سرلشکر صفوی:
نقطه عطف پیشرفت جمهوری اسلامی ایران در سواحل مکران است
دستیار و مشاور عالی فرمانده معظم کل قوا گفت: سواحل مکران نقطه عطف پیشرفت جمهوری اسلامی ایران است و توسعه دریا محور این منطقه به اندازه کشف نفت برای پیشرفت ایران مهم و حائز اهمیت است.
، سردار سرلشکر پاسدار سید یحیی رحیم صفوی روز سهشنبه به همراه رییس دانشکده بینالملل دانشگاه عالی دفاع ملی و ۱۵ نفر از دانشجویان ۱۰ کشور خارجی در حاشیه بازدید از روند پیشرفت و توسعه همهجانبه بندر شهید رجایی، افزود: از منطقه جاسک در استان هرمزگان تا چابهار در استان سیستان و بلوچستان بهعنوان تنها منطقهای که دارای ساحل اقیانوسی ایران است، هم از نظر جغرافیایی و هم توسعه صادرات و واردات همکاری استانهای ساحلی باید با سرمایهگذاری خارجی همراه باشد.
وی احداث طرحهای توسعهای و پیشرفتهای زیربنایی بندر شهید رجایی بهویژه احداث مرکز کنترل ترافیک بندر شهید رجایی را نشاندهنده عظمت قدرت مدیریت راهبردی دریایی ایران دانست و بیان کرد: احداث مرکز کنترل ترافیک بندر شهید رجایی نشان دهنده عظمت قدرت مدیریت راهبردی دریایی ایران است؛ چراکه این بندر بهعنوان بزرگترین بندر تجاری ایران بیش از ۵۰ درصد عملیات واردات و صادرات کشور را برعهده دارد.
دستیار و مشاور عالی فرمانده معظم کل قوا با قدردانی از مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان و مجموعههای دریایی بهویژه نیروی مسلح ارتش و سپاه که امنیت منطقه را برعهده دارند، به اهمیت جغرافیایی و ژئوپلیتیک شهر بندرعباس، جزایر هرمزگان و تنگه هرمز به عنوان دومین منطقه حیاتی ایران اشاره کرد.
سرلشکر صفوی با اشاره به چندین دوره بازدید علمی دانشجویان دانشگاه دفاع ملی از بندر شهید رجایی و ظرفیتهای صنایع دریایی استان هرمزگان اظهار کرد: کشورهای ساحلی ما با داشتن حدود ۲ هزار کیلومتر مرز ساحلی از تنگه گواتر (مرز ایران و پاکستان) و دهنه فاو و وجود چهار بندر بزرگ تجاری چابهار، بندرعباس، بوشهر و امام خمینی(ره) هم در امنیت ملی و هم پیشرفتهای اقتصادی نقش تعیینکننده دارند.
وی با اشاره به ارتباط تنگاتنگ ساختار سازمان شانگهای و بریکس و توسعه کریدورهای شمال و جنوب اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران باید جنگ کریدوری را خوب درک کند و امیدواریم در سفر رییس جمهور به روسیه علاوه بر امضای سند جامع ۲۵ ساله ایران و روسیه، به اهمیت اقتصادی کریدورهای شمال به جنوب و شرق و غرب به خوبی پرداخته شود.
سرلشکر صفوی یکی از مزایای ژئوپلیتیک سفر دولت چهاردهم به روسیه را منفعتهای تجاری ایران و روسیه و برطرف کردن مشکلات اقتصادی مردم دانست.
منطقه ویژه اقتصادی بندر شهید رجایی به تنهایی فعالیت بیش از ۵۰ پایانه و محوطه نگهداری کالا با راهبری بخش خصوصی، ۷۰ درصد ترانزیت کالا، پشتیبانی بیش از ۵۸ درصد عملیات غیرنفتی، ۴۳ درصد عملیات نفتی و تخلیه و بارگیری حدود ۸۵ درصد از عملیات کانتینری در سطح کل بنادر کشور را دارا است.
بندر راهبردی شهید رجایی بهعنوان بزرگترین بندر تجاری و پیشرفته ترین بندر کانتیری ایران در ۲۳ کیلومتری غرب بندرعباس مرکز استان هرمزگان و در شمال جزیره قشم و تنگه هرمز واقع شده است، این بندر یکی از مهمترین کریدورهای ترانزیتی بین المللی در جهان بوده و در مرکز کریدور ترانزیتی جنوب به شمال قرار دارد.
ارسال نظر