش و متدولوژی معتبر اظهار داشت: جنگ تحمیلی دارای سه لایه سخت‌افزاری، نرم‌افزاری و مغز افزاری است که به‌ویژه لایه مغز افزاری آن تاکنون مورد تبیین قرار نگرفته است و به‌کارگیری ایده‌ها و خلاقیت‌ها در این بخش بسیار حائز اهمیت بوده و در تحلیل‌های دفاع مقدس بسیار راهگشا است.

سرلشکر رضایی عملیات خیبر را از مصادیق نقش مغز افزار در جنگ تحمیلی قلمداد و افزود: چرایی تمرکز و توجه به منطقه هورالعظیم و طرح‌ریزی برای دور زدن خطوط دفاعی دشمن و پیاده‌سازی نیرو پشت سر آن‌که قادر به استفاده از انبوه تجهیزات و تسلیحات خود نباشد از موضوعات مهم مغز افزاری در دفاع مقدس بود که ریشه در درس‌ها و آموزه‌های امام علی علیه‌السلام برای استفاده از تاکتیک عملیاتی دور زدن دشمن در جنگ با دشمن داشت.

وی بهره‌گیری جبهه مقاومت از درس‌ها و عبرت‌های دفاع مقدس و عملیات‌های تجربه شده توسط فرزندان ملت ایران در جنگ تحمیلی ۸ ساله با استکبار جهانی را امری لازم تلقی و افزود: پرهیز از تکراری شدن عملیات‌ها و به‌کارگیری دائمی خلاقیت و نوآوری و تغییرات مستمر در تاکتیک‌ها و به‌ویژه پرسشگری و یافتن راهکارهای مختلف برای کسب موفقیت و پیروزی از جمله این درس ها است.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام نقش نیروی انسانی مومن، با انگیزه و با اراده در جنگ را بی‌بدیل دانست و خاطرنشان کرد: نیروی انسانی برخوردار از ایمان و اراده نقطه برتر در پیروزی و غلبه بر دشمن است و جایگزین سازی امکانات، تجهیزات و فناوری که دشمنان امت اسلامی در آن پیشرو هستند انتخاب درستی نخواهد بود.

وی افزود: بر این اساس همواره باید به ابعاد نرم‌افزاری، خلاقیت و نوآوری و نیروی انسانی دارای ایمان، انگیزه و برخوردار از توان جنگ انقلابی و شهادت‌طلبانه اندیشید.

سرلشکر رضایی با تاکید بر اینکه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی فراتر از یک سازمان نظامی یک جریان نهضتی و دارای ابعاد مختلف نظامی اطلاعاتی و امنیتی است که همراه با ارتش جمهوری اسلامی ایران بایستی با بهره‌گیری از تجارب ۴۶ سال گذشته به‌ویژه ۸ سال دفاع مقدس از میراث بزرگترین سرمایه کشور یعنی اقتدار صیانت کند، گفت: توجه به اصول ناشناختگی در راهبرد فناوری تجهیزات و نیروی انسانی، انعطاف‌پذیری در عمل متناسب با شرایط و مقتضیات ماموریتی، خلاقیت، نوآوری و همه جانبه نگری در مواجهه با پدیده‌ها و رخدادها از موضوعات بسیار مهم در پاسداری از انقلاب و دفاع هوشمندانه، مقتدرانه و موفق از ایران عزیز است.

گفتنی است در ابتدای این نشست سردار سرتیپ پاسدار رمضان شریف مشاور فرمانده کل سپاه و رئیس مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس با اشاره به رسالت و ماموریت‌های این مرکز در وضعیت و شرایط پیش روی کشور و مطالبات رهبر عظیم‌الشأن انقلاب اسلامی، اهمیت تولید پیام برای جامعه و نسل جوان و اطلاع‌رسانی ابعاد حقایق و واقعیت‌های دفاع مقدس را ضرورتی حتمی قلمداد و بر اولویت بهره‌گیری از ظرفیت‌های شبکه‌های اجتماعی و فعالان فضای مجازی در این راستا تاکید کرد.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه