English

سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفت و گو با خبرگزاری موج؛

حذف ارز دولتی در حوزه درمان موجب افزایش ۱۰ برابری خدمات پزشکی می شود

سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس هشدار داد: اگر ارز مورد نیاز برای تهیه دارو به موقع تخصیص نیابد، کمبود دارو ۹ برابر بیشتر خواهد شد و با حذف ارز دولتی، هزینه خدمات درمانی ۱۰ برابر افزایش می یابد که شخص بیمار باید آن را بپردازد.

حذف ارز دولتی در حوزه درمان موجب افزایش ۱۰  برابری خدمات پزشکی می شود

سلمان اسحاقی در گفت و گو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری موج درباره این مسئله که برخی خانواده ها به دلایل واهی از تزریق واکسن های ضروری  نوازادشان مخالفت می کنند گفت: یکی از دلایلی که ما دنبال این هستیم که طرح پزشک خانواده در کشور اجرایی شود این است که از زمانی که یک مادر میخواهد باردار شود مورد مشاور قرار بگیرد و پس از آن هم این مراقبت ها ادامه پیدا کند. البته اگر زیرساخت اجرای پزشک خانواده درست باشد، طرح مذکور موفق خواهد شد.

وی افزود: نکته دیگر اینکه ما در کشور مشکل قانون برای نظارت بر سلامت نداریم. قانونگذار دولت را مکلف به بهداشت و درمان کرده است. بهداشت یعنی پیشگیری از بیماری. این در خصوص واکسن هم مطرح است که وزارت آموزش و پرورش و امور خارجه مکلف هستند مسئله واکسیناسیون شهروندان را در نظر بگیرند. زیرا برای رفتن به برخی کشورها باید واکسیناسیون انجام داد. لذا یکی از کارهایی که دولت باید انجام دهد پیگیری بهداشت است و در بودجه هم برای تأمین واکسن اعتبار تخصیص یافته است.

نماینده مردم قائنات تصریح کرد: در خصوص خانواده هایی که بنا به اعتقادات اشتباهی که دارند و برای نوزادشان کارت واکسن تهیه نمی کنند، دولت فقط از مسیر مدارس می تواند به این روند نظارت داشته باشد. تا قبل از سن ثبت نام در مدارس، شبکه های جامع و مراکز بهداشت با خانواده ها تماس می گیرند و پیگیر واکسن نوزاد می شوند ولی اجباری در کار نیست تا زمانی که این بچه بخواهد وارد مدرسه شود که باید کارت واکسن داشته باشد. در آن زمان هم ممکن است در نتیجه عدم تزریق واکسن هایش دچار مشکل جسمی شده باشد که با توجه به این شرایط ما حتماً این موضوع را از طریق کمیته سلامت مورد پیگیری قرار می دهیم تا راهکاری برای نظارت بر این وضعیت ایجاد شود.

اسحاقی در خصوص نگرانی ها درباره کمبود دارو و افزایش خدمات درمانی در سال آینده اظهار داشت: در جلسه ای که با رئیس سازمان غذا و دارو داشتم، وی نظرش با مجلس یکی است و اعلام کرد به دولت هشدار داده اگر برای تهیه دارو ارز و ریال به موقع تخصیص نیابد، ۱۱۶ قلم دارویی که امروز با کمبود آن مواجه هستیم به ۹ برابر افزایش می یابد. همچنین اگر ارز دولتی برای تهیه تجهیزات و ملزومات پزشکی حذف شود، خدمات درمانی ۱۰ برابر گرانتر خواهد شد و چون زیرساخت ها فراهم نیست، این هزینه ۱۰ برابری را باید بیمار بپردازد. لذا در صورتی که سیاست دولت در بخش بهداشت و درمان به روال کنونی باشد، این وضعیت پیش بینی شده، قطعی خواهد بود.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه